Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

18 Σεπ 2018

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Ερώτηση Ν Χουντή (ΛΑΕ) προς Κομισιόν, για τον ιό του Δυτικού Νείλου


«Οι αρμόδιοι φορείς στην Ελλάδα έλαβαν τα κατάλληλα μέτρα για  τον ιό του Δυτ. Νείλου; Υπήρξε έλεγχος αποτελεσματικότητας;»
Ερώτηση Νίκου Χουντή προς την Κομισιόν
Το ερώτημα αν οι αρμόδιοι φορείς στην Ελλάδα (κυβέρνηση, Περιφέρειες, ΚΕΕΛΠΝΟ) έλαβαν τα κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπισης της επιδημίας του ιού του Δυτικού Νείλου, θέτει στην Κομισιόν ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ), Νίκος Χουντής.
Πιο συγκεκριμένα, σε ερώτηση που κατέθεσε στην Κομισιόν ο Νίκος Χουντής, σημειώνει ότι ο ιός του Δυτικού Νείλου βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε πλήρη εξέλιξη, έχοντας «ήδη οδηγήσει στο θάνατο 21 συνανθρώπους μας, ενώ 14 βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και 178 με σοβαρές επιπλοκές» επισημαίνοντας παράλληλα ότι, η ευρεία εξάπλωση του ιού στη χώρα μας, «δείχνει ότι έχουν πληγεί πληθυσμοί χωρίς ανοσία, με αποτέλεσμα να γίνονται πιο ευάλωτοι σε ενδεχόμενη λοίμωξη», και ότι έχει οδηγήσει κάποιες χώρες να εκδώσουν ταξιδιωτικές οδηγίες για την Ελλάδα.

Ο Νίκος Χουντής, στη συνέχεια της ερώτησής του, αναφέρεται στις προειδοποιήσεις του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για την ανάγκη επιπλέον κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, και «για διασφάλιση επάρκειας αίματος, καθώς μεγάλο μέρος των αιμοδοτών που κατοικούν στις περιοχές με κρούσματα, έχουν αποκλειστεί από τις αιμοδοσίες», και αφού υπενθυμίζει ότι, «και άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ πλήττονται από τον ιό», καλεί την Κομισιόν να ενισχύσει τις προσπάθειες της Ελλάδας «λαμβάνοντας υπόψη και τις παρατηρήσεις-προειδοποιήσεις των επιστημονικών φορέων».
Καταλήγοντας, ο Έλληνας ευρωβουλευτής, αφού ζητά συγκριτικά στοιχεία για την εξάπλωση του ιού στις χώρες της ΕΕ, ζητά από την Κομισιόν να διερευνήσει αν «οι αρμόδιοι φορείς στην Ελλάδα (κυβέρνηση, Περιφέρειες, ΚΕΕΛΠΝΟ) έλαβαν έγκαιρα τα κατάλληλα μέτρα, σύμφωνα με τα διεθνή επιστημονικά πρωτόκολλα» και, εάν ναι, αν «υπήρξε έλεγχος αποτελεσματικότητας των όποιων μέτρων ελήφθησαν».
Η πλήρης ερώτηση του Νίκου Χουντή, έχει ως εξής:
ΘΕΜΑ: Εξάπλωση επιδημίας ιού του Δυτικού Νείλου
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η εξάπλωση της επιδημίας του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, με 21 θανάτους, 14 ανθρώπους σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και 178 ασθενείς με σοβαρές επιπλοκές.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ μάλιστα, υπολογίζει ότι μολυσμένα κουνούπια βρίσκονται σε 57 δήμους της χώρας, ενώ η γεωγραφική εξάπλωση του ιού δείχνει ότι έχουν πληγεί πληθυσμοί χωρίς ανοσία, με αποτέλεσμα να γίνονται πιο ευάλωτοι σε ενδεχόμενη λοίμωξη.
Τα γεγονότα αυτά έχουν ανησυχήσει ορισμένες χώρες, οι οποίες έχουν εκδώσει και σχετικές ταξιδιωτικές οδηγίες.
Ερωτάται η Επιτροπή:
Μπορεί να δώσει στοιχεία για τη διαχρονική εξάπλωση του ιού στα κράτη-μέλη;
Θεωρεί ότι, οι αρμόδιοι φορείς στην Ελλάδα (κυβέρνηση, Περιφέρειες, ΚΕΕΛΠΝΟ) έλαβαν έγκαιρα τα κατάλληλα μέτρα, σύμφωνα με τα διεθνή επιστημονικά πρωτόκολλα; Εάν ναι, υπήρξε έλεγχος αποτελεσματικότητας των όποιων μέτρων ελήφθησαν;
Πώς μπορεί, στην περίπτωση της Ελλάδας, να ενισχύσει τις προσπάθειες, λαμβάνοντας υπόψη και τις παρατηρήσεις-προειδοποιήσεις των επιστημονικών φορέων;
Το Γραφείο Τύπου
18.09.2018

