Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

16 Νοε 2014

Στις 10.11.2014 3μελής επιτροπή υπαλλήλων της Δ/νσης Ανάπτυξης ΠΕ Νήσων της Περιφέρειας Αττικής με συνοδεία Αστυνομικού προέβει εκ νέου στη σφράγιση του μηχανολογικού εξοπλισμού του λατομείου ΑΓΓΕΛΟΥ ΑΕ στη Γούβα-Μπατσί.

Υπενθυμίζουμε ότι η αρχική σφράγιση είχε επιβληθεί το Μάρτιο 2013 αλλά ο επιχειρηματίας με δικονομικούς χειρισμούς είχε πετύχει τη προσωρινή αποσφράγιση η οποία και διατηρήθηκε έκτοτε, προφανώς από αμέλεια των αρμόδιων υπηρεσιών.
Έτσι, εκμεταλλευόμενος την αμέλεια αυτή και παρά την υφιστάμενη από το 2011 Απόφαση της ΕΜΝΕ για διακοπή των λατομικών εργασιών (λόγω καθ΄ υποτροπή παράνομης λειτουργίας), εκείνος συνέχιζε να λειτουργεί κρυφά και παράνομα επιδεινώνοντας ακόμη περισσότερο την τεράστια και αθεράπευτη περιβαλλοντική πληγή που 4 χρόνια τώρα παλεύουμε να κλείσουμε, με σωρεία παρεμβάσεων και καταγγελιών στα υψηλότερα επίπεδα της Κρατικής εξουσίας, τόσο από μένα προσωπικά όσο και από άλλους φορείς.
Οι Δικαστικές και Διοικητικές απαγορευτικές αποφάσεις και κυρώσεις διαδέχονταν η μία την άλλη, αλλά λόγω ελλιπούς παρακολούθησης εκ μέρους των κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών αλλά και έλλειψης πολιτικής βούλησης από την απελθούσα Δημοτική Αρχή, το περιβαλλοντικό έγκλημα δεν είχε τελειωμό.
Ακόμα και το υπέρ του δημοσίου κατασχεμένο (από παράνομη εξόρυξη στην αναδασωτέα έκταση) υλικό εξαφανίστηκε, δεν έμεινε ούτε χαλίκι.  
Η αγωνία και ο προβληματισμός για το διαπραττόμενο περιβαλλοντικό έγκλημα εκ μέρους πολλών υγειών δυνάμεων της τοπικής μας κοινωνίας, εκδηλώθηκε έμπρακτα με τη σύσταση εθελοντικής Επιτροπής Αγώνα περιφρούρησης της νομιμότητας, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι Δημοτικών παρατάξεων, φορέων και ευαισθητοποιημένοι πολίτες.
Η Επιτροπή αυτή, υποκαθιστώντας τους ελλιπείς ελεγκτικούς μηχανισμούς, επιτηρούσε σε 24ωρη βάση το λατομείο με βάρδιες, αποτρέποντας έτσι την όποια σκέψη του επιχειρηματία να θέσει σε λειτουργία τα μηχανήματα.
Γεγονός είναι ότι η λειτουργία του νταμαριού δεν προσφέρει τίποτα στην τοπική κοινωνία, ούτε καν αυτά τα λατομικά τέλη τα οποία παρανόμως παρακρατεί και δεν τα αποδίδει.
Η δε τοπική οικονομία δεν έχει να ωφεληθεί σε τίποτα από τη λειτουργία του, διότι η τιμή αγοράς των προϊόντων από το νταμάρι (μας) είναι ίδια με αυτή των εισαγομένων.         Πλήρης εκμετάλλευση δηλαδή και όλα στο βωμό του κέρδους.
Απεναντίας, μόνο βλάβη επιφέρει στην υγεία μας, καταστρέφοντας και το περιβάλλον, και τους δρόμους, και τις προβλήτες των πορθμείων, και τις γύρω από το νταμάρι περιουσίες.  
Για τους λόγους αυτούς και όχι μόνο, το Δημοτικό Συμβούλιο στις 31.10.2014 με την υπ΄ αρ.199/2014 αποφάσισε με τη συντριπτική πλειοψηφία όλων των Δημοτικών παρατάξεων πλην μιάς, να ζητήσουμε από τις αρμόδιες αρχές να κλείσει το λατομείο μια για πάντα και ο χώρος να χρησιμοποιηθεί για άλλους, επωφελέστερους για τους κατοίκους και φιλικότερους για το περιβάλλον και την υγεία σκοπούς.
Μετά και την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής, πιστεύω ότι πλησιάζει η ώρα που Δήμος και φορείς από κοινού, πρέπει να αρχίσουμε να σκεπτόμαστε πώς θα αποκαταστήσουμε και χρησιμοποιήσουμε το τεράστιο αυτό χώρο επ΄ ωφελεία της κοινωνίας μας.
Τέλος, θέλω να συγχαρώ δημόσια τόσο τους αφανείς-επιφανείς ήρωες-μέλη της Επιτροπής αγώνα για το απαράμιλλο σθένος που επιδεικνύουν, όσο και τον αξιότιμο Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρο ο οποίος γινόμενος κοινωνός της όλης υπόθεσης ενστερνίστηκε τις θέσεις της τοπικής κοινωνίας και ενεργώντας κατά νόμο εξέδωσε την Απόφαση για την εκ νέου σφράγιση του λατομείου.
Ισιδώρα Νάννου-Παπαθανασίου.
Δήμαρχος Σαλαμίνας

