Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

22 Ιουν 2017

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ! ΕΞΩΔΙΚΟ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΑΣΕΛΓΕΙΑ ΣΤΗΝ "ΑΚΡΟΠΟΛΗ" ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Η Κυνόσουρα της Σαλαμίνας είναι ο χώρος όπου υπάρχει ο Τύμβος των Σαλαμινομάχων και είχε στηθεί το τρόπαιο της νίκης των Ελλήνων εναντίον των Περσών. Λόγω της σπουδαιότητας της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας, ως γεγονός που έσωσε το δυτικό πολιτισμό από τους βαρβάρους, ο χώρος προστατεύεται με την πιο αυστηρή αρχαιολογική νομοθεσία, αντίστοιχη με αυτή που προστατεύει την Ακρόπολη.

Είναι χαρακτηρισμένη ζώνη απόλυτης προστασίας όπου ρητά απαγορεύεται οποιαδήποτε δόμηση και οποιαδήποτε δραστηριότητα.
Παρ' όλα αυτά συνεχίζουν να λειτουργούν παράνομες ναυπηγοεπισκευαστικές μονάδες και μεγάλης κλίμακας ρυπογόνες δραστηριότητες οι οποίες κινδυνεύουν να εξαφανίσουν κάθε μορφή ιστορικής μνήμης.
Μόνο θλίψη προξενεί η σημερινή κατάσταση.
- Επειδή οι ευθύνες των ελεγκτικών μηχανισμών και ιδίως του Υπουργείου Πολιτισμού είναι τεράστιες
- Επειδή έχουμε αποστείλει δεκάδες επιστολές σε αρμόδιους φορείς, χωρίς να λάβουμε απάντηση και χωρίς να υπάρξει καμία ενέργεια εκ μέρους των
- Επειδή η υποβάθμιση και απαξίωση των Αρχαιολογικών Χώρων έχει φθάσει στο μη περαιτέρω, εξουσιοδοτήσαμε το Νομικό μας Σύμβουλο Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου κ. Γεραπετρίτη, τον οποίον θερμά ευχαριστούμε, όπως προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να διασωθούν οι αρχαιολογικοί χώροι.
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και το κάτωθι εξώδικο προς το Υπουργείο Πολιτισμού.

(βλέπε το εξώδικο ΕΔΩ)

17 σχόλια:

  1. Ανώνυμος22/6/17 23:08

    Ο ΧΩΡΟΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΒΑΝΑΥΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΦΥΡΙΖΕΙ ΚΛΕΦΤΙΚΑ ΕΝΩ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΦΩΤΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ. ΑΥΤΟ ΕΊΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΕΙΡΩΝΕΙΑ. ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΦΩΤΑ ΠΟΥ; ΝΑ ΦΩΤΙΖΟΥΝ ΤΙ; ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΧΩΡΟ; ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ , ΜΠΑΖΑ ΠΑΝΤΟΥ,ΣΚΟΥΠΙΔΑ, ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΥΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΧΑΜΟΣΠΙΤΑ, ΕΝΑ ΝΤΑΜΑΡΙ ΠΑΡΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΗΣΕΙ ΜΙΑ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΠΕΔΙΑΔΑ ΒΡΩΜΙΑΣ, ΜΕ ΛΙΜΙΑΖΟΝΤΑ ΝΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΛΗ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ, ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΩΝ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΑΝΝΑΝΕΩΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2011. ΕΛΕΟΣ ΚΑΙ ΟΜΩΣ Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗΝ ΚΥΝΟΣΟΥΡΑ. ΜΠΡΑΒΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος22/6/17 23:56

