Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

12 Σεπ 2017

ΜΑΝΟΥ ΔΕΡΤΟΥΖΟΥ! ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΚ ΠΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Από το ΦΒ του κ Μάνου Δερτούζου
ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ ΠΕΡΑΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑ ΒΟΥΛΑ
Χθες στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο αποδείχθηκε με τον πιο περίτρανο τρόπο η εγκληματική αδιαφορία σε βάρος της Σαλαμίνας μετά την βύθιση του πλοίου Αγ. Ζώνη 2 στην Αταλάντη. Παρουσία του Κεντρικού Λιμενάρχη Πειραιά, του Διοικητού του Λιμεναρχείου Σαλαμίνας εκπροσώπου της εταιρείας που ανέλαβε την αποκατάσταση της Ρύπανσης, εκπροσώπων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, αλλά και των βουλευτών κ.κ Καρακώστα και Κασιμάτη και του Ανιπεριφερειάρχη κ. Χατζηπέρου, αποδείχθηκε ότι αυτό που τους ενδιέφερε ήταν να προστατεύσουν την δυτική πλευρά του ναυαγίου και όχι την Ανατολική δηλαδή την Σαλαμίνα.

Ενώ το ναυάγιο έγινε την Κυριακή στις 2 τα μεσάνυχτα το μαζούτ έφθασε στις ακτές Κυνόσουρας και Σελήνια στις 6 το απόγευμα της Κυριακής. 16 ολόκληρες ώρες δεν έκαναν απολύτως τίποτε για να προστατεύσουν την Σαλαμίνα.
Αποδείχθηκε από το δραματικό αποτέλεσμα, ότι δεν έβαλαν πλωτά φράγματα στην πλευρά της Σαλαμίνας, διότι εάν είχαν βάλει η Κυνόσουρα και τα Σελήνια δεν θα είχαν υποστεί αυτή την καταστροφή.
Αυτό που τους ενδιέφερε ήταν να προστατεύσουν το Πέραμα, τον Πειραιά και φυσικά την Γλυφάδα - Βούλα εάν ο καιρός άλλαζε από Ανατολικό σε Δυτικό.
Τεράστιες ευθύνες έχει το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας που δεν κινήθηκε αστραπιαία από την πρώτη στιγμή να περικυκλώσει το ναυάγιο με αλλεπάλληλα φράγματα.
Αποδείχθηκε επίσης ότι η ιδιωτική εταιρεία που πήρε εντολή τα ξημερώματα της Κυριακής να επιληφθεί της ρύπανσης ήταν ανεπαρκής και αυτό φάνηκε εκ του αποτελέσματος. Οι ευθύνες είναι τεράστιες για το οικολογικό έγκλημα και πρέπει να αποδοθούν.
Δυστυχώς αποδείχθηκε επίσης για μία ακόμη φορά ότι δεν μας υπολογίζουν, γι αυτό θέλουν να μετατρέψουν τις παραλίες μας σε ένα απέραντο ιχθυοτροφείο όπως συμβαίνει αυτή την στιγμή στην Ψιλή Άμμο που θέλουν επίμονα σε αυτό το θαυμάσιο κόλπο να εγκαταστήσουν οστρακοκαλλιέργεια.

Σε αυτή την υποβάθμιση του νησιού μας, πρέπει ν είμαστε ενωμένοι απέναντι τους και όχι να τους χαδεύουμε μη τυχόν και στεναχωρήσουμε Υπουργούς και Λιμενάρχες.

22 σχόλια:

  1. Ανώνυμος12/9/17 08:49

    Μηνά επειδή ξέρεις πολλά γιά το "ατύχημα" ένα πράμα θα σου πώ ,στην Ακτή Μιαούλη λένε πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος12/9/17 08:55

    Γράφετε ότι κουταμάρα σας έρθει στο μυαλό και μετά θέλετε να σας παίρνουμε στα σοβαρά. Δερτούζο, κρίμα γιατί πλέον έχεις γίνει εμπαθής και χάνεις την ουσία. Δεν είμαστε πια στο 1980. Ξύπνα. Αισίως φτάσαμε στο 2017 και προχωράμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος12/9/17 09:02

      Εσύ Μηνά νομίζεις ότι βρίσκεσαι στην αραπιά.Ξύπνα.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος12/9/17 10:00

