Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

25 Ιαν 2012

Αποκατάσταση των φθορών του πρώτου ελληνικού βουλευτηρίου στην Αίγινα


Μετά από κατεπείγον αίτημα του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αίγινας, σχετικά με την ανάγκη άμεσης αποκατάστασης των μεγάλων φθορών που απειλούν τον ιστορικό Ναό που υπήρξε το πρώτο βουλευτήριο της Ελεύθερης Ελλάδας, η  Περιφερειακή Ενότητα Νήσων αποφάσισε να αναλάβει όλο το κόστος των εργασιών αυτών, προκειμένου να διασωθεί το πολιτιστικό και θρησκευτικό αυτό μνημείο.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, αναφερόμενος στο θέμα, σημείωσε:

«Ο Μητροπολιτικός Ναός της Αίγινας είναι ένας χώρος ταυτισμένος με τη νεώτερη ελληνική ιστορία, αφού εκεί έγινε η ορκωμοσία του Ιωάννη Καποδίστρια και των πρώτων βουλευτών, εκεί συνεδρίαζε η πρώτη ελληνική Βουλή. Συνεπώς, το διάβημα του πρωτοπρεσβύτερου Εμμανουήλ Γιαννούλη για τη διάσωση του πρώτου βουλευτηρίου της χώρας σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να μην κινητοποιήσει την Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να διασωθεί ένα από τα πιο σημαντικά θρησκευτικά και πολιτιστικά μνημεία μας από τη φθορά του χρόνου. Ανταποκρινόμενοι στο χρέος μας, αναλαμβάνουμε την αποκατάσταση των επειγουσών εργασιών, ώστε να πάψει να κινδυνεύει το πρώτο βουλευτήριο, στηρίζοντας στην πράξη την προσπάθεια για να πάρει το πρώτο ελληνικό Βουλευτήριο τη θέση που του αξίζει στην πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους».

 

15 σχόλια:

  1. Ανώνυμος25/1/12 19:15

    ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ Ο ΜΑΝΟΣ Ο ΔΕΡΤΟΥΖΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος25/1/12 21:12

    Να ‘σαι καλά κοριτσάρα μου, μας έφτιαξες το κέφι βραδιάτικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος25/1/12 21:18

    ΜΑΝΟΣ ΔΕΡΤΟΥΖΟΣ ΑΞΙΟΣ, ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος25/1/12 21:49

    Καλά μωρή το εμπεδώσαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος25/1/12 21:51

    Δε μπορείς να φανταστείς πως τον περιμένουν δυο τρία παλληκάρια του Τσάβες… τι να σου λέω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος25/1/12 22:00

    Μάνο προχώρα σε θέλει όλη χώρα, άντε βρε και βουλευτής, μόνο ΜΗΝ γλύφεις τον Τσάβες στο δημοτικό συμβούλιο ΤΟΣΟ πολύ γιατί θα σε παρεξηγήσει κανείς.
    Τι μάθαμε; Τα τσούγκρισες και με τον Βάγγο; Αναμενόμενο καλέ μου, βλέπεις η απεντόμωση του συνδυασμού Πρωτοβουλία πολιτών Σαλαμίνας άρχισε εκ των έσω με το που μπήκε το 2012. Κάποιος φίλος έβαζε στοίχημα ότι θ’ άρχιζε η φυγόκεντρη δύναμη από τα μέσα του χρόνου. Δυστυχώς για μένα δικαιώθηκε απ’ τον πρώτο μήνα κιόλας κι έχασα το στοίχημα. Να έρθω να μου πληρώσεις τουλάχιστον το στοίχημα 500 ευρά μην τα πλερώνω απ’ την τσέπη μου. Άλλωστε σεις φταίτε που διαλύεστε εγώ γιατί να πληρώσω ο μακάκας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος25/1/12 22:04

    Ξέχνα το λεφτά δεν υπάρχουν, εδώ και η κοινοπραξία μας πάει τα απορριμματοφόρα τσάμπα. Το πολύ, πολύ να σου δώσουμε καμιά γκομενίτσα περίσσευμα για πήδημα, ξέρεις είναι το εθιμοτυπικό μας σπόρ ως νέα δημοτική αρχή. Λεφτά ξεχάστε τα εμείς είμαστε τίμιοι δεν είμαστε σαν τους άλλους, έχουμε αρχές ρεεεεεεεεε δεν είμαστε ξευτίλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος25/1/12 22:06

    Ρε κωλοπροβοκάτορα δεν αφήνεις τα σάπια σου θα βάλει ο οικονομικών τα τσιράκια του στο ιντερνετ και θα σε ξεσκίσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος25/1/12 22:13

    Γρηγόρη μας ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ρε πολύχρονος, με την ευκαιρία για πες μας σε παρακαλώ είναι αλήθεια πως τα οικονομικά του δήμου τυπώνονται σε λαδόκολλα; Μου κάνανε παράπονα δημότες που τους στέλνεις φιρμάνια για είσπραξη και δεν καλοδιαβάζονται.
    Μπορείς όμως στην λαδόκολλα να τυπώνεις τους λογαριασμούς του νερού μια κι είναι διμηνία όπως λέγαμε ένα με διπλή εδώ ταιριάζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος26/1/12 09:55

