Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

22 Ιαν 2012

Καλά ο δήμαρχος είναι εκτός τόπου και χρόνου ως συνήθως, η αντιπολίτευση έχει θέση κι άποψη; Αναμένουμε τις τοποθετήσεις τους




Αναδημοσίευση από την ΨΙΛΗ ΑΜΜΟΣ

Στις 24.11.11 με την ανάρτηση μας με τίτλο « ΜΑΧΑΙΡΙΑ … Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΨΙΛΗΣ ΑΜΜΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ » , κάναμε εκτενή αναφορά στο θέμα.

Χαρακτηρίσαμε ως τελειωτικό κεραυνό στην καταιγίδα των φόρων που επιβάλλονται τους ιδιοκτήτες ακινήτων, λέγοντας πως τυχόν προσδιορισμός τακτής ημερομηνίας καταβολής της εισφοράς θα σημάνει λόγω οικονομικής δυσχέρειας και την εκτόξευση των ποσών τυχών προστίμων εκπρόθεσμης καταβολής, ότι θα επηρεάσει αρνητικά την διαβίωσης στους περισσότερους, αφού παράλληλα .... θα πρέπει να καταβάλλονται το ειδικό τέλος που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας,
το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας που πηγαίνει στον Δήμο, τα πρόστιμα τακτοποίησης για αυθαίρετα κι ημιυπαίθριους κ.ο.κ. και προτείναμε ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ της εφαρμογής λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι Ακατάλληλη η στιγμή για τέτοιες συζητήσεις!

Όμως, όσο θέλεις βρόντα στου κουφού την πόρτα.

Είναι να απορεί κανείς με την απάθεια που αντιμετωπίζει η διοίκηση του δήμου ένα τόσο ζωτικό θέμα. Παρ ότι όλο και πιο δύσκολη γίνεται η καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών, με τα κοινωνικά αγαθά να ακριβαίνουν μέρα τη μέρα, μήνα το μήνα, βάζοντας φωτιά στο οικογενειακό καλάθι, παρά τη διαρκή συρρίκνωση των εισοδημάτων του και παρά το γεγονός ότι η πλειονότητα των κατοίκων που αφορά το θέμα ζουν αυτή τη στιγμή κάτω από όριο της φτώχειας, με τις τιμές των τροφίμων και των κοινωνικών αγαθών , της στέγασης, και διατροφής να παίρνουν τον… ανήφορο, πρωταγωνιστές στις αυξήσεις και στις απαιτήσεις να αναδεικνύονται το σπάταλο κράτος και μια ανάλγητη δημοτική αρχή.

Οι ρετσέτες άρχισαν να καταφθάνουν. Τα στοιχεία μιλάν από μόνα τους, Αποφασίζουν και διατάσσουν, οι μεν να επιβάλλουν μεταξύ άλλων χαράτσι επί του ακινήτου μέσω της ΔΕΗ, οι δε, χειρότεροι κι από την Χούντα, να σε χαρακτηρίζουν ξαφνικά ως οφειλέτη του δήμου με χρέος πολλαπλάσιο του Βενιζέλιου χαρατσιού που σε μερικές περιπτώσεις ξεπερνά και τι εξωφρενικό ποσό των 10.000 ευρώ.

Διαβάστε ΕΔΩ την απόφαση του Δήμου, Αξιοσημείωτη είναι και η επισήμανση τους ότι η απόφαση ψηφίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ από τους παρόντες, των δε... Στ. Μπακαούκα, της κ.Γ. Γκαβογιάννη , της κ. Ισ. Νάννου, του Ομ. Παπασάββα και του πρώην δημάρχου Σ. Σοφρά ……. να έχουν αποχωρήσει της συζήτησης, (ίσως το θέμα να μην ήταν του ενδιαφέροντός των. !!!)

