Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

5 Μαΐ 2016

ΕΚΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕ Η ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΝΟΣΟΥΡΑ

Στις 11 Μαίου εκδικάζεται από το Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση ακύρωσης του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, κου Παναγιώτη Χατζηπέρου, και πολιτών της Σαλαμίνας Χ. Μαριδάκη, Δ. Καρούση, Π. Τουτουτζή, Ειρ. Μεταξά, Γ. Κοκκινόπουλος, για το ζήτημα της Κυνόσουρας.

Διευκρινίζεται ότι ο κος Χατζηπέρος και οι πολίτες της Σαλαμίνας αιτήθηκαν την ακύρωση κατά πρώτον της σιωπηρής  άρνησης της Διοίκησης να απαντήσει στην από 15 Μαίου 2015 αίτηση των αιτούντων για οφειλόμενη νόμιμη ενέργεια και κατά δεύτερον κάθε πράξης  της Διοίκησης που αφορά στο διαγωνισμό παραχώρησης του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ (πλειοψηφικό πακέτο), άρα και της χερσαίας ζώνης λιμένος στην οποία περιλαμβάνονται οι επίδικες αρχαιότητες της Κυνόσουρας, επικαλούμενοι την παραβίαση του άρθρου 24 του Συντάγματος, του ν.3028/02, των διατάξεων του κοινοτικού και ενωσιακού κεκτημένου και των Διεθνών Συμβάσεων Προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Ενόψει του σημαντικού αυτού δικαστηρίου για το νησί της Σαλαμίνας και για ολόκληρη την Χώρα, ο κος Χατζηπέρος δήλωσε:
«Ανταποκρινόμενος στο πάγιο αίτημα των Σαλαμινίων για αξιοποίηση της αδόμητης Ζώνης Α της Κυνόσουρας ως μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς και για την εξαίρεσή της από την παραχώρηση στον ΟΛΠ και κατ’ επέκταση στην COSCO, ήταν ηθικό και πατριωτικό χρέος μου να προσφύγω στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας. Η Ελληνική Πολιτεία έχει κηρύξει από το έτος 1964 ως αρχαιολογικό και ιστορικό χώρο την περιοχή της Μαγούλας, που συμπεριλαμβάνει τον Τύμβο των Σαλαμινομάχων, τον όρμο Αμπελακίων και τις νησίδες Άγιος Γεώργιος και Ψυττάλεια. Εν τούτοις, η διαχρονική αδιαφορία της κεντρικής εξουσίας στις αλλεπάλληλες εκκλήσεις των κατοίκων της Σαλαμίνας και της αρμόδιας Εφορίας Αρχαιοτήτων για την ανάπλαση της συγκεκριμένης περιοχής, συντηρεί ένα θολό τοπίο αναφορικά  με την παραχώρησή της στον ΟΛΠ και συνεπώς στην COSCO μέσω ΤΑΙΠΕΔ.
Είναι επείγον η κατάσταση αυτή να ξεκαθαριστεί το συντομότερο δυνατό μέσω της δικαστικής οδού, προκειμένου να προστατευθεί ένας ιστορικός χώρος παγκόσμιας εμβέλειας και να προασπιστεί το δημόσιο συμφέρον, με τρόπο απόλυτο και οριστικό. Βεβαίως υπάρχει ο κίνδυνος να αναβληθεί η εκδίκαση της αίτησης ακύρωσής μας λόγω ενδεχόμενης παράτασης της αποχής των δικηγόρων. Εντούτοις, ευχή μου και ευχή όλων των πολιτών της Σαλαμίνας, αλλά και των ευαισθητοποιημένων Ελλήνων και ξένων,  είναι η υπόθεση αυτή να εκδικαστεί το συντομότερο και να αναλάβει ο καθείς τις ευθύνες του. Δράττομαι δε, της ευκαιρίας να δηλώσω για μία ακόμη φορά ότι στηρίζω με παρρησία και έμπρακτα,  κάθε συλλογική δράση, που στοχεύει να προστατεύσει την περιοχή της Κυνόσουρας, αλλά και γενικά, κάθε δίκαιο αίτημα των πολιτών της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων».
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων

Παναγιώτης Χατζηπέρος

17 σχόλια:

