Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

8 Νοε 2016

Θρίαμβος και Συγκίνηση στα Κορφιάτικα Βραβεία θεάτρου που φεύγουν από τον Πειραιά !

Πειραιάς 7/11/2016
Στην Αθήνα από το 2017 τα κορφιάτικα – Αντιδρούν φορείς της πόλης για την αποχώρηση τον βραβείων- Βασίλης Κροκίδης: Να βρεθεί άμεσα λύση για να μην φύγουν από την πόλη που γεννήθηκαν τα κορφιάτικα και που προβάλουν τον Πειραιά του Ροντήρη του Βεάκη και της Παξινού - Ανένδοτος ο Μουζακίτης ‘’ Ο πολιτισμός δεν είναι συντεχνία κουμπάρων και Μπάλας !
Με μεγάλη επιτυχία δόθηκαν στο θέατρο ‘’Βαρόνος Ράλλης’’ του Πειραϊκού Συνδέσμου στον Πειραιά, τα Κορφιάτικα Βραβεία, από την Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης.  Η βραδιά τα είχε όλα, Συγκίνηση, γέλια πολλά, συναδελφικότητα, αγάπη για το θέατρο και δήλωσης για την οικονομική κατάσταση που πέρνα η χώρα. 

Αλλά και γιουχαΐσματα σε βουλευτίνες της κυβέρνησης που έκαναν το λάθος να αναφερθούν στα μνημόνια, α’ υπήρχε και Δεσπότης στο ακροατήριο, φαν τον βραβείων!
Όπως ανακοινώθηκε από το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής, Πειραιώτη ηθοποιό και π. Γενικό Γραμματέα του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Γιώργο Αρμαδώρο, δεν καλέστηκε ο δήμαρχος του Πειραιά λόγο της συμπεριφοράς του για το θέμα της μη παραχώρησης του δημοτικού θεάτρου Πειραιά και τα εμπόδια που έβαζαν οι ευνοούμενοι διοικούντες του Δ.Θ.Π. για να μην γίνει η απονομή εκεί που ξεκίνησαν τα βραβεία το 1981. Ένιωσα ξένος στην ίδια μου την πόλη από άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με τον Πειραιά και διοικούν τον δήμο και το θέατρο!
Χαρακτηριστική ήταν και η δήλωση του ιδρυτού και πρόεδρου τον κορφιάτικων μέσα σε αναφιλητά και μεγάλη συγκίνηση που τον αποθέωναν όρθιοι οι παραβρισκόμενοι καλλιτέχνες, Δημήτρη Μουζακίτη ‘’Σήμερα είναι η τελευταία απονομή τον κορφιάτικων βραβείων που γίνεται στην πόλη του Πειραιά, κάποιοι και κάποια έχει μπλέξει τον πολιτισμό με τον Αθλητισμό, την μπάλα με το θέατρο και τα δημοτικά με τα καταστήματα συγγενών’’!
Η απονομή ξεκίνησε με ένα βίντεο που έδειχνε τους ανθρώπους του θεάτρου που έφυγαν από την ζωή το 2015-16, με το τραγούδι του Μανού Χατζιδάκι‘’ Ηθοποιός σημαίνει φως’’ να συνοδεύει το τελευταίο χειροκρότημα του κόσμου και η συγκίνηση ήταν μεγάλη και τα μάτια πολλών ηθοποιών ήταν δακρυσμένα.
Δάκρυσαν και στο επόμενο βίντεο που έδηξε τους μεγάλους καλλιτέχνες που έπαιρναν το βραβείο τους και έκαναν της συγκινητικές δήλωσης τους για τον θεσμό τον κορφιάτικων βραβείων.
Το πρώτο ειδικό έπαθλο της βραδιάς που έφερε το όνομα του σύνθετη Μίμη Πλέσσα, έδωσε η κόρη του Ελεάννα στον σύνθετη Νίκο Κυπουργό για την μουσική στο παιδικό θεατρικό έργο ’’Ο Ιάσωνας και το χρυσόμαλλο δέρας‘’  που παίχτηκε στο θέατρο ‘’Badminton’’, συνεχίστηκε με το ειδικό έπαθλο που έφερε το όνομα της Άννας Καλούτα, το βραβείο απένειμε η ηθοποιός Τάνια Τρύπη στην ηθοποιό  Αγορίτσα Οικονόμου για την ερμηνεία της στο Μιούζικαλ, ‘’Nine’’ που παίχτηκε στο θέατρο ΠΑΝΘΕΩΝ.