35 σχόλια:

  1. Ανώνυμος16/11/14 14:39

    ΚΥΡΙΑ ΝΑΝΝΟΥ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΡΥΖΕΤΕ ΤΟΝ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟ ΠΩΣ ΒΑΛΑΤΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΣΑΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΤΟ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟ ΤΟΥ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΩ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΑ

    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΘΑΡΑ Ε, ΡΟΥΛΑ.................................................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/11/14 18:37

      Ρε σαχλέ, κάθε φορά που ανακοινώνει κάτι η Δήμαρχος βγαίνεις και γράφεις τα ίδια.
      Αφού λοιπόν ξρεις όνομα και πρόσωπα, γιατί δεν τα λες, τι φοβάσαι;
      Έτσι κι αλλιώς κουκουλοφόρος είσαι, ποιός θα σε αναγνωρίσει για να σου τραβήξει το αυτί για τα ψέματά σου;

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος16/11/14 15:46

    ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ ΤΟΝ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΧΩΝΕΙ ΧΡΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΛΟΥΡΙΩΤΕΣ.ΜΕΤΑ ΘΑ ΤΑ ΣΚΑΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΧΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος16/11/14 17:07

    Βρε καλό μου κοριτσι δεν το χεις το παμε
    Μωρ ζούμερε ποιο νταμάρι έκλεισε; Ξέρεις και ξέρουμε πως δε είν οριστικό, κοροϊδεύεις τους "κουτοκουλουριώτες" σήμερα αύριο;
    Από που θα φύγεις μω μανάρι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/11/14 18:50

      Είσαι άρρωστος, φιλαράκο. Αν πας έτσι, τα 5 χρόνια δεν θα τα βγάλεις.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος16/11/14 17:32

    Μάλιστα, η φωτοσοπιά της Ρούλας με το λατομείο στο βάθος για να το περάσει για δικό της κατόρθωμα. Εκτός από κακόουστοι, είσαστε και πολύ γελοίοι. Σας πρόλαβαν οι Συριζαίοι βρε, βγάλανε πρώτοι ανακοίνωση. Αυτό το λατομείο ανοιχτό-κλειστό όλο και κάποιος το εκμεταλλεύεται. Ελπίζω να μην το δούμε να ανοίγει ξανά κάποια μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος16/11/14 18:21

    Ωραια.....ΡΙΞΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ...ΤΩΡΑ...ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΙΝΑΙ...ΠΟΥ ΠΛΕΕΙ ΣΕ ΠΕΛΑΓΗ..ΕΥΤΥΧΙΑΣ..Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ..ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΛΕΙΣΕ:::;;ΤΟ ΝΤΑΜΑΡΙ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος16/11/14 18:41

    Αισθάνομαι υπερήφανος που η Σαλαμίνα ανέδειξε επι τέλους Δήμαρχο με ήθος και ευπρέπεια λόγου. Μία Δήμαρχο που ενώ θα μπορούσε και δικαιολογημένα να " ευλογήσει τα γένια της" αφού υπήρξε κατά τη γνώμη μου η πρωτεργάτις της ανάδειξης του προβλήματος, εν τούτοις δεν προβάλει το "εγώ" όπως άλλοι, αλλά δίνει τα εύσημα σ΄ αυτούς που μοχθήσανε και ταλαιπωρηθήκανε όλο το καλοκαίρι να κρατούν βάρδιες έξω από το νταμάρι.
    Συγχαρητήρια κυρία Δήμαρχε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/11/14 19:20

      EΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΗΝΑ ΜΟΥ..

