Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

4 Ιουλ 2017

ΑΣΚΗΣΗ ΕΠΙ ΧΑΡΤΟΥ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟ «ΠΕΙΡΑΙΑΣ 2017»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 4 Ιουλίου στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, η άσκηση επί χάρτου ΠΕΙΡΑΙΑΣ 2017 που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π), με στόχο την εκπαίδευση και το συντονισμό του προσωπικού των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, φορέων και οργανισμών στην αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων και διαχείρισης συνεπειών από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων.

Στην άσκηση μετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Ιωάννα Τσούπρα, και ο Αντιδήμαρχος Πειραιά Αλέξανδρος Αργουδέλης, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής Ευστράτιος Δαβάκης, εκπρόσωποι του  Πυροσβεστικού Σώματος, του Πολεμικού Ναυτικού, του Στρατού, του Λιμενικού Σώματος, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, των Δήμων, του Ο.Α.Σ.Π., φορέων και οργανώσεων και εθελοντικές ομάδες δράσης καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Αυτοτελούς Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας και άλλων Δ/νσεων των Περιφερειακών Ενότητων.
Το σενάριο αφορούσε στην εκδήλωση σεισμού, ο οποίος θα προκαλέσει ζημιές, ανθρώπινες απώλειες, βλάβες σε κτίρια και υποδομές, διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, νερού και τηλεπικοινωνιών. Το σενάριο της άσκησης στηρίχθηκε στην ανάλυση επιστημονικών στοιχείων, σχετικά με ενεργά ρήγματα στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και στην εκτίμηση περιοχών με αυξημένο ενδιαφέρον στη διαχείριση συνεπειών από σεισμό.
Αρχικά έγινε εισήγηση από την εκπρόσωπο του Ο.Α.Σ.Π. Χρύσα Γκουντρομίχου και ακολούθησε συζήτηση και τοποθετήσεις από εκπροσώπους των Φορέων. Δόθηκε έμφαση στην αναγκαιότητα ετοιμότητας όλων των εμπλεκόμενων Φορέων με σκοπό τον αποτελεσματικότερο συντονισμό δράσεων.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων τόνισε την αναγκαιότητα ετοιμότητας και συντονισμού των ενεργειών όλων των Φορέων με ιδιαίτερη έμφαση στις επικοινωνίες.
        Οι εμπειρίες και η γνώση που αποκτήθηκαν από τους σεισμούς του 1999 και εντεύθεν αποτελούν έναν χρήσιμο οδηγό, έτσι ώστε να μπορέσουμε να σχεδιάσουμε αποτελεσματικά τις δράσεις μας.
Τα αποτελέσματα της άσκησης πρέπει να είναι σαφή, λακωνικά, εύκολα αντιληπτά και προσβάσιμα από όλους τους εμπλεκόμενους.
Σε μία κατ’ εξοχήν σεισμογενή χώρα, οι δράσεις αυτές, είναι πολύ χρήσιμες και πρέπει να περιλαμβάνουν το στοιχείο του ρεαλισμού κατά το δυνατόν.
Η Περιφέρεια Αττικής δεν περιορίζεται μόνο σε τέτοιου είδους δράσεις, αλλά χρησιμοποιεί και το επιστημονικό προσωπικό της χώρας (Πολυτεχνείο-Πανεπιστήμιο-Ο.Α.Σ.Π-ΙΓΜΕ κλπ), για τη βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων.

Στο κλείσιμο των εργασιών, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος τόνισε με έμφαση ότι «το προλαμβάνειν κρείττον του θεραπεύειν». Τέλος, ευχαρίστησε όλους για την παρουσία και τη συνεισφορά τους, ιδιαίτερα δε, τις εθελοντικές ομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.