Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

31 Ιαν 2016

Από την σημερινή κοπή της πίτας του εθελοντικού σώματος πυρόσβεσης Σαλαμίνας Ε.Σ.Σ.Α.Κ.

Ας δούμε ένα μικρό ιστορικό του Ε.Σ.Σ.Α.Κ. Είναι ένα Εθελοντικό σώμα που αποτελείται κυρίως από ανθρώπους της Σαλαμίνας και τα μέλη του είναι εκπαιδευμένα από την πυροσβεστική ακαδημία, έχει σκοπό την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών την υποστήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης και των αρχών, όποτε ζητηθεί για το νησί μας.

Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων σήμερα – Νέα 48ωρη απεργία 4 – 5 Φεβρουαρίου αποφάσισε η ΠΝΟ

Κανονικά θα αναχωρήσουν σήμερα τα πλοία ια όλους τους προορισμούς.  Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις των δρομολογίων λόγω της απεργιακής κινητοποίησης της ΠΝΟ.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία εξήγγειλε νέα 48ωρη απεργία για την επόμενη Πέμπτη και Παρασκευή 4 και 5 Φεβρουαρίου.  

29 Ιαν 2016

Μάνος Δερτούζος. Έχω ή δεν έχω δικαίωμα να έχω την άποψή μου;

Πίστευα και πιστεύω και το αναφέρω συνεχώς, ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να ακούγονται όλες οι απόψεις, αρκεί να διατυπώνονται με ευπρέπεια και ήθος και με πολιτικά επιχειρήματα. Η Δημοκρατία την οποία όλοι επικαλούμαστε, δεν σημαίνει ότι όλοι πρέπει να συμφωνούμε με όλα, εξ άλλου αυτό δεν θα ήταν Δημοκρατία. Ο Σεβασμός όμως στην άλλη άποψη η οποία διατυπώνεται κόσμια, αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της Δημοκρατίας, την οποία καλούμαστε όλοι να υπερασπιστούμε με την συμπεριφορά μας στο δημόσιο διάλογο.
Με αφορμή λεκτική επίθεση που δέχτηκα στο σημερινό Συμβούλιο από μέλος της πλειοψηφίας (τον οποίο εκτιμώ ως άνθρωπο) για τις θέσεις μου τις οποίες διατύπωσα στο Συμβούλιο της Τρίτης ,για την διαδικασία η οποία ακολουθήθηκε στην εκλογή νέου Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου έχω  να επισημάνω τα εξής.
Έχω ή δεν έχω το δικαίωμα να διατυπώνω μία διαφορετική άποψη από αυτήν της Πλειοψηφίας όσον αφορά στην νομιμότητα της διαδικασίας η οποία ακολουθήθηκε και μάλιστα όταν έχω επίσημα στοιχεία τα οποία επικαλούμαι;

Σύσκεψη για την παραχώρηση του ΟΛΠ

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην έδρα των Π.Ε. Πειραιώς και Νήσων, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κου Γ. Γαβρίλη, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Αττικής κου Παναγιώτη Χατζηπέρου, των Δημάρχων της περιοχής, καθώς τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, τον Πρόεδρο Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, εκπροσώπους των εργαζομένων του ΟΛΠ, της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και φορείς της πόλης του Πειραιά, έγινε διεξοδική συζήτηση για τις εξελίξεις σχετικά με την παραχώρηση του ΟΛΠ στο ΤΑΥΠΕΔ.  
Στην παρέμβασή του Αντιπεριφερειάρχης Νήσων δήλωσε ότι είμαστε μάρτυρες πρωτοφανών γεγονότων στη χώρα μας. 

Νέα εποχή για το SALAMIS NEWS

Αγαπητοί φίλοι bloggers
Μετά από πολύ, πολύ σκέψη και μετά από επιθυμία πάρα πολλών φίλων του blog, και μετά τον ξεπεσμό των ανώνυμων σχολίων των τελευταίων ημερών, αποφασίσαμε την ελεγχόμενη δημοσίευση των ανώνυμων σχολίων.
Δηλαδή, θα μπορεί ο οποιοσδήποτε φίλος blogger να εξακολουθήσει να γράφει ανώνυμα μεν, αλλά όχι ανεξέλεγκτα πλέον και να υποβιβάζει το επίπεδο του blog όπως τα χάλια των τελευταίων ημερών.
Θέλω να πιστεύω πως στην απόφαση μας αυτή θα βρούμε όλους εσάς τους καλοπροαίρετους bloggers αρωγούς και συμπαραστάτες μας.
Πολιτική κριτική σε μια κουφή και πολλάκις κακοπροαίρετη εξουσία ΝΑΙ πεζοδρομιακή έκφραση άποψης ΟΧΙ πλέον σε μας.
Σας ευχαριστούμε ΟΛΟΥΣ σας

Ο διαχειριστής

28 Ιαν 2016

Θλιβερή συνέχεια από την Δήμαρχο Σαλαμίνας και οδυνηρό ξεκίνημα για την νέα Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

