Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

11 Ιουλ 2016

Το Παράρτημα Σαλαμίνας της Εταιρείας Αστρονομίας & Διαστήματος πραγματοποίησε δυο Δραστηριότητες στην περιοχή “Κολώνες”

Αγαπητοί Αστρόφιλοι Γεια σας.
Το τελευταίο διάστημα το Παράρτημα Σαλαμίνας της Εταιρείας Αστρονομίας & Διαστήματος πραγματοποίησε δυο Δραστηριότητες στην περιοχή “Κολώνες” στον Χώρο του Κυκλοτερούς ταφικού Μνημείου. Η πρώτη αφορούσε την τίμηση του Θερινού Ηλιοστασίου και Αστροπαρατήρηση (όπου δεν έγινε λόγω πυκνής νέφωσης) και η δεύτερη αφορούσε το Δεύτερο Θερινό Μάθημα Αστρονομίας με γενικό τίτλο “Θαυμάζοντας & Μαθαίνοντας το Σύμπαν” που περιείχε  Παρατήρηση των Πλανητών Δια, Άρη και Κρόνου & πολλών αντικειμένων Βαθέως Ουρανού, με Στοιχεία Ουρανογραφίας & Μυθολογίας Αστερισμών & Αστροφωτογράφηση. Παρατηρήθηκαν οι Αστερισμοί: Μεγάλη Άρκτος , Κύκνος Λύρα .Κασσιόπη, Ασπίδα ,Σκορπιός και Τοξότης. 

Πραγματοποιήθηκε Αστροφωτογράφηση του “Τρισχιδούς Νεφελώματος” αυτού του Αστρικού Βρεφοκομείου στον Αστερισμό του Τοξότη. Και οι δυο  Δράσεις στέφθηκαν από επιτυχία τόσον από πλευράς προσέλευσης κοινού όσον και από πλευράς Παρατήρησης & Αστροφωτογράφησης.
Ευχαριστούμε τα Μέλη και τους Φίλους του Παραρτήματος που παρευρέθησαν και απήλαυσαν μαζί μας τον υπέροχο Ουρανό της Νότιας Σαλαμίνας.
Σας περιμένουμε στην 6η Αστροβραδιά Σαλαμίνας στο Λιμανάκι της Κύριζας το Σάββατο 16-7-16 και Ώρα 21:00. Να είστε όλοι εκεί.
Με Τιμή
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Κ. ΡΑΠΑΤΖΙΚΟΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σ . ΡΑΠΤΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.