Είναι δε τέτοια η αναλγησία τους, που ενώ οι ίδιοι με την γραφειοκρατία τους καθυστερούν την έγκυρη ενημέρωση των δημοτών, να μην προσδιορίζουν πως θα ανταποδώσουν τα εισπραττόμενα, ούτε πως συνυπολογίζεται η συνεισφορά σου σε γη, να σου ζητούν χωρίς ίχνος ντροπής, μέσα σε 10 ημέρες δηλαδή μέχρι τις 27/1/2012, να σπεύσεις να κάνεις ένσταση, και ΑΝ ΔΕΝ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ με εφ άπαξ !!!! καταβολή του όλου ποσού, να μπαίνεις σε αναγκαστικό διακανονισμό με ελάχιστη καταβολή 100 ευρώ το μήνα και μάλιστα με τοκογλυφικό επιτόκιο υπερημερίας 1% για κάθε μήνα καθυστέρησης.

Είναι δε τέτοιο το θράσος τους, που επισείουν προς εκφοβισμό και εντυπωσιασμό την απειλή της εφαρμογής του Κώδικα είσπραξης δημοτικών εσόδων, την εφορία δηλαδή.

Με άλλα λόγια και εντελώς ξαφνικά, όσοι χτίσαμε εκεί το εξοχικό μας είτε νόμιμα σε εκτάσεις τέτοιες που ο νόμος προέβλεπε δηλαδή σε έκταση μεγαλύτερη από 2 ή 4 στρέμματα είτε και παράνομα σε οικόπεδα πολύ μικρότερα, να χαρατσώνουν τα δέντρα και λουλούδια μας ακόμα και την τσιμεντο - κολώνα για το ρολόι της ΔΕΗ με ποσά μεγαλύτερα και από την κατασκευή τους, να μας τσουβαλιάζουν συλλήβδην, να μας θεωρούν εκατομμυριούχους, και να μας θεωρούν, εκόντες άκοντες, ενοικιαστές του ίδιου μας του σπιτιού.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν η Δημοτική Αρχή συνεχίσει να συμπεριφέρεται με αυτούς τους ρυθμούς, τη στιγμή μάλιστα που η ανεργία αυξάνεται κατακόρυφα και τα εισοδήματα συρρικνώνονται, με την υψηλή φορολογία και τα απανωτά χαράτσια, ΘΑ «γονατίσει οικονομικά » την μικρή κοινωνία της περιοχής μια ώρα αρχύτερα.

Κύριοι της δημοτικής αρχής .. αλλά και της αντιπολίτευσης, αναθεωρήστε τις συμπεριφορές σας άλλως θα «κουβαλάτε» και της ρετσινιά της κοινωνικής αναλγησίας.

Θα επανέλθουμε.

6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος22/1/12 15:37

    Αν δεν κάνω λάθος η εισφορά σε χρήμα είναι για τις ιδιοκτησίες που μπαίνουν στο σχεδιο. Χρόνα τώρα που περιμένουμε να μπούμε στο σχέδιο ξέρουμε ότι θα πληρώσουμε. Νόμος του κράτους είναι από εποχής Τρίτση. Ο Τσαβαρής φταίει και γι αυτό; Ο Σοφράς είχε ξεκινήσει την πράξη εφαρμογής. Τελικά δεν θέλουμε να μπούμε στο σχέδιο; Αν θέλουμε θα πληρώσουμε. Το λέει το κράτος και όχι ο Δήμος. Και μια τελευταία ερώτηση. Από τον Σεπτέμβριο τώρα το θυμηθήκατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος22/1/12 16:11

    Δε σου μιλάει ο άνθρωπος για τον νόμο του κράτους ρε τσοπάνο, για το εδώ και τώρα του δημάρχου σου λέει και δεύτερον πως στέλνει μπουγιουρντί στα σπίτια χωρίς να πάει συνεργείο να μετρήσει; Που ξέρει λεπτομέρειες; Αλήθεια στον λογαριασμό χρεώνει και τα ζαρζαβατικά που έχουμε φυτέψει ή είναι εκτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος22/1/12 18:27

