Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

17 Ιουλ 2017

«Πρόταση δημιουργίας Επιστημονικού Πάρκου για την Κλιματική Αλλαγή στα Αντικύθηρα»

Μία πολύ σημαντική πρόταση παρουσιάστηκε σήμερα στους Αντιπεριφερειάρχες Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρο και Κλιματικής Αλλαγής κ. Αθανάσιο Αναγνωστόπουλο, από ειδικούς επιστήμονες του Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Συγκεκριμένα ο Δ/ντης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Καθ. Μανώλης Πλειώνης και ο Δρ. Βασίλειος Αμοιρίδης πρότειναν τη δημιουργία Επιστημονικού Πάρκου Έρευνας για την Κλιματική Αλλαγή στο νησί των Αντικυθήρων.

Ο κ. Χατζηπέρος αποδέχτηκε την πρόταση και πρότεινε η εν λόγω εισήγηση να γίνει γραπτώς, προκειμένου να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τον Δήμο Κυθήρων. Τους ευχαρίστησε θερμά για την πρόταση τους, η οποία δήλωσε ότι συνάδει με τους στόχους της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Κυθήρων-Αντικυθήρων στην προσπάθεια για την ανάσχεση της ερήμωσης των Αντικυθήρων και να αξιοποιηθεί επιστημονικά και περιβαλλοντικά το νησί.
Όπως δήλωσαν οι δύο ανωτέρω επιστήμονες, η γεωστρατηγική θέση των Αντικυθήρων είναι μοναδική στον Ελλαδικό χώρο και κομβική στην Ανατολική Μεσόγειο για μία τέτοιου είδους έρευνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.