Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

15 Φεβ 2018

Λαϊκή Ενότητα. Μπλοκάρισμα από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ερώτησης του Νίκου Χουντή, για τη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία!!!


Οι Υπηρεσίες του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Ταγιάνι, εμπόδισαν την κατάθεση προς την Κομισιόν, ερώτησης του ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας, Νίκου Χουντή, με την οποία ζητούσε «να απαγκιστρωθεί η ΕΕ από την ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας «και να αντικατασταθεί από άλλης μορφής εταιρική σχέση», για να την αιτιολογήσει!!!

Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Χουντής είχε καταθέσει, πριν περίπου έναν μήνα, γραπτή ερώτηση προς την Κομισιόν, στην οποία, αφού μνημόνευε απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του Ιουλίου 2017 καθώς και τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, κ. Μακρόν, «να σταματήσει η διαδικασία ένταξης της Τουρκίας και να αντικατασταθεί από άλλη μορφή εταιρικής σχέσης», την καλούσε να πάρει πρωτοβουλίες «στην κατεύθυνση απαγκίστρωσης από τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, οι οποίες, όχι μόνο δεν ανταποκρίνονται πλέον στη σημερινή πραγματικότητα, αλλά και δε βοηθούν στην ουσιαστική και σε ρεαλιστική βάση, βελτίωση των Ευρω-Τουρκικών σχέσεων».
Και, ενώ ο Έλληνας ευρωβουλευτής ανέμενε την πολύ ενδιαφέρουσα, λόγω γεγονότων, απάντηση της Κομισιόν, του ανακοινώθηκε ότι, σύμφωνα με τον Κανονισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (παρ.4, ANNEX II), «Η ερώτηση δεν διαβιβάζεται στον παραλήπτη, εκτός εάν το αποφασίσει ο Πρόεδρος υπό το πρίσμα σημαντικών νέων εξελίξεων και κατόπιν αιτιολογημένου αιτήματος του συντάκτη»!!!
Ο Νίκος Χουντής, στην απάντησή του προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Ταγιάνι, αφού σημειώνει ότι «είναι απαράδεκτη και εξωφρενική η επαναπομπή αυτής της ερώτησης για να υπάρξει πληρέστερη αιτιολόγηση». Σημειώνει δε ότι, «αυτή τη στιγμή, το Αιγαίο κυριολεκτικά μοιάζει με πεδίο πριν την ναυμαχία, οι φρεγάτες, οι προκλήσεις, οι αντιδράσεις, οι δηλώσεις και οι διπλωματικές επαφές πάνε κι’ έρχονται» και συνεχίζει: «η Τουρκία αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάνης, την ελληνικότητα νησιών του Αιγαίου, την υφαλοκρηπίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ συνεχίζονται οι παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Ελλάδας, η πλεύση  σκαφών του τουρκικού πολεμικού ναυτικού σε ελληνικά ύδατα με κίνδυνο “ατυχήματος”, κά».
Επιπλέον, στην επιστολή του, ο Έλληνας ευρωβουλευτής, παραθέτει στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όλα όσα έχουν μεσολαβήσει από την απόφαση του Ιουλίου 2017, τα οποία έχουν δραματικά επιδεινώσει τις Ευρω-Τουρκικές σχέσεις και καταλήγει ζητώντας την προώθηση της ερώτησης για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας και μάλιστα με επείγουσες διαδικασίες.
Ακολουθεί η πλήρης επιστολή του Νίκου Χουντή προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Ταγιάνι:
