Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

7 Φεβ 2018

Παρέμβαση στη διαβούλευση για το Master Plan Λιμένα Πειραιά της ΟΛΠ Α.Ε.

Στο πλαίσιο της πρόσκλησης για παρουσίαση – συζήτηση με θέμα «Αναπτυξιακό Πρόγραμμα και Μελέτη Διαχείρισης (Master Plan) Λιμένα Πειραιά – Διαβούλευση με φορείς» συγκλήθηκε σύσκεψη στα Γραφεία των Π.Ε. Πειραιώς και Νήσων.
Στην εν λόγω σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γεώργιος Γαβρίλης, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Χρήστος Βρεττάκος, ο Δήμαρχος Περάματος κ. Ιωάννης Λαγουδάκης, η Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Ισιδώρα Νάννου, υπηρεσιακοί παράγοντες και εμπλεκόμενοι φορείς.
Αποτέλεσε κοινή διαπίστωση όλων των συμμετεχόντων ότι ο χρόνος της διαβούλευσης είναι ανεπαρκέστατος. Οι λόγοι είναι πολλοί και σοβαροί, όπως:

α) Ενημέρωση των Δημοτικών Συμβουλίων
β) Ενημέρωση των φορέων
γ) Οι παρεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν σύμφωνα με το master plan είναι πολύ σοβαρές και θα καθορίσουν τις δραστηριότητες και τη ζωή των παραλιμένιων περιοχών σε βάθος τουλάχιστον 25ετίας.
Οι θέσεις της Π.Ε. Νήσων και του Δήμου Σαλαμίνας είναι σαφείς και διαμορφωμένες προ πολλών ετών.
Πιο αναλυτικά, απαιτούμε πλήρη σεβασμό του Συντάγματος και της ελληνικής νομοθεσίας για την προστασία των περιφερειακών ζωνών στη στεριά και τη θάλασσα καθώς και του περιβάλλοντος. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε αρνητικοί σε οποιαδήποτε δημιουργία ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης στην περιοχή της Σαλαμίνας (Κυνόσουρα) που προστατεύεται αυστηρά.
Αντίθετα, έχουμε υποβάλλει ολοκληρωμένη πρόταση από το παρελθόν με την οποία καταφέραμε να αποδεσμεύσουμε από την παραχώρηση στον ΟΛΠ και την COSCO των 835 στρεμμάτων της Κυνόσουρας που είναι Ζώνη Α΄ απολύτου προστασίας.
Προτείνουμε δε την αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής με ενάλιες και χερσαίες ανασκαφές, καθώς και τη δημιουργία Μουσείου και Θεματικού Πάρκου για την ανάδειξη των ευρημάτων και την αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής, που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Τις θέσεις μας αυτές θα τις παρουσιάσουμε και θα τις υποστηρίξουμε σε συνάντηση που θα ακολουθήσει στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Οι θέσεις μας αυτές είναι πάγιες και αδιαπραγμάτευτες.

15 σχόλια:

  1. Ανώνυμος7/2/18 20:50

    Κύριε Τσαβαρή, έμαθα ότι αύριο στη Σκουζέ γίνεται η δίκη για τη λαϊκή με κατηγορούμενους εσας και την κυρία Δήμαρχο. Μπορείτε σας παρακαλώ να μου πείτε αν θα πάτε αύριο στο Δικαστήριο για να ΄ρθω; Αν είναι να κλειστείς και πάλι στο νοσοκομείο για να αναβληθεί η δίκη, σε παρακαλώ πές μου το να μην έλθω για να μην ταλαιπωρηθώ και ξοδευτώ. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7/2/18 21:47

    Ρώτα τον Μηνά εκείνος θα σου πει είναι ενημερωμένος ήδη απ το συνεταιράκι του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος7/2/18 22:43

    χατζηπερο δεν θελουμε φωτογραφίες-θελουμε χρηματα που μας κοροϊδευεις 4 χρονια-εσυ μανάρα να μην χασεις ευκαιρία για φωτος -αυτες θα σου μείνουν στο τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/2/18 23:47