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος16/11/14 21:46

      PROTERGATIS ITAN KAI THA EINAI I NAYMAXIA KAI GRAFETE OTI PAPARIA THELETE.
      AN DEN ITAN I NAUMAXIA DEN EPROKEITO NA GINEI TIPOTA.
      OTI KALO GINETAI DEN MPOREITE..THELETE NA TO KAPELOSETE.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος16/11/14 22:59

      Μάθε να διαβαζεις ανακοινωσεις. δεν μιλησε για πρωτεργάτες. οφειλε όμως να το αναδείξει. αν η ναυμαχηα ηταν πρωτεργατης τοτε οφειλουμε να της αναγνωρίσουμε το ήθος της να μην το "καταπιεί" το θέμα για λόγους παραταξιακούς. Για το λατομείο όμως έχει δώσει η νέα δήμαρχος το δικό της αγώνα. Ποιο μεγάλο ή ποιο μικρό από την Ναυμαχηα δεν με ενδιαφέρει. Ασχολήθηκε αρκετά τα προηγούμενα χρόνια με το λατομείο, οπότε έχει δικαίωμα ακόμα και ως απλός πολίτης να ομιλεί. Αλλά ωστόσο δεν είναι απέναντι στην Ναυμαχηα. Ο καθένας κάνει τον αγώνα του το δημοσιοποιεί και ο λαός επιλέγει. Την προτιμώ από τον Τσαβαρή που ψήφισε υπέρ της συνέχισης του λατομείου.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος17/11/14 18:14

      ναυμαχηα τι ειναι αυτο ;;;;;;;;;;;;;;;; υπαρχει ακομα;;;;;;;;;;;;;;;;

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος16/11/14 19:00

    ΠΩΣ ΒΑΛΑΤΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΣΑΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΤΟ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟ ΤΟΥ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

    Ε, ΡΟΥΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος16/11/14 20:42

    ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΑΣ ΙΔΙΤΕΡΕΣ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΙΧΕΣ ΠΕΙ, ΡΟΥΛΑ

    ΟΧΙ, ΑΛΒΑΝΟΥΣ,......ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ,...................ΠΛΗΡΩΝΕΙ, Ο.........................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος16/11/14 21:35

    βρε!!! καλώς τον τσαβαροψυχανώμαλο????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος16/11/14 21:38

    Ο Δερτούζος δεν θα βγάλει ανακοίνωση για τον φίλο του τον Άγγελου; Είναι απαράδεκτο μαύρο κοράκι να πουλάς τον φίλο σου , τόσα έργα έκανες και τα οφείλεις σε αυτόν , τώρα που σε χιάζετε που είσαι γιατί κρύβεσαι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/11/14 22:12

      Μαυρο κορακι απο που θα τα παιρνεις τωρα...

      Διαγραφή
  11. Ανώνυμος16/11/14 22:51

    Μπράβο στην κα Νάννου. Αυτή είναι δήμαρχος της Σαλαμίνας. Αφήστε τον Τσαβαρή να φωνάζει για την λειτουργία του λατομείου. Εξάλλου μόνος του έμεινε με τον Δερτούζο, τον Μιχάλαρο, τον Καπετανάκη και τον Παπαθεοχάρη να το ψηφίζουν στο δημοτικό συμβούλιο. Αποδείχθηκε ότι αν θέλεις όλα γίνονται. Εκείνοι ήθελαν μόνο μυστικές συναντήσεις με τον νταμαρά. Ας τις έχουν και τώρα αφού ότι γίνεται κρυφά από τον λαό σίγουρα δεν γίνεται για τον λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος17/11/14 00:55

    50% αυξήσεις στα τελη και στο Νερό μόνο η Σαλαμίνα έκανε σε όλη την Ελλάδα. Μπραβο στην Νάννου.
    Όσον αφορά τοκλείσιμο τουΛατομείου αφού κλειστό ήταν. Τι ρουκέτα ήταν αυτή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος17/11/14 09:16