    ΕΓΩ Ο ΤΣΟΠΑΝΟΣ ΛΕΩ ΣΕ ΣΕΝΑ ΤΟΝ ΕΞΥΠΝΟ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΧΟΝΤΡΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΤΡΙΤΣΗ. ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ; ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΠΙΑ ΤΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος22/1/12 20:19

    Για να ξέρουμε τι λέμε.
    -Ενώ σχολιάζει ΕΝΑΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ανώνυμος σχολιαστής, εσύ του λες «ΑΦΗΣΤΕ ΠΙΑ ΤΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ », και στη συνέχεια «Τώρα το θυμηθήκατε» δηλαδή ποιοι ;
    -Κι ενώ με απλοχεριά σου έδωσε το τίτλο του τσοπάνη…. εσύ ντε και καλά να φωνάζεις ότι είσαι το πρόβατο.
    - Ασφαλώς κύριε πρόβατο, και ο νόμος είναι του Τρίτση, την εφαρμογή του όμως, τις επιτροπές, τον καθορισμό του ποσού και ο τρόπος καταβολής της εισφοράς είναι απόφαση της παρούσας δημοτικής αρχής.
    -Απόδειξη …η απόφαση που καθορίζει τον τρόπο της καταβολής είναι η 402/5-12-2011 και όχι από τον Σεπτέμβριο όπως ανεύθυνα λες.
    -Αναστολή της ημερομηνίας έναρξης «δεν σημαίνει άρνηση».
    -Είναι η δεν είναι υποχρέωση των εκπροσώπων μας στο δήμο να μας ενημερώνουν έγκαιρα και έγκαιρα;
    -Γιατί η εξέλιξη και η αποκατάσταση των αδικιών πρέπει να πληρώνεται χοντρά; ... ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΧΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΣΠΙΤΙ;
    -Τα ποσά που θα συγκεντρωθούν έχουν συγκεκριμένο ανταποδοτικό χαρακτήρα;
    -Πρέπει ναι ή όχι να γνωρίζω πως και που θα διατεθούν οι καταβολές μου ;
    -Κι επειδή μπορεί να έχω αδυναμία κατανόησης μπορείς να μας πεις εσύ, κύριε πρόβατο, με ποιο τρόπο αυξάνεται η αξία του οικοπέδου μου από την ύπαρξη μιας συκιάς ή μιας μουσμουλιάς;
    -Θα μπορούσα κι άλλα να σου γράψω, είναι όμως μάταιο, γιατί εσένα μάλλον σε ενδιαφέρει να αποδείξεις στα αφεντικά σου ότι ξέρεις να βελάζεις εκτός κι αν η ανωνυμία στο σχολιασμό σου δίνει την δυνατότητα να βγάλεις τα ανώμαλα εσώψυχα σου.
    Γ.Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος23/1/12 18:41

    Κατ΄αρχάς το τρεις γράφεται με ι δηλ. τρις.
    Ενα το κρατούμενο.
    Δεύτερο, γιατί ο συντάκτης προσπαθεί πάντα να ισοσκελίζει τις ευθύνες μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης για αποφάσεις που παίρνονται από την συμπολίτευση;
    Δεν καταλαβαίνει ότι όσο και να αντιδράσει η αντιπολίτευση, αυτοί έχουν την πλειοψηφία και τα περνάνε; Εκτός κι αν δεν θέλει να στεναχωρήσει το φίλο του τον δήμαρχο, και βαράει το σαμάρι.
    Όποιος έχει κότσια, το άλογο βαράει φίλε μου.
    Αλλά εσύ και με τον χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα. Ίντα κάνεις κοπέλι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος29/1/12 23:30

    μακαρι να με εβαζαν και εμενα στο σχεδιο και θα πληρωνα, με δοσεις βεβαια. Δε βαριεσαι, θα περιμενω αλλα 30 χρονια.... αν ζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.