Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

30 Αυγ 2016

Ο «ΣΙΣΥΦΟΣ» ΠΑΕΙ …ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ! Και στην Σαλαμίνα στο Ευριπίδειο ανοιχτό θέατρο την 1η του Σεπτέμβρη

Τιμές εισιτήριων: κανονικό 8 ευρω και παιδικό 5 ευρώ
Η παράσταση «Σίσυφος», που βασίζεται στο ομώνυμο έργο του γνωστού ηθοποιού και stand up comedian Κώστα Παπαγεωργίου, είναι μια θεατρική κωμωδία Αριστοφανικού τύπου, η οποία παντρεύει τον αρχαίο κλασικό μύθο του Σίσυφου με πολλά από τα σύγχρονα στοιχεία μιας Ελλάδας αν μη τι άλλο… χρεοκοπημένης...

Ο καταξιωμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης Ακίνδυνος Γκίκας, καθοδηγεί υποκριτικά έναν πολυμελή θίασο - μεταξύ αυτών ο συγγραφέας του έργου αλλά και ο ίδιος - στοχεύοντας στην ψυχαγωγία των θεατών, μέσα από ένα κείμενο που μιλά για το σήμερα, χρησιμοποιώντας την - πολλές φορές - αθυρόστομη γλώσσα της Αριστοφανικής κωμωδίας.
Η τραγικότητα του μύθου του Βασιλιά Σίσυφου ο οποίος καταδικάστηκε να κουβαλά αιώνια ένα βράχο μέχρι την κορυφή ενός βουνού και μετά να ξαναρχίζει το ίδιο από την αρχή, συναντά την πραγματική, με την αρχετυπική έννοια, κωμωδία μέσα από μια απρόβλεπτη, όσο και θεόμουρλη συνύπαρξη! Γνώριμοι και συνάμα επίκαιρα «κωμικοτραγικοί» χαρακτήρες ξεπετιούνται μέσα από την πλοκή του μύθου σε μια ιστορία που θα θυμίσει πολλά και σε πολλούς!
Καθ’ όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, ο Κώστας Παπαγεωργίου, ο Ακίνδυνος Γκίκας και η υπόλοιπη παρέα του Σίσυφου, θα περιοδεύσει ανά την Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα, παρατείνοντας το καλοκαίρι μας και μοιράζοντας χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους!
ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Ο Σίσυφος είναι ένας πονηρός μα απένταρος Βασιλιάς που αναγκάζεται να πουλάει στυλό για να ζήσει. Γυναίκα του είναι η Μερόπη μια ξεπεσμένη πριγκιποπούλα. Ο μύθος του Σισύφου ξεκινά όταν ο Δίας απαγάγει —αφού ερωτοτροπεί μαζί της— την Αίγινα, την κόρη του Ασωπού και  ο Σίσυφος τον βλέπει. Έτσι, όταν ο Ασωπός παρουσιάζεται μπροστά του αναζητώντας παντού τη κόρη, ο Σίσυφος υπόσχεται να του αποκαλύψει το όνομα του απαγωγέα, με τον όρο να του δώσει κάποια πολύτιμα δώρα, όπως το νερό που έχει ανάγκη. Ο Ασωπός συμφωνεί και ο Σίσυφος του λέει πως ένοχος είναι ο Δίας.

Αυτό το γεγονός επισύρει στον Σίσυφο την οργή του αρχηγού των θεών. Με τη μεσολάβηση του Θεού Άρη στέλνεται ο Χάροντας να σκοτώσει τον Σίσυφο. Ο Σίσυφος, μετά από μία σειρά σπαρταριστών επεισοδίων, ξεγελά τους Θεούς του κάτω κόσμου. Όμως οι μηχανορραφίες του εξοργίζουν τον Πλούτωνα, ο οποίος του επιβάλλει μια τιμωρία, που δεν του αφήνει καθόλου ανάπαυλα και καμιά δυνατότητα φυγής: να κουβαλά στους ώμους του ένα βράχο, που όμως μόλις ανεβαίνει στην κορυφή του βουνού, να του πέφτει στους πρόποδες, αναγκάζοντας τον Σίσυφο να ξανακάνει ασταμάτητα το ίδιο και το ίδιο… Μια ιστορία που δεν έχει τέλος, δοσμένη όμως με κωμικό και σουρεαλιστικό τρόπο. Θα καταφέρει ο ήρωας μας να ξεφύγει από το μαρτύριο του;

13 σχόλια:

