Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

29 Μαΐ 2023

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΜΑΚΡΑΙΝΕΙ


ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η  ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΜΑΚΡΑΙΝΕΙ

Σήμερα Δευτέρα 29 / 05 / 2023 άλλος  ένας συνάδελφος προστέθηκε στην μακρά λίστα των θυμάτων εργατών που θυσιάζονται στην πλήρη αδιαφορία των εργολάβων και των εργοδοτών για μέτρα προστασίας, για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας, τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, τους ανύπαρκτους ελέγχους του κρατικού μηχανισμού. 

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα το μεσημέρι οι τρεις συνάδελφοι που εκτελούσαν εργασίες αποσυναρμολόγησης της προπέλας του πλοίου Asterion II στην πλωτή δεξαμενή III της Cosco στην 

Ν/Ζώνη Περάματος  καταπλακώθηκαν από το  τέταρτο πτερύγιο της προπέλας που έπεσε  λόγω ελλείψεως του κατάλληλου εξοπλισμού για την εκτέλεση των συγκεκριμένων εργασιών.

Ο συνάδελφος Γιάννης Νομικός εξέπνευσε στον χώρο εργασίας ενώ άλλοι δύο συνάδελφοι τραυματίστηκαν σοβαρά. 

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μιλούν για την μη ύπαρξη άδειας για την εκτέλεση των εργασιών γεγονός που επιφέρει βαρύτατες ευθύνες τόσο για την πλοιοκτήτρια εταιρεία όσο και για τον εργολάβο. Μένει να επιβεβαιωθούν. 

Μόνο το τελευταίο χρονικό διάστημα στο Πέραμα έχουν τραυματιστεί 3 συνάδελφοι, στην Σύρο πέθανε ένας και τραυματίστηκαν άλλοι δύο ενώ άλλος ένας τραυματίστηκε στην Σαλαμίνα.

Υψώνουμε φωνή διαμαρτυρίας προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις που ξεκινούν εκ νέου την προεκλογική εκστρατεία και  "ευαγγελίζονται" ανάπτυξη,  δικαιοσύνη και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τον λαό. 

Εργαζόμενοι χωρίς μέτρα προστασίας, που πηγαίνουν καθημερινά στην εργασία τους χωρίς να ξέρουν αν θα γυρίσουν στο σπίτι τους, με μισθούς πείνας, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας,

δεν επιτρέπεται να υπάρχουν εν έτη 2023 σε μια χώρα που θέλει να αποκαλείται Ευρωπαϊκή. 

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη  στην 24ωρη απεργία που κήρυξε το Συνδικάτο Μετάλλου για την ΤΡΙΤΗ 30/05/2023 

και στην συγκέντρωση που θα γίνει στις 8.00 το πρωί στην Κεντρική Πύλη Περάματος. 

Όχι άλλο αθώο αίμα συναδέλφων. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.