Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

23 Ιουν 2016

Ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής Παναγιώτης Χατζηπέρος, στην ονοματοδοσία υποβρυχίων

Ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής Παναγιώτης Χατζηπέρος, εκπροσώπησε την Περιφερειάρχη Αττικής κα Ρένα Δούρου, στην τελετή ονοματοδοσίας και ύψωσης της Ελληνικής Σημαίας των δύο νέων Υποβρυχίων (Υ/Β) του Πολεμικού Ναυτικού στα Ελληνικά Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά, με την παρουσία της πολιτειακή, εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας και στρατιωτικής ηγεσίας.

Τα δύο αυτά υποβρύχια τύπου 214 είναι τα δύο τελευταία του προγράμματος κατασκευής στην Ελλάδα, με σύμβαση που είχε συναφθεί προ πολλών ετών, αλλά λόγω διαφόρων εγγενών δυσχερειών του προγράμματος δημιουργήθηκαν μεγάλα συμβατικά προβλήματα, με αποτέλεσμα την αδυναμία ολοκλήρωσης τους.
Όπως ανέφερε εκπρόσωπος των Ε.Δ, το 2014, το Πολεμικό Ναυτικό με την υποστήριξη του πολιτικού προϊσταμένου, πρότεινε και ανέλαβε με δικές του ενέργειες τον συντονισμό των ενεργειών κατασκευής και ολοκλήρωσης του προγράμματος των δύο αυτών Υ/Β.

Σήμερα είναι μία σημαντική ημέρα για το Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο αποκτά τα νεότευκτα Υ/Β ΜΑΤΡΩΖΟΣ και Υ/Β ΚΑΤΣΩΝΗΣ, που είναι τα πλέον αξιόλογα και αξιόπιστα συμβατικά υποβρύχια της σύγχρονης εποχής αμέσως μετά τα πυρηνοκίνητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα ακόμα το Υ/Β ΩΚΕΑΝΟΣ, που είναι προηγούμενης γενεάς, μετασκευάζεται στις ίδιες εγκαταστάσεις με την καθοδήγηση και επίβλεψη του Π.Ν, ώστε να αποκτήσει και αυτό παρόμοια χαρακτηριστικά με τα νέα, διαθέτοντας σύστημα αναερόβιας πρόωσης AIP κλπ και να μεθέξει Ελληνική αποτρεπτική δύναμη στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.. 

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος24/6/16 09:50

    ΣΑΛΑΜΙΝΙΟΙ ΟΙ ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ΒΓΗΚΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΟ ΣΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΜΑΓΑΛΗ ΣΚΕΨΗ. ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΜΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΑΓΝΟΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΘΑΜΕ ΜΕ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ
    ΠΡΩΤΟΝ Ο ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΣ ΒΓΗΚΕ ΜΑΣΟΝΟΣ ΤΙ ΣΧΕΣΕΙ ΕΧΕΙ Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΜΕ ΤΗ ΜΑΣΟΝΙΑ? ΚΑΜΙΑ
    ΔΕΥΤΕΡΟΝ Ο ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΧΡΕΩΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΟΡΘΟΔΟΔΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ.
    ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΑΣ ΓΙΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΑΘΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος24/6/16 17:36

      Βρε Micelάκο μου τι έπαθες αγορίνα μου; Εντάξει, είπαμε έσφιξαν οι ζεστές για τα καλά, αλλά πολύ ζόρι τραβάς βρε παιδί μου.
      Κουλάρησε. Τρία χρόνια (δυστυχώς για την Σαλαμίνα, ευτυχώς για σας) έχετε ακόμα. Αλλά θα μου πεις το βλέπετε καθημερινά και στην Κούλουρη και στην περιφέρεια ότι ο κόσμος αναζητά τον Τσάβες από τώρα. Βλέπετε ότι όποτε και να γίνουν εκλογές θα σας πάρει παραμάζωμα.
      όμως Micelάκο μου δεν σου φταίει ο Τσάβες. Η μανούλα κι ο πατερούλης σου φταίνε που τον δικαίωσαν πολύ γρήγορα.
      Κι όσο συνεχίζεται την λάσπη και την κιτρινίλα τόσο τον δικαιώνετε και όλο και τόσο πιο πολύ τον αναζητάμε.
      Για αυτό Micelάκο μου πάρτε το αλλιώς.
      Παλαιότερα στο έχω ξαναγράψει αυτό.
      Αλλά εσείς ..... το βιολί βιολάκι.
      Αλλά θα μου πεις δεν έχετε και άλλο τρόπο να τον αντιμετωπίσετε.
      Μόνο με λάσπη και συκοφαντία.
      Γιατί, όπως λέει και το άσμα ... ποιος να συγκριθεί μαζί του;
      Η μανούλα ή ο πατερούλης;

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος24/6/16 18:23

    τι δουλεια εχει η συνταξιουχοσ μεσολογγιτη ιδιαιτερα γραμματεασ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΚΥΡΙΑ ΝΑΝΝΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος25/6/16 08:59

    Βασιλαρα βασιλαρα που δινεις τα φραγκα τα πολλα στον μικρο μας τον μηνά το εργο με τον καθαρισμό και συντήρηση δεξαμενων ποσιμου νερου ποτε θα το κανεις?Και που χρειαζεται και υπαρχει προβλημα?
    Ρουλα τα καθαρα χερια κανουν εικονικα εργα μηπως λεμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος25/6/16 09:00

    Σκιαθιτη γρηγορα στις χημικες τις τουαλετες στην λαικη κανουν αραπονα οτι τους βρωμισες στο Δημαχρειο...................

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.