Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

29 Μαΐ 2018

ΚΚΕ ΚΟΒ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ Η ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΖΑΝΙΩΝ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ!


Η ημερίδα για τις δεξαμενές πετρελαιοειδών στις 18-5-2018, που διοργάνωσε η δημοτική αρχή Περάματος κάτω από την πίεση των διαθέσεων του λαού, επιβεβαίωσε ότι είναι εντολή της κυβέρνησης και των μονοπωλίων, η μονιμοποίηση των Καζανιών του Θανάτου στο Πέραμα! Έδωσε όμως και σοβαρά συμπεράσματα.  
Το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι το ΚΚΕ και η συντριπτική πλειοψηφία των επιστημόνων ομιλητών τάσσονται ενάντια στην λειτουργία των Καζανιών του Θανάτου δίπλα στον οικιστικό ιστό του Περάματος και σε κάθε οικιστικό ιστό. 
Από την άλλη όμως, την επιστήμη αντικατέστησαν τα συμφέροντα των μονοπωλίων της Cosco και των εταιριών πετρελαιοειδών.

Μέσω των πολιτικών εκπροσώπων των μονοπωλίων, δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ, της κυβέρνησης του και της ΝΔ, κάλεσαν το λαό του Περάματος να συμβιβαστεί και να ζήσει μαζί με το κίνδυνο και το θάνατο.
Μάλιστα για να δικαιολογήσουν τον κατήφορο τους, έθεσαν νέα διλήμματα. Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δερματάς Δημήτριος, έκανε διαχωρισμό μεταξύ του καθημερινού κινδύνου από τα αέρια που διαχέονται στον αέρα και του κινδύνου ενός ατυχήματος – εγκλήματος μεγάλης έκτασης. Φέρνοντας ως αντίστοιχο παράδειγμα με το Πέραμα, την καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ Βόλου για την οποία έχει ξεσηκωθεί ο βολιώτικος λαός, δήλωσε ότι είναι μικρός ο κίνδυνος για την υγεία των κατοίκων αφού τα διαχέοντα αέρια ισοδυναμούν με 15 τσιγάρα καθημερινά! Τέτοιος ο ξεπεσμός τους! Αναρωτιόμαστε ο κ. Δερματάς, τα ίδια λέει και στην ΜΚΟ της οποίας είναι μέλος του Δ.Σ. και η οποία οργανώνει ημερίδες για τις «Πράσινες Πόλεις»; Άραγε το Πέραμα είναι η «Πράσινη Πόλη» που ονειρεύεται;
Αντίθετα οι επιστήμονες σημείωσαν στην ημερίδα ότι, εδώ και χρόνια υπάρχει η παρατήρηση υψηλής συγκέντρωσης βαρέων μετάλλων σε ασθενείς από τις περιοχές Περάματος και Κερατσινίου, σημαντικού παράγοντα για δημιουργία καρκίνου.
Απροκάλυπτη ήταν και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καρακώστα. Η οποία έκανε έναν απαράδεκτο και φοβερά επικίνδυνο διαχωρισμό μεταξύ των πετρελαιοειδών που αφορούν το λιμένα Πειραιά και των υπολοίπων. Έθεσε ένα νέο επιχείρημα, ως «λαγός» της νέας απολογητικής για την μονιμοποίηση των Καζανιών του Θανάτου. Να θυμίσουμε ότι η Oil One που βρίσκεται στην Δραπετσώνα, βασική της λειτουργία είναι η διαχείριση των λιμενικών αποβλήτων, δηλαδή δραστηριότητας υδρογονανθράκων που αφορούν άμεσα το λιμάνι. Η κ. Καρακώστα, άραγε τα επιχειρήματα περί μονιμοποίησης των δεξαμενών τα λέει μόνο στο Πέραμα, ή έχει ανακοινώσει και στο Κερατσίνι – Δραπετσώνα, όπου είναι η εκλογική της βάση, την συμφωνία της με την δραστηριότητα της Oil One;
Σε αυτό που συμφώνησαν όλοι εκπρόσωποι κυβέρνησης, ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, είναι να σωπάσει ο λαός, παραπέμποντας το θέμα στο μακρινό μέλλον, όταν θα βρεθεί χώρος και οικονομικοί πόροι ώστε να μετεγκατασταθούν οι δεξαμενές, δείχνοντας ότι ακόμα και το κόστος μετεγκατάστασης θα το αναλάβει το κράτος, δηλαδή ματώνοντας άλλη μια φορά το ήδη λεηλατημένο λαϊκό εισόδημα. Για το χρόνο μέχρι τότε, μίλησαν για αυστηρούς ελέγχους.
