Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

29 Μαΐ 2017

Γεωργία Γεννιά Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α' Πειραιώς & Νήσων «Σήμερα ο ελληνισμός πενθεί και η ιστορία μάς διδάσκει ότι τα λάθη του παρελθόντος δεν πρέπει να επαναλαμβάνονται»

Η επέτειος της άλωσης της Κωνσταντινούπολης είναι ημέρα μνήμης, αλλά και ανάδειξης της προσφοράς του Βυζαντίου στην ανθρωπότητα και των χαρακτηριστικών του πολιτισμού του, που ήταν η ελληνικότητα και η Ορθοδοξία.
Στα μετέπειτα χρόνια μέχρι και σήμερα και στο μέλλον, «οι άσβεστοι φάροι του» το Οικουμενικό Πατριαρχείο και ο ναός της Αγίας Σοφίας, θα αποτελούν σύμβολα της χριστιανοσύνης και θα θυμίζουν την υπερχιλιετή προσφορά της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. 

Η Πόλις Εάλω από τον οθωμανικό στρατό ύστερα από μια άνιση μάχη και διαμέσου της Κερκόπορτας. Στην άλωση συνέβαλαν και οι πολιτικές και θρησκευτικές έριδες, η αδυναμία βοήθειας από τη Δύση, η άσχημη οικονομική κατάσταση και η φυγή των κατοίκων, που οδήγησαν στη σταδιακή εξασθένηση και συρρίκνωση του Βυζαντίου.

Σήμερα ο ελληνισμός πενθεί και η ιστορία μάς διδάσκει ότι τα λάθη του παρελθόντος δεν πρέπει να επαναλαμβάνονται. Οφείλουμε με υπευθυνότητα και  ενωμένοι να οδηγήσουμε την πατρίδα μας στην αποτίναξη του οικονομικού ζυγού, στον οποίο μας έχουν οδηγήσει τα ξένα συμφέροντα, δημιουργώντας τις συνθήκες για ανάπτυξη του τόπου και ευημερία του λαού μας.

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος29/5/17 15:35

    Ναι έχεις δίκαιο κυρία βουλευτή, αλλά πριν λίγες μέρες έμαθα στο παιδί μου ότι στην Σμύρνη πνίγηκαν απο τον συνωστισμό και όχι ότι τους σκότωναν οι Τούρκοι, και είναι λυπηρό να διαστρεβλόνεις την αλήθεια για να μην πάει αδίαβαστο στο σχολείο του όπως θέλει η σημερινή πολιτική ηγεσία την Ελληνική Ιστορία και μετά να οργανώνεις κρυφό σχολειό στο σπίτι για να μάθει την αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/5/17 17:00

    Καλα δεν νρεπεσαι Κυρα μου να κανεις αναρτησεις σε μπλογκ της σαλαμινας?σε ξερει κανενας στον πειραια?εισαι και εσυ σαν τη Κασιματη , μια ακομα .....Βουλευτρια του ΣΥΡΙΖΑ (πασοκ μεχρι το 2012).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος29/5/17 18:43

    Εισαι σιγουρη οτι στον οικονομικο ζυγο μας οδηγησαν τα ξενα συμφεροντα και οχι καποιοι σαν εσενα? Νεα κοπελλα και διαιωνιζεις τα λαθη του παρελθοντος. Πιστευεις οτι πραγματικα μπορεις να προσφερεις κατι καλο σαυτον τον τοπο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος31/5/17 00:08

    Και οι δύο είναι όμορφες και έξυπνες 17,00 !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.