Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

19 Σεπ 2016

ΗΜΕΡΙΔΑ στο ΛΕΟΥΣΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΙΓΙΝΑΣ, ΣΑΒΒΑΤΟ 17η ΣΕΠ 2016, με θέμα: «Εν Αιγίνη φιστίκι: προβληματισμοί, προκλήσεις, προσδοκίες»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Νήσων Αττικής Παναγιώτης Χατζηπέρος χαιρέτησε την έναρξη της επιστημονικής ημερίδας, και μετέφερε το χαιρετισμό της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου.

Δήλωσε ότι στηρίζουμε την πρωτογενή παραγωγή και την αλιεία. Μίλησε για το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής και τις επιπτώσεις που έχει στον τομέα της αγροτικής παραγωγής , όπως η φετινή μειωμένη παραγωγή φιστικιού και ελαιολάδου.
Δήλωσε ότι η Περιφέρεια έχει προγραμματίσει έργα για τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα με τη δημιουργία φραγμάτων , όπως αυτό της Σκοτεινής, καθώς επίσης και την αξιοποίηση των υδάτων από τους βιολογικούς καθαρισμούς, προκειμένου να προσφέρονται ως ανταποδοτικό αγαθό για άρδευση,  πότισμα και πλύσιμο των οδών από τους κατοίκους.
Τόνισε ότι δίνουμε μεγάλη σημασία στη συνέργεια της Περιφέρειας, του Δήμου και των τοπικών Συνεταιρισμών και φορέων, προκειμένου να αθροίσουμε δυνάμεις για να αντιμετωπίσουμε τα διάφορα προβλήματα.
Ζήτησε δε από τον Δήμο, τους Συνεταιρισμούς και τους φορείς να συμμετέχουν στα σεμινάρια και τις ενημερώσεις που οργανώνει η Π.Ε. Νήσων.
Η Περιφέρεια έχει τις πόρτες και τα αυτιά ανοικτά για κάθε εποικοδoμητική πρόταση και συνεργασία.

Τέλος αναφέρθηκε στην ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ώστε η Περιφέρεια Αττικής να γίνει TTIP free.

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος19/9/16 15:05

    Ανώνυμος19/9/16 13:28
    Ο τσαβαρής είτε από ανικανότητα είτε από αντιπολιτευτικό μίσος πήρε στο λαιμό του την Ηγουμένη που τώρα κλαίει και οδύρεται γιατί δεν έχει λεφτά να πληρώσει το φως. Δεν άκουσε ούτε τον έμπειρο δικηγόρο που χρησιμοποιούσαν χρόνια και τον άλλαξαν με την άσχετη δικηγόρο που τους έφερε ο τσαβαρής. Ήταν αυτή που απείλησε τους δημ συμβούλους ότι θα έχουν ευθύνες αν δεν ψηφίσουν την κοινή πρόταση τσαβαράκου-Μονής. Τόση βαρύτητα είχε η απειλή της που ούτε Προσφυγή δεν έκανε κατά της απόφασης του ΔΣ ακολουθώντας τη συμβουλή του τσαβαράκου για να μη τους έρθει βαριά η σφαλιάρα από την Αποκεντρωμένη, και μετά τι θα ΄χανε να λέγανε !!
    Αγία Ηγουμένη, είναι καιρός να διώξεις από κοντά σου τους τσαρλατάνους και να εφαρμόσεις και εσυ το νόμο, εκτός κι αν τα παίρνεις σε μαύρα από τα μαύρα αυτών που σε καθοδήγησαν και ρήμαξαν το Δήμο. Δεν άκουσες ούτε τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κωνσταντίνο που ήταν με το νόμο και σου έλεγε να συνεργαστείς με το Δήμο για να γίνει η εμποροπανήγυρη. Για να δούμε του χρόνου τι θα κάνεις, αν είσαι ακόμα Ηγουμένη βέβαια;
    Α, ξέχασα να σε ρωτήσω και κάτι. Μήπως σου είχε δώσει και σένα κανά κινητό ο τσαβαράκος ή ο δερτουζάκος από τα 100 που είχαν δώσει στους φίλους τους και χρέωναν με χιλιάδες ευρώ το Δήμο; Αν το ΄χεις ακόμα, στείλτο πίσω στη Δήμαρχο γιατί είναι περιουσία του Δήμου και μπορεί να πάς μέσα για κλεπταποδοχή. Αν πάλι δεν σου δώσανε ούτε 1 από τα 100 παράνομα κινητά, είναι καιρός να καταλάβεις πόσο θεοπαίχτες είναι.

