Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

7 Ιουλ 2017

Γιώργος Φραγκούλης ο συγγραφέας της αγωνιάς και του σασπένς!

Ο συγγραφέας  Γιώργος Φραγκούλης γεννήθηκε στην Αθήνα και υπήρξε καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης. Στα φοιτητικά του χρόνια ασχολήθηκε με τον ερασιτεχνικό κινηματογράφο, η πρώτη του ταινία μικρού μήκους "Το πόστο" βραβεύτηκε στο διαγωνιστικό μέρος του φεστιβάλ της ΕΛΕΚ (ελληνική λέσχη ερασιτεχνικής κινηματογραφίας)
Ωστόσο το πάθος του Γιώργου Φραγκούλη ήταν η θεατρική λογοτεχνία. Πρώτο του θεατρικό έργο με τον τίτλο "Η Κοιλάδα των ευτυχισμένων κλόουν" το έγραψε το 1984.

Πέντε χρόνια αργότερα ακολούθησε η νουβέλα "Το οβάλ πρόσωπο" Έκτατε ο Γιώργος Φραγκούλης συνέγραψε είκοσι θεατρικά έργα μερικά από τα οποία έχουν ανέβη σε κεντρικές αθηναϊκές σκηνές. Τίτλοι έργων του είναι
"Το κορίτσι του μόλου" ένα έργο που παίχτηκε φέτος στο Studio Κυψέλη με τεράστια επιτυχία και μάλιστα προτάθηκε για δυο κορφιάτικα θεατρικά βραβεία από την Ακαδημία ελληνικών βραβείων τέχνης, για το βραβείο συγγραφής που φέρει το όνομα του ‘’Αλέκου Σακελάριου’’ και η πρωταγωνίστρια του έργου, Βίβιαν Ιωάννου  για το  βραβείο ερμηνείας ‘’Μαρία Αλκαίου’’.
Αλλά του θεατρικά έργα, "Το ξενοδοχείο των τρελών παραθεριστών" (ανέβηκε με τον τίτλο  "Το παιχνίδι των δράκων")

"Ο παιχνιδοποιός" "Η τελευταία παράσταση του Μπράιαν" "Ο τελευταίος χορός" "Άμαξες στην ομίχλη" "Ένας άδοξος θάνατος" "Η πόλη με τα παραμύθια" "Το οβάλ πρόσωπο" "Νύχτα θαυμάτων" "Κάτι υπάρχει στην αυλή μου" "Οταν έσβησαν τα φώτα" κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.