Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

11 Μαΐ 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 13- 5-2013 στην αίθουσα « Δημ. Μπόγρη» και ώρα 18.00μμ,

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
11 Μαΐου 2013
Ο Δήμος Σαλαμίνας καλεί τους κατοίκους και τους φορείς του νησιού μας στην έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 13- 5-2013 στην αίθουσα « Δημ. Μπόγρη» και ώρα 18.00μμ, προκειμένου να τους ενημερώσει για τους άμεσους κινδύνους από τον επικείμενο αποκλεισμό της Σαλαμίνας από την Τρίτη 14-5-2013.
Συγκεκριμένα  το τελευταίο χρονικό διάστημα  βρίσκεται σε δικαστική εκκρεμότητα η διένεξη μεταξύ του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και των πλοιοκτητών των Κοινοπραξιών των Ε/Γ-Ο/Γ  σκαφών της Σαλαμίνας σχετικά με την εφαρμογή της 2009/20 Οδηγίας της Ε.Κ  και του 6/2012 Προεδρικού Διατάγματος.
Οι  Κοινοπραξίες της Σαλαμίνας θεώρησαν ότι οι συγκεκριμένες διατάξεις αφορούν τα ασφάλιστρα των ποντοπόρων πλοίων και όχι τα πλοία που κινούνται ενός λιμένος, όπως τα Ferry-boats ιδιοκτησίας τους ,και τα οποία κατά την άποψη τους είναι επαρκώς ασφαλισμένα .
Για το λόγο αυτό και προκειμένου να αποφευχθεί η   μετακύλιση του βάρους των επιπλέον ασφαλίστρων στο δοκιμαζόμενο οικονομικά επιβατικό κοινό ,με την αύξηση τιμών των εισιτήριων,  προσέφυγαν  στο Συμβούλιο της Επικρατείας και αναμένετε η έκδοση αποφάσεως επί της ήδη συζητηθείσης αίτησης αναστολής.
Πλην όμως ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας χωρίς να αναμένει την έκδοση της δικαστικής αποφάσεως με μονομερή ενέργειά του απαιτεί  από 13/5/2013 την άμεση εφαρμογή της  Οδηγίας και σε περίπτωση μη συμμορφώσεως απειλεί με άμεση αποδρομολόγηση του συνόλου των σκαφών των γραμμών Σαλαμίνας –Περάματος και Φανερωμένης-Μεγαρικής Ακτής .
Ο Δήμος Σαλαμίνας θεώρει ως αποκλειστικούς υπεύθυνους όλης αυτής της δυσμενούς εξέλιξης, τον  Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και τους  αρμόδιους  τεχνοκράτες του Υπουργείου του, οι οποίοι δεν μπόρεσαν όλο αυτό το διάστημα που μεσολάβησε (διάστημα συνεχών διαπραγματεύσεων) να δώσουν ενδιάμεση και αξιόπιστη λύση στον «προ των πυλών» αποκλεισμό του νησιού μας .
Στις κρίσιμες αυτές ώρες για το νησί μας ο Δήμος  Σαλαμίνας θεωρεί ότι κυρίαρχο στοιχείο στις αποφάσεις του Υπουργού Ναυτιλίας δεν πρέπει να είναι το ύψος των ασφαλίστρων [τα οποία κάλλιστα μπορεί να ρυθμίσει η αναμενομένη δικαστική απόφαση ] αλλά η εξασφάλιση της συνέχειας της  κοινωνικής και οικονομικής ζωής των κατοίκων του νησιού μας για τους επόμενους μήνες εν όψει μάλιστα  και της θερινής περιόδου .
Παράλληλα πιστεύουμε ότι κανένα ασφάλιστρο, οιουδήποτε ύψους  δεν θα μπορέσει να αποτρέψει  οποιοδήποτε απευκταίο αλλά δυστυχώς ενδεχόμενο  αρνητικής εξέλιξης περιστατικό, [όπως πχ σε θέματα διακομιδής ασθενών] όταν έχει διαταραχθεί η πλήρης και ομαλή εκτέλεση δρομολογίων .
Τέλος τονίζουμε ότι έστω και αυτή την ύστατη ώρα ο κος Υπουργός αντί να κινδυνεύει να γίνει ο ίδιος προσωπικά υπεύθυνος δυσμενών γεγονότων θα ιεραρχήσει το κοινωνικό συμφέρον ( κάτι που έκανε και στο παρελθόν) και θα δώσει αξιόπιστη, λειτουργική και ασφαλή λύση, μέχρι την έκδοση της απόφασης του Σ τ Ε ,στο νησί μας.
 Ως τότε ελπίζουμε η καθημερινότητα να συνεχίσει να έχει ομαλούς ρυθμούς.     
Ο
Δήμαρχος Σαλαμίνας
Γιάννης Τσαβαρής

