11 Σεπ 2017

Μ. ΔΕΡΤΟΥΖΟΣ. H MEΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ. ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟΣ Ο ΚΟΛΠΟΣ ΤΩΝ ΣΕΛΛΗΝΙΩΝ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ Ε.Ν ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ

Οικολογική καταστροφή τεραστίων διαστάσεων με την ρύπανση της θάλασσας και η μεγαλύτερη στα χρονικά για το νησί μας συνέβη κατά την διάρκεια της ημέρας με επίκεντρο τα Σελήνια και είναι άγνωστο ακόμη εάν περιοριστεί στον κόλπο των Σεληνίων που έχει μετατραπεί σε κρανίου τόπος ή εξαπλωθεί ακόμη περισσότερο.

Οι ευθύνες είναι μεγάλες για αυτούς που άφησαν απροστάτευτο το νησί και τις ακτές τους, όταν γνωρίζουν από τις 2 τα μεσάνυχτα ότι το πλοίο Αγ. Ζώνη ιδιοκτησίας Μελησανίδη απ’ ότι πληροφορούμαι, βυθίστηκε στην Αταλάντη έχοντας φορτωμένο 2500 τόνοι μαζούτ.
Αυτός ο οποίος γνώριζε πρώτος για το ναυάγιο ήταν το Υπουργείο Ε.Ν και θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή να δώσει εντολή και να «περιφράξει» κατάλληλα τον θαλάσσιο χώρο.
Είναι δική του και αποκλειστική ευθύνη να δώσει άμεσα τις εντολές προς το Λιμεναρχείο και να προστατεύσει τον θαλάσσιο χώρο και τις ακτές του κόλπου των Σεληνίων, αφού οι άνεμοι που έπνεαν ήταν προφανές, ότι συντομότατα θα οδηγούσαν το μαζούτ στο κόλπο των Σεληνίων και θα μετέτρεπαν τα Σελήνια σε κρανίου τόπο.
Η Ρύπανση στη θάλασσα είναι όπως η φωτιά. Εάν δεν την προλάβεις στην αρχή ο τόπος καταστράφηκε. Η παρέμβαση των υπευθύνων μετά την ρύπανση των ακτών ήταν ήδη πολύ αργά. Το οικολογικό έγκλημα είχε συντελεστεί και εάν δεν αντλήσουν το πετρέλαιο από το βυθισμένο σκάφος το συντομότερο η καταστροφή θα είναι ακόμη μεγαλύτερη. Έπρεπε να είχαν παρέμβει αμέσως με την βύθιση του πλοίου.
Επειδή διάβασα την ανακοίνωση της Δημάρχου και τις διαβεβαιώσεις που πήρε ότι θα υπάρξει πλήρη αποκατάσταση όμως θα απαιτηθεί χρόνος, καθώς επίσης ότι οι εταιρείες με εμπειρία σε τέτοια περιστατικά διαβεβαίωσαν ότι θα επαναφέρουν τις ακτές και την θάλασσα στην πρότερη κατάσταση, θα ήθελα να πω ότι αυτό που σας είπαν δεν ισχύει κυρία Δήμαρχε.
Η πίσσα που εκβράζεται στις παραλίες καταστρέφει τους φυτικούς και ζωικούς οργανισμούς, ενώ έχει υπολογιστεί ότι απαιτούνται 2-3 χρόνια για να αποκατασταθεί μερικώς η παράκτια χλωρίδα.
Τελειώνοντας θέλω να τονίσω με αυτό το ατύχημα, ότι στην Κυνόσουρα στον ιστορικό – αρχαιολογικό αυτό τόπο βρίσκεται ΠΑΡΑΝΟΜΑ πλοίο slops ιδιοκτησίας του κου Μελησανίδη, δηλαδή μία περιβαλλοντική βόμβα έτοιμη να εκραγεί ανά πάσα στιγμή και δυστυχώς δεν έχει γίνει καμιά ενέργεια για να σταματήσει αυτή η οχλούσα και παράνομη δραστηριότητα

Η μοναδική ενέργεια που έχει γίνει, είναι το εξώδικο που εστάλη στον Υπουργό Πολιτισμού, από μέλη της διαγραφείσας Διαπαραταξιακής Επιτροπής, (μεγάλο πολιτικό λάθος κα Δήμαρχε η κατάργηση της Επιτροπής) από τον οποίο ζητείται να σταματήσει κάθε παράνομη δραστηριότητα στον Αρχαιολογικό χώρο της Κυνόσουρας.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος11/9/17 20:24

    ΚΥΡΙΕ Δερτούζο αυτή είναι η τρίτη μεγάλη καταστροφή που έχει γίνει στη Σαλαμίνα .Η ΠΡΩΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ που γι αυτό τον σκοπό εδώ και αρκετά χρόνια αγωνίζεσαι .Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΛΑΤΟΜΕΙΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΠΟΥ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΘΕΡΜΟΣ ΦΙΛΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΕΝΟ ΣΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΟΥ ΘΗΤΕΙΑΣ ΣΑΝ ΣΚΙΩΔΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος12/9/17 02:42

    Πόσο βλάκας μπορεί να είσαι ρε παρτούζο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.