Αγαπητοί συμπολίτες,
Κληθήκαμε σήμερα από το γραφείο της νεοεκλεγείσας Προέδρου, ύστερα από τηλεφωνική πρόσκληση, τρεις ώρες πριν την συνεδρίαση, σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Κατά την έναρξη της συνεδρίασης δε, δεν υπήρχαν οι απαραίτητες εισηγήσεις των προς συζήτηση θεμάτων, προκειμένου να συζητηθούν και ληφθούν αποφάσεις επ’ αυτών.
Ανάμεσα στα αρνητικά ρεκόρ της Δημάρχου Σαλαμίνας είναι και αυτό των έκτακτων συνεδριάσεων τόσο του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και  της Οικονομικής Επιτροπής της οποίας και προεδρεύει.
Όπως αναφέρει  και η πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στην δήλωση παραίτησης – ανεξαρτητοποίησης της «η συντριπτική πλειοψηφία των έργων και προμηθειών γίνονται με «πρόχειρους διαγωνισμούς» και «απευθείας αναθέσεις». Διαφαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι η κυρία Δήμαρχος «τα καλά και συμφέροντα» (πρόχειροι διαγωνισμοί, απευθείας αναθέσεις, αυξήσεις Τελών, ιδιωτικοποίηση ογκωδών – ανακύκλωσης, ένταξη στο μνημόνιο) τα δρομολογεί με fast track διαδικασίες, ενώ «τα κακά και μη συμφέροντα» (αναπομπή προϋπολογισμού οικ. έτους 2015) τα «παγώνει» στα συρτάρια της μέχρι να έρθει το πλήρωμα του χρόνου και να γίνουν πράξεις οι ευσεβείς και διακαείς πόθοι της.

Πρόσκληση μουσικοφιλολογικού συλλόγου Σαλαμίνας "Ο ΑΠΟΛΛΩΝ" Σάββατο 30/01/2016 = 7:00΄μμ


Παναγιώτης Χατζηπέρος, σύσκεψη με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, συνοδευόμενος από τον ειδικό του σύμβουλο κ. Πλατή, τον τέως Πρόεδρο των Αντικυθηρίων κ. Γλυτσό, τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνου και τον νεοεκλεγέντα Αντιπρόεδρο κ. Ανδρόνικο, επισκέφθηκε σήμερα τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη, προκειμένου να συζητήσουν το πρόβλημα της στελέχωσης του κοινοτικού ιατρείου των Αντικυθήρων.
Παράλληλα, ο Αντιπεριφερειάρχης συζήτησε και την στελέχωση των υπόλοιπων Κέντρων Υγείας, ήτοι του Πόρου, της Τροιζηνίας, της Σαλαμίνας, της Αίγινας και του Αγκιστρίου, καθώς και τα προβλήματα του πολυιατρείου Σπετσών και γενικότερα το θέμα της πρόσληψης οδηγών ασθενοφόρων.

27 Ιαν 2016

Οι ιδεοληπτικές σκέψεις ενός πολιτικού που πιστεύει στον εαυτό του κι έχει άποψη, Μιχάλης Κορρός!

Σε ευχαριστώ "ανθρωπάκο", φαντάζομαι πως το κείμενο, μου το 'στειλες προς δημοσίευση. Να 'σαι καλά "φίλε" Μιχάλη. Αυτά τα ανθρωπάκια σε στήριξαν προεκλογικά. Ε… τι να κάνουμε "φίλε" Μιχάλη, και τα ανθρωπάκια κάνουνε λάθη, αλλά τα διορθώνουνε όταν θα έρθει εκείνη η ώρα κι αυτό γιατί είναι "χαλασμένα" και δεν ξεχνούν ποτέ! 
Αυτά ανθρωπάκια έχουνε το τσαγανό να ζητάνε και συγνώμη για τα λάθη τους στην πιο κρίσιμη ψηφοφορία του τόπου το 2014. Καλή συνέχεια "φίλε" Μιχάλη, θα ‘μαστε όλοι ΕΔΩ να παρακολουθούμε την τρανή πορεία σου, μόνο μην ξεχνάς να συνεχίσεις με τον ίδιο σεβασμό στα "ανθρωπάκια" που σε έβγαλαν από το "σκοτάδι" της ζωής σου και την πολιτική ανυπαρξία σου. Το κείμενο σου αφιερωμένο εξαιρετικά στα "ανθρωπάκια" σου
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =
Σε φοβαμαιΑΝΘΡΩΠΑΚΟ!!! Σε τρεμω!!! Επειδη απο σενα εξαρταται το μελλον της ανθρωποτητας.. Σε φοβαμαι επειδη το κυριοτερο μελημα στην ζωη σου ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΡΑΠΕΤΕΥΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ. Εισαι αρρωστος ανθρωπακο, αρρωστος βαρια.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Σαλαμίνας


26 Ιαν 2016

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο ανεξάρτητος πλέον Περικλής Βασιλικής, “… Οι δημότες μας εξέλεξαν κα Δήμαρχε για να διοικήσουμε κι όχι να παραδώσουμε τον δήμο στην εξυγίανση… Γνωρίζαμε την οικονομική κατάσταση του Δήμου…”


ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΑΚΡΗ-ΤΟΠΟΥΖΟΓΛΟΥ! “…Οι λόγοι που με οδήγησαν στην ανεξαρτητοποίηση είναι, η αδιαφάνεια, αδράνεια, αναποτελεσματικότητα, η παντελής έλλειψη κοινωνικής πολιτικής, η εξυπηρέτηση των “ημετέρων”…”

Οι λόγοι της ανεξαρτητοποίησης μου από τον συνδυασμό “ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΗ”
Με την επιστολή μου αυτή λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 66 του νόμου 3852/2010 ΦΕΚ τεύχους Α87 Νέα αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης και της αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης ,σας δηλώνω την ανεξαρτητοποίηση μου ως δημοτικός σύμβουλος, από την παράταξη “ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΗ”.
     Στην μέχρι σήμερα πορεία μου, ποτέ δεν διαπραγματεύτηκα τις αξίες και τις αρχές μου και κυρίως δεν απεμπόλησα τους σκοπούς για τους οποίους αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά.
   Πολιτική για μένα είναι προσφορά ,συμπαράσταση ,βοήθεια ,αλληλεγγύη με κάθε τρόπο στον συμπολίτη σου είναι πέρα από κόμματα, χρώματα και παρατάξεις.

