Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

4 Μαΐ 2017

ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ «Μεθ’ ορμής ακαθέκτου» την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 και ώρα 19:00

Το Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος και η Υπηρεσία Ιστορίας Ναυτικού σας προσκαλούν στα εγκαίνια της κινητής φωτογραφικής έκθεσης της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού με τίτλο «Μεθ’ ορμής ακαθέκτου» η οποία παρουσιάζει τη δράση του Πολεμικού Ναυτικού από το 1821 μέχρι το 1945.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 και ώρα 19:00 στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του Ναυτικού Μουσείου της Ελλάδος.
Η έκθεση έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί να μεταφέρεται εύκολα με στόχο να «ταξιδέψει» σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Δεν απευθύνεται σε «ειδικούς» αλλά σε όποιον έχει διάθεση και ενδιαφέρον να έρθει σε μια πρώτη επαφή με την ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού.

Η λαϊκή ρήση «μία εικόνα χίλιες λέξεις» περιγράφει εύγλωττα τη δύναμη και την αμεσότητα της εικόνας ως μέσου παρουσίασης ενός θέματος. Ακολουθώντας αυτή την αρχή η Υπηρεσία Ιστορίας Ναυτικού δημιούργησε μια έκθεση στην οποία παρουσιάζονται συνοπτικά αλλά και περιεκτικά, τα κυριότερα σημεία της ένδοξης και συναρπαστικής ιστορίας του Πολεμικού Ναυτικού από το 1821 μέχρι το 1945, μέσα από την πλούσια εικονογραφική απεικόνιση των πρωταγωνιστών, των πλοίων και των ναυτικών επιχειρήσεων, που καθόρισαν την ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού και της Ελλάδος γενικότερα.
Ο τίτλος της έκθεσης, «Μεθ’ορμής ακαθέκτου», προέρχεται από το μνημειώδες σήμα του Ναυάρχου Κουντουριώτη προς τα πλοία του Στόλου λίγα λεπτά πριν την έναρξη της ναυμαχίας της Έλλης (3 Δεκ. 1912): «Με την δύναμιν του Θεού, τας ευχάς του Βασιλέως μας και εν ονόματι του Δικαίου, πλέω μεθ' ορμής ακαθέκτου και με την πεποίθησιν της νίκης εναντίον του εχθρού του Γένους». Αυτή η «ακάθεκτος ορμή» είναι ο συνδετικός κρίκος, το κοινό στοιχείο, στην ένδοξη ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού της νεώτερης Ελλάδος. Είναι η φράση που αν και ειπώθηκε στη διάρκεια των νικηφόρων Βαλκανικών Πολέμων, συνοψίζει την τόλμη των μπουρλοτιέρηδων του ’21, αλλά και την αυταπάρνηση των πληρωμάτων των ελληνικών πολεμικών πλοίων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Στη διάρκεια του χρόνου, η φλόγα στις ψυχές των ανδρών του Πολεμικού μας Ναυτικού έχει πάντα την ίδια λάμψη και την ίδια θέρμη.
Οι επισκέπτες της έκθεσης γνωρίζουν την ένδοξη ιστορία που γράφτηκε στα κύματα από το Πολεμικό μας Ναυτικό και αισθάνονται ηθική τόνωση και εθνική υπερηφάνεια.
Το φωτογραφικό υλικό της έκθεσης υποστηρίζεται από επιλεγμένα αυθεντικά κειμήλια των μόνιμων συλλογών του Ναυτικού Μουσείου της Ελλάδος και video παραγωγής της Υπηρεσίας Ναυτικού με εκπαιδευτικό περιεχόμενο.
Διάρκεια έκθεσης:7 Μαρτίου έως 7 Ιουνίου 2017

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Σάββατο 09:00 – 14:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.