Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

12 Σεπ 2016

Ευχές του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων για τη νέα σχολική χρονιά

Εύχομαι σε όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειες των μαθητών, μια καλή και δημιουργική σχολική χρόνια, γεμάτη χαμόγελα, προσπάθειες και επιτυχίες. Όπως κάθε αρχή, έτσι και η πρώτη μέρα σχολείου μάς γεμίζει με αισιοδοξία και αγωνιστικότητα για όλα όσα επιθυμούμε προσωπικά και συλλογικά να πετύχουμε.
Ευχόμαστε να μην υπάρξει φέτος ούτε ένα παιδί χωρίς δάσκαλο ή δυνατότητα μεταφοράς και πρόσβασης, ούτε ένα δίκαιο εκπαιδευτικό αίτημα ακάλυπτο και συνεχίζουμε να βρισκόμαστε εδώ μαζί σας σε κάθε πρόβλημα ή δυσκολία, αλλά και σε κάθε όμορφη στιγμή, όπως ακριβώς κάναμε πάντα.
Έχουμε δρομολογήσει την εξάλειψη κάθε δυσλειτουργίας που ταλαιπωρούσε τους μαθητές και τους γονείς κατά το παρελθόν, ιδιαίτερα στον ευαίσθητο τομέα της μεταφοράς.

Όσον αφορά στον σχολικό εκφοβισμό, ή στην  ενδοσχολική βία ή θυματοποίηση ή το bullying, πρέπει οι εκπαιδευτικοί να είναι περισσότερο ανοιχτοί στον διάλογο και με αυτούς που θεωρούν θύτες γιατί και αυτά είναι πληγωμένα παιδιά, να ψάξουν πίσω από την οικογένεια, από τον τρόπο που μεγάλωσαν.
Θέλει πολύ ανοιχτές κεραίες για να ενταχθούν κι αυτά στη σχολική κοινότητα. Οφείλουν σε κάθε περίπτωση, να χτίσουν την αυτοπεποίθηση του παιδιού, να το βοηθήσουν ώστε να νιώθει σιγουριά ανάμεσα σε φίλους και να δώσει τις δικές του μάχες, παρακολουθώντας την κατάσταση διακριτικά.
Αλλά και οι μαθητές, αν δουν οποιονδήποτε συμμαθητή τους να δυσκολεύεται να κάνει φίλους ή να είναι ντροπαλός ή να έχει γίνει στόχος από άλλα παιδιά, ας τον χαιρετήσουν και ας του χαρίσουν ένα χαμόγελο…μία απλή χειρονομία ευγένειας μπορεί να αλλάξει τα πάντα.

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ σε όλα τα παιδιά μας που αποτελούν το μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.