Δήλωση με πολλά ερωτηματικά της απελθούσης προέδρου Δ.Σ. κας Λεμονιάς Καπετάνιου! “…Tέλος, με σεβασμό στην προσωπική μου διαδρομή και οικογενειακή μου παρακαταθήκη, ρητά σας δηλώνω ότι εγώ προσωπικά αρνούμαι να δηλώσω υποταγή στον Σουλτάνο…”

Αγαπητοί συνδημότες,
Στις 22-1-2015 μετά από πολλή σκέψη και προβληματισμό, κατέθεσα την ανεξαρτητοποίησή μου από την Δημοτική Παράταξη «Κοντά στον Δημότη», με την οποία είχα την τιμή να εκλεγώ με τις ψήφους σας, δημοτική σύμβουλος στις 18-05-2014.
Στόχος και σκοπός μου από την πρώτη μέρα της συμμετοχής μου στα πολιτικά δρώμενα ήταν είναι και θα είναι η -με όλες μου τις δυνάμεις- καλυτέρευση των περιβαλλοντικών, κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών του νησιού μας, της Σαλαμίνας μας.
Είμαι Κουλουριώτισσα επιστήμονας και μητέρα τριών νέων ανθρώπων και γι’ αυτό με νοιάζει σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε να σώσουμε ό,τι προλαβαίνουμε, να βελτιώσουμε ό,τι μπορούμε και όσο μπορούμε να σχεδιάσουμε ό,τι ονειρευόμαστε.

Γενική συνέλευση του «Δικτύου Πόλεων Ι. Καποδίστριας»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον Ι. Καποδίστρια, συμμετείχε χθες το απόγευμα στη γενική συνέλευση του «Δικτύου Πόλεων Ιωάννης Α. Καποδίστριας» στο υπερώον του Ι.Ν. Μητροπόλεως Αίγινας.

Η Περιφέρεια Αττικής, συνεχίζει τις δράσεις της στη Κοινωνική Πολιτική με Διανομή τροφίμων σε ευπαθείς ομάδες του Δήμου Σαλαμίνας “…κι ο Δήμος Σαλαμίνας κύριε;…”

Περιφέρεια Αττικής, συνεχίζοντας τις δράσεις της στη Κοινωνική Πολιτική, έχοντας επίγνωση των ακραίων αναγκών που δημιουργεί η ανθρωπιστική κρίση, τόσο σε οικονομικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο και προκειμένου να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των καταστάσεων αυτών, πραγματοποίησε μια ακόμη δράση ενίσχυσης στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ “ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ & ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΝΗΣΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ”

ΘΕΜΑ: ΑΡΓΙΑ  ΚΥΡΙΑΚΗΣ & ΕΟΡΤΩΝ
Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Σαλαμίνας διαμαρτύρεται εντόνως για την απόφαση 242/2015 που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Σαλαμίνας στις 30/12/15(!) και η οποία αφορά άμεσα τον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο. Κατά πρώτον θα θέλαμε να εκφράσουμε την απορία μας  και εν συνεχεία την έντονη διαμαρτυρία μας, για το γεγονός ότι πρώτη φορά ο Σύλλογος δεν ειδοποιήθηκε προκειμένου να παραστεί κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, και μάλιστα όταν θα συζητείτο ένα θέμα το οποίον σχετίζεται με την λειτουργία του συλλόγου, αλλά και με τις ζωές αυτών  που συμμετέχουμε σε αυτόν.

Με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ διαδημοτικό καταφύγιο αδέσποτων στην Πέλλα “…και στην Σαλαμίνα Κύριε;…”

Τρέχει κάποιο πρόγραμμα και στην Σαλαμίνα; Υπάρχει Δημοτική μέριμνα ή και οι φιλοζωικοί σύλλογοι αφέθηκαν στην τύχη τους; Θα μου πεις εδώ αφέθηκαν στην τύχη τους οι συνάνθρωποι με το κλείσιμο του κοινωνικού παντοπωλείου τις φιλοζωικές θα κοίταγαν;
==================================
Ευρεία σύσκεψη για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο, μετά από σχετική πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, Θεόδωρου Θεοδωρίδη, όπου ανακοινώθηκε η πρόθεση για τη δημιουργία διαδημοτικού νεκροταφείου, με χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ.

25 Ιαν 2016

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η 3 ης Συνεδρίασης “Ορθή επανάληψη” δεν αλλάζει η μέρα, (αύριο Τρίτη) δεν αλλάζει η ώρα (4 το μεσημέρι), τι άλλαξε; Η σειρά των θεμάτων, κοινή λογική κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε;

Η  Προεδρεύουσα  Σύμβουλος
Παρακαλείσθε όπως προσέλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα επί της Λεωφόρου Καραμανλή & Αμμοχώστου   1  στη Σαλαμίνα , στις   26.1.2016, ημέρα Τρίτη και ώρα 16.00μ.μ. , ώστε να διεξαχθεί η εκλογή  με την  προβλεπόμενη  διαδικασία από τα άρθρα 64 παρ. 7 & 74 παρ. 8 του   Ν. 3852/2010 :

1.- Αποδοχή παραίτησης της κας Πολύζου – Καραβασίλη Μαρίας , από την θέση της Γραμματέως  του Δημ. Συμβουλίου.