  1. Ανώνυμος5/5/16 14:55

    Δράττομαι δε, της ευκαιρίας να δηλώσω για μία ακόμη φορά ότι στηρίζω με παρρησία και έμπρακτα, κάθε συλλογική δράση, που στοχεύει να προστατεύσει την περιοχή της Κυνόσουρας, αλλά και γενικά, κάθε δίκαιο αίτημα των πολιτών της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων».
    ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΓΕ ΣΤΟΝ Κ. ΧΑΤΖΗΠΕΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ Π Ο Λ Ι Τ Ε Σ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΠΕΙ ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5/5/16 15:38

    Μπορεί να μας πει ο κ. Χατζηπέρος τι έλεγε "η αίτηση των αιτούντων" στις 15 Μαϊου 2105; Τι ζητούσαν τότε οι υπογράφοντες μεταξύ των οποίων και ο κ. Χατζηπέρος; Ποιο ήταν το αίτημα που στις 11 Μαϊου θα εκδικάσει το ΣΤΕ (εάν εκδικάσει λόγω απεργίας των δικηγόρων;) Θα πρέπει να απαντήσει ο κ. Χατζηπέρος γιατί δυστυχώς για μία ακόμη φορά προσπαθεί να παραποιήσει την πραγματικότητα. κε Χατζηπέρο το δις εξαμαρτειν ουκ ανδρός σοφού! Εσείς πεντάκις εξαμαρτείν και συνεχίζετε..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/5/16 20:26

      ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΙΕΙΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ! ΑΣΕ ΤΟΝ ΧΑΤΖΗΠΕΡΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΚΑΙ ΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΝ ΕΧΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΣΑΙ ΣΤΑ BLOGS ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ!

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος5/5/16 18:06

    "η αίτηση των αιτούντων" στις 15 Μαϊου 2105;

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΕΦΘΑΣΕΣ ΣΤΗ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 2105!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος5/5/16 18:32

    Ανώνυμος1/5/16 15:02
    Νουλας;χαχαχαχα ειναι αυτος που κρατάει το κινητό του κλέφτη τέως δημαρχου;χαχαχα....


    Ανώνυμος1/5/16 17:57
    ΔΕ πας μωρή ρόμπα (Ανώνυμος1/5/16 15:02) να το πεις μπροστά του, πολυ θα γελάσουμε


    Ανώνυμος5/5/16 18:31
    Ζήλεψες που του κρατάει το κινητό;;θέλεις να του πω να του κρατάς εσύ τα Α??????? του να ζηλέψουν όλοι οι άλλοι για το τυχερό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος5/5/16 19:14

    Αυτά που τα χει βάλει στο π...ο μηνας;...σε λιγο θα κλαίτε όλοι για τον Γιάννη που θα χάσετε για πάντα...θα τον βλέπετε στα επθσκεπτηρια...οσο για τον νουλα;τι να πει κανεις...θα χάσει κ το σάλιο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος5/5/16 22:47

    σουλτάνε ξέχασες το ρολόι,,, και για να θολώσεις τα νερά έκανες αυτή την ανακοίνωση ,καλά δεν σέβεσε ούτε την γυναίκα σου, για τα χρήματα πουλάς ακόμα και την Δήμαρχο δεν έχεις θεό μέσα σου, 30% το έφτασες... αυτό το κάνει κάποιος που βλέπει το τέλος του και θέλει να μαζέψει τα λεφτα που ξόδεψε στις εκλογές ,,,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος6/5/16 01:46

      Ποιός είναι ο σουλτάνος ρε παιδιά;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος7/5/16 13:01

      Ανώνυμος6/5/16 01:46 = Σουλτάνος είναι ο διαδρομιστής που κάνει νοήματα στην δήμαρχο και στην πρόεδρο της έδρας για το πως θα χειριστούν το κάθε τι κι αν δεν το κάνουν τις παίρνει τηλέφωνο να πάνε στο γραφείο του για να τις ξεχέσει ΤΕΛΟΣ άλλη βοήθεια δεν έχεις αν δεν κατάλαβες ρώτα στο FB τον MICHEL, και μη με ρωτήσεις τώρα ποιος είναι ο MICHEL γιατί τότε κόβεσαι οριστικά και την Δευτέρα με τον κηδεμόνα σου

