Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

30 Μαρ 2018

“Ανακαίνιση – Αναδιαρρύθμιση κτιρίου της Εκκλησιαστικής Λεουσίου Στέγης για τη λειτουργία μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης»


Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε χτες, κατά τη 12η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η σύναψη της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης του έργου «Ανακαίνιση – Αναδιαρρύθμιση κτιρίου της Εκκλησιαστικής Λεουσίου Στέγης για τη λειτουργία μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης», που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος. 

Ο συνολικός  προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 3.047.080,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) και χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.
Το έργο αφορά στην ανακαίνιση και αναδιαρρύθμιση μη χρησιμοποιούμενου κτιρίου σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων και βρίσκεται εν μέρει στον καταργημένο οικισμό Αγ. Παρασκευής και εν μέρει στον καταργημένο οικισμό Κάμπος – Μύλοι Αιγίνης (προ 1923), συγκεκριμένα δε στη διασταύρωση της οδού Λεούση και των οδών Κυψέλης – Αιγίνης.
Αναλυτικότερα το κτίριο θα περιλαμβάνει:
       Τρία (03) μονόκλινα,
       Έντεκα (11) δίκλινα
       Ένα (01) μονόκλινο δωμάτιο μόνωσης,
       Καθιστικούς χώρους, τραπεζαρίες, κουζίνα, χώρους προσωπικού και υγιεινής, κλπ.
       Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου.
Το έργο είναι ζωτικής σημασίας για ολόκληρη την τοπική κοινωνία της Αίγινας, καθώς θα εξυπηρετήσει μέρος των ηλικιωμένων κατοίκων του νησιού. Οι ηλικιωμένοι κάτοικοι (>65 ετών) υπολογίζονται περίπου στους 2.600, οπότε η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων (Μ.Φ.Η.) που θα δημιουργηθεί θα καλύψει μέρος του προβλήματος της έλλειψης ανάλογης κοινωνικής υποδομής, καθώς στο νησί δεν υπάρχει άλλο κτίριο, ιδιωτικό ή δημόσιο, που να λειτουργεί ως Μ.Φ.Η.
Η Ιερά Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης παράγει και παρέχει κοινωνικό έργο σε όλα τα νησιά και την Τροιζηνία με κοινωνικές δομές. Το γεγονός ότι το έργο βαδίζει προς την υλοποίηση του οφείλεται στην καλή συνεργασία της Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένας Δούρου, του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ, του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρου και του Δημάρχου Αίγινας κ. Δημητρίου Μούρτζη.
Η Περιφέρεια Αττικής συνδράμει αποφασιστικά τις κοινωνικές δομές για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος30/3/18 21:20

    Μέγα σκάνδαλο .
    Πολύ γνωστός δημοτικός υπάλληλος και στέλεχος της ΝΔ εμπλέκετε σε απάτη ολκής σε συνεργασία με ήδη γνωστή και τακτική θαμώνας του Τ.Α. Σαλαμίνας.
    Σε συνεργασία ενέπλεξαν σε φορολογική κομπίνα-απάτη εν αγνοία της μικροσυνταξιούχα που έχασε τελικά και τα μοναδικά της επιδόματα απ τα οποία ζούσε μέσα στην φτώχια της.
    Σύντομα νεότερα.
    Καλά, τι ψυχή θα παραδόσεις μωρή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος30/3/18 23:57

    ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΣΥΓΚΑΛΕΙΨΗ ΓΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΙΧΘΥΑΓΟΡΑ ??

    ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΟΥ ΤΟ ΣΚΕΠΑΖΕΙ ΚΑΙ Η ΝΥΝ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΗΝ!

    ΠΟΙΟΙ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ???

    ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ ΘΑ ΦΑΝΟΥΝ ΛΕΡΩΜΕΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος1/4/18 04:22

      Εισηγητής ο Χατζηπερος για να δώσει η Δούρου πανω απο 3εκατομυρια € για ΜΦΗ,και στην μέση πάλι ενας αλλος Εφραίμ. Καλά εσένα Κύρια μου δεν σου έχει σφυρίξει κανεις τι γίνεται σ'αυτα τα νησιά, όταν τον πρώτο ρολο τον έχει Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ? Ο εισηγητής έξυπνος, μια απο εδώ,μια από εκεί. Τις μιζες τις παίρνει εν γνώση σου, η εν άγνοια σου?Το ράσο γνωστό της πάσης, ξεπέρασε και τους προκατόχους του.Που ζης Κυρια μου?Κάνε μια ουσιαστική έρευνα πρωτα,και μετά γρήγορα στον πρώτο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ, που θα βρης μπροστά σου.Τι σου φταίνε τα ηλικιωμένα άτομα? Αν εχεις καθαρά τα χέρια σου μην φοβάσαι. Εκτός και εαν και μεσω'πλην σαφώς, ο εκδρομεας Χατζηπερος και εισηγητής για την μεγάλη κομπινα είναι και το "κρυφό χαρτί.Πολύ έχει ανοιχτεί αυτός και τον εχεις και στα Ώπα και τα αλλα του.Προσοχή Κ.Δούρου.Γιατί και εσένα σε ελεγχει ο άλλος εκδρομεας ξέρεις -ο άλλος εαυτός του αλλου του εαυτού,Ο Τσακαλωτος-Αυτος είναι συνέχεια ΕΕ και αλλου,λέει και καμμιά βλακεία να περνά η ώρα, του λες εσύ,θέλω τοσα,εγκρίθηκε λέει αυτός,γιατί έχει και αλλες έγνοιες, πως θα πατωσουμε πιο γρήγορα-κτλ.Στα γράφω σήμερα 1'4'2018,μπες και fb,βρες προφίλ μάθε απο ποτε στήθηκε η απάτη,και ξερής καλά οτι το νήμα το κινεί καιρό τώρα,ενας κάτοικος της Αθήνας που δεν είναι γκαγκαρος Αθήναιος οι προκάτοχοί δυο+ενας του Εφραίμ, η Μακρινα Λιακακου,και ο Σύρου Δωρόθεος-που κολλάει τώρα η ΣΥΡΟΣ,και ο π.Λέοντας ΚΩΣ ΚΑΙ ΛΕΣΒΟΣ μαζί,και ΠΑΝΤΟΒΑ με π.ΙΟΥΣΤΙΝΟ,αν δεν γνωρίζεις πως -ο ενας κρίκος ενώνεται με τον άλλον μάθε εξυπνη είσαι και κρυψου.Αν ξέρεις,μάθε και το όλα εδώ πληρωνονται-Τι φταίνε οι ηλικιωμένοι?ΧΑΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑ ΣΑΣ-

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος1/4/18 05:37

    ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΕΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΣΧΑ.ΕΜΕΙΣ ΠΡΩΤΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΑΙΩΝ.ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΡΙΑΝΝΟ ΣΤΗΝ Ν.ΜΑΚΡΗ.ΟΥΡΑ ΤΩΝ ΕΛΕΚΤΩΝ ΕΙΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος1/4/18 05:55

    ΥΓ.ΚΑΙ Ο ΣΥΡΟΥ ΔΩΡΟΘΕΟΣ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΜΗΝΑ. ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ Π.ΣΑΝΤΡΟ.ΜΕΤΑ ΑΘΗΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος1/4/18 14:02

    ΜΕΤΑ Ο ΣΥΡΟΥ ΑΠΟ. ΙΤΑΛΙΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟ. Ο ΑΛΛΟΣ ΠΕΤΑΞΕ ΤΑ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΣΕ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟ ΠΡΙΝΤΕΖΙ.ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.