      όσο κλειστό ήταν γιαννάκη επί των ημερών σου που του έδινες απευθείας αναθέσεις προμήθειας υλικού. τράβα στα μέρη σου πίσω που νομίζεις ότι μπορείς να κοροιδέψεις όλη την σαλαμίνα. ντροπή στους ελάχιστους ντόπιους που σε ακολουθούν.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος17/11/14 18:16

      νομιζεις !!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  13. Ανώνυμος17/11/14 01:01

    ΛΕΕΙΟ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ Αποδείχθηκε ότι αν θέλεις όλα γίνονται. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ 50% ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ 50% ΣΤΟ ΝΕΡΟ. ΑΥΤΟΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ. ΜΟΝΟΕΣΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΑΝΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος17/11/14 04:08

    Με τα τόσα εκατομμύρια του νερού που φάγανε και την τραγική κατάσταση του δικτύου που αφήσανε, η Δήμαρχος δεν έπρεπε να κάνει αύξηση 27% μόνο, αλλά 1.000% όπως έκανε ο Δήμος Αριστοτέλη που από 0,45 ευρώ το κυβικό το πήγε 4,5 και η αύξηση των Δημοτικών τελών δεν έπρεπε να ήταν 50% δηλ. 5 ευρώ το μήνα, αλλά 100 και 170% όπως στο Δήμο Αριστοτέλη.
    Διαβάστε μπας και καταλάβετε ότι τα ψέματα τελείωσαν.
    http://antigoldgr.org/blog/2011/11/07/dim-teli/

    Απάντηση
    Ανώνυμος14/11/14 02:06

    Και στο Δήμο ΜΩΛΟΥ-ΑΓ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ που είναι ο Γκλέτσος η άυξηση των δημοτικών τελών ήταν 50%. Μάλιστα αρνήθηκε να στέλνει απορριμματοφόρο σε μοναστήρι γιατί δεν πληρώνει τέλη.
    http://altpressfthiotida.com/%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%AC/%CE%B7-%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CF%85%CF%83%CF%80%CE%B5%CE%AF%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%8D%CE%BE%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B4/

    Απάντηση
    Ανώνυμος14/11/14 02:11

    Και στην ΠΑΡΓΑ τα δημοτικά τέλη αυξήθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια 400%.
    http://www.newsbomb.gr/politikh/aytodioikhsh/story/277222/parga-diamartyria-gia-ekriktiki-ayxisi-dimotikon-telon

    ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 70% ΣΤΙΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ
    http://voria-tis-athinas.blogspot.gr/2011/12/70.html

    Να ΄ταν μόνο αυτοί οι δήμοι;
    Ηράκλειο 300% αύξηση
    Καστοριά 300% στα τέλη, 300% και στο νερό.
    Δήμοι Πελοποννήσου 100%
    Δήμοι Εδεσσας, Ρεθύμνου, Τρίπολις, Ζαχάρως, Αβδηρών, Σερρών, Παλήνης,Κομοτινής, Χαλκηδόνας, Λευκάδος, Αργους-Μυκηνών κλπ κλπ αύξηση από 15 έως 100%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος17/11/14 07:38

    ΕΠΕΙΔΗ OI ΨΕΥΤΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΊΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΔΗΜΑΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ 70%. ΕΚΑΝΕ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ.: ΠΑΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ GOOGLE "ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ 2015" ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΕΡΘΕΙ ΠΑΤΕΙΣΤΕ: ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ...." ΤΟ ΚΕΊΜΕΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΕΙΝΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ: "Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αμαρουσίου ο Προϋπολογισμός και το Τεχνικό........." .ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΠΙΟ ΚΑΤΩ "Ο προϋπολογισμός του 2015 καταρτίστηκε λαμβάνοντας υπόψη:
    • Τη μείωση κατά 60% περίπου της κρατικής χρηματοδότησης προς τους Ο.Τ.Α τα προηγούμενα χρόνια, η οποία θα εξακολουθήσει να ισχύει και την επόμενη χρονιά.
    • Τη διαρκή μείωση, χρόνο με το χρόνο, των χρημάτων που εισπράττει ο Δήμος μέσω των ανταποδοτικών τελών. Το 2009, τα έσοδα του Δήμου από τα ανταποδοτικά ανήλθαν στα 28.191.998 ευρώ. Τα ίδια έσοδα, το πρώτο 10μηνο του 2014 ανήλθαν μόλις στα 15.870.000 ευρώ και θα κλείσουν στο τέλος του χρόνου περίπου στα 17.500.000. Μεταξύ 2009 και 2014 η μείωση των εσόδων μόνον από ανταποδοτικά τέλη ξεπερνά τα 10.000.000 ευρώ.
    • Την απόφαση της Διοίκησης να μην προχωρήσει για το 2015 σε αύξηση των ανταποδοτικών τελών, μετά τη μείωση κατά 20% που έγινε τα προηγούμενα τρία χρόνια. ΨΕΥΤΕΣ ΣΤΑΜΑΤΕΙΣΤΕ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ........... ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2015. ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΨΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΗΝΣΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΨΕΥΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος17/11/14 11:29

