Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

31 Μαΐ 2013

Σχόλια του γραφείου τύπου του ΚΚΕ για αντιρατσιστικό και τράπεζα Ελλάδος

 

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
 
Επιβεβαιώνεται ότι η στάση των άλλων κομμάτων, γύρω από το λεγόμενο αντιρατσιστικό
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ & ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
            Η ταλαιπωρία χιλιάδων συνταξιούχων του ΙΚΑ που τις τελευταίες δύο μέρες στοιβάχτηκαν σε ουρές, αναζητώντας το δίκιο και τη σύνταξή
 
νομοσχέδιο, υπηρετεί κομματικές και εκλογικές σκοπιμότητες και όχι την πραγματική ανάγκη αντιμετώπισης του ρατσισμού, του ναζισμού και της οργανωμένης έκφρασης αυτών των ιδεολογιών, που στην Ελλάδα είναι κυρίως η Χρυσή Αυγή.
Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή έχει ξεκαθαρίσει ότι είναι κάθετα αντίθετο με κάθε σχέδιο ή πρόταση νόμου που ενσωματώνει την αντιδραστική απόφαση – πλαίσιο της ΕΕ, επιβάλλει την υποταγή στην ερμηνεία των ιστορικών γεγονότων και το ξαναγράψιμο της ιστορίας στα μέτρα των ιμπεριαλιστών, ανοίγει το δρόμο για την ποινικοποίηση των ριζοσπαστικών ιδεών και της λαϊκής πάλης.
Το ΚΚΕ θα τοποθετηθεί αναλυτικά επί του συνόλου και των άρθρων των παραπάνω προτάσεων νόμου το αμέσως επόμενο διάστημα.
ΑΘΗΝΑ  30/5/2013        ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
τους είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί στο ασφαλιστικό σύστημα.
            Οι τελευταίες εξελίξεις, με την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, τη Λευκή Βίβλο της ΕΕ για τις συντάξεις, καθώς και οι πρόσφατες συναντήσεις που πραγματοποίησε το Κόμμα μας με τους Διοικητές των ασφαλιστικών ταμείων, τους εργαζόμενους σε αυτά και τις συνταξιουχικές ενώσεις, επιβεβαιώνουν το αίσθημα ανησυχίας για την κατάσταση των ταμείων και για τη διασφάλιση των συντάξεων.
            Η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος ομολογεί κυνικά πως οι συντάξεις που θα χορηγούν στο εξής τα ασφαλιστικά ταμεία θα είναι τόσο χαμηλές, που θα υπολείπονται ακόμα και των «ορίων της φτώχειας». Προκαλούν όταν λένε πως ακόμα και οι πετσοκομμένες κύριες συντάξεις, που δίνονται σήμερα, αποτελούν «γενναιοδωρία» του κράτους. Πιέζουν και εκβιάζουν ώστε να στραφούν οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική ασφάλιση. Έχουν ως στόχο την απαλλαγή των μονοπωλίων και του κράτους από την όποια συμμετοχή είχαν στη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος. Θέλουν να παραδώσουν εξ ολοκλήρου την Ασφάλιση, την Υγεία και την Πρόνοια στην κερδοσκοπία των ιδιωτικών ασφαλιστικών επιχειρήσεων. 
            Δεν υπάρχει χρόνος για αναμονή. Συναγερμός και δράση τώρα για τις συντάξεις και τα ασφαλιστικά ταμεία. Το ζήτημα της σύνταξης και της Κοινωνικής Ασφάλισης δεν αφορά μόνο τους συνταξιούχους, αλλά όλες τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες και όλες τις ηλικίες. Το ΚΚΕ καλεί σε συμπόρευση για να εμποδίσουμε τα χειρότερα, να διεκδικήσουμε τα σύγχρονα δικαιώματα στις συντάξεις και στην Κοινωνική Ασφάλιση, να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική.
ΑΘΗΝΑ 31/5/2013         ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.