Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

12 Μαΐ 2017

Παρουσίαση του The Urban Game Locked στον Πειραιά 19, 20, 21 Μαΐου, 26, 27, 28 Μαΐου, 2, 3, 4 Ιουνίου

Στον Αρχαιολογικό Χώρο των Νεώσοικων της Ζέας (Ακτή Μουτσοπούλου και Σηραγγείου 1)
Μετά την περσινή επιτυχή του εφαρμογή, το The Urban Game επιστρέφει και φέτος μετατρέποντας τον αρχαιολογικό χώρο των Νεώσοικων της Ζέας σε Escape Room. Για τρία διαδοχικά τριήμερα, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση που συνδυάζει με ξεχωριστό τρόπο gaming, τέχνη, πολιτισμό και ψηφιακό περιβάλλον, στο The Urban Game Locked.
Οι Νεώσοικοι ήταν στην αρχαιότητα επιμήκη κτήρια που στέγαζαν τις τριήρεις του Αθηναϊκού στόλου. Σήμερα κατάλοιπά τους σώζονται σε υπόγειους χώρους σύγχρονων κτηρίων, μίας πολυκατοικίας και ενός σχολείου στην Ακτή Μουτσοπούλου. Αυτός ο αυτόνομος αρχαιολογικός χώρος που μέχρι σήμερα αποτελούσε ένα συμβολικό και ουσιαστικό «κενό» μέσα στο σύγχρονο περιβάλλον της πόλης, γίνεται ζώνη γνώσης και ψυχαγωγίας.

Η νέα εφαρμογή android, συνδυάζει ψηφιακές καλλιτεχνικές προβολές με ένα παιχνίδι Escape Room, για πρώτη φορά εντός ενός αρχαιολογικούς χώρου.
Στόχος της δράσης
Το The Urban Game Locked επιχειρεί να επανασυνδέσει τον αρχαιολογικό χώρο με το ευρύτερο αστικό περιβάλλον του. Χρησιμοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία υπό τη μορφή διαδραστικών και εκπαιδευτικών εμπειριών στοχεύει να συμβάλλει στην κατανόηση από την πλευρά του επισκέπτη τόσο του ίδιου του μνημείου και της λειτουργίας του όσο και της διαχρονικής εξέλιξης του ιστορικού τοπίου. Παράλληλα, επιδιώκει να επαναπροσδιορίσει τη σχέση της τοπικής κοινωνίας με τον αρχαιολογικό χώρο αναδεικνύοντας τη συμβολική του αξία και καθιστώντας το μνημείο ενεργό πόλο της σύγχρονης κοινωνικής ζωής.
Ο αρχαιολογικός χώρος γίνεται στην πράξη τόπος συνάντησης και εκπαίδευσης, χώρος παιχνιδιού και έρευνας, χρησιμοποιεί ουσιαστικά το παρελθόν κοιτώντας προς το μέλλον.
Φορείς
Η πολιτιστική πρωτοβουλία The Urban Game Locked διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων.
Η δράση υλοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος και του Zea Harbour Project.
Έχει την υποστήριξη του Ινστιτούτου της Δανίας στην Αθήνα, της Ομοσπονδιακής Ένωσης Κοινωνικών και Πολιτιστικών Κέντρων Γερμανίας, του Ελληνοκινεζικού Οργανισμού Φιλίας – Συνεργασίας, της Αδελφότητας Κεφαλλήνων & Ιθακήσιων Πειραιά και του Sustainable Energy Youth Network.
Συνεργάζονται επίσης η ΜΚΟ Exile Room και το πρόγραμμα Touch The Past.
Εξοπλισμό για την εκδήλωση θα χορηγήσουν το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος, Πειραϊκά σχολεία και η Αδελφότητα Κεφαλλήνων & Ιθακήσιων Πειραιά.
Το The Urban Game Locked εντάσσεται στις εκδηλώσεις για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2017 με θέμα «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες, τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δε λέγονται» και στις Ημέρες Θάλασσας 2017 του δήμου Πειραιά.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6946409268
Ανακοίνωση για τη συμμετοχή του Μουσείου στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2017
«Μεθ’ ορμής Ακαθέκτου». Η ιστορία του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού 1821-1945.
Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες- Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2017 στο Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος.
Το Σάββατο 20 Μαΐου 2017 με αφετηρία  την περιοδική έκθεση «Μεθ΄Ορμής Ακαθέκτου. Ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού 1821-1945.» της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού και επιλεγμένα εκθέματα της συλλογής του Ναυτικού Μουσείου της Ελλάδος, θα πραγματοποιηθούν δύο ξεναγήσεις από τον ιστορικό και  Υποπλοίαρχο (ΕΦ/Ο) κ. Παναγιώτη Γέροντα Π , με έμφαση στις αμφιλεγόμενες πτυχές της  νεότερης και σύγχρονης ιστορίας του Πολεμικού Ναυτικού.
Ώρες ξεναγήσεων:  11:00-12:00, 13:00-14:00
Είσοδος ελεύθερη- Απαραίτητη η προηγούμενη κράτηση.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος για δήλωση συμμετοχής στις ξεναγήσεις από Παρασκευή 12 Μαΐου 2017 έως Παρασκευή 19 Μαΐου 2017  και ώρες 9:00-14:00 στο τηλέφωνο 210 4516264 & στο e-mail: hellenicmaritimemuseum@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.