17 σχόλια:

  1. Ανώνυμος11/5/13 16:54

    Ας πληρώσουν για ένα μικρό χρονικό διάστημα οι κοινοπραξίες τα ασφάλιστρα και όταν βγει η απόφαση βλέπουμε. Με την στάση σου δήμαρχε εξυπηρετείς μόνο τα συμφέροντα των φερρυμποτατζήδων βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία και την ζωή των δημοτών σου.
    Ακόμα μία φορά αποκαλύπτεσαι και δείχνεις το πραγματικό σου πρόσωπο. Λυπάμαι που έφτασες το νησί στον αποκλεισμό. Είσαι και εσύ υπεύθυνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος11/5/13 17:26

    Ο δήμαρχος κόπτεται για τη μεταφορά τις πέτρας κάθε φορτηγό και προμήθεια
    Δεν τον ενδιαφέρει αν συμβεί ατύχημα μέσα στο ferryboat

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος11/5/13 17:39

    Έκλεισε η εφορία και έτρεχε εκ των υστέρων να διαμαρτυρηθεί. Το ίδιο και τώρα. Μην θυμηθούμε τα καραγκιοζιλίκια που έκανε με τα φορτηγά του Αγγέλου όπου μετά έκανε τούμπα αλά Κομανέτσι. ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος και δεν τον ενδιαφέρει το γενικό καλό αλλά τα μεμονωμένα επιχειρηματικά συμφέροντα. Μας απέκλεισε και τελείωσε. Έκανε την Σαλαμίνα να μοιάζει με Γαύδο όταν το Λιβυκό έχει 8 μποφόρ. Που μπλέξαμε ρε Κουλουριώτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος11/5/13 19:34

    Θα τους τα πληρώσει o νταμαράς για να συνεχίσει να βγάζει το χαλίκι έξω. Μη στενοχωριέστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος11/5/13 19:42

    Και ποιός είσαι εσύ ρε γιαννάκη που λες ότι ο δήμος Σαλαμίνας θεωρεί... κλπ. Για τον εαυτό σου πες ότι θέλεις. Για να λες όμως ο δημος βλάκα, πρέπει να έχει πάρει απόφαση το δημ συμβούλιο.
    Και τι ιδέα έχεις εσύ από βαπόρια και κανονισμούς ΙΜΟ για να κρίνεις ότι η ευθύνη για την κατάσταση είναι του Υπουργού; Ας το διάλο από δω που μας μαζεύτηκες παράγκα, ώ παράγκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος11/5/13 20:17

    ναι, ναι, ναι, ναι και πάλι ναι έτσι τον καταντησαν οι ναιναιναιδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος11/5/13 20:53

