Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

19 Σεπ 2017

Λαϊκή Ενότητα απάντηση-προάγγελο των νέων περικοπών που έρχονται σε προνοιακά επιδόματα, αναπηρικές συντάξεις κα

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
·      Προαναγγέλλονται νέες περικοπές σε προνοιακά και κοινωνικά επιδόματα
·      Απάντηση Κομισιόν σε Νίκο Χουντή 
Απάντηση-προάγγελο των νέων περικοπών που έρχονται τώρα, με την τρίτη αξιολόγηση, σε προνοιακά επιδόματα, αναπηρικές συντάξεις, οικογενειακές και κοινωνικές παροχές, έδωσε η Επίτροπος κ. Thyssen στον ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας, Νίκο Χουντή.
Στην απάντηση της Κομισιόν φαίνεται με σαφήνεια, ότι έχει επικρατήσει πλήρως η μνημονιακή λογική, δηλαδή η ενσωμάτωση όλων των κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων στο λεγόμενο εγγυημένο κοινωνικό εισόδημα, γεγονός που θα προκαλέσει ανατροπές με την κατάργηση οικογενειακών επιδομάτων, αναπηρίας, φοιτητικών βοηθημάτων, παροχών στέγασης κλπ., αλλά και τη μείωση του αριθμού των δικαιούχων.