Συνέβησαν πολλά, τραγικά και οδυνηρά γεγονότα από την ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο στις 6-7 Ιουλίου 2017, που αποφάσισε το πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία εάν προχωρήσει η συνταγματική μεταρρύθμιση μέχρι σήμερα, 7 μήνες αργότερα. Παραθέτω μερικά μόνο από όσα έχουν συμβεί στο διάστημα Ιουλίου 2017-Φεβρουαρίου 2018:
Στις 25 Ιουλίου 2017, σε κοινή συνέντευξη τύπου στην οποία συμμετείχαν η Ύπατη Εκπρόσωπος και Αντιπρόεδρος κ. Φ. Μογκερίνι, ο Επίτροπος Γιοχάνες Χαν και δύο τούρκοι υπουργοί, ο κ. Χαν επανέλαβε ότι «τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου, η δημοκρατία, οι θεμελιώδεις ελευθερίες, ανάμεσά τους και η ελευθερία του τύπου είναι όλες βασικές επιτακτικές απαιτήσεις για την οποιαδήποτε πρόοδο προς ένταξη στην ΕΕ».
Πριν την συνέντευξη αυτή, η κ. Μογκερίνι είχε συναντηθεί με τον Γενικό Διευθυντή της Διεθνούς Αμνηστίας Σαλίλ Σέτι και φωτογραφήθηκε  κρατώντας μια λίστα υπογραφών περίπου 1 εκατομμυρίου ανθρώπων, που ζητούσαν την απελευθέρωση ακτιβιστών που κρατούνται σε τουρκικές φυλακές.
Στις 5 Ιανουαρίου 2018, στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον τούρκο Πρόεδρο  Ερντογάν στο Παρίσι, ο Γάλλος Πρόεδρος Μακρόν κατέστησε σαφές, ότι «όσον αφορά τις σχέσεις με την ΕΕ, είναι ξεκάθαρο πως οι πρόσφατες εξελίξεις και επιλογές δεν επιτρέπουν οιαδήποτε πρόοδο στη διαδικασία», αναφερόμενος στις διώξεις που έχουν λάβει χώρα στην Τουρκία και πρόσθεσε ότι, «θα ήταν υποκριτικό να λέμε ότι οι σχέσεις της Ευρώπης με την Τουρκία μπορούν να προχωρήσουν προς το άνοιγμα νέων ενταξιακών κεφαλαίων…. Οι δημοκρατίες οφείλουν να σέβονται το κράτος δικαίου ακόμη και όταν μάχονται κατά της τρομοκρατίας».
Λίγο νωρίτερα, ο Πρόεδρος Ζ.Κ. Γιουνκέρ είχε εκφράσει την ανησυχία του ότι η Τουρκία απομακρύνεται από την ΕΕ αντί να έρχεται πιο κοντά της.
Στις 19 Ιανουαρίου 2018 ο Επίτροπος Γιοχάνες Χαν προαναγγέλει την παρουσίαση από την Κομισιόν, κρίσιμης έκθεσης προόδου για την Τουρκία τον Απρίλιο, «εάν στις επόμενες εβδομάδες δεν υπάρξουν σοβαρές αλλαγές». «Αυτά λαμβάνονται υπόψη εδώ και πάνω από έναν χρόνο και έχουν ως αποτέλεσμα το πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων», τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.
Την ίδια μέρα, 19 Ιανουαρίου 2018, ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων απορρίπτει οποιαδήποτε άλλη μορφή συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, πλην της πλήρους ένταξης ως κράτους μέλους, συμπληρώνοντας πως η Άγκυρα δεν έχει κανένα λόγο να συνεχίσει να τηρεί από την πλευρά της τη συμφωνία για το προσφυγικό.
Στις 2 Φεβρουαρίου 2018 η ΕΕ προειδοποίησε την Άγκυρα, σε κοινή δήλωση που εξέδωσαν η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ,, κ. Φ. Μογκερίνι, και ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Γ. Χαν, σχετικά με την απόφαση τουρκικού δικαστηρίου να ανατρέψει προηγούμενη απόφασή του για την αποφυλάκιση του προέδρου της τουρκικής οργάνωσης της Διεθνούς Αμνηστίας, πως «η μη εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων δημιουργεί σοβαρές αμφιβολίες για την ύπαρξη αποτελεσματικής νομικής θεραπείας……Συγκεκριμένες και μόνιμες βελτιώσεις στον τομέα του κράτους δικαίου και των θεμελιωδών ελευθεριών παραμένουν ουσιαστικής σημασίας για την προοπτική των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας».