Ρωτάμε, πόσο αξιόπιστοι θα είναι οι έλεγχοι που θα διενεργηθούν, όταν το ίδιο το Υπουργείο Περιβάλλοντος ενημέρωσε στις 21-5-2018 τους φορείς που κινητοποιήθηκαν για τα Καζάνια, ότι δεν υπάρχει αποτελεσματικός τρόπος καθημερινού ελέγχου των διαχεόντων αερίων, μάλιστα την ώρα που η επίσημη πολιτική κατεύθυνση κυβέρνησης, κράτους, αστικών κομμάτων είναι η παραμονή των δεξαμενών;
Στην πραγματικότητα αυτοί οι έλεγχοι δεν μπορούν να γίνουν εμπόδιο στην δραστηριότητα των μονοπωλίων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το πρόστιμο που επέβαλε η Αντιπεριφέρεια Πειραιά στην ΕΤΕΚΑ Α.Ε. στις 6-2-2018 για τις εγκαταστάσεις της στο Πέραμα, όπου παράνομα αύξησε την χωρητικότητα των δεξαμενών της μαζί με άλλες παραβάσεις (4624/ Φ14ΠΕΡ1452). Πόσο «συνέτισε» την εταιρία η ποινή των 18.500 ευρώ, όταν η ίδια η εταιρία μόνο μέσα στο έτος 2015 διακίνησε από τις εγκαταστάσεις στο Πέραμα 409.872 τόνους πετρελαιοειδών;     
Η δημοτική αρχή Περάματος, από την πλευρά της μπροστά στην λαϊκή δυσαρέσκεια, προσπαθεί να πείσει ότι θα αγωνιστεί ενάντια στις δεξαμενές πετρελαιοειδών. Από την μια, χειροκροτά για το επενδυτικό σχέδιο της Cosco που έφερε την επαναλειτουργία των Καζανιών, υποκλίνεται στην επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων, δημιουργεί προσδοκίες στους εργαζόμενους ότι «ξημερώνει μια άλλη μέρα», και από την άλλη να μιλά για αγώνα. Στην πραγματικότητα κοροϊδεύει και εξαπατά των περαμαϊκό λαό!
Προσπαθεί εντέχνως, η δημοτική αρχή, να καταλαγιάσει την συζήτηση για τις δεξαμενές πετρελαιοειδών, μιλώντας για «χρονοδιαγράμματα μετεγκατάστασης» που παραπέμπουν το θέμα στο μακρινό μέλλον, δίνοντας χρόνο στην κυβέρνηση και τις εταιρίες και ταυτόχρονα «αποκοιμίζοντας» το λαό που αναπνέει καθημερινά τα πετρελαιοειδή. Μάλιστα για το αίτημα της άμεσης μετεγκατάστασης αντιτείνει ότι «αυτά δεν γίνονται, υπάρχει νομικό πλαίσιο», «υπάρχει νόμος που περιορίζει την μετεγκατάσταση μόνο σε όμορο δήμο», «θα δώσει την μάχη μέσω δικαστικού αγώνα». Κοροϊδεύει και αποπροσανατολίζει αφού γνωρίζει ότι σήμερα με βάση το κοινοτικό δίκαιο, βγαίνουν απεργίες εργαζομένων παράνομες και καταχρηστικές, με την αιτιολογία ότι αντίκεινται στην ανταγωνιστικότητα.
Η αλήθεια όμως είναι, ότι κάθε επενδυτικό σχέδιο σήμερα έχει σε πρώτο πλάνο την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, το οποίο υπερασπίζονται με σθένος ΕΕ – κυβέρνηση – περιφέρεια – δημοτική αρχή. Σήμερα δεν μπορεί να υπάρξει ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης που να ιεραρχεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, διότι μοναδικό κριτήριο είναι το κέρδος του κάθε μονοπωλίου και επιχειρηματικού ομίλου σε αντιπαράθεση με τα άλλα. Ο λαός ένα δρόμο έχει μπροστά του, το δρόμο του αγώνα!

Καλούμε το λαό του Περάματος σε συστράτευση με το ΚΚΕ και πάλη ενάντια στα μονοπώλια και επιχειρηματικούς σχεδιασμούς που φέρνουν το θάνατο δίπλα στα σπίτια μας.
·       Έξω τα καζάνια του θανάτου από το Πέραμα. Άμεση Μετεγκατάσταση όλων των δεξαμενών πετρελαιοειδών (ενεργών και ανενεργών) εκτός οικιστικού ιστού με όλα τα απαραίτητα μέτρα για περιβάλλον.
·       Πάλη για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.
·       Ο χώρος των δεξαμενών να αποδοθεί στο λαό του Περάματος, με απαλλοτρίωση, χωρίς αποζημιώσεις. Να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου και ανάσας για το λαό του Περάματος, χωρίς επιχειρηματική δραστηριότητά, με ευθύνη του κρατικού προϋπολογισμού

24-5-2018

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος30/5/18 03:35

    Φ/Γ ΛΗΜΝΟΣ ΑΝΑΖΗΤΑ ΑΠΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΗΗΗ.ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΡΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.