      Ρε βλάκα το Μαρούσι παρόλο που είναι πλούσιος δήμος, την είχε κάνει την αύξηση του 70% από το 2012, δεν περίμενε να βουλιάξει και μετά να την κάνει. Οπότε τώρα τι αύξηση να κάνει;
      Εμείς κάναμε καμία αύξηση από το 2007; ΚΑΜΙΑ. γιαυτό βουλιάξαμε.
      Οι σοβαροί δήμοι όλα τα χρόνια κάνανε αυξήσεις για να προλάβουνε τις τραγικές εξελίξεις του σήμερα, ενώ οι δικοί μας βαράγανε το βιολί τους.

      Διάβασε για να ξεστραβωθείς γκεμπελίσκο.
      ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 70% ΣΤΙΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

      http://voria-tis-athinas.blogspot.gr/2011/12/70.html

      Διαγραφή
  16. Ανώνυμος17/11/14 07:45

    ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΥΞΗΣΗ ΤΟΥ 50% ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΚΑΙΣΤΟ ΝΕΡΟ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΒΑΛΕ ΑΥΞΗΣΗ 300%. ΠΟΣΟ ΨΕΥΤΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΈΓΙΝΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
    Σε μια μαραθώνια συνεδρίαση που ξεκίνησε στις 5.30 το απόγευμα της Τετάρτης 5 Νοεμβρίου και τελείωσε στις 4 π.μ. το πρωί της Πέμπτης (!) το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής πήρε αποφάσεις για τα δημοτικά τέλη του 2015. Ειδικότερα το Σώμα αποφάσισε να καταργηθούν τα τέλη σε περισσότερες από τις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Έτσι λοιπόν πέραν από τους ανάπηρους και τους πολύτεκνους (που προυπήρχαν) συμπεριλήφθηκαν οι τρίτεκνοι και οι μονογονεϊκές οικογένειες (με όριο εισοδήματος τα 25.000 ευρώ) και οι οικονομικά αδύναμοι με βιβλιάριο ανασφάλιστου, μια κατηγορία στην οποία συμπεριλαμβάνονται και οι άνεργοι. Επίσης ψηφίστηκαν μείωση 50% στους νέους επαγγελματίες (εκτός από τον χώρο της εστίασης), μειωση 30% για όσους εντάσσονται στο Κοινωνικό Τιμολόγιο,
    μείωση 10% στα τέλη των περιπτέρων αλλά και μειώσεις στα τέλη του κοιμητηρίου (όπως το γεγονός πως πέφτει ο συντελεστής από 120 ευρώ στα 90 ευρώ το χρόνο για οστεοθυρίδες). Οι συντελεστές των υπόλοιπων δημοτικών τελών παραμένουν στα ίδια επίπεδα με πέρσι. Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Νίκος Μπαρμπούνης και ο Δήμαρχος, κ. Νίκος Μπάμπαλος, τόνισαν πως τα ανταποδοτικά τέλη πρέπει να ανταποκρίνονται στις προσφερόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες. Διαβεβαίωσαν δε πως η διοίκηση θα παλέψει για να βγει οικονομικά το έτος για την Υπηρεσία Καθαριότητας με υπηρεσίες «που θα μας κάνουν περήφανους για την εικόνα της πόλης».
    ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙΤΕ . ΔΕΝ ΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑ ΝΑΝΝΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΣΚΙΣΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος17/11/14 11:35

      Πονάει πολύ η αλήθεια.
      Ποιός μίλησε ρε βλάκα για το Ηράκλειο Αττικής;
      Αυτό που λέει ο από πάνω είναι για το Δήμο Ηρακλείου Κρήτης που από το 2013 είχε κάνει τις αυξήσεις.
      Διαβασε για να ξεστραβωθείς, ηλίθιε.