Η εισβολή στη Συρία και η επίθεση από αέρος και εδάφους στο Αφρίν έχει ως αποτέλεσμα, μέχρι τη στιγμή που γράφεται αυτή η επιστολή, εκατοντάδες θύματα, μεταξύ των οποίων άμαχοι και παιδιά,  βομβαρδισμό υποδομών, σχολείου, μονάδας παραγωγής νερού από το οποίο εφοδιάζεται πόσιμο νερό το Αφρίν, κά. 
Στις 5 Φεβρουαρίου, η Ολλανδία απέσυρε τον πρέσβη της από την Τουρκία και δεν θα δεχθεί διορισμό νέου Τούρκου πρέσβη στη χώρα.
Στην Ολομέλεια του Στρασβούργου της 8ης Φεβρουαρίου 2018, το ΕΚ, με ψήφισμά του, καλεί την Τουρκία να άρει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα, καταδικάζει τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, καταδικάζει τις πρόσφατες συλλήψεις και ζητά την αποφυλάκιση  δημοσιογράφων, ακτιβιστών, δικηγόρων, πανεπιστημιακών, γιατρών και απλών πολιτών, επειδή εξέφρασαν την διαφωνία τους στην επέμβαση του τουρκικού στρατού στο Αφρίν.
Στην τοποθέτησή του, ο Επίτροπος κ. Γ. Χαν, στην ίδια ολομέλεια του Στρασβούργου της 8ης Φεβρουαρίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία και την εισβολή στο Αφρίν, σημείωσε πως «στον τομέα των θεμελιωδών δικαιωμάτων βλέπουμε όλο και χειρότερες εξελίξεις» και προειδοποίησε την Τουρκία ότι τα θεμελιώδη δικαιώματα αποτελούν τη βάση της όποιας συζήτησης με την ΕΕ. 
Στις 09 Φεβρουαρίου 2018, εμποδίζεται το γεωτρύπανο της ιταλικής ΕΝΙ στην πορεία του προς την κυπριακή ΑΟΖ από την Τουρκία, η οποία καλεί πετρελαϊκές εταιρίες τρίτων χωρών να μην συνεργάζονται με την Κύπρο, αμφισβητώντας τη διεθνή νομιμότητα και παραβιάζοντας κατάφωρα τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου. Εκπρόσωπος της Κομισιόν κάλεσε την Τουρκία να απέχει από κάθε πηγή έντασης στην περιοχή και έμπρακτα να διατηρεί σχέσεις καλής γειτονίας με όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στις 09 Φεβρουαρίου 2018 επίσης, δημοσιεύεται κοινή διακήρυξη  που υπογράφουν 100 Ευρωβουλευτές από όλες τις πολιτικές ομάδες, πλην ακροδεξιάς, που ζητούν τον τερματισμό των επιθέσεων της Τουρκίας εναντίων των Κούρδων στο Αφρίν της Συρίας, η οποία εστάλη στους κ.κ. Ταγιάνι,  Γιουνκέρ και Μογκερίνι.
Αφήνω τελευταία όσα πολύ σημαντικά αφορούν, όχι μόνο τη χώρα μου, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη και την ειρήνη ή τον πόλεμο, σε μια περιοχή που «βράζει», έτσι κι’ αλλιώς.
Αυτή τη στιγμή το Αιγαίο κυριολεκτικά μοιάζει με πεδίο πριν την ναυμαχία, οι φρεγάτες, οι προκλήσεις, οι αντιδράσεις, οι δηλώσεις και οι διπλωματικές επαφές πάνε κι’ έρχονται.
Επιπλέον, εκτός από την αμφισβήτηση  της Συνθήκης της Λωζάνης, υπάρχει ευθεία αμφισβήτηση της ελληνικότητας νησιών του Αιγαίου, της υφαλοκρηπίδας της Κυπριακής Δημοκρατίας, συνεχείς παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Ελλάδας, πλεύση  σκαφών του τουρκικού πολεμικού ναυτικού σε ελληνικά ύδατα με κίνδυνο «ατυχήματος» κα.
Είμαι πεπεισμένος ότι τα ανωτέρω είναι περισσότερο από αρκετά για να «αιτιολογήσω» την εμμονή μου στην ερώτηση μου και θα παρακαλούσα να προωθηθεί άμεσα, με τη διαδικασία του επείγοντος.
 Με εκτίμηση,
Νίκος Χουντής
Ευρωβουλευτής
Το Γραφείο Τύπου                                                15.02.2018


