Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

1 Ιουν 2017

Ο Γαλαξίας μας κινείται μέσα στο Σύμπαν με ταχύτητα 2,1 εκατομμύρια χιλιόμετρα την ώρα !

Τίποτα δεν είναι στάσιμο ή ακίνητο. Καθώς διαβάζετε αυτό το άρθρο, η Γη περιστρέφεται γύρω από τον άξονά της, περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο, ο 'Ήλιος κινείται στο διάστημα με την εκπληκτική ταχύτητα των 792.000 χλμ / ώρα γύρω από το γιγαντιαίο κέντρο του Γαλαξία μας, ενώ και το Σύμπαν κινείται με την ασύλληπτη ταχύτητα των  2.100.000 χιλιόμετρων την ώρα.

Μπορεί να νομίζετε ότι καθώς διαβάζετε αυτό το άρθρο, το σώμα σας βρίσκεται σε μια στάσιμη θέση. Όμως, τα πάντα μέσα στο σύμπαν ταξιδεύουν, από τον πλανήτη μας (τη Γη) -που περιστρέφεται γύρω από το άξονά του με ταχύτητα περίπου 1700 χλμ / ώρα- στο έως το Ηλιακό σύστημα και ακόμη περισσότερο τον ίδιο μας τον Γαλαξία.
Όλοι οι πλανήτες στο Ηλιακό μας σύστημα και οι φυσικοί τους δορυφόροι, τα φεγγάρια τους δηλαδή, ταξιδεύουν επίσης στο διάστημα. Στην πραγματικότητα, για να διατηρηθεί μια σταθερή τροχιά, είναι απαραίτητο για τη Γη να κινηθεί γύρω στα 30 χιλιόμετρο ανά δευτερόλεπτο.

Οι εσωτερικοί πλανήτες στο σύστημά μας, δηλαδή ο Ερμής και η Αφροδίτη κινούνται γρηγορότερα, ενώ ο πλανήτης Άρης και οι εξωτερικοί πλανήτες του Hλιακού μας συστήματος περιφέρονται γύρω από το μητρικό μας άστρο, τον Ήλιο, σε πιο αργούς ρυθμούς.
Διαβάστε περισσότερα :
http://gikasdimitris.blogspot.gr/2017/06/blog-post.html?spref=fb&m=1 

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος1/6/17 21:31

    αποστρατε κελευστη του Π.Ν ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΒΡΥΖΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΓΑΖΙΑ;ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΛΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΠΕΣ ΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ ΜΙΛΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ......................................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/6/17 08:34

    ypomoni file.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.