Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

20 Ιουν 2017

Το πρώτο "διαστημικό κράτος" σας καλεί να ζήσετε στο μελλοντικό διαστημικό σταθμό του, που θα τεθεί σε τροχιά γύρω από τη Γη


Η Ασγκάρντια  (Asgardia), μια μάλλον περίεργη προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα έθνος στο διάστημα, έχει δηλώσει ότι θέλει τελικά να κατασκευάσει ένα διαστημικό σταθμό σε τροχιά γύρω από τη Γη και τη Σελήνη. 

Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου στο Χονγκ Κονγκ, οι εμπνευστές του φιλόδοξου αυτού σχεδίου που ακούει στο όνομα "Ασγκάρντια", αποκάλυψαν επίσης τα σχέδιά τους να εκτοξεύσουν τον κύριο δορυφόρο τους τον Asgardia-1, το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους.
 Η Ασγκάρντια  ισχυρίζεται ότι έγινε το πρώτο διαστημικό έθνος στον κόσμο. Σχεδιάζει να εκτοξεύσει ένα μικρό δορυφόρο σε σχήμα κύβου (cubesat)πάνω σε ένα τροχιακό διαστημόπλοιο τύπου ATK Cygnus από το νησί Wallops, της Βιρτζίνια τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Ουσιαστικά πρόκειται για έναν ιπτάμενο σκληρό δίσκο 512 Γιγαμπάιτς, ο οποίος θα αξιοποιηθεί από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) και από την εταιρεία NanoRacks, όπου και  θα τεθεί σε τροχιά γύρω από τη Γη για πέντε χρόνια.
Διαβάστε περισσότερα: 

1 σχόλιο:

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.