    Η Κυνόσουρα είναι βιομηχανική περιοχή, χρόνια τώρα! Τα ναυπηγεία και τα σπίτια υπήρχαν εκεί πολύ πριν ξυπνήσουν μερικοί και θέλουν να τα ξηλώσουν όλα για μουσεία πάρκα και ένα κάρο παπαριές!
    Παντού σε όλο το κόσμο έγιναν μάχες και ναυμαχίες και παντού υπάρχουν απλά μνημεία και τύμβοι να θυμούνται η νεότεροι! Μια χαρά λοιπόν είναι εκεί ο τύμβος μας να θυμίζει την ναυμαχία, απλά κάποιος να τον περιποιείται!
    Είναι τουλάχιστον απατεωνιά να παρουσιάζεται η φωτό παραποιημένη με φτηνομοντάζ και να δείχνει τα αγάλματα ανάμεσα σε σκουπίδια!
    Ας το πάρουν απόφαση μερικοί άρρωστοι ότι, σπίτια και ναυπηγεία δεν φεύγουν από εκεί όπου πολύς κόσμος εργάζεται και τρώει ψωμάκι! Αντε μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος23/6/17 00:12

      Η Κυνοσούρα έχει γίνει μπουρδέλο από την αδιαφορία και την απατεωνιά των δημοτικών αρχών που τους δίνουν ένα ξεροκόματο και κάθονται στα τέσερα. Πουθενά στον κόσμο δε συμβαίνουν αυτά τα χάλια.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος23/6/17 00:18

      ΕΣΥ ΡΕ ΞΥΠΝΙΕ 23:56, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ; ΑΝΤΕ ΜΩΡΗ ΧΑΜΟΥΡΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΓΚΙΑ ΣΟΥ.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος23/6/17 00:23

      ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑΤΙ Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΑΥΤΟΙ ΕΧΕΙ ΔΙΑΠΡΑΧΘΕΙ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΟΜΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙ. Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΦΤΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΧΩΡΟ. ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΕ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΕΥΘΥΝΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟΛΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΜΙΑ. ΟΛΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΦΤΑΙΜΕ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΑΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΖΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ. Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ. ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΥΝΗΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΆ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΣΟΥΡΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΛΕΣ ΓΙΑ ΣΤΕΙΟ. ΜΑΘΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΣΟΙΧΕΙΩΤΕ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΦΕΚ 1459/Β 26-102001 ¨Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΥΝΟΣΟΥΡΑΣ ΚΑΘΟΡΙΣΤΗΚΕ ΖΩΝΗ Α ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ , ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΑΩΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΔΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ , Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ , Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΘΩς ΚΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ" ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΙΛΑΣ;

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος23/6/17 01:06

      Μηνά 23:56 βρομάς λαδίλα από μακρυά, πλύνε τη μπόχα και νάνι

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος24/6/17 00:52

      Ρε ουστ από δω παλιομπίχλες! Τόσα χρόνια που ήταν γεμάτη σκουπίδια τι κάνατε; Οταν ήρθαν και πήραν χιλιάδες τόνους έδαφος της Κυνοσούρας και η πληγή τώρα μοιάζει με εγκαταλειμένο νταμάρι τι κάνατε;
      Όταν έφτιαχναν τα ναυπηγεία τι κάνατε; ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ!!!
      Τώρα που κάτι ξύπνιοι μυρίστηκαν λαδάκι από ΕΣΠΑ θυμήθηκαν ότι η περιοχή είναι αρχαιολογική!
      Ε και λοιπόν; Ας φτιάξετε τα μουσεία και τα γήπεδα στον χώρο που απομένει!
      ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΦΩΝΙΖΕΤΕ!
      Τη ζώνη Α και τις μηνύσεις να τις βάλετε εκεί που ξέρετε
      Αντε μη κλάσει στραβά σπανόπουλος και απογειωθείτε για Σελήνη μεριά

      Ο Μηνάς ο εργαζόμενος εκεί!

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος24/6/17 07:32

      Ρε συ 24/6/17 00:52,
      Ποιος Μηνας είσαι; αυτός που σου καναν τον μπιθα να στο καραβι στην πλωρη;

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος23/6/17 00:05

    Όταν τρώνε δε μιλάνε, ο μηνάς κοντεύει να σκάσει απ το πολύ λάδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος23/6/17 08:17

    κυνοσουρα γεμισει σκουπιδια απο το δημο κ.ναννου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος23/6/17 08:23

    πανω απο 50 φορτηγα ειναι τα σκουπιδια στην κυνοσουρα κ,ναννου κ.Σκιαθιτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος23/6/17 08:38