    Μάνο Δερτούζε τα κουμάσια του αποτυχημένου ΠΑΣΟΚ στο συνδυασμό του νύν σου ετοιμάζουν παγίδες και σου στήνουν παίχνια γιατί πάντα αυτά κάνανε. Φοβού τους φίλους που δαγκώνουν, θέλουν να σε βάλουν στη γωνιά. ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΝΟΣ Ο ΔΕΡΤΟΥΖΟΣ. ΑΝ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΓΚΙΕΣ ΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΟΠΟΙΗΘΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος26/1/12 12:47

    Καλά, ας μην τον κάνει αντιδήμαρχο όταν έρθει η ώρα εκείνη και τότε να δεις ευκινησία ο Μάνος σου. Θα δεις κωλοτούμπα που δεν θα πιστεύεις στα μάτια σου. Ούτε μπορεί να το φανταστεί ο Τσάβες το τι τον περιμένει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος26/1/12 15:02

    Μπορείτε να αναρτήσετε το παρακάτω κείμενο απο τη ψιλλή άμμο?


    http://psiliammos.blogspot.com/2012/01/blog-post_25.html

    ΤΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

    Αναρτηθηκε στις 25.1.12 Ετικετες ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΡΘΡΟΥ

    ΓΙΑΤΙ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ Ο κ. ΤΖΑΝΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΟΛΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ 2.500 ΧΡΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΩΝ 23 ΔΗΜΩΝ (ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΑΜΙΝΟΜΑΧΩΝ)?


    Ο κ. ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ ΧΑΡΙΣΕ 3.5 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕ 500.000.000 ΕΥΡΩ .


    Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ "ΚΟΜΠΑΡΣΟΥ" ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΛΗΡΗΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΧΩΡΟΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΤΟΞΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ,ΙΧΘΥΟΚΑΛΙΕΡΓΕΙΩΝ, ΚΑΙ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΤΟΥ ΟΛΠ.

    ΤΟ 2000 Ο κ. ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ...........


    Ο κ.ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΗ τ.κ. ΜΙΧΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΑΜΜΟΒΟΛΩΝ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΛΙΜΑΝΙ ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ .........................

    Ο κ.ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ ΘΑ ΞΟΔΕΨΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 200.000.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 2 ΠΡΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΑΡΝΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΩΝ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΜΕ ΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ.

    ΑΦΟΥ O ΟΛΠ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΓΙΑΤΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΟΣΗ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ????? ΓΙΑΤΙ Η ΠΙΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ?


    Η ανάρτηση της Διαδημοτικής πρωτοβουλίας για τη μάχη της Σαλαμινας ΕΔΩ
    Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2012
    πηγές: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=80&aid=459117&cid=122
    Saronic press

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος26/1/12 16:13

    Φίλε τι ψάχνεις να βρεις αφού ξέρουμε όλοι πολύ καλά ποιος κρυβεται από πίσω και προκειμένου να θάψει τον Τζαβαρή, θάβει τη Σαλαμίνα, όπως ειδικά τη κοινοσούρα την είχαν θαμένη χρόνια. Μόνο άδειες ήξεραν να δινουν για ναυπηγεία. Τον Μαριδάκη τον χλεύαζαν και τον έλεγαν γελοίο. Τι ψάχνεις τωρα να βρεις. Το μόνο αισιόδοξο για να απαλλαγουμε από το πολιτικό κατεστημένο της Σαλαμίνας είναι ότι ο Τζαβαρής είναι γάτα. Δεν ξέρω όμως αν θα τα καταφέρει. Το σίγουρο είναι τα σχέδια τους οι κύριοι αυτοί δεν θα τα πετύχουν εύκολα.'Οταν κάποιοι από δω μεσα με τα ανώνυμα σχόλια μίλαγαν για Βαθυ Πασοκ , δυστυχώς ήξεραν τι έλεγαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος26/1/12 18:07

    Ποιο βαθύ και ποιο ρηχό ΠΑΣΟΚ; Ποια μπλε και ποια γαλάζια ΝΔίτσα φίλε μου δεν πήρες χαμπάρι το που βρισκόμαστε ως λαός;
    Αν σαν Έλληνες, παραμείνουμε σ’ αυτές τις θέσεις που μα ς έφεραν εδώ που μας έφεραν τότε θα είμαστε άξιοι της τύχης μας.
    ΚΑΝΕΝΑΣ υποψήφιος δήμαρχος στις επόμενες εκλογές δεν θα θελήσει το όποιο κομματικό χρώμα πλην των μοναδικών εναπομεινάντων ιδεολόγων του ΚΚΕ.
    Ως τότε κοίτα να γλύφεις καλά τον Τσάβες να πάρεις και κανα κομμάτι της πίτας κι εσύ στο κάτω, κάτω τσάμπα θα γλύφουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος26/1/12 19:50

    Μάνο Δερτούζε μην επιτρέψεις να γίνουν αντιδήμαρχοι οι χαμάδες. Είσαι ο μόνος που αξίζει και σε θέλουν και αγαπούν όλο το αιάντειο και, βέβαια, όλες οι γύρω απο το αιάντειο περιοχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.