Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

21 Νοε 2016

Κινηματογραφική Λέσχη Σαλαμίνας - Καπνός (Smoke) Προβολή Πέμπτη 24/11/2016 στις 21:00

Κινηματογραφική Λέσχη Σαλαμίνας - Καπνός (Smoke)
Προβολή Πέμπτη 24/11/2016 στις 21:00
Σκηνοθέτης: Weyne Wang
Πρωταγωνιστούν: Harvey Keitel, William Hurt, Giancarlo Esposito 
Διάρκεια: 112'
Ετος: 1995
Βραβεία/ Συμμετοχές: Αργυρή Άρκτος - Βραβείο Κοινού Φεστιβάλ Βερολίνου 1995
Η προβολή θα γίνει στο αμφιθέατρο του ΕΠΑ.Λ. Σαλαμίνας (Ζωοδόχου Πηγής 21) 
Αντί εισιτηρίου οι θεατές καλούνται να ενισχύσουν το μαθητικό παντοπωλείο που λειτουργεί στο ΕΠΑΛ Σαλαμίνας. Οι τρέχουσες ανάγκες του παντοπωλείου εστιάζονται κυρίως σε όσπρια, τοματοειδή (μακράς διαρκείας) και λάδι.
Υπόθεση
Ο Όγκ Ρεν έχει καπνοπωλείο στο Μπρούκλιν, γωνία του τρίτου δρόμου και της έβδομης λεωφόρου. Κάθε μέρα την ίδια ώρα παίρνει μια φωτογραφία του μαγαζιού του με εκείνους που τυχαίνει να είναι μέσα. 
Δείχνει τα άλμπουμ με τις φωτογραφίες στον γείτονα που συχνάζει εκεί, τον συγγραφέα Πολ Μπέντζαμιν, που δεν μπορεί να γράψει, από τότε που πέθανε η γυναίκα του, η οποία εμφανίζεται σε κάποιες φωτογραφίες του Όγκι. Στο δρόμο, ένας νεαρός μαύρος, κρατάει τον Πολ, την ώρα που θα τον χτυπούσε ένα καμιόνι. Δηλώνει πως ονομάζεται Ρασίντ και φιλοξενείτε για μερικές μέρες στο σπίτι του Πολ, όπου κρύβει ένα πακέτο μέσα στην βιβλιοθήκη. Πηγαίνει σε κάποιο προάστιο για να συναντήσει έναν Σάιρονς Κόουλ, μονόχειρα γκαραζιέρη. Πιστεύει πως είναι ο πατέρας του που τον εγκατέλειψε, όταν ήταν πέντε χρόνων…
Απλές, ανθρώπινες ιστορίες, δοσμένες, όμως, άλλοτε µε χιούμορ και άλλοτε µε την ανάλογη δραματική κορύφωση. Σινεμά της νουβέλας στα ρεαλιστικά πρότυπα του Όλτµαν («Στιγμιότυπα»), µε ζωντανούς νεοϋορκέζικους διαλόγους και λαμπρές ερμηνευτικές επιδόσεις. Συγκρίνετε την αφήγηση του Χάρβεϊ Καϊτέλ στο τέλος της ταινίας, µε το φινάλε του Αγγελόπουλου, και θα καταλάβετε τι ακριβώς εννούμε.
Ο «Καπνός» τιμήθηκε µε την Αργυρή Άρκτο του Φεστιβάλ Βερολίνου, όπως και µε το βραβείο της.

11 σχόλια:

  1. Ανώνυμος21/11/16 11:46

    ΠΑΠΑΧΑΡΗ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΛΕΓΕ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΡΥΜΕΝΕΣ ΤΙΣ ΠΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΙΩΑΝ. ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ? ΘΑ ΤΗΣ ΦΕΡΕΙΣ ΘΕΛΕΙΣ ΔΕ ΘΕΛΕΙΣ ΕΣΥ Η ΟΛΟΙ ΣΑΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος22/11/16 13:29

      Ο ΠΑΠΑΧΑΡΗΣ ΠΟΥ ΛΕΣ ΑΝ ΣΕ ΒΡΕΙ ΘΑ ΣΟΥ ΣΚΙΣΕΙ ΤΑ ΒΑΡΔΟΥΛΑ ΤΟΣΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙΣ ΙΣΙΑ ΣΤΗ ΚΑΡΕΚΛΑ.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος21/11/16 12:40

