Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

28 Οκτ 2017

ΔΡΑΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ της Εταιρείας Αστρονομίας & Διαστήματος (Παράρτημα Σαλαμίνας)

Αγαπητοί Αστρόφιλοι, η Εταιρεία Αστρονομίας & Διαστήματος (Παράρτημα Σαλαμίνας) πραγματοποίησε κατά μήνα  Οκτώβριο τις ακόλουθες Δράσεις.

Α. Στις 6 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με πρωτοβουλία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ο 1ος Πλανητικός Μαραθώνιος. Μια πρωτότυπη ιδέα όπου οι διαγωνιζόμενοι έπρεπε να μεταβούν από Πλανήτη σε πλανήτη που αντιστοιχούσε σε διάφορα σημεία της Αθήνας υπό κλίμακα με κατάληξη στο Αστεροσκοπείο στο Λόφο Νυμφών, λύνοντας διάφορους γρίφους. Το Παράρτημα μας στήριξε αυτήν την δραστηριότητα στέλνοντας το μέλος μας κα Ευγενία Πουλοπούλου στον <<Πλανητικό σταθμό της Αφροδίτης>> που ήταν στο Ζάππειο  βοηθώντας τις διαγωνιζόμενες ομάδες.
Β. Στις 18-19 & 20 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στο Κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών το << 6ο Διεπιστημονικό  Συνέδριο Φιλοσοφίας & Κοσμολογίας >> αφιερωμένο στον Αριστοτέλη. Το Παράρτημα μας είναι ετήσιος υποστηρικτής του Συνεδρίου τα τρία τελευταία Χρόνια προσφέροντας τα Τηλεσκόπια των Μελών για Ηλιακή Παρατήρηση στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου.
Γ. Στις 20-21&22 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε το 10ο Συνέδριο Ερασιτεχνών Αστρονόμων στην Κέρκυρα . Το φετινό συνέδριο ήταν ιδιαίτερα σημαντικό αφού συμπληρωθήκαν 90 Χρόνια Ερασιτεχνικής Αστρονομίας στην Ελλάδα. Το Παράρτημα μας εκπροσωπήθηκε στο Συνέδριο από τα Μέλη μας κα Φ. Βιλλιώτη &  κο Μ. Μιχαλούδη απευθύνοντας χαιρετισμό. Οι εργασίες του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν με πλήρη επιτυχία και το Παράρτημα μας εισέπραξε ευνοϊκά σχόλια για την Δράση του.
Δ.  Τέλος στις 21 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε Αστροπαρατήρηση Βαθέως Ουρανού στην περιοχή Κολώνες όπου ελήφθησαν Αστροφωτογραφίες Γαλαξιών και Νεφελωμάτων .
Ευχαριστούμε τα Μέλη  και του Φίλους μας  που μετείχαν σ’αυτές τις Δράσεις στηρίζοντας την προσπάθεια μας για την διάδοση και εκλαΐκευση της Αστρονομίας στο κοινό και την ανάπτυξη της Αστροφιλίας στους νέους.
Με τιμή
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Κ . ΡΑΠΑΤΖΙΚΟΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σ . ΡΑΠΤΗΣ


8 σχόλια:

