Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

6 Φεβ 2018

Κίνηση Πολιτών Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ενάντια στους πλειστηριασμούς λαικής κατοικίας, μετά από πρόταση του δημοτικού μας συμβούλου.

Μετά  από  πρόταση  της  κίνησης  Πολιτών Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. (Νέα ΑΥτοδιοικητική ΜΑΧΗτική Ανατροπή)  το  Δημοτικό  Συμβούλιο  του Δήμου  Σαλαμίνας   στην  συνεδρίαση  της  Δευτέρας   5/2/2018, αποφάσισε   ομόφωνα  να  εγκρίνει  το  ψήφισμα  ενάντια  στους πλειστηριασμούς  λαϊκής  κατοικίας   που  κατέθεσε  ο δημοτικός  μας σύμβουλος   Ανίκητος  Μακρένογλου.


Ευελπιστούμε   ο   Δήμος Σαλαμίνας  να  κάνει  πράξη  την  απόφαση  αυτή,  όταν  και  όποτε χρειαστεί  και  να  σταθεί  με κάθε  τρόπο  δίπλα  στους  πολίτες  που πραγματικά  το έχουν  ανάγκη.  Ακολουθεί  το ψήφισμα  που  εγκρίθηκε ομόφωνα:
ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΛΑΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
Μετά το κόψιμο των μισθών, των συντάξεων, των επιδομάτων , την αύξηση της ανεργίας, οι πιο αδύναμοι της κοινωνίας μας, αυτοί που επλήγησαν και πλήττονται , από τις μνημονιακές πολιτικές που προκάλεσαν την κρίση, χάνουν τώρα το σπίτι, το μαγαζί και το χωράφι τους, για να σωθούν για άλλη μια φορά οι τράπεζες. Ουσιαστική προστασία της πρώτης κατοικίας δεν υπάρχει, αφού ο αναθεωρημένος νόμος Κατσέλη ελάχιστη προστασία προσφέρει και οι επαγγελματίες δεν μπορούν να υπαχθούν σ' αυτόν, ενώ με την εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών τα πιο αδύναμα στρώματα θα υποστούν τους πλειστηριασμούς, για χρέη που δεν μπορούν να αποπληρώσουν σε κράτος τράπεζες, ταμεία. Οι δημοτικές αρχές μέχρι σήμερα, ιδιαίτερα την περίοδο των μνημονίων, με τις ελάχιστες δυνατότητες που έχουν, προσπάθησαν να στηρίξουν τους πιο αδύναμους δημότες τους με κάθε τρόπο.
Έτσι και τώρα, το δημοτικό συμβούλιο ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ στέκεται έμπρακτα στο πλευρό των πιο αδύναμων πολιτών του δήμου μας και δηλώνουμε ότι θα αντισταθούμε μαζί τους, όποτε και όπως χρειαστεί για να προστατεύσουμε τη λαϊκή κατοικία και περιουσία τους. Καλούμε την κυβέρνηση και την Ελληνική βουλή (μαζί και με την αντιπολίτευση)να νομοθετήσουν:
Την πραγματική προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας με την καθιέρωση μεταξύ άλλων αναγκαίων μέτρων του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας. τη γενναία διαγραφή των χρεών, των λαϊκών οικογενειών, προς τράπεζες, κράτος, δήμους και ταμεία. Tη δυνατότητα εξαγοράς των δανείων από τους πληττόμενους με τους όρους που δίνονται στα fundS.

13 σχόλια:

  1. Ανώνυμος6/2/18 19:11

    Συγχαρητήρια στη ΝΑΥΜΑΧΗΑ για την πρωτοβουλία. Χρειάζονται τέτοιες κινήσεις στο νησί μας αλλά και ο κόσμος να τις στηρίξει και να τις αγκαλιάσει. Να μην ψάχνει σωτήρες τύπου Τσαβάρη, Νάννου, Παναγόπουλο για να βγάλουν το φίδι από την τρύπα αλλά να συστρατευτεί με αυτούς που δίνουν ανιδιοτελείς αγώνες για τον τόπο μας. Ξανά μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος6/2/18 20:44

    Πιο βλακας πεθαινεις!!!Για πες μου,τι σημαινει το ψηφισμα?Ξέρεις βλακακο.μου οτι σημερα βγηκαν 6 διαμερίσματα σε πλειστηριασμό απο συγκεκριμμενη τραπεζα?Και το ψηφισμα αυτο δεν βοηθησε κανεναν δανειοληπτη.Μην το.παιζετε σωτήρες και αγωνιστες.Εσεις στηριξατε αυτη τη κυβερνηση...ειστε οι ιδιοι που φωναζατε μαζι με τον Τσιπρα.Και τωρα τι νομιζατε οτι.κανατε ?Μην παιζετε με τον.πονο των συνανθρωπων μας...σωτηρες της πλακας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος6/2/18 21:45