10 σχόλια:

  1. Ανώνυμος18/9/18 20:46

    Τον Α αντιπροεδρο της τοπικης ΝΔ Σαλαμίνας τον ονοματιζει ο Τσιτσάνης για 50χιλιαρικα και τον παίζει το στικακι πανελλαδικά και δεν αντιδρά πουθενά άρα αποδέχεται τα πάντα τι ξεφτίλα τι ξεπεσμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος18/9/18 21:50

    ΟΙ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΕΧΘΕΣ ΤΑ ΚΑΜΑΡΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΕΙΧΑΝ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΕΓΡΑΦΑΝ. ΗΘΕΛΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΛΤΕΣ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΠΟ ΝΤΑΤΣΟΥΝ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑ ΠΥΘΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΠΡΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΑΝΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΑΝΤΕ ΘΕΛΟΥΝ ΛΕΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΔΟΥΛΙΕΣ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΧΑΝ ΜΑΘΕΙ ΕΝΩ ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΠΑΠΑΚΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ. ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΟΠΟΤΕ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΒΓΗΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ!!!!!! ΑΛΗΤΕΣ-ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΡΠΑΧΤΙΚΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΛΛΑ ΣΑΣ ΜΑΘΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος18/9/18 21:57

    Καπετανατσι ο Μηνας θα σε ξεφτιλίζει και εσύ θα του δηλώνεις υποταγή και θα του φιλάς τα παπούτσια για σου ρίχνει κανένα κοκαλάκι να γλύφεις όπως τα 50χιλιαρικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/9/18 22:13

      Γι'αυτό ρωτά το αφεντικό σου γουρούνι.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος18/9/18 22:00

    Βαλτε και κανα λιτρο πετρελαιο στα σχολεια για τα παιδακια αμαρτια ειναι εχετε και σεις παιδια θα σας βριζουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/9/18 07:22

      Και ποιος σου είπε ότι δεν βάζουν η ότι δεν έχουν. Και για να ξέρεις κουκουλοφορε προβοκάτορα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης είναι από τον άλλο μήνα. Άντε πιες τώρα το καφεδάκι σου και σκέψου τι άλλο θα βρεις να κατηγορήσεις τον Δήμο.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος19/9/18 10:11

      Μηνά πάρε ένα τούβλο
      https://streamable.com/nq9du


      Αυτός ο αλήτης κάνει κουμάντο στο δήμο
      εκβιάζει υπαλήλους να παρανομίσουν
      https://streamable.com/0obie

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος19/9/18 11:57

      Λαμογια περνετε τουβλα απο τον βενζινά σε λιγο θα παρετε και τα τουβλα απο τα σπιτια μας ουστ

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος19/9/18 08:36

    Κουκουλοφορος εισαι εσυ ρε αλητη λαμογιο εσεις περνατε τις μιζες απο ρον βενζινά σας ειδαμε στα βιντεο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/9/18 19:52

      Κάτσε και θα δεις Ποιος τα επερνε. Ο Μηνάς δεν φοβάται τίποτα και θα το δεις.

      Διαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.