Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

21 Δεκ 2022

Γιάννης Τσαβαρής! ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ από τη Διοίκηση ΠΑΤΟΥΛΗ στον Σύλλογο Γονέων – Φίλων ΑμεΑ Σαλαμίνας.

Σαλαμίνα, 21.12.2022

ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ από τη Διοίκηση ΠΑΤΟΥΛΗ (1-9-2019 έως και σήμερα) δεν έχει δοθεί από ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ της Περιφέρειας Αττικής στον Σύλλογο Γονέων – Φίλων ΑμεΑ Σαλαμίνας.

Αγαπητοί συνδημότες

Τις τελευταίες εβδομάδες είμαστε θεατές αντικρουόμενων θέσεων, μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής (Περιφερειάρχης κος Γ. Πατούλης & Αντιπεριφρειάρχης κα Β. Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη) από την μία πλευρά και της Προέδρου του Συλλόγου Γονέων-Φίλων ΑμεΑ Σαλαμίνας κ. Γιούλης Καλιότσου, για το αν η Περιφέρεια Αττικής έχει χρηματοδοτήσει από ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ή όχι και πόσο, τον ανωτέρω σύλλογο από 1-9-2019 έως και σήμερα.

Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα με τη σειρά:

1.  Στις 19-9-2016 (Διοίκηση Δούρου) με αριθμό πρωτοκόλλου 54, κατατίθεται από το Σύλλογο Γονέων-Φίλων ΑμεΑ Σαλαμίνας, αίτηση χρηματοδότησης Δικαιούχου, προς την Ε.Υ.Δ. ΕΠ Περιφέρειας Αττικής η Πράξη «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης & Καταπολέμησης της Φτώχειας & Διακρίσεων – Διασφάλισης της Κοινωνικής Συνοχής» του ΕΠ «Αττική», (Άξονας Προτεραιότητας 09) ΟΠΣ-ΕΣΠΑ.

Η ανωτέρω Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) κατά 80% και 20% από Εθνικούς Πόρους, δηλαδή για την υλοποίηση της ανωτέρω Πράξης, η Περιφέρεια Αττικής έχει συμμετοχή 0€ (μηδέν ευρώ) (Κωδικός Πράξης/ MIS ΟΠΣ 5002528) ΑΔΑ: 6Φ8Ε7Λ7-4Ο8, Έναρξη Πράξης 1-5-2017 και λήξη 31-12-2020.

2.  Τα ίδια συμβαίνουν και με την τροποποίηση – ανανέωση της Πράξης (αριθμ.πρωτ. απόφασης 486, 17-2-2020, ΑΔΑ: Ψ4ΤΣ7Λ7-Γ2Σ για άλλα τρία χρόνια (μέχρι 31-12-2023), ενώ για το φυσικό αντικείμενο η ανανέωση ισχύει μέχρι τέλος Μαΐου 2023.

Η Πράξη της τροποποίησης πάλι συγχρηματοδοτείται από το ΕΚΤ 80% και από Εθνικούς Πόρους 20%. Η Περιφέρεια Αττικής και πάλι… συμμετέχει με 0€ (μηδέν ευρώ).

 

Συμπέρασμα:

Όσον αφορά τα ανωτέρω, που είναι η κύρια χρηματοδότηση για την επέκταση των δραστηριοτήτων και των υποδομών του Συλλόγου Γονέων-Φίλων ΑμεΑ Σαλαμίνας, η Περιφέρεια Αττικής δεν συνέβαλε οικονομικά ούτε με 1€!

Εξάλλου και η ίδια η Αντιπεριφερειάρχης σε τελευταία (πρόσφατη) ανάρτησή της στο διαδίκτυο (προσωπικό προφίλ της σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης) αναφέρει και παραδέχεται: «Επίσης η Περιφέρεια Αττικής δεν επιχορηγεί από ιδίους πόρους τα ιδρύματα, αλλά από μεταβιβαζόμενες πιστώσεις».

Ερμηνεύοντας, δηλαδή, αυτή την αναφορά της, αποδεικνύεται ότι η συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στις ανωτέρω δράσεις, είναι ΜΟΝΟ η ολιγόωρη απασχόληση των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής (Ε.Υ.Δ.) για τη διεκπεραίωση των αναγκαίων προβλεπόμενων ενεργειών που απαιτούνται για την υλοποίηση της ανωτέρω Πράξης.

3.  Στην ίδια τελευταία ανάρτησή της η Αντιπεριφερειάρχης κα Βάσω Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη, αναφέρει σχετικά με τις λειτουργικές δαπάνες του ίδιου συλλόγου ότι: «Από περίπου 10.000€ που έπαιρνε ο Σύλλογος Γονέων-Φίλων ΑμεΑ Σαλαμίνας ετησίως, όταν αναλάβαμε έφτασε 29.600€».

Σε καμία περίπτωση, δεν θέλω να πιστεύω, ότι η κα Βάσω Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη, ηθελημένα δεν ξεκαθαρίζει με απόλυτη σαφήνεια, τον πραγματικό φορέα, στις ενέργειες του οποίου οφείλεται η αύξηση του ετήσιου ποσού της επιχορήγησης…

Η αλήθεια είναι η εξής και αποδεικνύεται με τα σχετικά έγγραφα, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γ.Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, που επικαλούμαι (ΑΔΑ: 93Ι546ΜΤΛΚ-Ν4Χ).

Με προσεκτική ανάγνωση των ανωτέρω εγγράφων αντιλαμβάνεται και ο πιο αδαής, ότι η αύξηση της ετήσιας επιχορήγησης για τις λειτουργικές ανάγκες του Συλλόγου Γονέων-Φίλων ΑμεΑ Σαλαμίνας, από 11.840€ ετησίως που ήταν, σε 29.600€ ετησίως έγινε με χρήματα του ανωτέρω Υπουργείου και Απόφαση του Γενικού του Γραμματέα.

Επειδή όλα τα ανωτέρω δεν χωρούν ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ, ερωτώ:

-Γιατί;

-Ποιος ο λόγος να εμπλέξουμε στη Δημοτική Προεκλογική Αντιπαράθεση έναν σύλλογο που όσα χρόνια λειτουργεί ΜΟΝΟ σημαντικό έργο έχει να παρουσιάσει;

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!

Ραντεβού στους Κοινωνικούς Αγώνες για τη λύση των προβλημάτων του τόπου μας.

Γιάννης Τσαβαρής

π. Δήμαρχος Σαλαμίνας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.