 Στην ερώτησή του, ο Ν. Χουντής αναφερόταν στην πρόσφατη κατάργηση τεσσάρων προνοιακών επιδομάτων που αφορούσαν τη στήριξη φτωχών και απροστάτευτων παιδιών αλλά και στήριξη νεοεισερχόμενων νέων στην αγορά εργασίας και ζητούσε την ανάκληση αυτών των αποφάσεων.
Στην απάντησή της, η κ. Thyssen, αρμόδια Επίτροπος για θέματα απασχόλησης, κοινωνικών υποθέσεων και κοινωνικής ένταξης, αφού ξεκαθάρισε ότι, «οι συγκεκριμένες παροχές που καταργήθηκαν, επιλέχθηκαν από τις Ελληνικές αρχές, διότι ήταν μικρής κλίμακας και δαπανηρές στη διαχείρισή τους, η παρακολούθησή τους ήταν ανεπαρκής και υπήρχε επικάλυψη σε μεγάλο βαθμό με τις βασικές οικογενειακές παροχές, καθώς και με το σύστημα του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης που θεσπίστηκε πρόσφατα», τόνισε ότι, «η κατάργηση αυτών των ειδικών παροχών αποτελεί μέρος αυτής της διαδικασίας μεταρρυθμίσεων ... που έχει ως στόχο, μεταξύ άλλων, την επικέντρωση στους φτωχότερους, ιδίως με την εισαγωγή του νέου συστήματος, του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης»
Τέλος, η κ. Thyssen, προσπαθώντας να αιτιολογήσει γιατί καταργήθηκε η ενίσχυση για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας νέους έως 29 ετών σε περίπτωση απόλυσής τους, το αιτιολόγησε λέγοντας ότι, "εφαρμόζονται στην Ελλάδα αρκετά προγράμματα που υποστηρίζουν την ένταξη στην αγορά εργασίας των νέων ηλικίας έως 29 ετών, με την υποστήριξη της Πρωτοβουλίας για την Απασχόληση των Νέων και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου".
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης και της απάντησης της Κομισιόν στον Νίκο Χουντή:
Ερώτηση με αίτημα γραπτής απάντησης προς την Επιτροπή
Θέμα: «Κατάργηση ακόμη και επιδομάτων απόλυτης ένδειας στην Ελλάδα»
Το πρόσφατα ψηφισμένο πολυνομοσχέδιο, που ορισμένοι θεωρούμε 4ο μνημόνιο, έφερε και περικοπές επιδομάτων, μερικά εκ των οποίων θεσπίστηκαν ήδη από τις δεκαετίες 1960-1970, υπέρ των κατά τεκμήριο ασθενέστερων στρωμάτων, φτωχά ορφανά παιδιά, άπορους νέους και άτομα σε «απόλυτη ένδεια».
Βάσει της Έκθεσης 112/24/2017 του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (σελ. 748 παρ.21), από τις περικοπές εκτιμάται ότι «θα υπάρξει εξοικονόμηση ποσού 8,8 εκατ. ευρώ για το έτος 2017 και ποσού 11,8 εκατ. ευρώ για το έτος 2018», δηλαδή ένα συγκριτικά αμελητέο ποσό, με θύματα τους πλέον φτωχούς.
Τα άμεσα καταργούμενα επιδόματα είναι:
Επίδομα ενίσχυσης οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα και παιδιά σχολικής ηλικίας (άρθρο 27 παρ. 3 ν. 3016/ 2002).
Επίδομα νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας νέων έως 29 ετών σε περίπτωση απόλυσης (άρθρο 2 ν. 1545/1985).
Προνοιακό επίδομα απροστάτευτων τέκνων (άρθρο 2 παρ. 3 ν.4051/1960).
Επίδομα ενίσχυσης φυσικών προσώπων σε κατάσταση απόλυτης ένδειας (άρθρο 1 παρ. 1 περ. α ν.δ. 57/1973).
Ερωτάται η Επιτροπή:
1.  Γιατί οι θεσμοί, σε περίοδο κρίσης, επέλεξαν την κατάργηση αυτών ειδικά των επιδομάτων;
2.  Προτίθεται να εισηγηθεί την επαναφορά τους, αφού κάποια που ισχύουν ήδη από τις δεκαετίες ’60-’70 καταργούνται τώρα, όταν τα ασθενέστερα στρώματα έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη;
Απάντηση της κ. Thyssen εξ ονόματος της Επιτροπής
Η Επιτροπή υποστηρίζει τις προσπάθειες της Ελλάδας να μεταρρυθμίσει το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας, προκειμένου να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα και η αποδοτικότητά του. Η κατάργηση των ειδικών παροχών στις οποίες αναφέρεται κ. βουλευτής αποτελεί μέρος αυτής της διαδικασίας μεταρρυθμίσεων, που έχει ως στόχο, μεταξύ άλλων, τη μείωση του κατακερματισμού και της πολυπλοκότητας του συστήματος και τον εξορθολογισμό του, με τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και την επικέντρωση στους φτωχότερους πολίτες (ιδίως με την εισαγωγή του νέου συστήματος κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης).
Αυτές οι συγκεκριμένες παροχές που καταργήθηκαν επιλέχθηκαν από τις ελληνικές αρχές μετά από προσεκτική ανάλυση, διότι ήταν μικρής κλίμακας και δαπανηρές στη διαχείρισή τους, η παρακολούθησή τους ήταν ανεπαρκής και υπήρχε επικάλυψη, σε μεγάλο βαθμό, με τις βασικές οικογενειακές παροχές (για τις οποίες βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη μια διαδικασία μεταρρύθμισης), καθώς και με το σύστημα του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης που θεσπίστηκε πρόσφατα. Η Επιτροπή θεωρεί ότι η κατάργηση των εν λόγω παροχών δεν συνεπάγεται μείωση του επιπέδου προστασίας από τη φτώχεια: πράγματι, τα ίδια τα νοικοκυριά και τα άτομα δικαιούνται οικογενειακές παροχές και/ή το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης (ΚΕΑ). Όπως επισήμανε η Επιτροπή στην απάντησή της στη γραπτή ερώτηση 2433/2017: «[όσον αφορά το ΚΕΑ] Πρόκειται για παροχή που χορηγείται με εισοδηματικά κριτήρια και συμπληρώνει το εισόδημα των νοικοκυριών ώστε να επιτευχθεί ένα καθορισμένο ελάχιστο εγγυημένο επίπεδο το οποίο εξαρτάται από τη σύνθεση του νοικοκυριού. [...] Το ΚΕΑ είναι μια παροχή που χορηγείται ως έσχατο μέσο και καταβάλλεται αφού ληφθούν υπόψη όλα τα άλλα επιδόματα.»
Σχετικά με την αναφορά του κ. βουλευτή, ειδικά στους νέους που εισέρχονται στην αγορά εργασίας, θα πρέπει να σημειωθεί ότι εφαρμόζονται στην Ελλάδα αρκετά προγράμματα που υποστηρίζουν την ένταξη στην αγορά εργασίας των νέων ηλικίας έως 29 ετών, με την υποστήριξη της Πρωτοβουλίας για την Απασχόληση των Νέων και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.
Το Γραφείο Τύπου