    1.
    1. Ανώνυμος19/9/16 14:21
    Γερόντισσα κάνε πέτρα την καρδιά και διώξε τον απατεώνα!
    Είναι ικανός να πουλήσει ολόκληρο το μοναστήρι, χωρίς να το πάρεις είδηση!!!
    2. Απάντηση
    3.
    Ανώνυμος19/9/16 14:52
    Γράφει κάποιος με τα αρχικά Γ.Κ. " Αν η Νομική Υπηρεσία δεν προσυπέγραψε τις ενέργειες της Δημάρχου, γιατί να πιστέψω ότι η Δήμαρχος έπραξε τα νόμιμα? "
    Μα κύριε μου όποιος και να ΄σαι εσύ, πριν γράψεις αυτές τις μπούρδες γιατί δεν φρεσκάρεις τη μνήμη σου διαβάζοντας την ανακοίνωση της Δημάρχου που σε λίγες γραμμές τα γράφει όλα; Αν δεν είχε πράξει τα νόμιμα δεν θα δικαιωνόταν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην οποία προσέφυγαν πέρσι οι μικροπωλητές ρίχνοντας τις ευθύνες στο Δήμο. Αν δεν είχε πράξει τα νόμιμα τι νομίζεις, θα είχαν καθήσει με σταυρωτά τα χέρια οι 34 μικροπωλητές που φάγανε από 5.000 ευρώ πρόστιμο ο καθένας (σύνολο 170.000 ευρώ) και δεν θα έκαναν αγωγή κατά του Δήμου; Επειδή λοιπόν ο κ.Κοκκινίδης είναι νοήμων, αποκλείεται να έχει γράψει ο ίδιος την παραπάνω μπούρδα. Είναι κι αυτό μέρος της τσαβαρικής αλητείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/9/16 16:29

    Κύριε Κοκκινίδη 18/9/16 19:23 το ζητούμενο δεν είναι να βγάλουν μια ανακοίνωση εκ των υστέρων οι δικηγόροι του Δήμου και να λένε ότι συμφωνούν με τη δήμαρχο.

    Το θέμα και το ζητούμενο είναι πολύ απλό:

    το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία και κατόπιν εισήγησης της δημάρχου (άλλο θέμα αυτό αλλά δεν είναι επί του παρόντος) να γίνει το πανηγύρι της Φανερωμένης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 26 του 4264/2014, το οποίο σημαίνει ότι και η δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας κατανοούσαν σαφέστατα τι λέει ο Νόμος και πως θα γίνει το πανηγύρι.
    Αν δεν κατανοούσαν πλήρως τις διατάξεις του Νόμου θα έπρεπε να ζητήσουν την ερμηνεία των διατάξεων του Νόμου και γνωμοδότηση για το τι πρέπει να ψηφίσουν από την Νομική υπηρεσία του δήμου.
    Εκτός κι αν η δήμαρχος δεν ξέρει τι εισηγείται και οι σύμβουλοι της τι ψηφίζουν
    Και αντί να εκτελέσει η δήμαρχος την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου όπως έχει υποχρέωση βγάζει ξαφνικά ένα φιρμάνι ότι το πανηγύρι δεν θα γίνει γιατί η νομική υπηρεσία του δήμου γνωμάτευσε ομόφωνα ότι πρέπει η μονή να παραχωρήσει με ή χωρίς αντάλλαγμα τον ιδιόκτητο χώρο της στον δήμο.
    Επιβάλλεται εδώ που έχει φτάσει το θέμα να δημοσιεύσει ΧΤΕΣ το ερώτημα της προς την νομική υπηρεσία και την ομόφωνη γνωμοδότηση με τις αντίστοιχες ημερομηνίες και υπογραφές.
    Αν τους πολίτες της Σαλαμίνας τους γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της είναι δικαίωμα της. Είναι όμως υπόλογη και απολογούμενη και τις εξηγήσεις θα τις δώσει πολύ σύντομα εκεί που πρέπει με όλες τις επακόλουθες συνέπειες. Ο Δήμος δεν είναι η κουζίνα του σπιτιού της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος19/9/16 18:13

    ρε βλάκα τι μπούρδες είναι αυτά που γράφεις; Διάβασε την αρ.106/2016 απόφαση του ΔΣ να ξεστραβωθείς κουτορνίθι.
    Η απόφαση του ΔΣ ήταν για να κάνει ο Δήμος την εμποροπανήγυρη και να εκδώσει τις άδειες στους μικροπωλητές θα πρέπει η Μονή να παραχωρήσει για 5 ημέρες τον ιδιόκτητο χώρο της είτε με αντάλλαγμα είτε χωρίς αντάλλαγμα.
    Ξεστραβώθηκες τώρα αγοράκι μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος20/9/16 08:21

    Μηνακοαλητακο οτι και να γραψεις οση λασπη και να ριξεις το θεμα αυτο εχει πολυ δρομο....,
    εκανες απατεωνακο το μεγαλο λαθος......
    ΔΕΣΜΕΥΣΗ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος20/9/16 08:47

    κύριε κοκκινίδη αν είσαι πραγματι εσύ δεν χρειάζεται να υπογράφεις ως Γ Κ ή όπως αλλιώς μπορείς πολύ απλά στην ταυτοπροσωπία των σχολείων να μην τσεκάρεις το Unknown αλλά να δίνεις την ηλεκτρονική σου διεύθυνση οπότε δεν αμφισβητείται η ταυτότητά σου, διαφορετικά πρόκειται για προβοκάτσια και το μυαλό μας πάει στον ένα και μοναδικό ΚΟΥΤΟΥΡΓΙΑΡΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.