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος5/5/16 22:56

    Κύριε Χατζηπέρο, το ζήτημα της Κυνόσουρας έχει λήξει οριστικά και αμετάκλητα μετά από τις ενέργειες της Διαπαραταξιακής Επιτροπής και τις παραστάσεις που έκανε στο ΤΑΙΠΕΔ, το Υπουργείο Ναυτιλίας και την COSCO. Όπως σας έχουμε ενημερώσει κατ' επανάληψη, με την τελευταία αναθεώρηση της Σύμβασης Παραχώρησης με ημερομηνία 22 Οκτωβρίου 2015 και όπως επαναλαμβάνεται στην τελική Σύμβαση με ημερομηνία 10-12-2015 η Κυνόσουρα έχει εξαιρεθεί οριστικά και αμετάκλητα από την παραχώρηση στον ΟΛΠ και την COSCO.
    Εξ άλλου, η προσφυγή στο ΣΤΕ την οποία αναφέρετε και την οποία υπογράφω και εγώ, δεν στρέφεται εναντίον του ιδιοκτησιακού καθεστώς της Κυνόσουρας, αλλά μόνο στις χρήσεις γης και τους όρους δόμησης που επικρατούν εκεί. Η οποιαδήποτε απόφαση του ΣΤΕ δεν πρόκειται να θίξει τον ιδιοκτήτη και τον χρήστη και εκμεταλλευτή της περιοχής.
    Μην επανερχόμαστε σε ένα θέμα το οποίο έχει κριθεί και λήξει οριστικά.
    Να σας ενημερώσω επίσης ότι κατά την τελευταία επίσκεψή μας στην COSCO η οποία έγινε παρουσία της Δημάρχου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κύριος Καρακώστας μας ενημέρωσε ότι δεν ενδιαφέρεται για την Κυνόσουρα πέραν της τουριστικής και αρχαιολογικής αξιοποίησης για την οποία προσφέρθηκε να βοηθήσει.
    Με πολλή αγάπη
    Γ. Κοκκινίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος6/5/16 01:18

    Kε Χατζηπέρο
    Είναι η πολλοστή φορά , που αναγκάζομαι δημόσια να τοποθετηθώ μετά τις συνεχείς αναφορές σας περί Κυνόσουρας, όπου ακόμη και αυτή τη στιγμή που υπάρχει η τελική Σύμβασης Παραχώρησης και όπου η Κυνόσουρα και συγκεκριμένα η Ζώνη Α η οποία εξαιρέθηκε της παραχώρησης, εσείς επιμένετε και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνετε, να θεωρείτε αυτή τη στιγμή ότι η Κυνόσουρα παραχωρείται θολώνοντας το τοπίο
    Η Προσφυγή που κάνατε κ. Χατζηπέρο στο ΣτΕ μαζί με ακόμη 6 πολίτες της Σαλαμίνας, είχε ένα συγκεκριμένο αίτημα και σας γράφω ακριβώς αυτό που γράψατε στην αίτησή σας :
    ΖΗΤΑΜΕ
    Να ανακληθεί η υπ’ αριθμ ΥΑ 8216/38 14-2-2013 ΦΕΚ 68/ΤΑΑΠΘ/8/3/2013.
    Αυτό λοιπόν που ζητήσατε με το αίτημά σας ήταν να ανακληθεί το ΦΕΚ 68 του τότε Υπουργού Ε.Ν Μουσουρούλη που θα άλλαζε την χρήση γης της Κυνόσουρας και θα επέβαλε συντελεστές δόμησης και κάλυψης και δεν είχε καμία σχέση με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Κυνόσουρας..
    Το συγκεκριμένο όμως ΦΕΚ κε Χατζηπέρο έμεινε ΑΝΕΝΕΡΓΟ χωρίς καμιά αξία αφού ο συγκεκριμένος χώρος από το 2001 με το ΦΕΚ 1459 χαρακτηρίστηκε ΧΩΡΟΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
    Ο Μοναδικός λόγος που αναφερόμαστε σήμερα στο συγκεκριμένο ΦΕΚ 68 είναι για να θυμόμαστε έναν ανιστόρητο Υπουργό τον κ. Μουσουρούλη , που προσπάθησε αλλά απέτυχε οικτρά, να παραπλανήσει τους πάντες και να μετατρέψει τον χώρο σε ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη.
    Όπως γνωρίζετε μετά από αλλεπάλληλες συζητήσεις που έχουμε κάνει, μετά και τη τελική πλέον Σύμβαση παραχώρησης την οποία έχετε, η Κυνόσουρα και ειδικότερα η χαρακτηρισμένη τύπου Α ΖΩΝΗ ΕΞΑΙΡΕΘΗΚΕ ΤΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ. Επομένως δεν μπορώ να καταλάβω γιατί επιμένετε να θεωρείτε την Κυνόσουρα υπό παραχώρηση, δημιουργώντας ερωτηματικά στους πολίτες και να περιμένετε την απόφαση του ΣτΕ, η οποία καμία σχέση δεν θα έχει με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Κυνόσουρας πολύ δε περισσότερο με την παραχώρηση της προς την COSCO Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΕΞΑΙΡΕΘΕΙ
    Μάνος Δερτούζος
    Δημοτικός Σύμβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος7/5/16 10:59