19.09.2017

34 σχόλια:

  1. Ανώνυμος19/9/17 17:25

    Αμάν αμάν .Τι έχει να γίνει σήμερα στο λημέρι του ληστή στον Αγ Νικόλα ένας θεός ξέρει .Όλοι οι μεγάλοι αστέρες της απατεωνιάς του νησιού μας είναι καλεσμένοι και με 5 ευρώ είσοδο μπορούν να απολαύουν την φιλοξενία που θα τους προσφέρει ο αρχιαπατεώνας και οι στενοί του συνεργάτες .Θα απουσιάζει όπως όλα δείχνουν ο εμπνευστής και ιδεολογικός καθοδηγητής της νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας του νησιού μας ΚΑΠΤΑΝ Ο ΜΕΓΑΣ .Έχει προβλεφτεί η απουσία του .Με την αναπλήρωση όμως και παρουσίαση του ΝΟΥΛΑ του ΛΕΥΤΕΡΙΑΝΟΥ ,του ΔΡΙΒΑ και φυσικά εάν προσθέσουμε και την ζεστή φιλοξενία των αδελφών ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ το κενό θα αναπληρωθεί με μεγάλη επιτυχία .Όλο το νησί έχει στραμμένο το βλέμμα του σε αυτή την σύναξη ,θα είναι καθοριστική για το μέλλον του τόπου μας μιας και οι πολιτικές εξελίξεις του νησιού μας περνάνε από το λημέρι του ληστή.
    Προσοχή Προσοχή η κυκλοφορία οχημάτων και πεζών λόγο της άνω συγκέντρωσης στον Αγ Νικόλα θα διακοπή από 17:00 έως την 12:00 .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/9/17 21:12

      Ρε Καπεταν Ακη αν δεν γράψεις την παπαρια σου θα σκάσεις και δεν το χεις ρε ρομπα.
      Πρόσεχε γιατί ο Σταμπουλής που σε πήρε τηλέφωνο μπροστά σε μάρτυρες κάτι σου υποσχέθηκε
      Έμαθα μάλιστα πως τις υποσχέσεις του τις κρατάει

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος20/9/17 00:21

      Σίγα τα αίματα ρε πορδοβούλομα .

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος20/9/17 13:46

      προς (17,25) π...νας γιε κο....δα κερατα αμα εισαι αντρας και καθαρος γραψε επωνυμο Σιδερης Σταμπουλης τηλ 6981043914

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος20/9/17 14:20

      Απολαύστε τούς στενούς συνεργάτες του Τσαβαρή , με αυτούς θέλει να ξανά διοικήσει τον δήμο .Με ανθρώπους του πεζοδρομίου και της νύχτας και με αλητάμπουρες που είχε και έχει συγκεντρώσει δίπλα του προσπαθεί να πείσει τον λαό του νησιού μας ότι είναι ο καταλληλότερος όλων για την διοίκηση του δήμου, μα και φυσικά είναι , γιατί δεν υπάρχει άλλος ποιο ικανός να συγκεντρώνει κοντά του αυτού του είδους κοινωνικά αποβράσματα.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος19/9/17 21:42

    ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΚΗ, ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΑ ΚΕΛΕΥΣΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
    ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος19/9/17 21:53