    Από πότε γιαννάκη έγινες και βαπορολόγος και αποφαίνεσαι ότι η ευθύνη για την κατάσταση είναι του Υπουργού;
    Είναι Κοινοτικός κανονισμός ή δεν είναι; Έχει υποχρέωση η Ελλάδα να τον εφαρμόσει ή όχι; Είναι νόμος του κράτους ή όχι; Υπάρχει σκαρί στο κόσμο που να μην έχει κάλυψη από P&I Club ή όχι; Υπάρχει άλλο μεταφορικό μέσο που να μην έχει τέτοια κάλυψη ή όχι; Και πάντα μιλάμε για αστική ευθύνη προς τρίτους, έτσι; δηλ. πχ αν πάθει κάποιος κάτι να τον καλύψει το club και όχι να πάει σαν το σκυλί στα αμπέλι. Πού ακούστηκε αυτό να αρνούνται να καλυφθούν; Άλλο που δεν θέλουνε οι ξένοι, να ελθουνε να μπούνε στη γραμμή. Δεν φτάνει που τους έδωσε παράνομα ο Υπουργός 1,5 χρόνο παράτα, θέλουν και μιλάνε; Το ευρώ της Ευρώπης το θέλουνε, τους κανονισμούς που δεν είναι μόνο της Ευρώπης αλλά όλου του κόσμου δεν τους θέλουνε; Αμ το άλλο; προσφύγανε λέει στο συμβ επικρατείας γιατί θεωρούν ότι αυτά αφορούν τα ποντοπόρα πλοία. Είναι καλά οι άνθρωποι ή είναι τσοπάνοι σαν τον γιαννάκη; Το ατύχημα γίνεται μόνο στον ωκεανό; ίσα ίσα αυτά γίνονται στα λιμάνια και στις κλειστές θάλασσες και δεν θα υπάρχει αστική ευθύνη προς τρίτους; Δηλ. γράφουνε τον κοσμάκη στα αρχ@@@α τους; Οι διεθνείς κανονισμοί και οι νόμοι του κράτους λένε ότι πλοίο που δεν έχει τέτοια κάλυψη δεν μπορεί να μπεί στο λιμάνι. Αρνούνται λοιπόν να ασφαλιστούνε; Δικαίωμά τους. Να πάρουνε τα σκαριά τους και να τα φουντάρουνε έξω από τα χωρικά ύδατα κι εμείς θα πηγαίνουμε στο Πειραιά με τα καραβάκια. Καλό θα μας κάνουνε γιατί και λιγότερα έξοδα θα κάνουμε, και θα συνηθίσουμε να χρησιμοποιούμε τα ΜΜΕ. Βέβαια το θέμα είναι πώς θα μπαινοβγαίνουν οι νταλίκες του γιαννάκη. Ε, αυτό ας το λύσει με το Θωμά, φίλος του είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος11/5/13 21:00

    ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΧΤΥΠΗΣΕΙ Η ΚΡΙΣΗ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝΕ ΟΙ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΙ ΦΕΡΥΜΠΟΤΑΤΖΗΔΕΣ!!!!.Α,3 ΜΗΝΕΣ ΡΕΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΦΕΡΡΥ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ 3ΜΗΝΟ!!!(ΚΟΥΦΑΛΕΣ)Β,ΤΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΟΣΟ-ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΑΠΑΡΙΑ!!!ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ (ΦΑΣΙΝΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ), ΣΤΟΥΣ ΤΑΜΙΕΣ ΚΑΨΟΝΙΑ, ΣΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΑΠΕΙΛΕΣ!!(ΑΜΑ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ,ΑΜΑ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ ΔΡΟΜΟ) Ο ΕΝΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΦΤΙΑΦΝΕΙ ΑΛΛΟ ΑΦΟΥ ΠΟΥΛΗΣΕ ΑΛΛΟ!!!, Ο ΑΛΛΟΣ ΠΟΥΛΗΣΕ 2-3 ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ferrari!!!!!!(ΡΕ ΔΕΝ ΓΑΜΙΟΜΑΣΤΕ!!) ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ,ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΡΕ ΜΑΓΓΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΡΕ ΔΗΜΑΡΧΕ? ΝΑΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ?ΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΘΥΣΤΑΚΕΣ(ΜΠΡΟΥΦΑΣ)? ΟΧΙ ΡΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΦΤΩΧΟΣ ΚΟΣΜΑΚΗΣ,ΤΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΜΑΓΓΕΣ? ΚΑΙ ΕΣΥ ΡΕ ΤΣΑΒΕΣ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ? ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ ΠΡΟΧΩΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος11/5/13 21:20