    Ο ΤΣΑΒΕΣ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΔΙΩΞΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΥΓΕΙΗ ΣΤΕΛΕΧΟΙ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΣΕ ΣΤΗΝ ΠΛΟΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΥΠΟΥ (ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΑΣ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος21/11/16 14:00

    Τσαβαρη την έχεις πατήσει δεν ξέρεις τη σού έρχεστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Anonymous20 Νοεμβρίου, 2016 21:21

    Κανένα νέο για τις μαλτέζικες πλάκες έχουμε ;Πληροφορίες ανεπιβεβαίωτες θέλουν το λαγωνικό του Τσαβαρή τον κάπταν Γρηγόρη νε έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό σε όλο το νησί για να βρει τον κακομοίρη τον Πλατσούκα αλλά το λαγωνικό είναι παχύδερμο και κουτό και θα είναι λίγο δύσκολο να εκπληρώσει τον στόχο του γιατί ο άλλος είναι αδύνατος και ξύπνιος και στο κάτω κάτω έχει το δίκιο με το μερος του ,δεν έχει κάνει τίποτα αυτοί πιστεύουν ότι αυτά τα γράφει ο Πλατσούκας σκέψου πόσο κοπάνια είναι ,θα μου πεις εάν δεν ήταν θα χάνανε τον δήμο όχι απλά το επισημαίνω για την ιστορία .Το όλο θέμα την στιγμή που βγήκε στην επιφάνια βρε κοπάνια είναι ότι πρέπει να δώσετε μια πιστική απάντηση γιατί εάν συνεχίζετε να βρίζετε τον Πλατσούκα το μόνο που θα κερδίσετε είναι να προσθέσετε στην ήδη επιβαρημένη καμπούρα σας τον τίτλο του αρχαιοκάπηλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος21/11/16 15:57

    κυρια δημαρχε σκουπισε τα δακρυα σου απο το παρακαλετο που εριξες στην προεδρο του δικαστηριου πειραια
    για να παρεις αναβολη

    οσο αναφορα για τον ΠΕΤΡΟ ΠΑΠΑΘΕΟΧΑΡΗ ΜΕ 2400 ΣΤΑΥΡΟΥς ΑΥΤΟ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ .ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ Η ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΡΜΟΖΕΙ ΚΥΡΙΟΣ ΣΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος21/11/16 18:47

      ΠΕΤΡΟ ΠΑΠΑΘΕΟΧΑΡΗ άσε τους 2400 ΣΤΑΥΡΟΥΣ ξέρουμε πως τους πήρες θα τα πούμε άλλη φορά . Οι μαλτέζικες πλάκες που απόξηλώσατε από την εκκλησία της Θεοτόκου στο Αμπελάκι τι έγιναν ; Έχουν μεγάλη ιστορική και αρχαιολογική αξία .Που πήγαν ;Η παρέμβαση της 1η εφορίας βυζαντινών αρχαιοτήτων κρίνετε αναγκαία.

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος21/11/16 16:04

    ΤΕΡΑΣΤΙΟ , ΗΘΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΌ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΤΣΑΒΕΣ, ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΗΚΕ , ΕΠΡΕΠΕ ΗΔΗ ΝΑ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΕΎΘΥΝΟΥΣ . ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΌΛΟΙ ΟΜΟΙΟΙ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος21/11/16 17:15

    ΓΙΑ ΤΟΝ 15,57 1) ΓΙΑΤΙ ΛΕΤΕ ΨΕΜΜΑΤΑ ΟΤΙ ΠΗΡΕ 2400 ΣΤΑΥΡΟΥΣ ? ΑΦΟΥ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΗΡΕ 2083 ΣΤΑΥΡΟΥΣ. 2)ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΕΡΝΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ? 3)ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΛΑΚΕΣ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ? 4) ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ Η ΑΡΚΕΙΤΑΙ Σ'ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ? 5) ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΙΛΑΜΕ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΗ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΤΟ ΥΒΡΕΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ !!! 6) ΕΔΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΗ ΓΙΑΓΙΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΣΤΟ ΝΕΑΡΟ (ΔΑΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΛΕΥΤΗΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΨΕΥΤΗΣ ) !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος21/11/16 18:04

    Ρε τραυλε οτι θα κανεις συμμαχία με το μπλασουκα δεν το περιμενα που καταντησες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος21/11/16 18:23

    ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΤΣΟΥΚΑΣ . Οι πλάκες τι έγιναν ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.