  1. Ανώνυμος30/8/16 16:28

    ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΟΙ τροχονόμοι σε δήμους εκδόθηκε και εγκριτική απόφαση από το υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με την οποία εγκρίνεται η πρόσληψη 101 ατόμων στους Δήμους Κερατσινίου – Δραπετσώνας (79 θέσεις), Κιλελέρ (δύο) και Μίνωα Πεδιάδας (20 θέσεις).Πρόκειται για 81 συμβάσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για χρονικό διάστημα έως οκτώ ή εννέα μήνες για αναγνωρισμένες σχολές και 20 συμβάσεις μίσθωσης έργου διάρκειας έως ένα έτος σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) για τη στελέχωση υπηρεσιών που παρέχουν έργο έναντι αντιτίμου από τους ωφελουμένους. Οι διαγωνισμοί θα πραγματοποιηθούν υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.
    Από τους διαγωνισμούς που «τρέχουν» την πλειονότητα των θέσεων προκήρυξαν οι Δήμοι Κορυδαλλού και Παύλου Μελά, όπου αντιστοιχούν από 51 θέσεις καθηγητών μουσικής. Σαράντα έξι προσλήψεις θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης και 40 ο Δήμος Θήβας, ενώ στους Δήμους Πέλλας, Καστοριάς και Λαυρίου κατανέμονται 25, 16 και 15 θέσεις αντιστοίχως... ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΣΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, ΜΑ ΤΙ ΛΕΩ ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΑΡΧΙΜΟΥΣΙΚΟ ΜΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΑ ΤΟΣΟ ΜΠΡΟΣΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος30/8/16 19:18

    Σουλτάνε τι έγινε με την αναίρεση; Δεν μας ενημέρωσες τι έγινε τελικά; Την έκανες; Ενημέρωσε μας γιατί έχουμε μεγάλη αγωνία. Ειδικά ο Τσάβες έχει μεγάλη φαγούρα
    Καλά ρε πολυχρονεμένε σου άρεσε τόσο πολύ το πρώτο πήδ@@@@ και θέλεις και δεύτερο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος30/8/16 21:24

    7 Ιουλίου 2016.

    Η άγια ηγουμένη της μονής φανερωμένης έχει τοποθετήσει στον ιστορικό άυλειο χώρο του μοναστηρίου δίπλα στον οπλαρχηγό Γκούρα και στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο πλακέτα που ευχάριστη τον Τσαβαρή για την βοήθεια που προσέφερε για την πλακόστρωση του άυλειου χώρου. Αγία ηγουμένη πρέπει να γνωρίζεις ότι έχεις αναλάβει την διαφύλαξη του ιστορικού χώρου του μοναστηρίου από κάθε λογής γελοίες και τιποτένιες παρεμβάσεις .Ο ιστορικός χώρος του μοναστηριού δεν είναι μια περιθωριακή πλατεία που μπορεί να αναρτηθούν αυτού του είδους ταμπέλες .Οι προηγούμενοι δήμαρχοι προσέφεραν στην μονή τεράστια βοήθεια αλλά κανείς σεβόμενος τον χώρο δεν ζήτησε να αναρτηθεί αυτού του είδους μαρμάρινη ταμπέλα .Η συμπάθεια σου προς το πρόσωπο του Τσαβαρή είναι γνωστή δεν έχεις όμως το δικαίωμα να ξεφτιλίζεις και να προσλάβεις τον ιστορικό και θρησκευτικό χώρο της μόνης .Η παρέμβαση του επισκόπου κρίνεται επιτακτική και η 1 εφορία βυζαντινών αρχαιοτήτων πρέπει να αποτρέψει αυτό το τερατούργημα που έχει κάνει η άσχετη και ανιστόρητη άγια ηγουμένη
    25 Αύγουστου 2016

    Θέλω να ευχαριστήσω τον επίσκοπο Μεγαρήδος και Σαλαμίνας και την 1 εφορία βυζαντινών αρχαιοτήτων για την παρέμβαση τους αφαιρώντας την πινακίδα η όποια είχε αναρτηθεί από την άγια ηγούμενη στον ιστορικό χώρο της μόνης φανερωμένης η οποία ευχαριστούσε τον τέως δήμαρχο κ Τσαβαρή για την βοήθεια που προσέφερε στην τοποθέτηση δεκαπέντε πλακιδίων στον αυλειο χώρο του μοναστηρίου .Επίσης ο λαός της Σαλαμίνας ζητεί την ουσιαστική παρέμβαση του επισκόπου στην επίλυση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί μεταξύ μοναστηρίου και δήμου .Πρέπει να αποκόψει την άγια ηγούμενη από την πολιτική επιρροή του κ Τσαβαρή ,δεν μπορεί το μοναστήρι να έχει αντιπολιτευτικό ρόλο απέναντι στη εκλεγμένη δημοτική αρχή .Η άγια ηγουμένη μπορεί να έχει μια μεγάλη συμπάθεια στον τέως δήμαρχο αλλά δεν μπορεί να παρασύρει το ιστορικό μοναστήρι σε μεθόδους αντιπολιτευτικές καθοδηγούμενες από τον τέως .Η επισκοπή πρέπει να δει την ουσία του προβλήματος λαμβάνοντας υπόψη και την θέληση του λάου της Σαλαμίνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος30/8/16 21:34