Το έπαθλο ‘’Porto Leone- Μένανδρος’’ παρέλαβε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιάννης Μόρτζος για την μεγάλη του πρόσφορα στο ποιοτικό θέατρο, το βραβείο απένειμε ο Δήμαρχος Νικαίας & Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης.
Το Ειδικό Έπαθλο «Σοφία Βέμπο» παρέλαβε η τραγουδίστρια, Άννα Βίσση, η οποία δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά της γι 'αυτή τη μεγάλη διάκριση, το βραβείο στην τραγουδίστρια έδωσε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης που έκλεψε της εντύπωσης για την σεμνή και ευχάριστη παρουσία του στην τελετή.
Με το Τιμητικό βραβείο ‘’Νίκος Κουρκούλος’’ έφυγε από την 35η απονομή η ηθοποιός, Ζωή Λάσκαρη, το βραβείο απένειμε ο επί 17 φόρες παγκόσμιος πρωταθλητής, Μιχάλης Ζαμπίδης, η Ζώη Λάσκαρη ακλούθησε το κλίμα της χαρούμενης βραδιάς και αφού έβγαλε τα παπούτσια της, ανέβηκε στην σκηνή και διάβασε τον χαιρετισμό της, μάλιστα αφού πρώτα ευχαρίστησε τα μελή της Ακαδημίας και τον πρόεδρο της του θύμισε ότι ήταν ξανά στα κορφιάτικα και μάλιστα στο δημοτικό θέατρο Πειραιά πριν 32 χρόνια όταν επήρε το πρώτο βραβείο γυναίκειας ερμηνείας και καταχειροκροτήθηκε.
Βραβεύτηκαν επίσης, με το ειδικό έπαθλο ‘’Ρένα Βλαχόπουλου’’ η ηθοποιός Σμαράγδα Καρύδη για την ερμηνεία της στο μιούζικαλ ’’Sweet Charity’’  που παίχτηκε στο θέατρο  Badminton το έπαθλο έδωσε ο Μιχάλης Ζαμπίδης που μάλιστα το απαίτησε με της γροθιές έτοιμες για kickboxing!
Το έπαθλο ‘’Κατίνα Παξινού’’ παρέλαβε η ηθοποιός, Δανάη Καλαχώρα για την ερμηνεία της στο έργο ‘’ΠΕΝΤΕ ΣΙΩΠΕΣ’’ που παίχτηκε στο θέατρο
’’Κάτω από την γέφυρα’’ το έπαθλο έδωσε η ηθοποιός, Μαρίνα Ασλάνογλου, το έπαθλο ‘’Αλέξης Μινωτής’’ παρέλαβε ο σκηνοθέτης Γιάννης Κακλέας για την σκηνοθεσία του στο έργο ‘’Nine’’ το έπαθλο του έδωσε η Σμαράγδα Καρύδη που κυριολεχτικά την αιφνιδίασε και την ανέβασε στην σκηνή απρογραμμάτιστα για να του δόση το βραβείο αυτή!
Αυτό απόδειξε για ακόμη μια φόρα ότι οι καλλιτέχνες επήραν την απονομή στα χέρια τους, αυτοσχεδιάζοντας αφού ως γνωστό τα κορφιάτικα είναι δικά τους! Το τελευταίο έπαθλο που φέρει το όνομα ‘’ ΚΕΡΚΥΡΑ – San tziakomo ‘’ επήρε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, Νίκος Δάφνης, για τον αγώνα που δίνει επί χρόνια για να κρατήσει ζωντανό ένα κύτταρο πολιτισμού στο Νέο Φάληρο…. το θεάτρου και πολιτιστικό χώρο’’ κάτω από τη Γέφυρα’’ το έπαθλο του απένειμε ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΝ και π. Υφυπουργός Αμύνης, Δημήτρης Ελευσινιώτης.