2.- Εκλογή  νέου Προέδρου  Δημοτικού Συμβουλίου , λόγω αυτοδίκαιης έκπτωσης της κας Λεμονιάς Καπετάνιου  , σύμφωνα με το άρθρο 66 παρ. 6 του Ν. 3852/2010 και εκλογή  Γραμματέα Δημοτικού Συμβουλίου σύμφωνα με το άρθρο 64 παρ.7 του Ν 3852/2010

3.-   Εκλογή  Αναπληρωματικών μελών της πλειοψηφίας  (2) δύο  μελών,   για την Οικονομική Επιτροπή  και   (3) τριών μελών,  για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.
Η  Προεδρεύουσα  Σύμβουλος

Ειρήνη   Μπινιάρη

ΠΡΩΤΕΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για αγώνες Φεβρουαρίου. Στη Σαλαμίνα οι 80 κορυφαίοι αθλητές της ορεινής ποδηλασίας


24 Ιαν 2016

Αποσπάσματα από την κοπή της πίτας της Τ.Ο. ΝΔ Σαλαμίνας 24-01-2016


Κινητοποίηση Συλλόγου, του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Σαλαμίνας για την μεταστέγαση του

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Σαλαμίνας διεκδικεί και δικαίως την μεταστέγαση του στο Δημοτικό Σχολείο Παλουκίων.
Το σχολείο αυτό είναι άδειο διότι χτίστηκε καινούργιο κι έτσι οι μαθητές του μεταφέρθηκαν. Θα βρει άραγε ευήκοα ώτα στο δίκαιο αίτημα τους; Η πρόεδρος του συλλόγου κα Χριστίνα Καζανιάτορα-Γκίνη απευθύνει έκκληση συμπαράστασης σε όποιον μπορεί να βοηθήσει.

Εμείς περιμένουμε να δούμε την ευαισθησία της δημοτικής αρχής, σε ένα τόσο σοβαρό θέμα και θα επανέλθουμε.

22 Ιαν 2016

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η 3 ης Συνεδρίασης

Παρακαλείσθε όπως προσέλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα επί της Λεωφόρου Καραμανλή & Αμμοχώστου   1  στη Σαλαμίνα, στις 26.1.2016, ημέρα Τρίτη και ώρα 16.00μ.μ.,  ώστε να διεξαχθεί η εκλογή  με την προβλεπόμενη  διαδικασία από τα άρθρα 64 παρ. 7 & 74 παρ. 8 του   Ν. 3852/2010 :

1.-  Εκλογή  νέου Προέδρου  Δημοτικού Συμβουλίου , λόγω αυτοδίκαιης έκπτωσης της κας Λεμονιάς Καπετάνιου  , σύμφωνα με το άρθρο 66 παρ. 6 του Ν. 3852/2010. 

2.-   Αποδοχή παραίτησης της κας Πολύζου – Καραβασίλη Μαρίας , από την θέση της Γραμματέως  του Δημ. Συμβουλίου  και εκλογή νέου Γραμματέα,  σύμφωνα με το άρθρο 64 παρ. 7 του Ν. 3852/2010. 

3.-   Εκλογή  Αναπληρωματικών μελών της πλειοψηφίας  (2) δύο  μελών,   για την Οικονομική Επιτροπή  και   (3) τριών μελών,  για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.
Η  Προεδρεύουσα  Σύμβουλος

Ειρήνη   Μπινιάρη

Υποθαλάσσια σύνδεση Περάματος – Σαλαμίνας, του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Αττικής Παναγιώτη Χατζηπέρου

Στην επιτυχημένη εκδήλωση ενημέρωσης από εκπροσώπους του Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σχετικά με την ζεύξη Περάματος - Σαλαμίνας, που διοργάνωσε ο Δήμος και η Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Νάννου, παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η βουλευτής Β΄Πειραιά κ. Καρακώστα, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, οι πρώην Δήμαρχοι Σαλαμίνας κ. Τσαβαρής και κ. Σοφράς, εκπρόσωποι του Πολεμικού Ναυτικού, φορείς της Σαλαμίνας και πλήθος κόσμου.

Αυτή την στιγμή υποβάλλουν την παραίτηση τους από τον συνδυασμό της Δημάρχου Ρούλας Νάννου η κα Λεμονιά Καπετάνιου-Παπαϊσιδώρου πρόεδρος Δ.Σ. Σαλαμίνας ως και οι Περικλής Βασιλικής και Αναστασία Τοπούζογλου-Μακρή

Πριν από λίγη ώρα κατέθεσαν τις παραιτήσεις τους από τον συνδυασμό “ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΗ” της Δημάρχου Σαλαμίνας Ρούλας Νάννου η πρόεδρος του Δ.Σ. Σαλαμίνας κα Λεμονιά Καπετάνιου ως και η κα Αναστασία Τοπούζογλου-Μακρή, αλλά και ο κ. Περικλής Βασιλικής διαφοροποιούμενοι έτσι στην από μακρού λαθεμένη πολιτική στα δημοτικά δρώμενα του τόπου μια και κρίνουν πως είναι έξω από τα προεκλογικά εξαγγελθέντα του συνδυασμού τους.
Έτσι επισφραγίζουν με την σημερινή τους παραίτηση και ανεξαρτητοποίηση τους, την από μακρού διάσταση απόψεων σε διάφορα θέματα με την αρχηγό του συνδυασμού και το στενό περιβάλλον της.
Μένει μετά τις αναμενόμενες “πολεμικές” ανακοινώσεις, να δούμε και τις νέες προτάσεις της Δημάρχου, όχι μόνο για την αναμενόμενη αντικατάσταση στην προεδρεία του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά να δούμε και ποια (παίζει πολύ) ή ποιόν (παίζει λιγότερο) θα προτείνει για την θέση αυτή, κρίσιμη απόφαση δεδομένου των ισορροπιών που απαιτούνται.

