Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

13 Φεβ 2017

13 Φεβρουαρίου Παγκόσμια ημέρα ραδιοφώνου. Ακούτε και διαδώστε και στους φίλους σας τον Salamis News Web Radio…

Η Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου καθιερώθηκε με απόφαση της UNESCO αρχικά στις 29 Σεπτεμβρίου 2011, έπειτα από πρόταση της Ισπανικής Ακαδημίας Ραδιοφώνου.
Η πρόταση των Ισπανών ήταν να τιμάται η Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου στις 30 Οκτωβρίου, σε ανάμνηση της περίφημης εκπομπής του Όρσον Ουέλς το 1938, που έμεινε στην ιστορία ως ο Πόλεμος των Κόσμων.
Η UNESCO, όμως, αποφάσισε διαφορετικά και πρόκρινε τη 13η Φεβρουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία το 1946 πρωτολειτούργησε το ραδιόφωνο του ΟΗΕ.

Σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας Ραδιοφώνου είναι ο εορτασμός του ραδιοφώνου ως Μέσου Μαζικής Επικοινωνίας, η βελτίωση της διεθνούς συνεργασίας μεταξύ των ραδιοφωνικών οργανισμών και η ενθάρρυνση των μεγάλων διεθνών δικτύων, όσο και των τοπικών ραδιοφώνων, να προωθήσουν την πρόσβαση στην πληροφόρηση και την ελευθερία της έκφρασης στα ερτζιανά.
Ο στόχος βέβαια δεν επετεύχθη πλην όμως δεν ήταν και ο μόνος στόχος που χάθηκε, ίσως και γι’ αυτό γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα για να θυμόμαστε τελικά στόχους που χάσαμε!
Αλήθεια είναι το ιντερνετικό ραδιόφωνο το αύριο και αυτό του FM το χθες; Οι υπεραισιόδοξοι τονίζουν πως το αύριο του ραδιοφώνου είναι αυτό του ιντερνετικού μια και η τεχνολογία εξελίσσεται με αλματώδη ταχύτητα και δεν είναι δα και τόσο μακριά η εποχή του πανταχόθεν ελεύθερου wifi και κατ’ επέκταση των wifi δεκτών εντός και εκτός οικιών όπως κι αυτό της ιντερνετικής τηλεόρασης.
Έστω κι αν η γενιά μας δεν το προφτάσει, βέβαιο είναι πως αυτή των παιδιών μας θα το ζήσει, αυτό κι άλλα επιτεύγματα που σήμερα φαντάζουν σαν επιστημονικής φαντασίας.

Η εξέλιξη είναι αμείλικτη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.