      Αυξήσεις φωτιά στα δημοτικά τέλη του Ηρακλείου από τον Ιανουάριο 2013
      http://www.prismanews.gr/index.php/crete/topiki-autodioikisi/item/31908-aukshseis-fotia-sta-dhmotika-telh-tou-hrakleiou

      Διαγραφή
  17. Ανώνυμος17/11/14 07:49

    O ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΝΟΙΓΜΑ 50 ΦΟΡΕΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΤΙΟ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ
    Την πλήρη απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για το 2015, των δημοτών με χαμηλό οικογενειακό ετήσιο εισόδημα μέχρι 6.000 ευρώ, αλλά και των ατόμων με αναπηρία άνω του 80% και ατομικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ, αποφάσισε στη χθεσινή του συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Πειραιά.
    Ύστερα από πρόταση του δημάρχου Γιάννη Μώραλη, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την πλήρη απαλλαγή των δημοτών από τα δημοτικά τέλη, με οικογενειακό ετήσιο εισόδημά μέχρι 6.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 20% για τη σύζυγο και κάθε ανήλικο ή προστατευόμενο παιδί, με τη προϋπόθεση βέβαια ότι αυτό το εισόδημα δεν προέρχεται από επαγγελματική δραστηριότητα τέτοια που να παρέχει δυνατότητα ασφάλισης.
    Επίσης, εγκρίθηκε η εισήγηση της αντιδημάρχου Οικονομικών Α. Γλύκα και αποφασίστηκε η μείωση 50% για πολυτέκνους, όπως η ιδιότητα αυτή ορίζεται ρητά στον νόμο, δηλαδή από 4 παιδιά και άνω με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και η οικία στην οποία κατοικούν να είναι μέχρι 80 τ.μ.
    Ακόμη, απαλλαγή σε άτομα με αναπηρία 80% και άνω με ατομικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ και η οικία στην οποία κατοικούν να είναι μέχρι 80 τ.μ..
    Οι συντελεστές των ανταποδοτικών τελών για τους πολίτες θα είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.
    Ο δήμαρχος Πειραιά, παρουσιάζοντας στο δημοτικό συμβούλιο την πρότασή του για απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη, σε πολίτες με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα και αναπηρία άνω του 80%, ανέφερε ότι παρά την τρομερή οικονομική δυσκολία που έχει ο δήμος, θα πρέπει να αναγνωριστεί ότι είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος για τους δημότες και ότι ο δήμος συμπαρίσταται και είναι κοντά τους.
    ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΜΩΡΑΛΗΣ; ΝΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ.: θα πρέπει να αναγνωριστεί ότι είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος για τους δημότες και ότι ο δήμος συμπαρίσταται και είναι κοντά τους. ΚΑ ΝΑΝΝΟΥ ΚΑΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΑ ΑΚΟΥΕΙ; ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΒΡΙΖΟΥΝ ΣΤΑ BLOGS ΤΑ ΑΚΟΎΝΕ; Ο ΣΟΦΡΑΣ ΑΥΤΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ "ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΒΑΖΕΤΕ" ΤΑ ΑΚΟΥΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος17/11/14 09:05

      Ο ΜΩΡΑΛΗΣ ΑΝΑΛΑΒΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ
      Η ΝΑΝΝΟΥ ΑΝΑΛΑΒΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΑΒΑΡΗ
      ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΤΥΧΗ Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ
      ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΚΥΡΙΟΣ
      ΤΣΑΒΑΡΗΣ ΑΣΕ (Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΔΙΚΟ ΣΟΥ)
      ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝΕ ΤΣΑΒΑΡΟΣΚΥΛΟ?
      ΦΕΡΤΕ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ ΠΙΣΩ