    Ήρθαν οι πρώτοι τουρίστες

    Μετά τις επίπονες και φιλότιμες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής καθώς και την άκρως επιτυχημένη τουριστική προβολή της Σαλαμίνας, τα πρώτα δείγματα είναι γεγονός. Όσο δε ζυγώνουμε στο καλοκαίρι όλο και περισσότεροι τέτοιοι τουρίστες θα κατακλύσουν το όμορφο νησί μας.
    Δεν θα μείνει πλατεία για πλατεία, λιμάνι για λιμάνι, πάρκο για πάρκο που να μην γεμίσει από τέτοιου είδους ποιοτικούς τουρίστες.
    απο Ανατροπές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος12/5/13 11:07

    Να μην περνάνε τα φορτηγά του αγγέλου εκατοντάδες την ημέρα με μεγάλο σκόντο στην τιμή και έτσι να βρουν λεφτά να πληρώσουν την ασφάλεια τους. Αυτοί είναι οι εφοπλιστές εμείς θα τους τα ξεχρεώσουμε;
    Μην σκύβεις Σαλαμίνιε το κεφάλι, τα φέρυ είναι χρεωμένα στις τράπεζες, μαζί με τον δήμαρχο πανε να μας κάνουν εκβιασμό για να πληρώσουμε εμείς το μάρμαρο. Κανείς να μην πάει στο δημοτικό συμβούλιο. Απαιτώ ως δημότης να είμαι ασφαλισμένος. Το άκουσες κ. Τσαβαρή; Θέλω να είμαι ασφαλισμένος όπως γίνεται σε όλα τα Ευρωπαικά Κράτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος12/5/13 11:47

    Η Νάννου καλά θα κάνει να ξεκαβαλικέψει το καλάμι γιατί θα πέσει και θα σπαστεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος12/5/13 17:37

    ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΡΟΥΛΑΣ ,ΤΟΥ ΤΡΑΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΟΦΡΑ ΓΙΑ ΤΑ FERRY ΝΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΠΕΙ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΤΗΝ ΜΑΘΩ .
    ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΟΥ.
    ΤΖΙΖΖΖΖΖ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ.
    ΕΥΧΕΣ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ
    ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΓΙΑ ΜΠΟΥΓΙΟ ΣΤΑ ΕΥΚΟΛΑ.
    ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΜΑ ΔΕ ΣΠΑΣΕΙΣ ΑΥΓΑ ΔΕΝ ΤΡΩΣ ΟΜΕΛΕΤΑ.!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος12/5/13 17:47

    πολύ θα ήθελα να ακούσω την άποψη των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας άκρως ενδιαφέρον για τα συμφέροντα των κατοίκων που εκπροσωπούν έχουν κάτι να πουν τολμούν κάτι να πουν μήπως τους έχει μουνουχίσει ο Δήμαρχος και τους έχει βάλει στο περιθώριο πούνε οι παλιές καλές εποχές και ο πρώην και ο νυν στο τσεπάκι τουμπεκί. Πούσαστε ορέ πατριώτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος12/5/13 18:31

    Ο ΝΙΚΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΚΙΑ Ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΟΥΡΑΜΑΝΗΣ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΚΑΤΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος12/5/13 20:27

    Συγγνώμη, αλλά ξέρετε γιατί πράγμα μιλάμε τώρα; το ασφάλιστρο είναι 7.500 ευρώ το χρόνο δηλ. 625 ευρώ το μήνα. Τρίχες δηλαδή, κι αυτοί μαζί με τον υποτακτικό τους έχουν ξεσηκώσει τον κόσμο; ντροπή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος12/5/13 20:30

    Προς 17:37
    Γιατί, ξέρει κανείς τη θέση του Τσαβαρή;
    Αν εσύ την ξέρεις, πες την μας για να την μάθουμε κι εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος12/5/13 21:09

    Δηλ. όσο το εισητήριο ενός ΙΧ πήγαινε-έλα την ημέρα. Γαιτί λοιπόν να μην έχουμε κι εμείς κάλυψη σε περίπτωση ατυχήματος ή θανάτου; Ποιός θα μεγαλώσει τα ορφανά;
    Απαξιώστε τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.