2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος16/2/18 13:09

    Λαϊκή Ενότητα ΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ
    Ισχυρό ράπισμα της κυβέρνησης της Ουγγαρίας στις ΜΚΟ: Θα φορολογήσουν την εισαγωγή χρήματος στους πράκτορες του Σορος

    Μεγάλη μπίζνα το λεγόμενο «προσφυγικό» και πραγματικά αναρίθμητες οι οργανώσεις – σφραγίδες του ενός ατόμου, οι οποίες παρασιτούν εις βάρος της κοινωνίας σιτιζόμενες πλουσιοπάροχα αποκλειστικώς για να υποβοηθούν την πλημμυρίδα των λαθρομεταναστών.

    Το «έργο» του έχουμε δει σε πολλές εκφάνσεις του στην Ελλάδα με τα ίδια γραφικά άτομα να κάνουν τα πάντα για να γεμίσει λαθρομετανάστες. Διοργανώνουν αντισυγκεντρώσεις κατά της Χρυσής Αυγής, υποδαυλίζουν εξεγέρσεις στα hot spot, νοικιάζουν διαμερίσματα, στήνουν εγκαταστάσεις και ταυτόχρονα συνομιλούν με την ελλαδική κυβέρνηση.

    Στην Ουγγαρία, όμως, αυτά τα «αστεία» έχουν τελειώσει και έτσι η κυβέρνηση κατέθεσε ένα νομοσχέδιο που δίνει τέλος στις διάφορες ΜΚΟ, οι οποίες δρούσαν διαλυτικά εντός των τειχών.

    Το νομοσχέδιο, βεβαίως, δεν λέει κάτι το «φασιστικό» ή το «αντιδημοκρατικό», όπως επεχείρησαν να το παρουσιάσουν οι εγχώριες φυλλάδες. Λέει το αυτονόητο: Φορολογεί τις δωρεές από το εξωτερικό στις ΜΚΟ με έναν άκρως επιεική συντελεστή της τάξεως του 25%, καθώς και την οποιαδήποτε άλλη περιουσία έρχεται στα χέρια τους.

    Έτσι, βεβαίως, επειδή οι «αλληλέγγυοι» είναι και φραγκοφονιάδες, αναμένεται να παύσουν την λειτουργία τους και να αφήσουν ήσυχους τους πραγματικούς πολίτες της Ουγγαρίας. Εμείς από την πλευρά μας, μιας και βρισκόμαστε σε χώρα που ταλανίζεται από το μνημόνιο, να προτείνουμε οι διάφορες ΜΚΟ να φορολογούνται όπως και ο μέσος καταστηματάρχης, δηλαδή περίπου 75%.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος16/2/18 16:10

    Οι συριζαίοι, λοιπόν, έχουν ήδη συμφωνήσει στην εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας μας με τους σκοπιανούς, γεγονός που επιβεβαιώνει τόσο τις κατηγορίες περί μυστικής διπλωματίας, όσο και την κατηγορία περί προδοσίας των ελληνικών θέσεων, όπως αυτές εκφράζονται από τους μόνους πραγματικούς δικαιούχους, τους Έλληνες πολίτες.

    Περί της συνεντεύξεως Κοτζιά, το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Το όνομα του Κοτζιά κατέστη συνώνυμο με την προδοσία των εθνικών θέσεων για την Μακεδονία και το Αιγαίο. Μετά την χθεσινή του συνέντευξη ταυτίζεται πλέον με την γελοιότητα και την γραφικότητα.»

    Υ.Γ. Η προδοσία πάντως τρέχει με γοργούς ρυθμούς. Ο Ζάεφ τρέχει να ενημερώσει την Μέρκελ και ο Κοτζιάς σπεύδει να ξανασυναντήσει τον Ντιμιτρόφ. Μεγάλα και ισχυρά συμφέροντα προστάζουν την προδοσία της Μακεδονίας μας και οι ολιγόψυχοι μπολσεβίκοι φροντίζουν για μία ακόμα "υπερήφανη" συντριβή της ελληνικής διπλωματίας.



    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.