Βέβαια το νέο θέμα που θα προκύψει, είναι να δούμε πως κι αν τελικά θα μπορέσει ισορροπήσει  τις φυγόκεντρες δυνάμεις που αναπτύσσονται εδώ και καιρό εντός του συνδυασμού της και φυσικά μ’ αυτούς που διαφωνούν πλέον ανοιχτά και το ‘χουν εκφράσει στα προσυμβούλια κι όχι μόνον.

21 Ιαν 2016

Η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού (Ορ.Μ.Α.) σας προσκαλεί

Σάββατο, 30 Ιανουαρίου, στις 3 μ.μ, στην πλατεία Ρηγίλλης.
- Ενάντια στον εθνικισμό που τροφοδοτεί το μίσος μεταξύ των λαών.
- Ενάντια στην Ευρώπη φρούριο που ενισχύει την φασιστική απειλή.
- Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α ΚΙΝΗΣΗ ΔΡΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΚΤΑΣΗ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ

Η ζεύξη ήταν για χρόνια αίτημα μεγάλου μέρους των κατοίκων και των παραθεριστών της Σαλαμίνας, διότι εύλογα θεωρούσαν και θεωρούν ότι θα διευκόλυνε τη μετακίνηση από και προς την υπόλοιπη Αττική.
Φυσικά ο σημαντικότερος λόγος για τον οποίο πολλοί τάσσονται υπέρ της ζεύξης, είναι τα προβλήματα που παρουσιάζουν οι υπάρχουσες συγκοινωνίες:
· οι Κ/Ξ των Ε/Οχηματαγωγών δεν παρέχουν καμία έκπτωση στους καθημερινούς επιβάτες, στους ανέργους, στους ηλικιωμένους, κι ενώ λειτουργούν ως αστική συγκοινωνία, επιχειρούν σε καθεστώς ποντοπόρων προκειμένου να έχουν φοροαπαλλαγές χωρίς όμως να σέβονται τον επιβάτη και να του παρέχουν ελαφρύνσεις και την υποδομή που έχουν αυτά τα πλοία.

Γενική Συνέλευση του αθλητικού συλλόγου Ολύμπικο Σαλαμίνας 25/01/2016


Η Δύναμη Αντιμετώπισης Κρίσεων Σαλαμίνας κόβει την πίτα της την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωΐ


Ο ΠΕΡΙΒΟΣ τοποθετείται ξεκάθαρα για την ζεύξη. Αμφισβητούμε αρχικά την σκοπιμότητα μιας τέτοιας κατασκευής.

Ο Περιβαλλοντικός Όμιλος Σαλαμίνας ΠΕΡΙΒΟΣ με αυτόν τον τρόπο θέλει να εκθέσει τις θέσεις του για την υποθαλάσσια ζεύξη Σαλαμίνας Περάματος.
Για την διαμόρφωση της άποψής του έχει έρθει ως τώρα σε επαφή με φορείς όπως ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδιασμού Αθήνας, το Πολυτεχνείο, κ.α Επίσης έχει αξιολογήσει στοιχεία από ανάλογες περιπτώσεις όπως για παράδειγμα η κατασκευή της Αττικής οδού καθώς και τις επιπτώσεις που προκάλεσε στην περιοχή των Μεσογείων.
Η συνισταμένη όλων αυτών των στοιχείων μας οδηγεί στη διαμόρφωση μιας αρνητικής θέσης για το έργο.
Πιο συγκεκριμένα: Αμφισβητούμε αρχικά την σκοπιμότητα μιας τέτοιας κατασκευής.

20 Ιαν 2016

Διοίκηση χωρίς μπούσουλα, χωρίς λαϊκή ενημέρωση με πλήρη λαϊκή απαξίωση.

Ημερίδα με θέμα την μόνιμη υποθαλάσσια οδική ζεύξη της Σαλαμίνας αύριο 21/01/2016 στα «πνιχτά» όλα στο πόδι γιατί; Ανικανότητα ή επί σκοπό; Ποιος ο λόγος να μην αποζητά την συμμετοχή η νέα διοίκηση του δήμου μας σε ένα τόσο ζωτικής σημασίας θέμα; Σας επαναλαμβάνουμε κα Δήμαρχε με πολύ φιλική διάθεση, δεν είναι οικογενειακή σας υπόθεση η διοίκηση του δήμου και κυρίως παρόμοιες εκδηλώσεις όπου η μαζική συμμετοχή είναι απαραίτητη.
===============================
Ενόψει της δημοπράτησης του έργου «ΜΕΛΕΤΗ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ & ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΟΔΙΚΗΣ ΖΕΥΞΗΣ ΝΗΣΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ» την 15η  Μαρτίου 2016, παρακαλούμε να παραβρεθείτε σε ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Σαλαμίνας την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 11.00΄ στην αίθουσα «Δ. Μπόγρη» παρουσία και εκπροσώπων της Δ/νσης Προγραμματισμού Υποδομών με σύμβαση παραχώρησης του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων που είναι η Αναθέτουσα Αρχή.

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης θα τιμήσει με την παρουσία του την κοπή της πίτας στην τοπική οργάνωση της Ν.Δ. Σαλαμίνας

Όπως ήδη έχουμε δημοσιεύσει, αυτή την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016 στις 12 το μεσημέρι κόβει την πίτα της και η τοπική οργάνωση Σαλαμίνας της Ν.Δ. στα γραφεία της, Γ. Λουκά και Σικελιανού 19 στον 1ο όροφο.
Όπως πληροφορούμεθα την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο νέος «ισχυρός» άνδρας της Ν.Δ. Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος με απόφαση του νεοεκλεγέντος αρχηγού αναλαμβάνει θέση στην αναδιοργάνωση του κόμματος ευελπιστώντας να φέρει την άνοιξη στην πολύπαθη κομματική οργάνωση, ίδωμεν!