    Ο άνθρωπος του «χασάπη της Κύπρου» Κίσσινγκερ στην Ελλάδα απαιτεί την καταδίκη της Χρυσής Αυγής
    Είναι γραμματέας του μορφώματος των ψεκασμένων. Ο ίδιος δηλώνει «Πειραιώτης, μια τζούρα Νεοϋορκέζος. Ίσως ο πιο αριστερός δεξιός. Αυτά παθαίνει ένας άνθρωπος όταν παιδί διάβαζε ταυτόχρονα Βραδυνή και Ριζοσπάστη!». Τυγχάνει μέλος της «Αντιναζιστικής Λίγκας της Μεγάλης Βρετανίας», όπως υπερηφάνως αναφέρει στο βιογραφικό του. Ο Γιάννης Μοίρας είναι ο μόνος Έλληνας πολιτικός που έχει γνωριμίες με τον «χασάπη της Κύπρου» Κίσσινγκερ. Συμμετέχει δε ενεργά και στα «αντιναζιστικά» συλλ-αλητήρια της ΑΝΤΑΡCIA.
    Ο τύπος αυτός, λοιπόν, έκανε γραπτή δήλωση για τα 4 χρόνια από την υπόθεση Φύσσα, απαιτώντας φυσικά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Πάρτε μια γεύση:
    «Τέσσερα χρόνια είναι πολλά. Η Δραπετσώνα, το Κερατσίνι, το Πέραμα, η Νίκαια, ο Πειραιάς, οι απλοί λαϊκοί άνθρωποι στις γειτονιές όπου μεγάλωσαν και έδρασαν στον αντιφασιστικό τους αγώνα ο Παύλος Φύσσας και οι σύντροφοί του, δίνουν το παράδειγμα ότι η θυσία του δεν πηγαίνει χαμένη. Ανοίγουν την αγκαλιά στον πρόσφυγα και στο μετανάστη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/9/17 22:25

      Εννοείται ότι πρέπει να ανοίγουμε την αγκαλιά μας στους ανθρώπους (πρόσφυγες, μετανάστες) και να απομονώνουμε τους μισανθρώπους (ναζιστές, φασίστες, χρυσαυγιτες)

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος19/9/17 23:47

      Αφού είναι έτσι, να πάρεις να φιλοξενήσεις στο σπίτι σου τον Πακιστανό της ανάπηρης πλέον Μυρτούς, και τον παρ' ολίγον βιαστή της Κερκυραίας Αφγανό, που τόσκασε από την Ελλάδα και στραγγάλισε την Γερμανίδα φοιτήτρια!
      Ετσι λοιπόν όταν βγουν από τη φυλακή οι κακόμοιροι, φρόντισε να τους υποδεχτείς με χαρά ρίχνοντάς τους στις ανοιχτές αγκαλιές της γυναίκας σου και της κορούλας σου

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος20/9/17 09:53

      Κι εσύ από τη μεριά σου να πάρεις τον έλληνα από τη Ρόδο που βίαζε την κόρη, τον άλλον στην Πτολεμαϊδα που βίαζε το αγοράκι, τον Ορθόδοξο Χριστιανό παπά που έστελνε φωτογραφίες στο ανήλικο αγόρι, τους καθολικούς παπάδες στην Αγγλία που πηδάγανε τα αγοράκια κ.ο.κ
      Ετσι λοιπόν όταν βγουν από τη φυλακή οι κακόμοιροι, φρόντισε να τους υποδεχτείς με χαρά ρίχνοντάς τους στις ανοιχτές αγκαλιές της γυναίκας σου και της κορούλας σου

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος20/9/17 11:39

      http://www.thetoc.gr/koinwnia/article/eleutheros-67xronos-gia-apoplanisi-kai-biasmo-8xronis

      Πάρε φασιστόμουτρο, κατακάθι κι ένα σημερινό για να έχεις.
      Και τα Ελληνικά ΣΟΥ Δικαστήρια τον άφησαν ελεύθερο.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος20/9/17 13:57