    Όλα τα ψηφίσματα είναι της πλάκας χωρίς καθόλου συνέπειες. Επειδή όσα γράφετε δεν γίνονται από μόνα τους αλλά σε εφαρμογή των νόμων, πιό τίμιο - για να μη νοιώθουμε ότι μας δουλεύετε - θα ήταν να ζήτήσετε την κατάργηση αυτών των νόμων. Όλα τα άλλα είναι για το θεαθείναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος6/2/18 22:16

      Συμφωνω απόλυτα μαζί σου.Τα ψηφισματα ειναι κάτι ουτοπικό...τί θα θέλαμε...δεν ειναι αγώνας!!!Αγωνα δωσατε σωτηρες για να εκλεγει εκείνος οπου εφαρμόζει τις προσταγες των δανειστών...τους πλειστηριασμους δηλαδη.Και για να καταλαβετε τι θα συμβει τις επομενες εβδομαδες στην Ελλαδα,οι τραπεζες εχουν ηδη εκδόσει σε πάβω από 1 εκ δανεια διαταγες πληρωμων προς εκτέλεση...εσεις ομως κάντε ψηφίσματα...σωτηρες του γραφείου!!!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος7/2/18 08:05

      εσεις καθιστε στον καναπε και καντε κριτικη........καραγκιοζηδες 20.44-21.45-22.16

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος7/2/18 09:39

      ΕΝΩ ΕΣΥ ΒΛΑΚΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ?ΚΑΘΕΣΑΙ,ΑΜΠΕΛΟΣΟΦΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΣΩΤΗΡΑΣ.ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος7/2/18 13:21

    Στο Δημοτικό συμβούλιο ο ΝΙΚΟΣ ΑΓΑΠΙΟΥ αχρήστευσε το ψήφισμα για την Μακεδονία και έσωσε την Δήμαρχο από πανωλεθρία γιατί η πρόταση της ήταν παιδική και αστεία. Ντροπή για την συμπεριφορά της κας ΠΟΛΥΖΟΥ απέναντι στο Δήμαρχο των μεγάλων έργων κ. ΜΑΚΡΗ. Ο Μιχάλαρος προσπάθησε να το παίξει επικεφαλής της μειοψηφίας αλλά δεν του έβγαινε με τίποτα. Αλλά το φαινόμενο του Μιχάλη του ΚΟΡΡΟΥ δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά. Έφερε για συζήτηση θέματα του ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ χωρίς προετειμασία γι΄ αυτό και η αντίδραση όλων τον έκαναν να χάσει πολλές φορές το χρώμα του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/2/18 14:17

      ο μπαταρόλος το έπαιζε σούπερ-ντούπερ Θα-Θα-Θα, αλλά η πορεία δείχνει μαγκιά κλανιά και λόγια του αέρα!
      χώρια που είναι μέγας ευθυνόφοβος κλάνας. μπροστά το λένη αποδείχτηκε μηδενικό.
      άντε πάμε γι άλλον

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος7/2/18 13:23

    Να σταματήσει το καλαμπούρι. Η ΜΑΡΙΑ ΠΟΛΥΖΟΥ είναι πολύ μικρή για να προσβάλλει τον ΘΑΝΑΣΗ ΜΑΚΡΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/2/18 13:47

      Είναι πολιτικά ανύπαρκτη για οτιδήποτε και οποιονδήποτε και σεβόμενος το γεγονός πως είναι κυρία το σταματώ εδώ

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος7/2/18 14:20

    μικρή μικρή, αλλά το κουνέλι υποφέρει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/2/18 14:49

      Ο επιτελαρχης του θοδωρη του παναγοπουλου ο κωλοτουμπας ο σακελαρης το πουληταρι

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος7/2/18 18:40

    Κύριε Τσαβαρή, έμαθα ότι αύριο στη Σκουζέ γίνεται η δίκη για τη λαϊκή με κατηγορούμενους εσας και την κυρία Δήμαρχο. Μπορείτε σας παρακαλώ να μου πείτε αν θα πάτε αύριο στο Δικαστήριο για να ΄ρθω; Αν είναι να κλειστείς και πάλι στο νοσοκομείο για να αναβληθεί η δίκη, σε παρακαλώ πές μου το να μην έλθω για να μην ταλαιπωρηθώ και ξοδευτώ. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.