    Τσαβαρή σου έβγαλαν την πινακίδα από το μοναστήρι;To φαντάζομαι θα έκανες να κοιμηθείς ένα ΜΗΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος31/8/16 08:17

      Ρε αν πιστεύεις πως ο Τσάβες έχει ανάγκη τις πινακίδες για να μπει στην καρδιά μας είσαστε γελασμένοι, την αδυσώπητη λύσσα σας δείχνετε που είναι αυτή που τον ξανάφερε στο προσκήνιο και πρώτο στις επιλογές μας.
      Χτυπάτε όσο θέλετε τρέξτε στην Μητρόπολη κι όπου αλλού θέτε χαμούρες, είναι οι τελευταίοι σπασμοί σας, μόνοι σας αυτοκτονείτε, σεις διώχνετε τον κόσμο από κοντά σας και δεν είσαστε σε θέση να το αντιληφθείτε.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος31/8/16 16:17

      χεστηκε και αν του εβγαλαν την πινακίδα .Και του Μακρη έβγαλαν την πινακίδα απο το ευριπιδειο αλλά το ευριπιδειο φωναζει ΜΑΚΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ετσι και τα εργα λενε ΤΣΑΒΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΣΥ μονο ΜΟΚΟ ξερεις να λες Νομιζεις οτι ολοι ειναι η φουκαριαρα που τα αντεχει.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος31/8/16 22:32

      EΙΣΕ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΡΕ 08.17 !!! ΡΕ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΜΙΛΑΣ;ΓΙΑ ΠΟΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ ΜΙΛΑΣ; Ο ΤΣΑΒΑΡΗΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕς ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΛΑΟ ΚΑΤΑΙΔΡΟΜΕΝΟΣ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΠΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΤΗς ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος31/8/16 09:23

    ΡΕ ΜΗΝΑΚΟ 21:24,ΡΩΤΗΣΕ ΤΗ ΦΟΥΚΑΡΙΑΡΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΤΙ "ΕΠΑΘΕ" ΕΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΤΣΑΒΕΣ.
    ΡΕ ΕΜΠΑΙΝΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΓΚΑΛΙΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΦΙΛΗΣΟΥΝ
    ΓΙΑΥΤΟ ΣΑΣ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΤΟΝ ΤΣΑΒΕΣ ΘΑ ΤΟΝ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΔΗΜΑΡΧΑΡΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΟΥΚΑΡΙΑΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος31/8/16 11:03

      τα ιδια στημενα παιγνιδακια κανατε και προεκλογικα και ειδατε τι παθατε, ο κοσμος δεν τρωει το κουτοχορτο που σας δινει και τρωτε εσεις. ειναι ο χειρότερος και ο πιο ανικανος δημαρχος που περασε ποτε.

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος31/8/16 10:10

    Τζαβαρης και ξερο ψωμι
    Γιατι ειναι πανω απολα ΑΝΘΡΩΠΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος31/8/16 12:22

    ΜΗΝΑΚΟ 11:03,ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΘΑ ΣΕ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΡΤΙΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΠΕΤΑΞΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΑ ΣΚ@ΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος3/9/16 12:00

    ΡΕ ΝΟΥΜΕΡΑ ΓΙΑ ΠΙΑ ΕΡΓΑ ΜΙΛΑΤΕ ? Ο ΤΣΑΒΕΣ ΕΧΕΙ ΜΗΔΕΝ ΕΡΓΟ ΣΤΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ ΤΟΥ , ΚΑΙ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ,ΑΝ ΗΘΕΛΕ Η ΝΥΝ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΣΤΕΙΛΕΙ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟ , ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΚΑΛΥΠΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ,ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!!!! Α ΡΕ ΤΡΑΥΛΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος3/9/16 12:25

      Μάριε σοβαρέψου κοτζαμαν παιδί έγινες κόφτο ρε θα πάθεις ζημιά στην ηλικία σου

      Διαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.