Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

11 Απρ 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Ο ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ


Στις 11 Aπρίλη 2018 διοργανώθηκε στις Βρυξέλλες από τον Κώστα Παπαδάκη, ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, μη εγγεγραμμένο σε πολιτική ομάδα, η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Συνάντηση με θέμα:
«Ο αγώνας του ταξικού εργατικού κινήματος ενάντια στην ΕΕ, για την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού».
Στη συνάντηση έλαβαν μέρος συνολικά 34 ομιλητές - εκπρόσωποι από 27 χώρες:

Αυστρία, Βουλγαρία, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λουξεμβούργο, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σουηδία, Τουρκία, Φινλανδία.
Το άνοιγμα και την εισηγητική τοποθέτησή στη Συνάντηση πραγματοποίησε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.
Εκ μέρους του ΚΚΕ στη Συνάντηση τοποθετήθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Οι συμμετέχοντες που έλαβαν το λόγο είχαν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν πείρα και πληροφόρηση για την κατάσταση στις χώρες τους και την παρέμβαση των κομμουνιστών στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Στο επίκεντρο της προσοχής των ομιλητών βρέθηκε η κατάσταση της εργατικής τάξης και του κινήματός της, η πάλη για την ενότητά της, οι  ιδεολογικοπολιτικές επιδράσεις στη συνείδησή της, το περιεχόμενο κι ο προσανατολισμός της πάλης της, οι δυσκολίες κι οι δυνατότητες για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματός της σε αντικαπιταλιστική αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση.
Οι περισσότεροι ομιλητές που μίλησαν σημείωσαν ότι ενόψει των προβλέψεων των αστικών επιτελείων για πέρασμα στην καπιταλιστική ανάκαμψη, η ΕΕ, το κεφάλαιο κι οι κυβερνήσεις τους προωθούν νέα σκληρά μέτρα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της, με ακόμα μεγαλύτερη “ευελιξία” και “κινητικότητα”, ανάμεσά τους η διάλυση των ΣΣΕ κι η επιδίωξη κατάργησης του απεργιακού δικαιώματος. Το συμπέρασμα πολλών ομιλητών ήταν ότι το κεφάλαιο ούτε επιθυμεί, ούτε πρόκειται να δώσει πίσω όσα άρπαξε από τους εργάτες στα χρόνια της κρίσης. Η καπιταλιστική ανάκαμψη όχι μόνο δεν οδηγεί σε ανάκτηση των μεγάλων απωλειών των λαϊκών στρωμάτων την περίοδο της κρίσης, αλλά αντίθετα συνεχίζεται η επιδείνωση της κατάστασης του λαού.
Στη Συνάντηση επίσης εκφράστηκε ιδιαίτερα η ανησυχία πολλών συμμετεχόντων για την κλιμάκωση των επικίνδυνων ανταγωνισμών ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα με επίδικο τον έλεγχο της ενέργειας από τα μονοπώλια της, τον επικίνδυνο ρόλο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στον ανταγωνισμό τους με Κίνα και Ρωσία, των ευθυνών των αστικών κυβερνήσεων για την εμπλοκή τους στα ιμπεριαλιστικά σχέδια που ενισχύουν το ενδεχόμενο μιας πιο γενικευμένης ιμπεριαλιστικής πολεμικής αναμέτρησης και του ματοκυλίσματος των λαών.
Πολλοί εκπρόσωποι που συμμετείχαν στην Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Συνάντηση  τόνισαν ιδιαίτερα ότι η ενίσχυση της γραμμής της αντικαπιταλιστικής - αντιμονοπωλιακής πάλης προϋποθέτει την ήττα της γραμμής της ταξικής συνεργασίας, του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, του  ρεφορμιστικού, οπορτουνιστικού ρεύματος, της νεόκοπης και παλιάς σοσιαλδημοκρατίας.
Με τις παρεμβάσεις τους πολλοί ομιλητές σημείωσαν την ανάγκη της κατάκτησης της ικανότητας των κομμουνιστών να ενισχυθούν ολόπλευρα ιδεολογικά-πολιτικά, οργανωτικά με επαναστατική στρατηγική,  να κατακτήσουν  γερές βάσεις σε στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις και κλάδους, να παρεμβαίνουν αποφασιστικά στο εργατικό - λαϊκό κίνημα.
Οι συμμετέχοντες τέλος χαιρέτισαν τους αγώνες που εκτυλίσσονται σε πολλές χώρες και τα ΚΚ είναι στην πρώτη τους γραμμή για την ανατροπή των αντιλαϊκών μέτρων, την ανάκτηση των μεγάλων απωλειών, αναδεικνύοντας την ανάγκη της αποφασιστικής ενίσχυσης της πάλης των εκατομμυρίων καταπιεσμένων, της εργατικής τάξης και των συμμάχων τους σε κάθε χώρα ενάντια στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ  για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, με το λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει. 
11/04/2018
Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος13/4/18 16:30

    ---Ποια νυχτωδια το φως σου έχει πάρει,και σε ποιο γαλαξία να σε βρω,εδώ είναι ΑΤΤΙΚΗ φαιό νταμάρι, κι εγώ ένα πεδίο βολής φτηνό,που ασκούνται βριζοντας, ξένοι φανταροι---

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/4/18 22:40

    Έλλη Λούκου.13/4/1928.Απο τα Βίλια Αττικής. Αρβανιτισσα στην καταγωγή. Το όνομα ΛΑΜΠΕΤΗ ηταν 'δανεισμενο'απο τους ήρωες του Αστραπογιαννου,στο ομονειμο ποιημα του Βαλαωρίτη. Στις 7.30'το πρωι 3/9/1983."Έφυγε στο Mount Sinai Hospital"Λαμπρή Σελιδα στην Ιστορία του Ελληνικού Θεάτρου. Και όχι μονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος14/4/18 02:02

    """ Κι'εγινες 'κείνο το πρωι κόκκινο κρίνο στην αλάνα"""

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος14/4/18 22:43

    (Βουνεσι).Μορφοβούνι Καρδίτσας. Πατρίδα Ηρώων, και Θρύλων. Ιδιαίτερη Πατρίδα του Σμηναγού Γιωργου Μπαλταδωρου,του "αιώνιου εφήβου συγγραφέα Αντώνη Σαμαράκη" και του θρυλικού "Μαύρου Καβαλάρη" Νικολάου Πλαστήρα. κ.α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος15/4/18 03:27

    -Jean'Paul'Charles'Aymard'Sartre- Ζαν'Πολ-Σαρτρ.21.6.1905.15.4.1980.Θεατρικός συγγραφέας,επιστημολογος,βιογράφος, λογοτέχνης,δοκιμιογράφος, αντιστασιακός,πολιτικός συγγραφέας,υπαρξιστής,ontologist,φιλόσοφος,ακτιβιστής για την ειρήνη,δημοσιογράφος άποψης,διανοούμενος,κτλ.Υπήρξε στρατευμένος φιλόσοφος (όχι όμως στρατευμένος απο κάποιο κράτος η καθεστώς).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος16/4/18 01:59

    ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ. ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΤΟ 1937."ΕΦΥΓΕ " ΣΤΙΣ 7 ΑΠΡΙΛΗ ΤΟΥ 1992.ΑΘΗΝΑ. ΕΝ.ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος16/4/18 02:10

    ΥΓ.ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΕΣ ΙΔΕΕΣ. ΕΑΝ ΖΟΥΣΕ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.