Τα κρυφά Βραβεία επήραν οι ηθοποιός και σκηνοθέτης, Πένη Ζούνη και οι συγγραφείς Εμμανουέλλα Αλέξιου και Μάρω Μπουρδάκου για το έργο  “Απελευθερωτική Οργάνωση Klein Mein” το βραβείο και τα διπλώματα έδωσε ο δήμαρχος Αίγινας, Δημήτρης Μούρτζης, βραβείο και ο ηθοποιός Δημήτρης Πετρόπουλος για την ερμηνεία του στο θεατρικό έργο “Το δηλητήριο” το βραβείο και το δίπλωμα έδωσαν οι βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Σταματάκη και η Εύα Καρακώστα.  Τελετάρχης ήταν ο ηθοποιός Χρηστός Φωτίδης  και παρουσιάστρια στο πρώτο μέρος η ηθοποιός Ελένη Ορνεράκη.
Η αγωνία στα διαγωνιζόμενα  βραβεία στο δεύτερο μέρος ήταν σε ύψη εμφράγματος οπός έλεγαν πώλοι, τα βραβεία επήραν: ΄΄Μανός Κατράκης΄΄ ο Γιάννης Βούρος, ΄΄Ελένη Χατζηαργύρη‘’ η Κατερίνα Μαραγκού, Παράσταση σε ‘’Μίκρο θέατρο-Μινώας Βολανάκης’’  οι παραστάσεις:
 Πηνελόπη Δέλτα (Θέατρο της Ημέρας) και Εγώ, η Μάρθα Φρόιντ (Τέσσερις Εποχές), Σκηνοθεσίας ‘’Κώστας Μπάκας’’ η Αναστασία Ρεβή, ‘’Σμαρούλα Γιούλη‘’ Βίκτωρ Βικτώρια (Pantheon Theater), Παιδικό θέατρο΄΄Δημήτρης Ποταμίτης΄΄ Κάρμεν Ρουγγέρη (Ιλιάδα) και πρωταγωνιστή ο Γιάννης Στάνκογλου (Ο Ιάσωνας και το χρυσόμαλλο δέρας),  Μονόλογος ‘’Αντιγόνη Βαλάκου-ΠΡΑΞΙΣ & ΠΡΑΞΕΙΣ΄΄ η Μαρία Αντουλινάκη (Αντριάνα), Κινησιολογία –Χορογράφια΄΄ Γιάννη Φλερύ΄΄ Δημήτρης Παπάζογλου (Billy Elliot ) και Σεσίλ Μικρούτσικου(Ταξίδι στον Σταυρό του Νότου), ΄΄Θάνος Κοτσόπουλος’’ ο Χριστόδουλος Στυλιανού (Οι 12 ένορκοι),  Θεατρικής παράγωγης ‘‘ Ευάγγελος Λιβάδας΄΄ Sweet Charity (ADaM Productions)  ) και Nine (Papateoharis Group of Companies ) Σκηνογραφίας ΄΄Πάνου Αραβαντινου΄΄ Μανώλης  Παντελιδάκης (Nine), Ενδυματολογίας ΄΄Αντώνης Φωκάς΄΄ Χριστίνα Κουλουμπή (Ιλιάδα), Συγγραφέα ΄΄Νίκος Ζακόπουλος΄΄  ο Γιάννης Τσίρος (Άγριος Σπόρος) και Σταμάτης Μαλέλης (Το τέρας και εγώ), ΄΄Νίκος Σταυρίδης΄΄ Κώστας Κόκλας (Γαμπροί για πούλημα), Καλλίτερη παράσταση ΄΄Tarantella΄΄ Η παρεξήγηση (Θέατρο Rantar), ‘‘Μαίρη Αρώνη‘‘Ντάνη Γιαννακοπούλου(Άγριος Σπόρος), ‘‘Πέτρος Κυριάκος‘‘Ιβάν Σβιτάιλο(Ο Ιάσωνας και το χρυσόμαλλο δέρας), ‘’Κατερίνα Ανδρεάδη‘’ Τάνια Τρύπη (Nine ).
Βραβείο  επήραν και οι ηθοποιοί που ώμος δεν ήταν εκεί την ώρα της ανακοινώσεις τους και απέστειλαν άμεσος μετά την τελετή επιστολή που θα εξετάσει η Ο.Ε. με θέμα να δοθούν η όχι τα βραβεία, η έξεις ηθοποιοί:
Νίκος Κουρής: Κύριε Μουζακιτη σας ευχαριστώ πολύ για το βραβείο! Δυστυχώς δεν μπόρεσα να παρευρεθώ λόγω προσωπικού προβλήματος! Βεβαίως και θέλω να παραλάβω το βραβείο! Είναι τιμή μου! Πείτε μου σας παρακαλώ από πού μπορώ να το παραλάβω!! Σας ευχαριστώ πολύ!!!.
Ιωάννης Παπαζήσης:(Ήταν στην απονομή άλλα έφυγε ξαφνικά)  Δυστυχώς πρόεκυψε ένα οικογενειακό θέμα και έπρεπε να φύγω και βεβαία επιθυμώ να λάβω το βραβείο, μιας και θεωρώ ότι είναι μεγάλη μου τιμή και σας ευχαριστώ πολύ.
Βλαδίμηρος Κυριακίδης:  Δυστυχώς οι υποχρεώσεις μου με κράτησαν μακριά από την βραδιά της απονομής και συνεχίζουν να με  κρατούν απασχολημένο σε εβδομαδιαίο και απαιτητικό πρόγραμμα. Ευχαριστώ πολύ για το βραβείο .Να είστε καλά και καλή συνέχεια σε όλα.  