      δηλαδή ρε καθήκι προδότη, έχουμε που έχουμε τα δικά μας εγκλήματα θα δεχτούμε από πάνω να μας σκοτώνουν και οι μετανάστες;
      Να πας να ζήσεις στη Συρία κοπρίτη αφού σαρέσει τόσο

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος20/9/17 15:32

      Ο εγκληματίας είναι εγκληματίας, είτε είναι άσπρος, είτε μαύρος, είτε κίτρινος, είτε μετανάστης, είτε αυτόχθονας, είτε Έλληνας, είτε Σύριος, είτε Σλοβένος, είτε Καναδός.
      Κι ο εγκληματίας θα πρέπει να σαπίζει στη φυλακή!
      Άρα δεν είναι φυσικό να πρέπει να ανοίγουμε τις αγκαλιές μας σε όλους τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που ΔΕΝ είναι εγκληματίες;

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος20/9/17 16:15


      Από που ως που εσύ ξέρεις να ξεχωρίζεις ποιοι από αυτούς δεν είναι εγκληματίες;
      Οι εγκληματίες ξένοι, να εγκληματούν, να δικάζονται και να φυλακίζονται ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ!
      Επαναλαμβάνω ότι εμείς έχουμε τους δικούς μας να αντιμετωπίσουμε, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ!

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος20/9/17 05:30

    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ...............ΗΣΥΧΙΑ........................
    Ο ΤΑΜΤΑΚΟΣ............ΚΑ Ο ΜΗΝΑΚΟΣ.................ΤΡΩΝΑΙ..............ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ.....................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος20/9/17 05:40

    ΓΥΦΤΟ ΤΑΜΤΑΚΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ,ΠΡΟΧΘΕΣ ΕΚΑΝΕΣ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΙΠΑ ΜΕ ΚΑΠΝΟ ...ΤΣΑΒΕΣ.
    ΕΠΕΙΔΗ ΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙΣ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΤΙΣ ΠΙΠΕΣ ΜΕ ΚΑΠΝΟ ...ΤΣΑΒΕΣ,ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ Η ΝΕΑ ...ΣΟΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΗΣ.... ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΟΝ ...ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΟΣΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΘΕΛΕΙΣ ....ΓΙΑ ΤΙΣ ...ΠΙΠΕΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΣΟΥ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος20/9/17 13:41

    ο καπετανακης δεν ηταν στην εκδηλωση της Νεα Δημοκρατιας και θελει να ειναι υποψηφιος Βουλευτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20/9/17 13:48

      δεν τολμησε να παει

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος20/9/17 14:36

      13:41 13:48 μόνο σου γραφής μόνο σου απαντάς έχεις μεγάλη φαντασία ρουφιανακο, αλλά σε λίγο θα ξεσκεπαστεις και τότε θα σε δέρνουν όλη μαζί. Μαστροκολια τα παραπάνω δεν είναι υβριστικά να τον χαίρεσαι εκτός αν τα γράφεις εσύ?????

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος20/9/17 19:07

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος20/9/17 19:08

      Γιατί κύριε Πορδοβούλομα ο χώρος είναι λημέρι του ληστή.

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος20/9/17 14:38

    ΚΑΠΕΤΑΝ....ΑΚΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ 14:20,ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΣ ΓΥΡΩ-ΓΥΡΩ Ο ΤΣΑΒΕΣ ΣΟΥ ΚΟΥΝΗΣΕ ΤΟ ΜΑΝΤΗΛΙ...ΚΑΙ ΞΕΣΑΒΟΥΡΩΣΕ
    ΣΤΟ ΚΑΛΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος20/9/17 15:56

    κυριε καπετανακη εχετε φυγει απο την νδ; γιατι εχτες εμαθα οτιεγινε εκδηλωση στη σαλαμινα της νδ και παρεβρεθηκαν στελεχη του κομματος και εσεις εκτος τι μας λετε οτι θα εισαστε υποψηφιος βουλευτης οταν ηρθανε ανωτατα στελεχη και εσεις που θελετε να κατεβεται δεν εισασταν εκει μηπως καταλαβατε οτι τελικα δεν θα εισαστε υποψηφιος γιατι αυτα δειχνουν οι κινησεις σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20/9/17 17:11