    ΟΚ κ Δερτούζο, πάντα με τον προσήκοντα σεβασμό.
    Διάβασα το κείμενο σας προσεκτικά, σε γενικές γραμμές θα συμφωνήσω μαζί σας!
    Όμως μια παρατήρηση.
    Προς τι η αποφυγή αναφοράς στις ευθύνες της Δημάρχου και του προέδρου του ΔΛΤΣ;
    Έχετε επιλεκτική κριτική των γεγονότων ή μήπως να σας το πω πιο κομψά σκοπιμότητα;
    Ναι αντιλαμβάνομαι πως οσονούπω έρχονται οι εκδηλώσεις σας για το ”καυτό πρόβλημα” των δασικών και φυσικά θα χρειαστείτε την αίθουσα Δ. Μπόγρη δωρεάν αλλά και την παρουσία της ίδιας της Δημάρχου.
    Πόσα χρόνια τώρα μας πιπιλάτε το μυαλό με το θέμα; Πιασάρικο σωστός δε λέω.
    Ναι δεν θα ήταν κομψό να την κρίνετε να την επικρίνετε κι απ την άλλη να έχετε και απαιτήσεις;
    Εσείς στον συνδυασμό Τσάβες έχετε αναλάβει τον ρόλλο του καλού "μπάτσου" και όλοι οι άλλοι του κακού "μπάτσου";
    Έξυπνο δε λέω μα ξεπερασμένο σε άλλες εποχές οι "ραγιάδες" ξύπνησαν κ Δερτούζο και δεν τρώνε άχυρο τουλάχιστον σκέτο θέλουν και το κάτι τις τους πλέον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΒΛΑΜΗΣ12/9/17 10:20

    Αλήθεια μπορεί να μας ενημερώσει (ρητορικό το ερώτημα, εδώ δεν έχει ενημερώσει τον λαό της Σαλαμίνας για ΤΙΠΟΤΑ θα ενημερώσει εμένα;) η κα Δήμαρχος ενώ τα ατύχημα ήταν γνωστό από το βράδυ ακόμα, εκείνη τι έπραξε; Ήταν στο γραφείο της ενεργοποίησε ή όχι τον μηχανισμό του Δήμου εκτάκτων αναγκών;
    Τι σου λέω τώρα ε; γιατί υπάρχει κάτι τέτοιο στον Δήμο μας; Για γάμους και πανηγύρια είναι πρώτη για νοικοκύρεμα αυτού του Δήμου;
    Φέτος αλλά και πέρσι γιατί όχι συγκάλεσε συμβούλιο συντονισμού των εθελοντικών ομάδων έστω για τις πυρκαγιές; Τι σου λέω τώρα ε;
    Κυρία μου είστε διοίκηση κατώτερη των περιστάσεων που είχε την ανοησία ο λαός της Κούλουρης μη δε του γράφοντος εξαιρουμένου να σας επιλέξει.
    Μας εξαπατήσατε κυρία μου με τα πλούσια τα λόγια τα μεγάλα, με την παρουσίαση προεκλογικά του τ. Δημάρχου ως μεγαλοαπατεώνα κλέφτη και πόσα άλλα του σούρατε προεκλογικά κι εκεί την πατήσαμε.
    Τρία χρόνια σήμερα κυρία μου πού είναι τα εγκλήματα του τέως; Ο ίδιος διατυμπανίζει σε όλους τους τόνους πως κουβαλά όλες τις αθωωτικές αποφάσεις, θα σας ισοπεδώσει προεκλογικά αυτό τουλάχιστον το αντιλαμβάνεσαι; Δεν το βλέπω!
    Δεν είσαστε ικανή κυρία μου ούτε γι’ αυτό; Δεν είσαστε ικανή να βρείτε επαρκή στοιχεία; Ψέματα και ξανά ψέματα;
    Είναι δυνατόν τα τότε λεγόμενα σας να είχαν χροιά αλήθειας και τρία χρόνια τώρα με δική σας διοίκηση να δρέπει δάφνες αθωωτικών αποφάσεων;
    Αν σας έχει μείνει ίχνος φιλότιμου αποχωρίστε ΤΩΡΑ, κι αυτό ρητορικό κυρία μου γιατί ξέρω και ξέρεις πως δεν θα φύγεις, γιατί για να αποχωρήσει κάποιος πρέπει να έχει και κάποιες πολιτικές ηθικές αξίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος12/9/17 10:53

    Ρε τσαβαράκο ότι και να γράφεις είσαι ξοφλημένος δεν το καταλαβαίνεις; μας τελείωσες. Όλα τα περίμενα να τα ακούσω από έναν βλάκα ξερόλα σαν και σένα, αλλά να παριστάνεις και τον καπετάνιο πάει πολύ. Έχεις μπει ποτέ σε βάρκα ρε βλάχο; Α, ξέχασα, ανέβηκες στο χάρτινο καραβάκι του συνδυασμού σου γιαυτό βούλιαξε και πήγε στο πάτο μαζί με τους ηλίθιους που κάθονται δίπλα σου. Τελικά πρέπει να είσαι και πολύ καραγκιόζης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος12/9/17 12:47

      Πίπη, μην μπερδεύεσαι εσυ ΝΑΙ τέλειωσες

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος12/9/17 21:40

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος12/9/17 11:13

    Χθες άκουσα τον άλλον πολύξερο δερτούζο να καυχιέται ότι έστειλε εξώδικο από δω κι από κει και ήταν τόσο περήφανος που θα ξαναστείλει. Ρε μπούρδα δεν ξέρεις ότι τα εξώδικα είναι κωλόχαρτα; Πού είναι ρε η μήνυση που απειλούσατε ότι θα κάνετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος12/9/17 14:38

      Ο δερτούζος κάτι κάνει, εσύ μωρή κότα ακούς εξώδικο και τρέχεις να κρυφτείς.