  1. Ανώνυμος29/10/17 08:00

    Μηνάκο 02:23,δικαιολογημένα δεν σε πέρνει ο ύπνος και ξενυχτάς αρπαχτικό της αραπιάς,όμως ο καυμός είναι μεγάλος!!!!!!
    Ξέρεις τι είναι να λές τρία χρόνια στους συμβούλους σου ότι τον Τσαβαρή μέχρι το καλοκαίρι του 2017,"θα τον έχω ..καθαρίσει από πολιτικό αντίπαλο γιατί θα έχει παραπεμφθεί γιά κακούργημα στην υπόθεση του Φλαμίνγκο...."
    Είναι λοιπόν φυσικό Μηνάκο μετά το βούλευμα που πετάει στο κάλαθο των αχρήστων το σχέδιο ΜΗΝΚΟΤΑΜΤΑΚΟΥ γιά κακούργημανα ψάχνετε γιά παρηγοριά στους συμβούλους σας....γιατί εσείς ξέρετε οτι άλλη μιά πίπα με καπνό Τσάβες ετοιμάζετε γιά να την απολαύσετε.
    Γιαυτό λοιπόν ΜΗΝΑΚΟΤΑΜΤΑΚΟ υπομονή και προ πάντων ψυχραιμία γιά τις απάτες των ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΩΝ στο ΑΚΟΙΠΟΠ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΆ ΠΑΡΑΛΑΒΉΣ ΠΟΥ ΒΆΖΑΝΕ ΜΗΝΑΚΟ ΚΑΤΕΝΤΟΛΗ ΣΑΣ έτσι λέει ο Πίπης γιατί τα πράγματα πλέον ζόρισαν πολύ Μηνάκο...γκε γκε;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος29/10/17 23:14

      Ανώνυμος29/10/17 12:41
      Εμένα γιαννάκι δεν με λένε Μηνάκο. Αν εσένα σου έχει γίνει εφιάλτης πρόβλημά σου. Εγώ όμως δεν θα αφήσω τους συναδέλφους μου ακάλυπτους επειδή εσύ θέλεις να συμψηφίσεις τις πομπές σου με υποτιθέμενα σκάνδαλα του σήμερα με εργαλεία καιτούλας και ριτσάκης. Κι επειδή η Δήμαρχος έχει δείξει ότι δεν χαμπαριάζει και δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς, μετά από αυτά που την ενημέρωσα είμαι σίγουρος ότι θα περάσετε καλά. Θα βλαστιμήσετε την ώρα και τη στιγμή για αυτό που κάνατε όλοι σας σε έναν συνάδελφό μας, αλήτες, λαμόγια.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος29/10/17 08:09

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ:
    Στό καλλιτεχνικό σχήμα των ΓΙΑΓΚΟΥΣΗ-ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ θα συμμετέχει πλέον και ο μέτρ του οριεντάλ ΚΑΠΕΤΑΝ...ΚΟΙΛΟΤ....ΑΚΗΣ,με ωριαίο δικό του πρόγραμμα.
    ΤΙΜΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ (Φιάλη πετρέλαιο-μαζούτ 10 ευρω,γιαούρτι 5 ευρώ,ντομάτες 1 ευρω το κιλό)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος29/10/17 08:25

    Μαστροκολια να χαίρεσαι το φίλο σου, μαζί θα βουλιαξετε, αλήθεια ακόμα πιστεύεις ότι δεν γράφει σχόλια και ορκίζεται στο παιδί του ο ξεφτίλας, θυμίσουν αυτά τίποτε άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος29/10/17 09:56

    Πρώην αποτυχημένος Δήμαρχος γράφει ανώνυμα στα blogs. Κατάντια για το νησί.
    Νέος και επιτυχημένος έρχεται να τον διώξει από την Σαλαμίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος30/10/17 12:47

    Μετά τη σημερινή φοβερή παρέλαση με τα φοβερά λάθη στις καταθέσεις στεφανιών, η ομάδα του Δήμου ξαπόστασε με άγριο φαγοπότι στο ΄΄ ΧΟΝΤΡΟ ΑΛΑΤΙ ΄΄. Φάτε παιδιά μου όσο είναι νωρίς. Σύντομα θα πάρετε πόδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος31/10/17 10:33

    ΤΣΑΒΕΣ ; ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟΥ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΏΝ ΕΓΙΝΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΙ ΛΕΤΕ ΤΩΡΑ. ΠΟΣΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΜΕΤΑ ; Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΙΕΡΟ ΟΥΤΕ ΟΣΙΟ. ΔΕΝ ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ , ΜΟΝΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΛΛΗΤΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος31/10/17 16:49

    Τσαβαρή πως έχεις καταντήσει έτσι; σαν σογιάς Κιούσικος έχεις γίνει, ρε παιδάκι μου έχεις κάνει εξετάσεις τελευταία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.