Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

21 Ιουλ 2017

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ στην Αστροπαρατήρηση στις 22-7-2017 στις 9:00μμ στο Κυκλοτερές ταφικό Μνημείο στις Κολόνες Κολόνες Σαλαμίνας στο Φως των Αστεριών

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Αγαπητοί Φίλοι της Εταιρείας Αστρονομίας & Διαστήματος (Παράρτημα Σαλαμίνας) σας προσκαλούμε στην Αστροπαρατήρηση στις 22-7-2017 και ώρα 21:00 στο Κυκλοτερές ταφικό Μνημείο στις Κολόνες. Η Αστροπαρατήρηση αυτή έχει την επωνυμία <<  Κολόνες Σαλαμίνας στο Φως των Αστεριών >> και συνδιοργανώνετε από τους φορείς Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, την  Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων και το Παράρτημα Σαλαμίνας της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος.

Η Δράση αυτή αποτελεί πιλοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου με σκοπό να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο την πιο σκοτεινή και Ασέληνη νύχτα του καλοκαιριού. Το Παράρτημα μας χαιρετίζει και στηρίζει αυτήν την πρωτοβουλία του Υπουργείου διότι εν αντιθέσει με τις Βραδιές της Πανσέληνου που έχουν Ρομαντική και Καλλιτεχνική  χροιά οι παρατηρήσεις στις ασέληνες νύχτες του καλοκαιριού έχουν εκπαιδευτικό και επιστημονικό  χαρακτήρα διότι μπορούν να παρατηρηθούν οπτικά και να φωτογραφηθούν οι Βασικές Δομές του Σύμπαντος (Γαλαξίες, Αστρικά Σμήνη ,Νεφελώματα, Διπλά και Μεταβλητά Άστρα).Τιμά ιδιαίτερα τον Τόπο μας και το Παράρτημα μας το ότι το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα ξεκινά από την Σαλαμίνα. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να  γνωρίσουν ένα εντυπωσιακό ταφικό μνημείο που βρίσκεται σε ένα σημείο ιδιαίτερου φυσικού κάλους του νησιού, υπό το φως των αστεριών  και να παρατηρήσουν   αστερισμούς , πλανήτες και άλλα αξιοπαρατήρητα αντικείμενα Βαθέως Ουρανού  μέσα από τηλεσκόπια των Μελών μας. Το πρόγραμμα αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία και μπορεί να συνδεθεί με το παγκόσμιο πρόγραμμα Globe at Night 2017  που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στο περιβαλλοντικό πρόβλημα της Φωτορρύπανσης, ενθαρρύνοντας τους πολίτες να υποβάλουν τις παρατηρήσεις τους για την φωτεινότητα του νυκτερινού ουρανού της περιοχή τους. Με το τρόπο αυτό θα δημιουργηθεί ένα παγκόσμιο αρχείο σχετικά με την Φωτορρύπανση, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μελετηθούν οι επιπτώσεις της. Το πρόγραμμα εμπίπτει στα πλαίσια δράσεων «επιστήμονα - πολίτη».
Ευχόμεθα το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα να επιτύχει και να εφαρμοστεί σε πολλές πόλεις της Ελλάδας σε συνεργασία με Φορείς των Ερασιτεχνών αστρονόμων.
Για την συμμετοχή μας στην Παρατήρηση πρέπει να γνωρίζουμε ότι:
Φοράμε κλειστά Παπούτσια και έχουμε μαζί μας Μπουφάν.
Έχουμε μαζί μας Αντικουνουπικό, Νερό και Ξηρή τροφή λόγω της πολύωρης διάρκειας της Παρατήρησης.
Κατά την διάρκεια της Παρατήρησης και ιδίως κατά την φωτογράφηση, απαγορεύεται η χρήση φώτων. Επιτρέπονται μόνο  φωτιστικά ερυθρού χρώματος.
Απαγορεύεται Αυστηρά το Κάπνισμα και κάθε χρήση Πυρός.
Προστατεύουμε το περιβάλλον και δεν αφήνουμε απορρίμματα
Για οποιαδήποτε Πληροφορία Διευκρίνηση καλέστε στο: 6972716053
Με Τιμή το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Κ .ΡΑΠΑΤΖΙΚΟΣ
Ο ΤΑΜΙΑΣ
Ν. ΓΚΛΙΣΤΗΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σ . ΡΑΠΤΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.