    Μανό σε ευχαριστούμε άλλη μια φορά που δράττοντας της ευκαιρίας μας ενημέρωσες για την θετική συμβολή σου στην επίλυση του γνωστού προβλήματος της Κυνόσουρας. Δεν μας έχεις ενημερώσει όμως καθόλου μα καθόλου για την εξέλιξη της ομόφωνης απόφασης του σημερινού δημοτικού συμβουλίου που αφορά τα πενήντα τρία 53 κινητά τηλέφωνα της win τα οποία χρέωνες στην δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή .Είναι πολιτικό σου χρέος να ενημερώσεις τους πολίτες του νησιού μας για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα που αφορά δαπάνες σχολικών μονάδων .Δεν λέω να είχες ζητήσει από μόνο σου να τεθείς σε διαθεσιμότητα ως να τελεσιδικήσει η όλη υπόθεση στα δικαστήρια . Έπρεπε τουλάχιστο να είχες παραιτηθεί από αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου , γιατί με ποια πολιτική οντότητα θα κατευθύνεις μια διαδικασία ενός οργάνου που ομόφωνα σε έχει στείλει στον εισαγγελέα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/5/16 17:51

      Το καλό μου το αφεντικό, ο αρχιαπατεώνας τσάβες, μου απαγόρεψε να σας ενημερώσω για την ρέγουλα με τα κινητά!
      Και με αντάμοιψε λέγοντας: ''Μανώ φίλε μου και καρντάση μου, σε ορίζω ισόβιο αντιπρόεδρο, μέχρι την στιγμή που θα σε κλείσουν φυλακή!''
      Είδατε τι καλό αφεντικό που έχω;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος9/5/16 15:16

      Δεν είμαι ο Μάνος αλλά θα σου απαντήσω ανώνυμα όπως μιλάς και συ. Πρώτον επειδή είσαι ανημέρωτος ο Μάνος Προήδρευσε του Δημοτικού Συμβουλίου και κατά γενική ομολογία ήταν άψογος. Δεύτερον ξέρεις πως λέγεται αυτός ο οποίος ενώ γνωρίζει την αλήθεια εξακοκολουθεί και βρίζει ; Μάθε λοιπόν ότι λέγεται ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΣ-ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ. Για τα τηλέφωνα λοιπόν της win ψάξε σε αυτό εδώ το blog σε παλαιότερες αναρτήσεις πριν από 1,5 χρόνο όπου όλα τα στοιχεία έχουν βγει στον αέρα και καμία ευθύνη δεν έχει ο Μάνος. Επειδή λοιπόν η αλήθεια έχει δημόσια αναφερθεί και την γνωρίζεις για αυτό το λόγο κρύβεις το όνομά σου. Αυτά για την αλήθεια ανώνυμε αισχρολόγε

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος8/5/16 01:30

    Οι ύβρεις, οι απειλές και η λασπολογία πάντα ήταν το καταφύγιο για κάθε έναν που δεν είχε τίποτα άλλο να πει.
    Επιπλέον, τις απόψεις μου, έχω την ευθύνη και τις λέω και τις υπογράφω επώνυμα. Πως μπορώ λοιπόν να ανοίξω διάλογο με κάποιον που ντρέπεται είτε για το όνομα που έχει ή για αυτά που γράφει;
    Πάντως καλά πάτε και σε μια εποχή γερμανοκρατίας της Ελλάδας όπως είναι η σημερινή,επάξια θα μπορούσατε να διεκδικήσετε την «χρυσή κουκούλα»!

    Μάνος Δερτούζος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος8/5/16 17:34

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος8/5/16 21:31

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.