Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

30 Μαΐ 2018

Λαϊκή Ενότητα «Ο θεσμικός ρατσισμός καλλιεργεί την απόγνωση και τη ρατσιστική βία»


Οι συμπλοκές στη Μόρια της Λέσβου μεταξύ προσφύγων, αντίθετα με τον τρόπο παρουσίασής τους από τη συντριπτική πλειοψηφία των μνημονιακών ΜΜΕ, που επιδιώκουν να παρουσιάσουν τους πρόσφυγες ως «κίνδυνο για τη χώρα», μόνο πολύ δευτερευόντως  μπορούν να αποδοθούν σε «εθνικές» διαφορές. 
Η αντιπροσφυγική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στα νησιά  έχει οδηγήσει τους πρόσφυγες στα όρια των αντοχών τους. 

Πέρα από τις ανέξοδες κυβερνητικές «κορώνες» περί «αλληλεγγύης» στους πρόσφυγες, η πραγματικότητα της απομόνωσης και του περιορισμού  χιλιάδων ανθρώπων σε έναν εξαιρετικά περιορισμένο εδαφικά χώρο, η έλλειψη στοιχειωδών προοπτικών τους για ένα καλύτερο μέλλον, η απειλή των μαζικών απελάσεων (που εντάθηκε μετά την πρόσφατη ψήφιση του νέου νόμου για τους αιτούντες άσυλο), σε συνδυασμό με την θέσπιση εθνικών κριτηρίων για την αναγνώριση της προσφυγικής ιδιότητας,  ενθαρρύνει ανταγωνισμούς και βίαια ξεσπάσματα απόγνωσης, που, σε συνθήκες απελπισίας, καταλήγουν να  στρέφονται σε βάρος των πιο κοντινών ανθρώπων, έστω κι αν αντιμετωπίζουν την ίδια εξαθλίωση και τις ίδιες δυσοίωνες καταστάσεις.
Ταυτόχρονα, ο ασκούμενος θεσμικός ρατσισμός, που συμπεριλαμβάνει και δημάρχους των νησιών, ενθαρρύνει την καλλιέργεια ξενοφοβικών και ρατσιστικών αντιλήψεων, ενισχύοντας την αποθράσυνση φασιστικών συμμοριών, που ξαναρχίζουν πανελλαδικά και απροκάλυπτα τις επιθέσεις τους σε μαζική κλίμακα.
 Η κυβέρνηση Τσίπρα φέρει τεράστια ευθύνη για την εξέλιξη αυτή. Γιατί όχι μόνο, όπως και οι προκάτοχοί της,  δεν καταστέλλει την δράση των φασιστικών ταγμάτων εφόδου, αλλά συχνά τα ίδια τα θύματα βρίσκονται, αντί του δράστη,  στην θέση του ποινικά διωκόμενου:  Μόνο οργή και αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσει η σύλληψη αντιφασιστών στο Πέραμα που δέχθηκαν επίθεση από φασίστες.
Το ίδιο ισχύει για την προσαγωγή του προέδρου της πακιστανικής κοινότητας, Τζαβέντ Ασλάν, όταν πήγε στο αστυνομικό τμήμα Αγ. Αναργύρων για να καταγγείλει τον άγριο ξυλοδαρμό και τον τραυματισμό 18χρονου Πακιστανού εργάτη, ο οποίος δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση και άγρια ρατσιστική επίθεση από μποξέρ στην Λαϊκή Αγορά του Αγ. Παντελεήμονα.
Η ΛΑ.Ε. απαιτεί την άρση των γεωγραφικών περιορισμών των προσφύγων στα νησιά, που εντείνουν την εξαθλίωση και την απόγνωσή τους. Απαιτεί την ασφαλή πρόσβαση όλων των προσφύγων, ανεξαρτήτως εθνικότητας,  στις χώρες που επιλέγουν για να ζήσουν, καθώς και την αξιοπρεπή, ισότιμη κοινωνική ένταξή τους στις κοινωνίες υποδοχής τους.
Ταυτόχρονα, καταγγέλλει την προσπάθεια επαναφοράς της θεωρίας των «δύο άκρων» διαμέσου των διώξεων αντιφασιστών, και εκφράζει την αλληλεγγύη της στους αντιφασίστες του Περάματος και στον πρόεδρο της πακιστανικής κοινότητας.
Επιτροπή Δικαιωμάτων ΛΑ.Ε.
29/05/2018

