Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

21 Μαρ 2017

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΑΝ Η κα ΕΥΗ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ ΚΑΙ Η κα ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Σε μία κατάμεστη αίθουσα «Δημήτρη Μπόγρη» στο Δημαρχείο Σαλαμίνας πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη Συγκέντρωση για ενημέρωση του κόσμου για την πορεία των Δασικών χαρτών και την οικιστική πύκνωση η οποία ήδη τελείωσε, αλλά και τα επόμενα βήματα, δηλαδή τι θα γίνει από δω και πέρα. Το μεγάλο κέρδος προς το παρόν όπως τόνισα στην ομιλία μου, είναι ότι το 98% των πολιτών που έχουν κτίσει σε φερόμενες δασικές εκτάσεις μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών δεν θα χρειαστεί να κάνουν ενστάσεις.

Η Οικιστική Πύκνωση έργο και επινόηση του Υπουργού κ. Τσιρώνη έχει ένα διπλό κέρδος. Πρώτον απαλλάσσει τον κόσμο από αντιρρήσεις που θα έπρεπε να γίνουν, αλλά συγχρόνως με αυτόν τον τρόπο η πολιτεία, ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΟΙΚΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ και ανοίγει τον δρόμο επίλυσης του προβλήματος.
«Ο Τσιρώνης, είπα στην ομιλία μου, έβαλε το τρένο στις ράγες και οφείλει ο νέος Υπουργός κ. Φάμελος ως καλός μηχανοδηγός, να οδηγήσει το τρένο στην τελική επίλυση του προβλήματος.»
Συγχρόνως θέσαμε τον προβληματισμό μας και εκφράσαμε την αγωνία του κόσμου, ότι το συντομότερο πρέπει να ψηφισθεί η τροπολογία για να σταματήσουν τα πρόστιμα και οι κατεδαφίσεις, ενώ έφθασε η ώρα να βρεθεί πλέον μία τελεσίδικη λύση του προβλήματος.
Στο πλαίσιο αυτού του σκεπτικού από την Τετάρτη αρχίζουμε επαφές με όλους τους βουλευτές της Β Πειραιά για να τους ενημερώσουμε για τα νέα δεδομένα και ότι πλέον με την ανάρτηση των δασικών χαρτών φθάνουμε σε οριακό σημείο, όπου η λύση του δασικού είναι μονόδρομος.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω για μία φορά ακόμη τόσο την Βουλευτή Σύριζα Β Πειραιά κα Καρακώστα Εύη, όσο και την κα Λυμπεροπούλου η οποία εκπροσώπησε τον Υπουργό κ. Τσιρώνη και οι οποίες παραβρεθήκαν για δεύτερη φορά εν συνεχεία σε συγκέντρωσή μας, τοποθετήθηκαν, απάντησαν με απλότητα και υπομονή στις ερωτήσεις του κόσμου και συγχρόνως υποσχέθηκαν ότι θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να βοηθήσουν στο πρόβλημα.
Τελειώνοντας θέλω να πω , ότι το πρώτο μεγάλο βήμα επίλυσης του προβλήματος από την Πολιτεία έγινε με την οικιστική πύκνωση. Ο δρόμος για επίλυση του προβλήματος δεν είναι σπαρμένος με ροδοπέταλα, χρειάζεται την βοήθεια όλων και ο αγώνας αυτός είναι πέρα και έξω από τα κόμματα και Δημοτικούς Συνδυασμούς. Οφείλουν να βοηθήσουν όλοι.
Στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν επίσης ο Δασολόγος κ. Σταματόπουλος, ο πολιτευτής κ. Γκιόκας ο οποίος εκπροσώπησε τον κ. Καμένο, ο τ. Δήμαρχος κ. Γιάννης Τσαβαρής, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Σούλης Μιχάλαρος, Σοφία Καρνέση, Γρηγόρης Καπετανάκης, Καραγιάννη Λούλα, Ανίκητος Μακρένογλου, Μαρία Παπαελευθερίου, oι τοπικοί Σύμβουλοι κ.κ. Μπάμπης Γαβριήλ και Σωτήρης Ανδριανός, ο επίτιμος Αρχηγός Του Λιμενικού σώματος κ. Δελημιχάλης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αργυρός Γρηγόρης και μέλη της Εκτελεστικής ,ο Πρόεδρος του Συλλόγου από την Κόρινθο κ. Ζήνδρος Θανάσης ο οποίος αντιμετωπίζει στην περιοχή του τα ίδια προβλήματα όπως και εμείς στη Σαλαμίνα, πρόεδροι Συλλόγων και πλήθος κόσμου.
Η Προσπάθεια και αγώνας για την τελική λύση του δασικού προβλήματος συνεχίζεται. Θα σας έχουμε συνεχώς ενήμερους για όλες τις εξελίξεις.
Πανσαλαμίνιος Σύλλογος «Ενότητα και Δράση»
για την επίλυση του δασικού προβλήματος
Ο Πρόεδρος
Μάνος Δερτούζος
Ο Αντιπρόεδρος
Τάκης Βουδούρης