Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

19 Δεκ 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Για άλλη μια φορά, οι σπουδαστές, οι διδάσκοντες και οι εργαζόμενοι παρακολουθούν την αποκαλούμενη «νέα χωροταξία» της Ανώτατης Εκπαίδευσης, που υλοποιείται για λογαριασμό των επιχειρήσεων χωρίς υποδομές, φοιτητική μέριμνα, κρατική χρηματοδότηση, συγγράμματα και προσωπικό. 
Με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής υλοποιείται και ο νόμος 4009/2011 της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για διετή προγράμματα κατάρτισης, που θα παρέχουν τζάμπα εργατικό δυναμικό στις επιχειρήσεις και στους εφοπλιστές, μέσω πρακτικής άσκησης και μαθητείας! 
Προχωρά η κατηγοριοποίηση των πτυχίων, των Τμημάτων και των αποφοίτων, που συνεπάγεται τη συνολική υποβάθμιση της παρεχόμενης τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι νέοι απόφοιτοι εξακολουθούν να είναι κυριολεκτικά «στον αέρα», χωρίς να ξέρουν ούτε τι θα σπουδάσουν, ούτε που μπορούν να δουλέψουν. Και όλα αυτά ενώ η ανεργία των νέων αποφοίτων τσακίζει κόκκαλα και η «εναλλακτική» προοπτική που τους επιφυλάσσουν είναι η μετανάστευση ή η δουλειά των 400 ευρώ.

        Με την κατάθεση του νομοσχεδίου για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της για την πιο οργανική σύνδεση των ΑΕΙ με τις επιχειρήσεις. Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής θα είναι πρότυπο σύνδεσης της Ανώτατης Εκπαίδευσης με τη «δίκαιη ανάπτυξη» του ΣΥΡΙΖΑ και τους περιφερειακούς στόχους των μεγάλων επιχειρήσεων. Θα προετοιμάζει δηλαδή το αυριανό επιστημονικό δυναμικό που θα δουλέψει χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, χωρίς καν δικαίωμα να απεργήσει απέναντι στην εργοδοτική ασυδοσία και εκμετάλλευση. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η ίδρυσή του ανακοινώθηκε από την αναπτυξιακή φιέστα της κυβέρνησης στην Ελευσίνα, πάνω στα συντρίμμια των πλημμυρών της Δυτικής Αττικής.
        Η μόνη λύση που πρέπει να παλέψουν οι σπουδαστές, τα παιδιά των φτωχών λαϊκών οικογενειών, είναι να είναι το πτυχίο μοναδική προϋπόθεση για την πλήρη πρόσβαση στο επάγγελμα. Να καταργηθούν οι κατηγορίες πτυχίων και αποφοίτων. Να υπάρχει ένα και μοναδικό πτυχίο, πανεπιστημιακού επιπέδου, σε κάθε επιστημονικό αντικείμενο με ενιαία, κοινά προγράμματα σπουδών στις αντίστοιχες Σχολές. Να ενισχυθούν τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα με υποδομές και προσωπικό, να έχουν όλοι απρόσκοπτη πρόσβαση σε αναβαθμισμένες σπουδές, πάνω στο αντικείμενο που επέλεξαν.
ΑΘΗΝΑ 19/12/2017

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

18 σχόλια:

  1. Ανώνυμος20/12/17 08:15

    TΕΤΕΛΕΣΤΑΙ Η ΝΑΝΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΗΣ. ΑΓΡΙΟ ΞΥΛΟ ΣΤΙΣ 1 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕΤΑΞΥ ΔΡΑΓΟΥΜΑΝΟΒΙΤΣ ΚΑΙ ΧΑΤΖΗ. ΗΡΘΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΕ ΒΑΡΙΕΣ ΒΡΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ. ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΚΑΥΓΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ (ΜΗΝΑΣ) ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΒΓΗΚΕ ΕΞΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΤΑΞΗ!!!!Η ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20/12/17 09:17

      Σε διορθώνω: ΠΟΛΥ βαριές βρισιές, ΠΟΛΥ βαριές κατηγορίες για χρηματισμό, και στο τέλος ωμός εκβιασμός από τον Δραγουμάνοβιτς που είπε ουρλιάζοντας στη Νάννου ή διώχνεις το Χατζή ή γίνομαι ανεξάρτητος.Ξύλο δεν έπεσε πάντως.

      Την φασαρία την ξεκίνησε ο Χατζής, που μετά από μια μικροδιένεξη με τον Δραγουμάνοβιτς, ο Χατζής τον έστειλε στο διάολο και ο Δραγουμάνοβιτς βγήκε κυριολεκτικά εκτός αυτού. Σκιαθίτης, Γιαν. Καπετανάκης, Γαβρίλης και Γκλίστης προσπαθούσαν να τον συγκρατήσουν και το κατάφερναν πάρα πολύ δύσκολα μέχρι που ηρέμησε. Όσο για τον Χατζή, στην αρχή συνέχισε να τον προκαλεί και μετά εξαφανίστηκε στον διάδρομο αλλά ήταν πια αργά. Η ζημιά στην παράταξη έγινε.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος20/12/17 10:37