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΣΠΑ 2014-2020.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016 ΚΑΙ ΩΡΑ 11.30 Π.Μ-13.00 Μ.Μ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ (ΟΔΟΣ Π. ΦΟΥΡΙΚΗ 17)  ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ  ΤΟΥ ΕΣΠΑ  2014-2020.
ΤΑ ΕΝΕΡΓΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΦΟΡΟΥΝ:
1.ΝΕΟΦΥΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (ΕΩΣ 60.000 €, 100%)
2.ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ (ΕΩΣ 25.000 €, 100%)

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλου για τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου

Ανεργία, φτώχεια και ένταση της καταστολής κατά των προσφύγων φέρνουν οι αποφάσεις της ΕΕ, τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος στην ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, αναφέροντας συγκεκριμένα τα παρακάτω :
"Μια ενιαία γραμμή διαπερνά τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκέμβρη του 2015 :

19 Ιαν 2016

Εμφανέστατη πλέον η σύγκρουση της Δημάρχου / Εργαζομένων

Για πολλούς ήταν αναμενόμενη η σύγκρουση της Δημάρχου με τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα μ’ αυτούς της καθαριότητας που στο χθεσινοβραδινό Δημοτικό Συμβούλιο, δεν δίστασε να τους κατηγορήσει για τεμπελιά και ανικανότητα μια και δεν είναι ικανοί να χειριστούν ούτε ένα μηχάνημα όπως χαρακτηριστικά είπε, απείλησε δε με μετατάξεις!
Είναι αλήθεια κα Δήμαρχε, πως αν έχουν τις απαραίτητες γνώσεις και τα τυπικά παραστατικά και δεν το πράττουν, είναι άρνηση εργασίας και τότε θα είμαστε όλοι μαζί σας.

Και η Τ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας Σαλαμίνας, κόβει την πίτα της, αυτή την Κυριακή το μεσημέρι στις 12

Ενημέρωση Τ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας Σαλαμίνας
Σας ενημερώνουμε, ότι η Τ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας Σαλαμίνας, θα κόψει την πίτα της,
την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016 στις 12 το μεσημέρι
στα γραφεία της στη Σαλαμίνα, Γ. Λουκά και Σικελιανού 19 στον 1ο όροφο.
Προσκεκλημένοι όλοι οι φίλοι και τα μέλη στης οργάνωσης, θα χαρούμε να σας δούμε και να ανταλλάξουμε ευχές για καλή χρονιά.
Με εκτίμηση,
ο πρόεδρος της Τ.Ο. Σαλαμίνας
Νίκος Ελευθεριάνος
210 46 74 061


18 Ιαν 2016

Δημοτικού συμβουλίου συνέχεια, ο τραγέλαφος σε πλήρη εξέλιξη

Σε συνέχεια του άρθρου μας που δημοσιεύτηκε κατωτέρω με αποχωρήσεις και αρνήσεις ψήφου μελών της πλειοψηφίας, ο τραγέλαφος συνεχίζεται αποκαλύπτοντας για άλλη μια φορά την αδυναμία διοίκησης, αλήθεια που θα πάει αυτή η κατάσταση;
Να λάβετε μόνον υπ’ όψιν σας, πως η πρόεδρος ΔΣ της πλειοψηφίας (δεν ξέρω αν έχει ιστορικό προηγούμενο) ήρθε σε πλήρη αντίθεση με τον συνδυασμό της, αδειάζοντας την δήμαρχο και του συμβούλους της, μια και δεν ψήφισε θετικά το 2ο θέμα της έγκρισης του σχεδίου οικονομικής εξυγίανσης, μα ούτε και το 3ο θέμα που ήταν …έγκριση  Προϋπολογισμού  οικ. έτους  2016  του Δημ. Λιμενικού Ταμείου Σαλαμίνας…

Δημοτικό συμβούλιο Σαλαμίνας ζωντανά αυτή την στιγμή...

Για άλλη μια φορά τρομάζει η αλήθεια την πλειοψηφία και αρνούνται σε ψηφοφορία που το ‘φερε η πρόεδρος του ΔΣ την βιντεοσκόπηση του. Προς τιμήν του θετική ψήφο έδωσαν από την πλειοψηφία ΜΟΝΟ οι κκ Νίκος Αγαπίου και Μιχάλης Κορρός που δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν, οι υπόλοιποι;
Στην συνέχεια σε άλλο ζήτημα, ζήτησε τον λόγο η κα Ειρήνη Μπινιάρη, δεν της τον έδωσε η πρόεδρος παρά την επιμονή της κι εκείνη αγανακτισμένη αποχώρησε. Μετά από λίγο επανήλθε αφού ηρέμησε!

Θα σας κρατάμε ενήμερους στην συνέχεια της βραδιάς.

Την Δευτέρα 18/01 στις 4 το μεσημέρι συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο της Σαλαμίνας με 10 θέματα Η.Δ.

Έχω την τιμή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67,  του Ν. 3852/2010,   να σας  καλέσω σε Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνος, την  18 ην    Ιανουαρίου    2016,  ημέρα  ΔΕΥΤΕΡΑ    και ώρα   16:00.   στο Δημοτικό Κατάστημα, για  συζήτηση  στο   παρακάτω  θέμα  :
1. Έγκριση   ρύθμισης  των οφειλών του Δήμου Σαλαμίνας προς την ΕΥΔΑΠ.
2. Έγκριση  Σχεδίου Οικονομικής Εξυγίανσης.
3. Έκφραση σύμφωνης γνώμης  στην «΄Εγκριση  Προϋπολογισμού  οικ. έτους  2016  του Δημ. Λιμενικού Ταμείου Σαλαμίνας».
4.  Έγκριση πρότασης συνεργασίας  των 8 Νησιωτικών  Δήμων της  Π.Ε. Νήσων  και ορισμός εκπροσώπου  του Δήμου μετά του αναπληρωτή του.