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος20/9/17 18:24

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος20/9/17 19:04

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος20/9/17 19:09

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    5. Καλέ μου γνωστέ άγνωστε, όλοι γνωρίζουμε πλέον το ποιός είσαι βλέπεις βάζεις και την υπογραφή σου άθελα σου.
      Δεν μπορώ να σου αφήνω σχόλιο που όπως πέρδεσαι σκέφτεσαι και γράφεις
      Μπορείς να γράψεις κάτι έξυπνο; Δεν το βλέπω, είναι θέμα επιπέδου βλέπεις πήγαινε λοιπόν να κοπρίσεις αλλού.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος20/9/17 19:41

      Γιατί κύριε Πορδοβούλομα ο χώρος είναι λημέρι του ληστή.


      Άστο σε παρακαλώ σε ικετεύω είναι για μένα θέμα αξιοπρέπειας και σεβασμού στο πρόσωπο μου

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος20/9/17 21:47

      19:24 τα λαμόγια στηρίζουν τα λαμόγια Μαστροκολια θα έρθει η ώρα που θα κλαίς, αλλά τότε δεν θα σε λυπάται κάνεις έχεις σκεφτεί πόσοι σε εχουν πάρει τηλ να τους σβήσεις σχόλια, σιγά σιγά δένει ο κόμπος.

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος20/9/17 17:16

    Καραγκιόζη ρουφιανακο ο Καπετανάκης έχει αποδείξει χρόνια τώρα ότι είναι ΝΔ εσύ ποιος σου είπε ότι είσαι ΝΔ όταν κάνεις λαϊκή σε ανάρτησης του ΣΥΡΙΖΑ και το μόνο μέλημά σου είναι να βρείς υποψήφιους για συγκεκριμένη Δημοτική παράταξη νομίζεις ότι το κόμμα δεν τα ξέρει, ο Καπετανάκης κάνει αγώνα και παράγει πολιτική που εσύ Καραγκιόζη δεν μπορείς, και να ξέρεις ακόμα ότι είναι κοντά στο κέντρο του κόμματος, και κάτι τελευταίο νομίζεις ότι το κόμμα δεν ξέρει πόσο βρίζεις τον αρχηγο Υγεία τη θα κάνεις όταν το κόμμα θα ανακοινώσει ποιον θα προτείνει για δήμαρχο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20/9/17 17:45

      Ρε Γρηγόρη, σου εξηγήσει κανείς πως η σιωπή είναι χρυσός;
      Βέβαια αν ήσουν σε θέση να το καταλάβεις το σημερινό σου στατους θα ήταν διαφορετικό.
      Κάποιοι σε έβαλαν να πετάξεις πριν σου μάθουν να πιλοτάρεις και πήραν τα μυαλά σου αέρα φουκαρά.
      Κοίτα να προσγειωθείς όπως, όπως μπας και περισωθείς κατακαημένε.

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος20/9/17 19:31

    17:45 μακάρι να είχες το ένα εκατοστό του μυαλού του δεν θα είχες έρθει σε αυτά τα χάλια που εχεις φτάσει, και πρόσεξε με την συμπεριφορά σου δεν ξέρεις πόσο κακό κάνεις σε αυτόν που λες ότι υποστηρίζεις και δεν είσαι βαθύ λαρύγγι, γιατί μια φορά προδότης πάντα προδότης,και κάτι τελευταίο κάνεις πολύ μεγάλο λάθος αν νομίζεις ότι είμαι ο Καπετανάκης, βλέπεις έχεις πολλούς απέναντι γιαυτό μαζέψου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος20/9/17 19:48

    ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΚΗ 17:16,ΠΟΣΟ ΑΔΕΙΟ ΚΑΛΑΘΙ ΕΙΣΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΣΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΟΛΥ ΚΟΥΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.