Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

14 Ιουλ 2017

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος για το «ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ»

Ομόφωνα εγκρίθηκε χτες, κατά τη 23η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η «Κατασκευή εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης Αγίας Πελαγίας Κυθήρων».
Στην εισήγηση του θέματος ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κος Παναγιώτης Χατζηπέρος δήλωσε πως ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων, των επαγγελματιών και των επισκεπτών της πανέμορφης και αναπτυσσόμενης με γοργούς  ρυθμούς περιοχής της Αγίας Πελαγίας, γίνεται πραγματικότητα.

Το μεγαλύτερο ποσοστό του υφιστάμενου δικτύου έχει κατασκευαστεί τη δεκαετία του ΄60 και αποτελείται ως επί το πλείστο από σωληνώσεις αμιαντοτσιμέντου. Οι ανάγκες ύδρευσης καλύπτονταν από γεωτρήσεις της ευρύτερης περιοχής.
Αφορά στην κατασκευή του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του οικισμού Αγίας Πελαγίας, σύμφωνα με το Ρυμοτομικό Σχέδιο του οικισμού. Οι υπολογισμοί του δικτύου ύδρευσης έχουν σχεδιασθεί για την κάλυψη πληθυσμού πέντε χιλιάδων (5.000), έτσι ώστε να καλύπτει σε βάθος χρόνου την περίοδο αιχμής Ιουλίου – Αυγούστου.
Με το ανωτέρω έργο προβλέπεται η κατασκευή του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του οικισμού Αγίας Πελαγίας, σύμφωνα με το Ρυμοτομικό Σχέδιο του οικισμού.
Πέρα του δικτύου μήκους 28km προβλέπεται και η:  
Κατασκευή 4 δεξαμενών
Κατασκευή αγωγών ισοσταθμίσεως
Κατασκευή αντλιοστασίου στη δεξαμενή της υδροληψίας
Το έργο θα δημοπρατηθεί από το Δήμο Κυθήρων και θα εκτελεστεί από το Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης Νησιωτικών Δήμων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιώς & Νήσων της Περιφέρειας Αττικής.

Η Περιφέρεια Αττικής και ιδιαίτερα η Π.Ε Νήσων δίνει μεγάλη έμφαση στις υποδομές που θα παρέχουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους κατοίκους και τους επισκέπτες. Έχει προγραμματίσει σειρά στοχευμένων δράσεων και παρεμβάσεων για την δημιουργία των κατάλληλων υποδομών για την αναβάθμιση των υφισταμένων, όπως μονάδες αφαλάτωσης.  Μία εξ’ αυτών θα εγκατασταθεί στην Αγία Πελαγία για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα της υδροδότησης της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.