Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

18 Ιαν 2018

ΑΡΑΤΟΣ. Μια νέα απεικόνιση του Γαλαξία μας

Μια νέα διαδραστική, τρισδιάστατη απεικόνιση, δίνει την ευκαιρία  στους θεατές του Ουρανού και λάτρεις της αστρονομίας, και όχι μόνο, για  ένα συναρπαστικό ταξίδι στην εξερεύνηση του Κέντρου του Γαλαξία μας
Μια νέα λοιπόν απεικόνιση του Γαλαξία μας προσφέρει στο ευρύ κοινό ένα εξαιρετικά συναρπαστικό, εικονικό ταξίδι - με θέαση 360 μοιρών - στο κέντρο του Γαλαξία μας. 

Το πρόγραμμα αυτό που έγινε εφικτό χρησιμοποιώντας δεδομένα από το Διαστημικό τηλεσκόπιο ακτίνων -X Τσάντρα της ΝΑΣΑ, αλλά και από άλλα τηλεσκόπια, επιτρέπει στους θεατές να ελέγχουν τη δική τους εξερεύνηση στο συναρπαστικό περιβάλλον των λεγόμενων ασταθών τεράστιων άστρων (volatile massive stars *), καθώς και της ισχυρής βαρύτητας που υπάρχει γύρω από τη τερατώδη μαύρη τρύπα που βρίσκεται στο κέντρο του Γαλαξία μας .
Μια απεικόνιση του κέντρου του γαλαξία μας. Εικόνα: NASA/CXC/Pontifical Catholic Univ. of Chile /C.Russell et al.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.