Κατερίνα Ευαγγελάτου: (Είχε τηλεφωνήσει ότι είχε γύρισμα για βίντεο και αν τελείωνε νωρίς θα έρχονταν στην απονομή)
Αλέξανδρος Λογοθέτης: Δυστυχώς ήμουν άρρωστος και δεν κατάφερα να έρθω, έψαξα και δεν μπόρεσα να σας ειδοποιήσω. Με μεγάλη μου τιμή θα δεχτώ το βραβείο και ειλικρινά λυπάμαι που δεν μπόρεσα να είμαι μαζί με όλους τους άλλους συναδέλφους και φίλους για να δεχτώ την τιμή ενός τέτοιου βραβείου. Με Εκτίμηση.
Και μεταξύ άλλων στην όμορφη εκδήλωση παραβρεθήκαν εκτός τους προαναφερόμενους που παρέλαβαν η απένειμαν βραβεία οι έξεις:
Η ηθοποιός Μαίρη Βιδάλη, η θεατρική επιχειρηματίας Νινέτα Λεμπέση, ο ηθοποιός και ιδιόκτητης του θεάτρου Αλκμήνη, Μανώλης Ιωάννας, Βασίλης Κροκίδης πρόεδρος ΕΣΕΕ & ΕΒΕΠ, ο σκηνοθέτης και καθηγητής του πανεπιστήμιου Κρήτης, Τηλέμαχος Μουδατσάκης, ο ηθοποιός που μάλιστα τραγούδησε στην εκδήλωση,  Γιάννης Γιαννόπουλος,η ηθοποιός Ειρήνη Παπαδημάτου,ο Πάρις Κατσίβελος, ο Χάρης Σεπέτζης, η ηθοποιός Αμαλία Μουτούση,η Μαριάνα Τόλη, ο Ιωσήφ Ιωσηφίδης, η Κατερίνα Διδασκάλου, η Ηλιάνα Μαυρομάτη, ο Άρης Λεμπεσόπουλος, ο Ορέστης Τζιόβας,ο Τσάγκες  οι π Δήμαρχοι Ύδρας, Κώστας Αναστόπουλος, Περάματος, Γιάννης Γλύκας, Μεθάνων Παναγιώτης Λαμπρού, Πόρου Σπύρος Σπυρίδων, Πειραιά, Στέλιος Λογοθέτης, η Αντιπεριφερειάρχης Αττικής στην ισότητα, Φετινή Βρίνα, η πρόεδρος του Διαμερίσματος Πειραιά, ο Γραμματέας τον ΑΝ.ΕΛ. Γιάννης Μοίρας, οι Αντιδήμαρχοι Πειραιά, Οικονομικών Αθήνα Γλύκα, Έργων Αλέξανδρος Αργουδέλης, οι Δημοτικοί σύμβουλοι Πειραιά, Πασχαλινά Καλάγια, Ηλίας Κατσαφάδος, Ιωσήφ Βουράκης, Νικαίας Σταματελάτος, Κορυδαλλού, Γιάννης Διάκος, ο Μητροπολίτης Πειραιά & Σαλαμίνας, Γερόντιος, εκπρόσωποι της UNESKO, εκπρόσωποι πολιτιστικών και επαγγελματικών φορέων της πόλης, Δημοσιογράφοι, εκδότες, άνθρωποι των τεχνών και πολλοί καλλιτέχνες του θεάτρου. Έστειλαν επιστολές και τηλεφώνησαν πόλοι καλλιτέχνες από την Κύπρο, ανάμεσα τους ο Τάσος Χαλκιάς, η Τζων Σαββίδη, ο Μέμος Μπέγνης και άλλοι, επίσης τηλεφώνησαν και ευχήθηκαν ο Μίμης Πλέσσας, ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Τόλης Βοσκόπουλος, η Καίτη Παπανήκα, η Άννα Φόνσου, ο Κώστας Μπλιάκας, η Σόφια Φιλιππίδου, η Όλγα Πολίτη, η Τόνια Καζιάνη, ο επιχειρηματίας Μάρκος Τάγαρης, ο δήμαρχος Κεφαλλήνιας Αλέξανδρος Παρίσης, ο Μάρκος Σεφέρλης, η Πέγκυ Τρικαλιώτη, ο Νίκος Στρατηγός, η Βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα, η Σκηνοθέτης Κωνσταντίνα Νικολαΐδη, η Ελένη Ρόδα, ο Νικήτας Τσακιρόγλου και εκατοντάδες άλλοι.
Έπαιξε στο πιάνο ο μουσικός Γιώργος Βενετσιάνος και τραγούδησαν: Η Άννα Μπουρμά, η χορωδία Δημήτρη Τυπάλδου, η παιδική χορωδία Βενετσιάνου, ο Γιάννης Χαρίσης και η νέα τραγουδίστρια Χρυστιάννα Βατίστα.