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος17/11/14 11:50

      Τελικά ρε μεγάλε δεν μας απάντησες.
      Τον ρώτησες τον Μώραλη, τον Ιωακειμίδη και όποιον άλλον λέει παραμύθια, να μας πει τι θα έκανε αυτός αν ο Δήμος του είχε έλλειμμα 3 εκατομμύρια στην καθαριότητα και ένα ταμείο άδειο;
      Γιατί δεν μας λέει τι θα ΄κανε, για να το πούμε κι εμείς στη Νάννου μπας και γλυτώσουμε το τάληρο που μας βάζει;
      Για να σοβαρευτούμε, η ευθύνη είναι αποκλειστική των 2 προηγούμενων δημάρχων που δεν έκαναν καμία αύξηση ενώ είχαν ελλείμματα κάθε χρόνο.
      Και καλά ο Σοφράς το αναγνώρισε και ζήτησε δημόσια συγνώμη. Ο άλλος ο Τσαβαρής είναι από άλλο πλανήτη.
      Δεν τον ενδιαφέρει το νησί, και το έδειξε. Από την ώρα που έχασε τις εκλογές και για 3 μήνες μέχρι να ξεκουμπιστεί από το Δήμο, τον άφησε και ρήμαξε.
      Το μόνο που τον ενδιαφέρει αυτόν είναι να μη μπουν λεφτά στο ταμείο του Δήμου και να φέρει τη Νάννου σε απελπισία, εκδικώντας την γιατί του πήρε τη θέση.

      Διαγραφή
  18. Ανώνυμος17/11/14 09:25

    Συγχαρητήρια στην κα Νάννου που έδειξε αμέσως με τα πρώτα δείγματα γραφής της ότι στο θέμα λατομείο αλλάζει ο δήμος ρότα. Τέρμα τα πάρε δώσε με τον Αγγέλου και τα καλέσματα του κ. Τσαβαρή στο δημοτικό συμβούλιο που τον χαρακτήριζε ούτε λίγο ούτε πολύ ευεργέτη του τόπου μας. Έβαλε τα πράγματα στη σωστή τους βάση. Ευεργέτες δεν είναι οι βιαστές του περιβάλλοντος ούτε αυτοί που εισπράττουν τα λατομικά τέλη για λογαριασμό του δήμου αλλά τα αφήνουν στην δική τους τσέπη. Τελικά η φιλία Αγγέλου Τσαβαρή χτίστηκε στις περιβόητες μυστικές συναντήσεις που είχαν μεταξύ τους κατά δήλωση του Τσαβαρή ή γνωρίζονταν και εκείνοι από παλιά όπως συνήθιζε να έλεγε ο άλλοτε κολλητός του δήμαρχος κος Σοφράς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος17/11/14 10:26

    Τέρμα το άρπαξε να φας και κλέψε νάχεις.
    Τέρμα τα σούξου μούξου και η μυστική διπλωματία με τα κοράκια.
    Τέρμα η βασιλεία των παράνομων των λαμόγιων και των απατεώνων.
    Στον αγύριστο κι ακόμα παραπέρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος17/11/14 14:57

    KAI O TΣΑΒΑΡΗΣ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ 50% ΑΥΞΗΣΗ ΔΕΝ ΔΙΑΝΟΗΘΗΚΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ. Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΖΑΧΑΡΩΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΞΗΣΗ 50%. ΑΙΣΧΟΣ ΑΙΣΧΟΣ. ΠΗΡΑΤΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΕΣΗΚΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ. ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ ΘΑ ΦΑΤΕ ΛΕΜΟΝΟΚΟΥΠΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος17/11/14 15:01

    ΤΟ ΕΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΩΡΑΛΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΑΠΛΑΣΙΟ ΑΠΌ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ. ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΤΙΕΙΠΕ Ο ΜΩΡΑΛΗΣ; ΝΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ : "θα πρέπει να αναγνωριστεί ότι είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος για τους δημότες και ότι ο δήμος συμπαρίσταται και είναι κοντά τους. ΚΑ ΝΑΝΝΟΥ ΚΑΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΑ ΑΚΟΥΕΙ; ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΒΡΙΖΟΥΝ ΣΤΑ BLOGS ΤΑ ΑΚΟΎΝΕ; Ο ΣΟΦΡΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ "ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΒΑΖΕΤΕ" ΤΑ ΑΚΟΥΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος17/11/14 18:13

      Ο ΜΩΡΑΛΗΣ ΑΝΑΛΑΒΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ
      Η ΝΑΝΝΟΥ ΑΝΑΛΑΒΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΑΒΑΡΗ
      ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΤΥΧΗ Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ
      ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΚΥΡΙΟΣ
      ΤΣΑΒΑΡΗΣ ΑΣΕ (Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΔΙΚΟ ΣΟΥ)
      ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝΕ ΤΣΑΒΑΡΟΣΚΥΛΟ?
      ΦΕΡΤΕ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ ΠΙΣΩ

      Διαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.