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος30/5/18 13:53

    ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΟΣΜΕ. ΕΔΩ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΕΙΣ -ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ. ΕΛΑΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΣΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ. ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΠΕΙ ΠΩΣ ΣΤΗΘΗΚΕ Η ΚΟΜΠΙΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος31/5/18 10:14

    Η ΓΝΩΣΤΗ ΣΑΠΙΟΚΟΙΛΙΑ, ο ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΙΩΤΗΣ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ. ΔΥΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΠΡΩΤΗ: Ο ΕΛΕΥΣΙΝΙΩΤΗΣ ΕΓΙΝΕ ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΞΙΖΕ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΚΑΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ. ΔΕΥΤΕΡΗ: ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ Ο ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΝΑ ΚΕΡΑΣΗ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΤΑΚΙΑΣ. ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ ΕΛΕΥΣΙΝΙΩΤΗ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ (ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΟΥ) ΘΑ ΠΕΙΣ ΤΟ ΔΕΣΠΟΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ. ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος31/5/18 11:37

    Ο ΜΗΝΑΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΜΥΣΤΡΙ ΚΑΙ ΡΙΧΝΕΙ ΛΑΣΠΗ . ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΦΙΛΗ ΤΟΥ ΤΑΚΤΙΚΗ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΕΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΑΒΑΡΗ. ΜΗΝΑ ΔΕΝ ΣΕ ΣΩΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ. ΘΑ ΣΕ ΣΑΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΣΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ. ΘΑ ΣΕ ΞΕΚΙΣΕΙ ΚΑΙ ΣΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ. ΜΗΝΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ. Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΣΑΣ ΣΙΧΑΘΗΚΕ




    ΡΕ ΜΗΝΑ ΤΙ ΜΑΝΙΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ. ΟΛΟΥΣ ΜΕΣΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΩΣΕΙΣ. ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΜΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΠΙΑ ΕΝΟΙΚΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2019. ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΜΗΝΑ; ΓΙΑΤΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΕΦΤΥΝΕ ΟΛΗ Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΝΟΜΙΖΑΤΕ ΟΤΙ ΒΡΕΧΕΙ. ΣΑΣ ΕΦΤΥΝΕ ΡΕ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΣΟΥ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ. ΠΟΥ ΠΙΕΖΕΣ ΤΟΥς ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΔΙΝΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ. ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ; ΑΝΤΕ ΑΔΕΙΑΣΕ ΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΗ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΕΦΘΑΣΕ Η ΩΡΑ ΣΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΛΑΣΠΗΣ. ΕΞΩ ΡΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος1/6/18 17:02

    ΠΟΤΕ ΜΗ ΛΕΣ ΠΟΤΕ.ΚΟΙΤΑΞΕ ΓΥΡΩ.ΚΟΛΛΗΤΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,ΦΑΓΩΜΑΡΑ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΒΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΕΧΤΗΚΑΝ ΠΙΣΩ.ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.ΒΟΛΕΦΤΗΚΑΝ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΟ ΗΜΙΤΕΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΓΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ.ΕΚΕΙ ΘΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΛΑΟΣ.ΚΥΡΙΩΣ ΑΝΕΡΓΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΦΡΑΠΕ ΤΟΥΣ ΤΣΑΜΠΑ. ΟΛΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.ΜΠΟΡΕΙΣ ΒΕΒΣΙΑ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΚΑΙ ΩΣ ΚΑΤΑΛΥΜΑ.ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΤΑΙ.ΟΛΟΙ ΒΟΛΕΦΤΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΧΟΡΤΑΙΝΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.