Παρουσιάστρια στο δεύτερο μέρος ήταν η ηθοποιός Σοφιάνα Φωτίδη.    

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος9/11/16 06:13

    ρε αγραμματε ξεδοντιαρη αντε πλυνε τα ποδια σου που μιλας και για πολιτισμο εσυ παλιολαμογιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/11/16 08:24

    Προσωπικά θα συμφωνήσω μαζί σου για λόγους συντομίας, όμως για δες τι οργανώνει ο "αγράμματος" τόσα χρόνια... πόσες προσωπικότητες της ζωής μας βάζει στο κλουβί του δικού του τσίρκου...
    Θα μπορούσες συ κι εγώ να βάλουμε τους μισούς; Δε νομίζω.
    Αυτό θα θελα να μου σχολιάσεις κι όχι τον ¨ξεδοντριάρη"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος9/11/16 11:06

    Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά εγώ ένα έχω να πω. Η Καλαχώρα είναι κουκλάρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος9/11/16 22:32

    για πες μας αριστε.... διοργανωτη την δημαρχο της Σαλαμινας και το δημοτικο συμβουλιο τους προσκαλεσες?Γιατι δεν βλεπω να γραφεις κανενα ονομα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος10/11/16 18:10

    ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΛΕΣΕΙ? ΑΦΟΥ Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΔΕΝ ΤΟΥ ΤΑ ΕΧΩΣΕ . ΤΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΞΕΔΟΝΤΙΑΡΗΣ ? ΜΗ ΜΑΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ? ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΛΙΓΟ ΦΥΛΟΤΙΜΟ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ !!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.