17 Ιαν 2016

Πρόσκληση σε σεμινάριο Α΄ Βοηθειών για παιδιά, 4ο Νηπιαγωγείο Σαλαμίνας

Σας προσκαλούμε την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016, στις 6:30 μ.μ. στην δωρεάν ενημέρωση που θα πραγματοποιηθεί εντός των εγκαταστάσεων του διδακτηρίου μας (4ο Νηπιαγωγείο Σαλαμίνας, Μουσών 14, Άγιος Νικόλαος Σαλαμίνας) από την εκπαιδεύτρια πρώτων βοηθειών κα Ειρήνη Νικάκη, για πρόληψη ατυχημάτων μικρών παιδιών και παροχή πρώτων βοηθειών σε αυτά. Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και απευθύνεται σε γονείς, κηδεμόνες ή ενήλικες που ασχολούνται με παιδιά και είναι ευαισθητοποιημένοι για την ασφάλειά τους.
Υποσημείωση:
Σας ενημερώνουμε ότι χρειαζόμαστε παιδικές στολές για παιδιά ηλικίας 4-6 ετών για τις σχολικές γιορτές μας που γίνονται σταθερά όλο τον χρόνο.
Εάν έχετε μία στολή για την ηλικία αυτή και την έχετε ξεχασμένη σε κάποιο πατάρι ή προτίθεστε να την πετάξετε, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να μάς τη δωρίσετε. Θα μάς διευκολύνατε πολύ να οργανώσουμε ένα βεστιάριο για τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας και η στολή του παιδιού σας, που μεγάλωσε, θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο βοηθώντας και άλλα παιδιά να ντυθούν.
Στολές που θέλουμε είναι: για την 28η Οκτωβρίου, παραδοσιακές για την 25η Μαρτίου, για το Πολυτεχνείο, για τα Χριστούγεννα, για το Καλοκαίρι και Αποκριάτικες.
Πληροφορίες: Παντελία Πατάπη, 2104656988.
Ώρες επικοινωνίας: καθημερινά 8:00 π.μ. έως 12:00 μ.
Καλή Χρονιά!

4ο Ν/Γ Σαλαμίνας.

16 Ιαν 2016

Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Παναγιώτη Χατζηπέρου στο 1ο Γυμνάσιο Αιαντείου Σαλαμίνας

 Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων  κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, ανταποκρινόμενος άμεσα στην πρόσκληση που δέχτηκε από την ομάδα ecomobility (οικολογική μετακίνηση), επισκέφθηκε σήμερα το 1ο Γυμνάσιο Αιαντείου Σαλαμίνας, μαζί με την Δήμαρχο Σαλαμίνας κ. Ισιδώρα Νάννου και την Περιφερειακή Σύμβουλο κ. Παρασκευή Τουτουντζή.

Μείωση του προστίμου για την εκπρόθεσμη υποβολή αιτήσεων για χορήγηση άδειας χρήσης ύδατος

Αίσια έκβαση είχε η παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων προς τους αρμόδιους φορείς, για την μείωση του προστίμου σχετικά με την εκπρόθεσμη υποβολή αιτήσεων για την χορήγηση άδειας χρήσης ύδατος.
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προωθεί, μέσα στον Ιανουάριο, Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία τροποποιείται το ύψος του επιβαλλόμενου προστίμου, για την εκπρόθεσμη υποβολή αιτήσεων για την άδεια χρήσης ύδατος, από 1.000 – 2.000 Ευρώ σε 150 Ευρώ.

14 Ιαν 2016

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 13/01/2016

Την  Τρίτη 12/1/2016, συνήλθε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σαλαμίνας με  θέμα «Έκθεση Πεπραγμένων της Διαπαραταξιακής Επιτροπής». Το Δ/Σ με ομόφωνη απόφαση ενέκρινε την εισήγηση της Επιτροπής, συμπεριλαμβάνοντας και προτάσεις Δημοτικών Συμβούλων.
Μετά την έγκριση των πεπραγμένων και την εντολή που λάβαμε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση των στόχων που μας ανατέθηκαν, συνήλθαμε σήμερα εκτάκτως και αποφασίσαμε να αποστείλουμε σε συνεργασία με τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου ΕΞΩΔΙΚΟ στα συμβαλλόμενα μέρη  (Υπουργείο Οικονομικών, ΥΕΝ και ΟΛΠ), σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην εισήγησή μας  και πλέον είναι απόφαση του Δ.Σ.

13 Ιαν 2016

Πίτα κόβει και ο Ν.Ο.Γυάλας με Ε. Σύλλογο Αγ. Νικόλαος την Κυριακή 17-01-2016


Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας Π.Ε. Πειραιώς και Νήσων

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους  έκοψαν στον Πολυχώρο «Απόλλων» οι Π.Ε. Πειραιώς και Νήσων, με την συμμετοχή όλων των εργαζομένων, πολλών Περιφερειακών Συμβούλων και Γενικών Διευθυντών της Περιφέρειας.
Στον χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων ευχήθηκε στους εργαζόμενους χρόνια πολλά, καλά και δημιουργικά. Παράλληλα τους ευχαρίστησε για την βοήθεια και την συμπαράσταση τους στις δύσκολες καταστάσεις που αντιμετώπισαν τα νησιά της Π.Ε. από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τις τρεις εκλογικές αναμετρήσεις που έγιναν το 2015. Τόνισε επίσης την ανταπόκριση στα αυξημένα καθήκοντά τους, λόγω της υποστελέχωσης των υπηρεσιών της Π.Ε. κα βέβαια των ιδιαιτεροτήτων που αντιμετωπίζουν λόγω των αποστάσεων και της κακής θαλάσσιας σύνδεσης των νησιών. 

