Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

3 Μαΐ 2017

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Η Βουλευτής Α΄ Πειραιά κ. Γεωργία Γεννιά κι ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ανθαγοράς Αθηνών κι αγρότες της περιοχής της Τροιζηνίας επισκέφθηκαν τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλειο Κόκκαλη.
Κατά τη συνάντηση τέθηκαν σοβαρά θέματα που απασχολούν τους ανθοπαραγωγούς, τους φυτωριούχους κι αγρότες της Τροιζηνίας.
Συγκεκριμένα, συζητήθηκε :

·                         Η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ από 24% σε 13%, όπως ισχύει για όλα τα υπόλοιπα ευαλλοίωτα αγροτικά προϊόντα πλην των δρεπτών ανθέων. Σημειώθηκε δε ότι ο ανταγωνισμός εντείνεται, σε βάρος των Ελληνικών προϊόντων, λόγω των εισαγομένων ανθέων από την Ολλανδία, τα οποία είναι απαλλαγμένα από το ΦΠΑ. Τονίστηκε επίσης ότι πρέπει να γίνονται πιο αυστηροί και ενδελεχείς έλεγχοι όλων των εισαγομένων, από τρίτες χώρες, αγροτικών προϊόντων λόγω ανεπαρκούς ιχνηλασιμότητας (προέλευση, χρήση λιπασμάτων, παρασιτοκτόνων, εντομοκτόνων κλπ).
·                        Η απλοποίηση των διαδικασιών πρόσληψης αγρεργατών σε θερμοκήπια και υπαίθριες καλλιέργειες καθώς και η διατήρηση της καταβολής του εργοσήμου.  
·      Η καθυστέρηση καταβολής των αποζημιώσεων για τις πληγείσες θερμοκηπιακές μονάδες λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την περιοχή της Τροιζηνίας τον Οκτώβριο 2016.
·      Η αναβάθμιση του Δενδροκομικού Σταθμού του Γαλατά Τροιζηνίας που διαθέτει το μοναδικό γενετικό υλικό όλων των οπωροφόρων δένδρων της χώρας.
·               Η αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης αύξησης αγριόχοιρων στην περιοχή της Τροιζηνίας που προκαλούν μεγάλες καταστροφές στις αγροτικές παραγωγές/καλλιέργειες. 


Κλείνοντας, ο Υφυπουργός ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την ενδελεχή ενημέρωση και τους ζήτησε να καταθέσουν εγγράφως τις προτάσεις τους για μια προσεχή συνάντηση στο εγγύς μέλλον. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.