      ΕΣΥ ΑΓΩΝΙΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΣΤΗΝ ΘΑΡΑΛΕΑ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΟΥ, ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ ΛΑΣΠΗ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΟΥ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος8/2/18 10:26

    ΠΟΣΟ ΘΑ ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΡΕ ΤΣΑΒΑΡΗ ????????? ΠΑΛΙ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΕΙΣΑΙ????? ΠΟΥ ΠΗΓΕ Η ΜΑΓΚΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΑΝΤΡΑΚΛΑ ??????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος8/2/18 11:03

    Ρε πως καταντησε έσυ η φουκαριάρα
    Σαν την Φραγκούλα έγινε η καημένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος8/2/18 15:46

    η βρωμιαρα εκανε 16 10 2017 προσληψησ 2 μηνα για πυρασφαλια τουσ εβαλε στην καθαριοτητα δεν τουσ πληρονει και τουσ απηλη και με την αστηνομια α ρε αραπια τη κανεισ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος8/2/18 22:57

      Πήγαινε να σε δει κανας γιατρός ρε άρρωστε !!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος9/2/18 20:33

      ΕΓΩ ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΤΟΝ ΣΟΥΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΡΕ ΧΑΜΕΝΕ ΜΕ ΤΗΣ ΠΛΑΣΤΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΕ ΑΚΟΥΩ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΔΗΣ ΑΠΟ ΟΛΛΑ ΑΥΤΑ

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος8/2/18 15:53

    κυρ νικο αγαπιου εσυ τη εχεισ να πεισ για αυτουσ τουσ υπαλιλουσ ,,,,,,,,,αστυνομια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος8/2/18 17:17

    Βρε μικρουτσικε γιαννακι παλι αρρωστουλης εισαι ; πάλι χαρτί γιατρου με τον υπο-κομη σου εστειλες σημερα στο δικαστηριο για να παρεις αναβολη; που πηγε η μαγκια σου γιαννακι; δεν σε περιμενα για τοσοδουλη
    να θυμασαι ομως οτι στις 16/10 οι 7 επιθεωρητες σε περιμενουν με ανοιχτες αγκαλες
    και για πες βρε γιαννακι στις 22/2 τι θα κανεις; παλι θα αρρωστησεις; εχεις το φλαμινγκο αν θυμασαι και στις 27/2 τις πλακες στο αμπελακι
    εκει μικρουτσικε γιαννακι τι θα κανεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος8/2/18 19:03

    20 αθωωτικες σας εχει ρε νουμερα και μιλατε ??

    20-0

    ποσο σας αρεσει να σας γλενταει ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος8/2/18 19:26

      ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΜΕΤΡΑ ΤΙΣ ΑΝΑΒΟΛΕΣ

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος8/2/18 22:58

      Ευρισκόμενος στα δικαστήρια του Πειραιά σήμερα έμαθα ότι η δίκη για το επεισόδιο της Λαϊκής με κατηγορούμενο τον κ.Τσαβαρή αναβλήθηκε λόγω εισαγωγής του στο Κέντρο Υγείας των Μεγάρων με λοίμωξη αναπνευστικού και θα νοσήσει 3 ημέρες από χθες. Ευτυχώς μικρό το κακό, αν κρίνουμε ότι και στην άλλη δίκη (πριν ένα μήνα) είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο ΣΩΤΗΡΙΑ για άλλο νόσημα με αποτέλεσμα να αναβληθεί κι αυτή η δίκη. Εύχομαι ολόψυχα περαστικά του για να μπορέσει να αντικρούσει στις 22 του μηνός το Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που τον στέλνει αδιάβαστο και κατά πολλούς θεωρείται η μητέρα των δικών. Η υγεία είναι πάνω απόλα.

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος9/2/18 18:56

    Στις 27/2/18 στη ΣΚΟΥΖΕ θα γίνει η δίκη θέλει δε θέλει ο μικρός Γιαννάκης , γιατί η εισαγγελέας ζήτησε να δικαστεί ερήμην στις 9/1/18 !!! Εξάλλου κάποιοι έστειλαν μήνυμα σε κάτι διευθυντές πού με τόση ευκολία τον χρίζουν άρρωστο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.