N.AY.MAXH.A κίνηση δράσης πολιτών Σαλαμίνας, καλεί σε ανοιχτή συνάντηση τα μέλη και τους φίλους της

Την  Πέμπτη   14   Ιανουαρίου   στις 7.30 μμ,   καλούμε  σε   ανοιχτή συνάντηση   τα  μέλη   και   τους  φίλους  της  κίνησης  μας.
Τόπος  συνάντησης:  Λ. Φανερωμένης  &  Ευαγγ. Παπανικολάου  1ος ορ. (είσοδος  από Παπανικολάου)  απέναντι  από  την    ALFHA BANK
-Θέματα  συζήτησης - ενημέρωσης:
-Ενημέρωση  για  τα  τρέχοντα  στο  Δήμο   Σαλαμίνας   
-Πρόταση   ψήφισης  καταστατικού  της κίνησης

-Προτάσεις  μελών και  φίλων 

12 Ιαν 2016

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΙΣΗΓΗΣΗ

Στις 14/10/2015 το Δημοτικό Συμβούλιο, (αριθ. απόφασης 188/2015), αποφάσισε ομόφωνα την σύσταση Διαπαραταξιακής Επιτροπής προκειμένου να διεκδικήσει την εξαίρεση των αρχαιολογικών χώρων του νησιού από τη σχεδιαζόμενη πώληση του πλειοψηφικού πακέτου του Ο.Λ.Π. Τα χρονικά περιθώρια που είχαμε στη διάθεσή μας ήταν ασφυκτικά δεδομένου ότι μέχρι τέλος Οκτωβρίου έπρεπε να υπογραφεί η νέα Σύμβαση Παραχώρησης και αρχές Νοεμβρίου έπρεπε να υποβληθούν οι δεσμευτικές προσφορές.
Με αυτά τα δεδομένα η Διαπαραταξιακή Επιτροπή συνεδρίασε στις 16/10/2015 και αποφάσισε άμεση επίσκεψη στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας σαν άμεσα εμπλεκόμενο στην διαδικασία διαμόρφωσης της τελικής Σύμβασης, η οποία χαρακτηρίζεται “άκρως εμπιστευτική και απόρρητη”.

Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας προχωράει σε κατάσχεση των τραπεζικών λογαριασμών του ΟΛΠ

Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας ξεκίνησε εχθές, Δευτέρα 11/1/2016 διαδικασία κατάσχεσης του ποσού των 6.826.489,17€ από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του ΟΛΠ. Το ποσό αφορά ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΟΛΠ προς τον Δήμο για μη καταβληθέντα δημοτικά τέλη, καθώς και τα σχετικά πρόστιμα. Η κατάσχεση στηρίζεται στις τελεσίδικες Αποφάσεις 1869/2014 και 2122/2013 του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Πρόσκληση κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας Δ.Α


Την Βασιλόπιτα του έκοψε την Κυριακή 10/01/2016 και ο Ν.Ο.Β.Σαλαμίνας

Την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της Βασιλόπιτας του ΝΟΒΣ στην αίθουσα του Ξενοδοχείου “MELINA RESORT.”
Την Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Αιδεσιμολογιότατος π. Παναγιώτης Μούλτος και τίμησαν με την παρουσία τους η Δήμαρχος Σαλαμίνος κα Ισιδώρα Νάννου, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής κ. Παναγιώτης Χατζηπέρρος, ο Πρόεδρος του Δημ. Λιμ. Ταμείου Σαλαμίνος κ. Ιωάννης Λένης, ο εκπρόσωπος του Διοικητού Ναυστάθμου Σαλαμίνος Πλωτάρχης (Μ) Θ. Παχής, οι Αντιδήμαρχοι κα Σταυρούλα Γεροντιώτου, κ. Ιωάννης Βενετσάνος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Αλέξανδρος Πάλλας, Ιωάννης Φιλιάγκος, Κωνσταντίνος Μαριδάκης, Προκόπιος Γκλίστης, Ιωάννης Σκιαθίτης, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Δημοτικού Διαμερίσματος Σαλαμίνος κ.κ. Μιχαήλ Νάννος, Μαργαρίτα Κέντρου, Τέτα Μίχα, Γεώργιος Κιαμίλης, οι Πρόεδροι των Ναυτικών Ομίλων ΑΝΣ Γυάλας κ. Πέτρος Μερκούρης και Σεληνίων κ. Γιώργος Μουστάκας, η Πρόεδροι των Συλλόγων Εμποροβιομηχανικού και της ΚΟΙΝΣΕΠ «ΑΝΑ-ΣΑ» κ. Φιλιππος Καρακώστας, Λυκείου Ελληνίδων κα Σωσώ Σακελλαρίου, Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ κ. Γιώργος Ανδρέου, Ερασιτεχνών Αλιέων Σαλαμίνας κ. Παντελής Διολής, Μύλων-Λιβαδίου-Αλυκής κα Ελένη Αρακά ο Αντιπρόεδρος Επαγγελματιών Αλιέων «ο ΑΓ. Ανδρέας»  κ. Γιώργος Τσεβάς, Εκπρόσωποι των Δυνάμεων Εθελοντών Σαλαμίνας, πολλοί φίλοι και τα μέλη του ΝΟΒΣ.