Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

2 Σεπ 2016

Σύμφωνα με τον νόμο 4039 / 12 υπεύθυνοι για τα αδέσποτα ζώα είναι οι Δήμοι

Σύμφωνα με τον νόμο 4039 / 12 άρθρο 9, οι Δήμοι υποχρεούνται να μεριμνούν για την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.
Για τον παραπάνω σκοπό κάθε Δήμος ή όμοροι ή συνεργαζόμενοι Δήμοι ιδρύουν και λειτουργούν δημοτικά ή διαδημοτικά κτηνιατρεία και καταφύγια αδέσποτων ζώων επιτρεπομένης της συνεργασίας με ενδιαφερόμενα φιλoζωικά σωματεία και ενώσεις ή και εθελοντές φιλόζωους.
Τα καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς αποτελούν χώρους προσωρινής παραμονής και περίθαλψης τους και η ίδρυση και λειτουργία τους διέπεται από τις ισχύουσες διατάξεις για τα ενδιαιτήματα ζώων του ν. 604/1977 και του π.δ. 463/1978. Τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα καθορίζονται από 1.000 έως 10.000 ευρώ.

Για την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων συντροφιάς συγκροτούνται συνεργεία από άτομα κατάλληλα εκπαιδευμένα και έμπειρα στην αιχμαλωσία ζώων συντροφιάς, που καθοδηγούνται και ελέγχονται στο έργο τους από κτηνίατρο, ο οποίος ορίζεται από την αρμόδια υπηρεσία Κτηνιατρικής του Δήμου και, όπου αυτή δεν έχει συσταθεί, από το Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης του οικείου Δήμου ή από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της οικείας Περιφερειακής Ενότητας. «…]
Την ευθύνη για την επίβλεψη και τη φροντίδα των επανεντασσόμενων αδέσποτων ζώων έχουν από κοινού οι Δήμοι οι οποίοι μάλιστα δύνανται να δημιουργήσουν και σημεία παροχής τροφής και νερού για τα ζώα αυτά, καθώς και τα συνεργαζόμενα με αυτούς φιλοζωικά σωματεία και ενώσεις.
Ως εκ τούτου και σύμφωνα με τα παραπάνω, παρακαλούνται οι πολίτες που αντιμετωπίζουν οποιασδήποτε φύσεως πρόβλημα με αδέσποτα ζώα (αδέσποτα ζώα που εμφανίζουν επικίνδυνη συμπεριφορά, εγκαταλελειμμένα ενήλικα ή κουτάβια, ζώα που χρήζουν κτηνιατρικής περίθαλψης,
εμφάνιση υπερβολικού αριθμού αδέσποτων, ζώα που είναι αστείρωτα και είτε βρίσκονται σε οίστρο, είτε σε κατάσταση εγκυμοσύνης, ανεμβολίαστα, καταγγελίες κακοποιήσεων ζώων κλπ) να επικοινωνούν με τον Δήμο.

Πηγή animalplanet

8 σχόλια:

  1. Όλα αυτά στην Σαλαμίνα? Μακάρι να ζω να το δω γιατί το μόνο που δεν τους ενδιαφέρει είναι τα ζώα, ας μην ήταν το δικεπαζ κοντά και ούτε αυτά τα λίγα πού στέλνουν κατά καιρούς δεν θα έκαναν έφτιαξαν μια επιτροπή που διαλύθηκε χωρίς καμία προεργασια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/9/16 14:19

    καλέ τι ωραία φωτογραφία
    ο τσαβες με τα τσαβοσκυλάκια του....ΑΧΟΥΤΟΥΟΥΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλεος ρε παιδιά δεν θα ασχολούμαστε συνέχεια με τον πρώην και την νυν

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος2/9/16 17:41

    ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΘΩΑ ΖΩΑΚΙΑ , ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΛΑΜΟΓΙΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος3/9/16 18:01

    ΡΕ ΣΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΓΡΑΨΕ ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ Ο ΤΣΑΒΕΣ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος3/9/16 20:22

      Εσύ φίλε, από τα τρία τσαβοσκυλάκια της φωτογραφίας, πρέπει να είσαι το μαύρο!!
      Είναι ολοφάνερο.....είναι το ποιο χαζό!!!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος5/9/16 21:42

      ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑ

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος7/9/16 23:25

    Ντροπη υπαλληλος του νεκροταφείου σαλαμινας μαζι με παρανομους μαρμαραδες κ καντηλουδες που βγαζουν δεκαδες χιλιαδες ευρω με μαυρηεργασια τυφλωσαν με καυστικο υγρο ενα σκυλι στο νεκροταφειο κ αφου του εσπασαν κ τα ποδια μαζι με την κυρια δαρζεντα το σκοτωσαν εισαγγελεας κ σδοε υπαρχει γγιατί δήμαρχος δεν υπάρχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.