Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

11 Ιουλ 2016

Άρατος- Παρατηρησιακή Αστρονομία Σαλαμίνας. Αστροβραδιά στη Σαλαμίνα

Εικόνες από την πρόσφατη παρατήρηση της ομάδας μας στη Σαλαμίνα. Παρατηρήθηκαν: ο μηνίσκος της Σελήνης, ο Άρης που σιγά σιγά απομακρύνεται από την Γη μιας και πηγαίνει προς το Αφήλιο του (τη μακρινότερη απόσταση ενός Πλανήτη από τον Ήλιο), είδαμε τον Κρόνο και τον Δία που ήταν σε γωνιακή απόσταση 4 μοιρών και 14 πρώτων της μοίρας από την Σελήνη.

Επίσης παρατηρήθηκαν το Μ20 -NGC 6514 , (Μ= Messier από τον Γάλλο αστρονόμο Σαρλ Μεσιέ Charles Messier) γνωστό σαν ''Τρισχιδές νεφέλωμα'', το Μ21 στον Αστερισμό του Τοξότη που το βέλος του ΄΄σημαδεύει΄΄ το κέντρο του Γαλαξία μας γνωστό και σαν Sagitarius Alpha , το Μ8 το ''νεφέλωμα της Λιμνοθάλασσας'', το ''σφαιρωτό σμήνος M13 στον Αστερισμό του Ηρακλή, μια παρέα άστρων δηλαδή ''δεμένα΄΄ μεταξύ τους με ισχυρή βαρυτική δύναμη κ.α.
Ακόμα το κοινό μαγεύτηκε από το μικρό μάθημα Ουρανογραφίας από την ομάδα μας μιας και έγινε γνωστό πως μπορεί κάποιος να προσανατολιστεί βρίσκοντας τον Πολικό αστέρα ο οποίος βρίσκεται ''επάνω'' από τον αληθή βορράτης Γης, πώς υπολογίζουμε την ώρα με τον αστερισμό της Κασσιόπειας και πολλά άλλα.
Η ομάδα μας διέθεσε 6 τηλεσκόπια, Διοπτρικά, Αχρωματικά Διοπτρικά, Καταδιοπτρικά και Νευτώνεια τηλεσκόπια και έτσι θαύμασαν τον Νυχτερινό Ουρανό περισσότερα άτομα. Η Προσέλευση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, οι ερωτήσεις πάρα πολλές. η λαχτάρα για γνώσεις από το κοινό ήσαν μεγάλες, και οι εντυπώσεις άριστες. 
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όσους μας συντρόφευσαν και μας συντροφεύουν κάθε φορά στις παρατηρήσεις μας.
Η επόμενη παρατήρηση μας θα γίνει το Σάββατο 16 Ιουλίου στη Περιοχή Κακή Βίγλα στη Σαλαμίνα.
Με τιμή
Η Ομάδα μας
Περισσότερες λεπτομέρειες σε επόμενη μας ανακοίνωση και στις σελίδα μας στο Facebook

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος11/7/16 14:55

    εσείς ρε αστρολάγνοι δεν έχετε άλλη δουλειά να κάνετε απ΄το να ξενυχτάτε κοιτάζοντας τ΄αστέρια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος12/7/16 23:38

      οχι μάλλον καποιοι το προτιμάνε αντι να ξενυχτάνε γραφοντας βλακείες σαν και σενα

      Διαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.