    Όλοι έστελναν έγγραφα και επιστολές στο Υπουργείο Πολιτισμού και το Υπουργείο Πολιτισμού ούτε καν απαντούσε. Κανένας δεν υπολόγιζε τον Δήμο. Η Ρούλα φοβότανε μήπως στεναχωρέσει τον Υπουργό Πολιτισμού με ένα εξώδικο που θα γινότανε. Το Εξώδικο είναι η αρχή. Μόνο έτσι θα καταλάβουν να σεβαστούν το χώρο. Στο θέμα που καλούνται όλοι να απαντήσουν είναι ένα: Θέλουν την Κυνόσουρα παγκόσμιο μνημείο ή χαβούζα όπως είναι σήμερα. Όσοι το θέλουν παγκόσμιο μνημείο ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας όλοι μαζί. Ας γίνουν όλοι Επιτροπή αρκεί να καταλάβουν ότι 40 χρόνια δεν μας υπολογίζει κανένας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος23/6/17 10:56

    O XATZΗΠΕΡΟΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ; ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟΝ ΒΙΑΣΜΟ ΑΜΙΛΗΤΟΣ; Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΗΣΩΝ ΈΧΕΙ Η ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΕΛΕΚΤΙΚΟΎΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ; ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΤΖΗΠΕΡΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙ ΌΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ. ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος23/6/17 11:02

    Στη Σαλαμίνα ισχύει το ρητό "μάθανε ότι πηδιόμαστε, πλακώσανε και οι γύφτοι". Κάποιος μας χαρακτήρισε φτηνές πουτάνες. Επειδή δεν είμαστε όλοι ίδιοι, και επειδή πιστέψαμε ότι η νέα δημοτική αρχή θα σταματήσει το κακό, στηρίξαμε Ρούλα με χέρια και με πόδια.
    Πού να ξέραμε.... ....
    Όποιος θίγει τα κακώς κείμενα είναι εχθρός, όποιος βάζει φερμουάρ και κάθεται στα τέσσερα είναι καλός!!!!!
    Η Επιτροπή έθιγε τα κακώς κείμενα την έστειλε στον αγύριστο,
    η Κυνόσουρα γλύτωσε από τον ΟΛΠ και έπεσε στα νύχια του κάθε απατεώνα.

    Όποιος δεν συμβιβάζεται με τους βιαστές του περιβάλλοντος, της κληρονομιάς μας και της υγείας μας, ας σταθεί όρθιος και ας ενώσει τη φωνή του με αυτούς που δεν βάζουν φίμωτρο και δεν πέφτουν στα τέσσερα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος24/6/17 00:53

    Ρε ουστ από δω παλιομπίχλες! Τόσα χρόνια που ήταν γεμάτη σκουπίδια τι κάνατε; Οταν ήρθαν και πήραν χιλιάδες τόνους έδαφος της Κυνοσούρας και η πληγή τώρα μοιάζει με εγκαταλειμένο νταμάρι τι κάνατε;
    Όταν έφτιαχναν τα ναυπηγεία τι κάνατε; ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ!!!
    Τώρα που κάτι ξύπνιοι μυρίστηκαν λαδάκι από ΕΣΠΑ θυμήθηκαν ότι η περιοχή είναι αρχαιολογική!
    Ε και λοιπόν; Ας φτιάξετε τα μουσεία και τα γήπεδα στον χώρο που απομένει!
    ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΦΩΝΙΖΕΤΕ!
    Τη ζώνη Α και τις μηνύσεις να τις βάλετε εκεί που ξέρετε
    Αντε μη κλάσει στραβά σπανόπουλος και απογειωθείτε για Σελήνη μεριά

    Ο Μηνάς ο εργαζόμενος εκεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος24/6/17 11:23

      Και ο ΟΛΠ έκλανε αλλά πήρε τον πούλο. Ο σπανόπουλος όσο και να κλάνει, είναι μία τρίχα από το αριστερό της cosco.
      Ένας-ένας, όλοι θα πάρετε (τον πούλο)!!!



      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος24/6/17 13:00

      Το σπανόλαδο να τρέφει το Μηνά αλλά δεν είναι όλοι λαδιάρηδες.......

      Διαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.