      Η ζημιά στην παράταξη έγινε. Ποια παραταξη φίλε μου αυτοί ολοι ειναι μια ληστοσυμμορία που μας κατακλέβουν
      με αρχηγο το Μηνά . Που είναι τα Χρήματα που εισέπραττε από Το Δημοτικό Νερό και δεν τα απέδιδε στην ΕΥΔΑΠ να ξεχρεώνει Άρα τα τρώγανε. Αυτό Λέγετε Νομικά Κλέψιμο Γιατι ειναι Ανταποδοτικό και τόσα άλλα. Δεν ήξερες σαν αντιπολίτευση το Νόμο του Καποδίστρια ότι προεκλογικά Υποσχεθείς πρεπει να τα εκτελέσεις αν όχι πρεπει να παραιτηθείς. ο Άρειος πάγος σε στελνει στο σπίτι σου να πλένεις τα πιάτα του Μηνά ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΞΕΦΤΙΛΙΚΙ ΤΟ ΜΌΝΟ ΠΟΥ ΈΜΕΙΝΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΕΡΑΣ ΜΑ ΠΟΥΛΉΣΕΙΣ ΌΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΟΥΛΟΥΣ ΣΟΥ ΜΆΘΕ ΌΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΘΑΜΈΝΟΙ ΣΤΑ ΜΆΤΙΑ ΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΘΑΜΈΝΟΙ ΔΕΝ ΠΆΝΕ ΦΥΛΑΚΉ ΜΌΝΟ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΊΟ ΆΧΡΗΣΤΗ ΕΞΑΦΑΝΊΣΟΥ ΝΑ ΣΩΘΟΎΜΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΑΝΑΣΤΕΊΛΕΙΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΎΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΎ ΝΕΡΟΎ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΏΝΟΥΜΕ ΠΟΙΑ. ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΠ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΕΊΛΕΙΣ

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος20/12/17 10:39

      Ο ΧΑΤΖΗΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΙ ΜΑΚΑΚΙΑ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΓΥΡΕΥΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΟΔΗΓΟ Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΚΑΚΑ ΑΝΤΩΝΗ ΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥΣΟΥ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΕΙΑ!!!!!!ΚΑΝΤΗΝΕ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος20/12/17 09:04

    κάθονται και κοντά κοντά. Πάντως για την ιστορία το Δημοτικο δίκτυο ύδρευσης πάει στην ΕΥΔΑΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος20/12/17 09:19

    ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟ ΧΑΡΙΣΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ!!! ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ!! ΤΟ ΧΑΡΙΣΕ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΩΡΥΟΤΑΝΕ ΠΡΟΕΚΟΓΙΚΑ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΤΣΑΒΑΡΗΣ ΤΟ ΕΔΙΝΕ ΓΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝΕ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος20/12/17 09:20

    Ξεφτίλα Μηνά μην ξαναστείλεις Νερά να πληρώσουμε γιατι θα στα βάλουμε στο Κ@@@λ@
    Πάρε την Πασταβ@ρ@ και πηγαινε Μαζί με τους πεθαμένους Κ@ρΓ@λ@ . Μας είπες Και Κλεφτες
    Αρχιλ@μογιο Αρχικλέφτη ότι κλέβουμε Νερό εσυ έκλεψες ολα τα λεφτα από το νερό που πληρώναμε
    Παλι@π@τσ@βουρ@

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος20/12/17 14:46

    Αλήτη Μηνά κάποτε έλεγες ότι θα κλείσεις φυλακή το Τζαβαρή αν τολμούσε να δώσει το δίκτυο στην ευδαπ . Είσαι το μεγαλύτερο καθίκι της σαλαμίνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20/12/17 15:10

      Όσο και να θέλεις να υποτιμήσεις τη Ρούλα, γιαννάκι, αυτή είναι Δήμαρχος κι αυτή σε ξεφτιλίζει κάθε φορά στο Δημ Συμβούλιο. Ο Μηνάς μία φορά ήλθε γιατί τον ειδοποίησαν
      ότι έπιασες στο βρωμόστομά σου το όνομά του, σε είπε κατάφατσα κλεφτη ενώπιον 100 ανθρώπων και εσύ το έκανες γαργάρα. Τώρα λοιπόν άφού έκλασες μαλί τότε με τις απειλές της Νάννου και δεν υπέγραψες τη σύμβαση παραχώρησης στην ΕΥΔΑΠ, είναι η ευκαιρία της ζωής σου να την κλείσεις φυλακή εσύ. χα.χα.χα.χα.χα

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος20/12/17 14:47

    Ο Καπετανάκης προσκήνυσε το σουλτάνο , άτιμη φάρα οι κρητικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος20/12/17 15:10

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος20/12/17 15:26

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος20/12/17 16:11

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος20/12/17 17:47

    Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΣ ΜΕ ΤΗ ΡΟΥΛΑ!!!ΟΤΙ ΠΕΙ Ο ΜΗΝΑΣ...ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙΣ...ΗΜΑΡΤΟΝ ΣΕ ΨΗΦΙΣΑ ΑΛΛΑ ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΑΝΤΙΣΕΣ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος20/12/17 19:23

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20/12/17 19:33

      ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΘΕΜΑ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ.ΑΝΟΙΞΕ ΛΕΞΙΚΟ...ΡΕ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΘΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΙΛΙΚΙΑ..

      Διαγραφή
  12. Ανώνυμος21/12/17 08:35

    ΤΟ ΣΥΝΗΘΕΙΟ ΔΕΝ ΚΟΒΕΤΑΙ. ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΣΑΙ ΑΠΟ Κ@Λ@ΜΠΑΡΑ,ΨΕΜΜΑΤΑ,Κ@Λ@ΠΑΡΕΕΣ, ΜΑΙΜΟΥ ΑΝΔΡΑΚΙΑ ΑΜΩΜΑΛΑ,ΜΑΘΗΜΕΝΑ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΡΙΣΙΑ,ΟΤΑΝ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΕΦΕΣΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΣΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΦΟΡΑΣ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΣ. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ.ΠΟΣΟ ΜΥΑΛΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.