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος12/9/17 13:51

    ΠΑΡΤΟΥΖΟ όπου βρεις πιασάρικο θέμα που έχει πολλούς ψήφους χώνεσαι ,έτσι και εδώ ανακοινώσεις,, εξώδικα ,κινητοποίησης έχεις γίνει ο μεγάλος αγωνιστής της προστασίας του περιβάλλοντος . Όμως η πολιτική σου πορεία δείχνει το ακριβώς αντίθετο. Μέγας υποστηρικτής των δασικών καταπατητών (ψήφοι με το τσουβάλι) στενός συνεργάτης και προσωπικός φίλος του Άγγελου ( μιας και η κατασκευή παρανομών δρόμων ήταν πολύ κερδοφόρος σε ψήφους και σε χρήμα ).Παροχή νερού και ρεύματος σε παράνομες κατοικίες μέσο πλαστογραφημένων έγγραφων του κτηματολογίου ( εκεί να δεις ψήφους )Παράνομο εξοπλισμό των παιδικών χαρών χρεώνοντας τον δήμο χωρίς καμιά νόμιμη διαδικασία με το αστρονομικό ποσό των 230. 000 ερω , οι σύλλογοι φώναζαν πω πω ζητώ ο Μάνος .Δικαιολογημένα έχεις τον τίτλο του μεγαλύτερου ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ του νησιού μας .Το νησί όμως έχει ανάγκη από ανθρώπους σοβαρούς για την επίλυση των προβλημάτων του , κάτι ΠΑΠΑΡΕΣ σαν και εσένα μόνο γέλιο και απογοήτευση προκαλούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος12/9/17 16:04

      Ρε μακακα 1351 ο Δερτούζος είναι συγκεκριμένος σε αυτά που γράφει. Άσε τις παπαριές και τη λάσπη και απάντησε. Συμφωνείς η διαφωνείς; Ήταν έγκλημα κατά της Σαλαμίνας αυτό που έγινε ή οχι; Έλα στα Σελήνια ρε βλάκα να δεις την κατάσταση. Ο Δερτούζος στέκεται δίπλα μας με αυτά που γράφει. Εσύ ρε κότα ανώνυμη λάσπη και τρία πουλάκια κάθονται.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος12/9/17 16:54

      Βρε γελοίε σε τι να συμφωνήσω στο αυτονόητο. Βρε νούμερο σε ποιον συμπαραστέκεσαι στον λαό του νησιού μας δηλαδή εμείς τι κάνουμε πανηγυρίζουμε .

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος12/9/17 17:12

      ΚΑΘΕΣΑΙ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΡΤΟΥΖΟ ,ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΡΕ ΦΙΛΕ .ΣΩΣΤΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ. ΠΑΡΑ ΠΕΡΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΑΣ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΤΟΥ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ .

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος12/9/17 16:16

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος12/9/17 20:27

    Μικρέ γιαννάκη καληνύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος12/9/17 20:58

    ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΜΙΚΡΕ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙΣ ΟΛΗ ΝΥΧΤΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙΣ ΞΕΝΥΧΤΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙΣ ?????????
    ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΜΙΚΡΕ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΣΩΤΗΡΑ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος12/9/17 21:36

    ΜΙΧΑΛΑΚΟ 20:58,Ο ΤΣΑΒΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΑ ΣΕΛΗΝΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΕΙ ΤΟ ΤΟΠΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος12/9/17 21:43

      ΠΑΛΙ ΨΕΜΑΤΑ ΛΕΣ ΡΕ ΑΡΧΙΨΕΥΤΑΡΕ?????????
      ΔΙΑΨΕΥΔΕΙΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ??????
      ΒΕΡΟΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΛΕΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος12/9/17 21:46

      ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΚΟΛΗΣΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΞΙ ΣΟΥ ΧΕΡΙ ΤΟΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20 ΛΕΠΤΑ ΚΡΗΤΗ ....... ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ

      Διαγραφή
  12. Ανώνυμος13/9/17 05:00

    ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΙΧΑΛΑΚΙ 21:43,ΚΑΡΑΦΛΟΚΟΡΑΚΑΚΙ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος13/9/17 08:03

    ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΝΕΤΕ ΡΥΠΑΝΣΗ ......ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.