Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

3 Δεκ 2017

ΑΡΑΤΟΣ - Παρατηρησιακή Αστρονομία Σαλαμίνας: Η Απεραντοσύνη του Σύμπαντος

Δείτε την πιο μακρινή εικόνα του Σύμπαντος που έχει ποτέ ληφθεί από τον άνθρωπο
Το Πολύ Μεγάλο Τηλεσκόπιο στη Χιλή (Very Large Telescope) κατάφερε να επιτύχει την μακρινότερη φασματοσκοπική έρευνα του Διαστήματος, με τους αστρονόμους να επικεντρώνονται στο Εξαιρετικά Βαθύ Πεδίο του Διαστημικού Τηλεσκοπίου Χάμπλ (Hubble Ultra Deep Field).

H έγχρωμη αυτή εικόνα δείχνει την περιοχή του Προγράμματος Βαθέως Πεδίου του Διαστημικού Τηλεσκοπίου Χάμπλ, μια μικρή αλλά πολύ μελετημένη περιοχή στον αστερισμό της Καμίνου, όπως αυτή παρατηρήθηκε με το όργανο MUSE στο Πολύ Μεγάλο Τηλεσκόπιο του Νότιου Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου (ESO).
Η εικόνα όμως αυτή δίνει μόνο ένα πολύ μικρό μέρος των πλούτου των δεδομένων του οργάνου MUSE, τα οποία παρέχουν επίσης φασματοσκοπικές πληροφορίες για κάθε εικονοστοιχείο (pixel) στην εικόνα αυτή.
Το σύνολο αυτό των δεδομένων επέτρεψε στους αστρονόμους όχι μόνο να μετρήσουν τις αποστάσεις για τους περισσότερους από αυτούς τους γαλαξίες από ότι είχε ποτέ γίνει παλαιότερα - συνολικά 1600 γαλαξίες - αλλά και να μάθουν πολλά περισσότερα για καθέναν από αυτούς. Παραδόξως βρέθηκαν 72 νέοι γαλαξίες που είχαν ¨διαφύγει¨ από τη βαθιά απεικόνιση του ΔΤ Χάμπλ της ΝΑΣΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΝΠ.
Εικόνα:  Συνεργασία ESO / MUSE HUDF
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο:

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος4/12/17 08:10

    ο τύπος του διαστήματος ενώ περιπλανήθηκε στο σύμπαν, κατέβηκε ξανά και προσκολήθηκε όπου υπάρχει μασαμπούκα τζαπέ. γνώριμη φυσιογνωμία, δεν υπάρχει κάτι από τη πλευρά του συγγενή και κατέληξε να κάνει αυά που έκανε πριν χρόνια,ότι κατηγορούσε το παρακαλάει για να βολεύεται τσάμπα. πόσο γελείοι είναι κάποιοι άνθρωποι και πόσο γνωστοί. λεπτομέρειες αργότερα. έχει πολύ γέλιο η ιστορία.πουλάει πολύ φούμαρα ο τύπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.