Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

28 Οκτ 2016

Πρωτογενής παραγωγή – Δενδροκομικός σταθμός – ΕΚΠΑΖ Αίγινας

Τα καυτά θέματα που απασχολούν τους παραγωγούς στην Τροιζηνία, τον Δενδροκομικό σταθμό και το ΕΚΠΑΖ Αίγινας συζήτησαν σήμερα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, σε πολύωρη συνεργασία, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κο Νικόλαο Αντώνογλου, παρουσία των κ.κ. Μαρίνη Μπερέτσου, εκπροσώπου του Δικτύου των Νησιωτικών Δήμων της Περιφέρειας Αττικής (πρόγραμμα LEADER), Γεώργιου Αναγνωστόπουλου, και Γιώργου Κωστελένου, καλλιεργητών στην περιοχή της Τροιζηνίας, όπου συζητήθηκαν θέματα σημαντικού ενδιαφέροντος για την ευρύτερη περιοχή.

Ειδικότερα, ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε να ρυθμιστεί το ζήτημα των αποζημιώσεων  των καλλιεργητών θερμοκηπίων, που υπέστησαν σοβαρές καταστροφές από τη θεομηνία της 7ης Οκτωβρίου 2016 στην περιοχή της Τροιζηνίας. Ο Γενικός Γραμματέας δεσμεύτηκε ότι την επόμενη Τρίτη θα γίνει η καταγραφή των ζημιών στα περίπου 100 στρέμματα θερμοκηπίων της περιοχής που επλήγησαν και ότι θα προχωρήσει το ζήτημα των αποζημιώσεων που υπολογίζονται συνολικά περί τις 120.000 ευρώ.
Στην συνέχεια, τέθηκε το ζήτημα των καταστροφών στις καλλιέργειες από  τα αγριογούρουνα, που έχουν βρει καταφύγιο στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Τροιζήνας. Προτάθηκαν λύσεις, όπως η προσωρινή άρση των περιορισμών θήρας των άγριων αυτών ζώων στην συγκεκριμένη περιοχή, τις οποίες δεσμεύτηκε να εξετάσει ο Γενικός Γραμματέας με τα συναρμόδια Υπουργεία, ώστε να δοθεί άμεσα η δέουσα λύση καθότι το πρόβλημα μεγαλώνει μέρα με τη μέρα.
Στην συνέχεια τέθηκε το ζήτημα, της ισχύος και για την Τροιζηνία, της αύξησης του αριθμού των κενών θέσεων εξαρτημένης και εποχικής εργασίας αγρεργατών με παράτυπα διαμένοντες πολίτες τρίτων χωρών καθώς και η διευκόλυνση των εργοδοτών της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων να κάνουν χρήση αυτής της διαδικασίας, έτσι ώστε να σταματήσει το καθεστώς παρανομίας και ομηρίας και να έχει θετική επίπτωση στα έσοδα των ταμείων (πληρωμή εργόσημου).
Τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα της αξιοποίησης του δενδροκομικού σταθμού Πόρου προκειμένου αντί να απαξιωθεί, να μετατραπεί σε πρότυπο κέντρο εθνικής εμβέλειας πολλαπλασιαστικού γενετικού υλικού. Έγινε μια πρώτη συζήτηση για τις προοπτικές αξιοποίησης του καλλιεργητικού και επιστημονικού τμήματος του σταθμού και την αναβάθμιση του δενδροκομικού σταθμού μέσω της αξιοποίησης του προγράμματος LEADER του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, από το Δίκτυο Νησιωτικών Δήμων της Περιφέρειας Αττικής και μέσω συνεργασιών με άλλα κράτη στον τομέα της διακίνησης γενετικού υλικού, με στόχο ο σταθμός να εξελιχθεί σε φάρο ισχύος και εθνικής προβολής.

Τέλος, συζητήθηκε διεξοδικά το πρόβλημα του ΕΚΠΑΖ Αίγινας, το οποίο αφού επισκευαστεί τάχιστα με πόρους της Περιφέρειας, λόγω επικινδυνότητας, να αναβαθμιστεί και οργανωθεί σε νέες βάσεις σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και αρμόδιες Πανεπιστημιακές Σχολές. Με τον τρόπο αυτό η Περιφέρεια προτίθεται να το αξιοποιήσει προκειμένου να χρησιμοποιηθεί από φοιτητές για τα μεταπτυχιακά τους και να γίνει πόλος έλξης για τους επισκέπτες, προκειμένου να αυξηθεί η επισκεψιμότητα του νησιού της Αίγινας.

11 σχόλια:

  1. Ανώνυμος28/10/16 16:03

    ΚΑΘΕΣΑΙ ΡΕ SALAMIS-NEWS ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΠΕΡΟΥ. ΒΑΛΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΤΙΤΛΟ ΣΟΥ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ.
    υ.γ ΚΑΛΑ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΟ SALAMIS-NEWS ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΟΝ ΝΕΟ ¨ΜΗΤΣΑΡΑ¨ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε αναγνώστη
      Να διευκρινίσουμε και να ξεκαθαρίσουμε κάτι...
      Ο κ Χατζηπέρος είναι θεσμός, αν αυτό σου λέει κάτι, δεν τον γνωρίζουμε προσωπικά αν και μας είναι συμπαθέστατος.
      Τα ΔΤ που μας σέλνει τα αναρτούμε σχεδόν όλα γιατί έτσι πρέπει αυτή είναι δουλειά μας και ο σκοπός ύπαρξης της ηλεκτρονικής ενημέρωσης.
      Άλλωστε και συ να μας στείλεις ΔΤ για τον σύλλογο σου να σαι βέβαιος πως θα αναρτηθεί.
      Τώρα αν εσύ έχεις προσωπικά με τον κ Χατζηπέρο ή πολιτική αντιπαράεησ δεν μπορούμε να βοηθήσουμε, είναι έξω από την δικαιοδοσία μας

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος29/10/16 19:19

      φίλε admin
      1]ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΤΟ BLOG ,ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΕΒΟΜΑΙ ΟΠΩΣ ΣΕΒΟΜΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ.
      2]Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΕΙ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΑΛΛΑ ΑΝΟΥΣΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΚΑΝΕΙ ΕΝΩ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΡΚΕΣΤΕΙ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ .
      3]ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ κ Χατζηπέρο ΑΛΛΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ [που ουσιαστικά τον διόρισε με βάση τις ποσοστώσεις των συνιστωσών του σε περίπτωση νικης της Δουρου] ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ¨¨¨¨ΑΝΗΚΕΙ¨¨¨¨¨{;;;;;;;;}
      ΤΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ.
      ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ.

      Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος31/10/16 20:18

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος31/10/16 20:52

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος31/10/16 21:00

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος1/11/16 00:40

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.