Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

24 Μαΐ 2018

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΛΟΓΟΤΥΠΟΥ ΣΑΛΑΜΙΣ 2020 ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ


Παρουσίαση του νέου λογότυπου του Διεθνούς Ιδρύματος Σαλαμίς  με  παγκόσμιο συμβολισμό για τα 2.500 χρόνια (το 2020) από την ιερά Ναυμαχία της Σαλαμίνος με εμπνευστή τον Κυριάκο Μαριδάκη.  
Το 2020 αποτελεί ορόσημο για την Ελλάδα και τη παγκόσμια κοινότητα καθώς συμπληρώνονται 2.500  χρόνια από την Επική Ναυμαχία της Σαλαμίνας που άλλαξε τον ρου της Ανθρωπότητας .

Βαδίζοντας με πλοηγό αυτό το όραμα, το Διεθνές Ίδρυμα Σαλαμίς ανέλαβε την πρωτοβουλία σε συνεργασία με την Κυβέρνηση , πρεσβείες , φορείς , ιδρύματα ,την Economic Maritime και το Ινστιτούτο Ναυτιλιακών Μελετών την προετοιμασία  Διεθνούς συνεδρίου αναδεικνύοντας το ιερό πνεύμα και  τις πανανθρώπινες αρχές και αξίες που διασώθηκαν την 29η Σεπτεμβρίου του  480π.Χ.
“Η  αρχαιοελληνική σπείρα ως το αρχαιότερο πανανθρώπινο  σύμβολο  υπήρξε σήμα και σύμβολο του πανταχού Αρχαίου Ελληνισμού και σύμβολο της Ζωτικής δύναμης. Αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα - ιστορικότερα σύμβολα του Ελληνικού Κόσμου και δηλώνει την Ελληνική καταγωγή όλων των πραγμάτων που τον φέρουν πάνω τους ειδικά πριν την κλασσική περίοδο του χρυσού αιώνα αλλά και μετά. Η Ιστορική Σαλαμίνα συνεχίζει 7.000 χρόνια τώρα να συμβολίζει τον Αρχαίο Ελληνισμό παγκοσμίως ως κοιτίδα Ελευθερίας , Δημοκρατίας και Πολιτισμού. Ο συμβολισμός επίσης παραπέμπει στο Αρχαίο Θέατρο της νήσου όπου σύμφωνα με Ιστορικούς  βρίσκεται λιγα μετρά κάτω από την αρχαία πόλη , την ένωση των Λαών που τιμούν κάθε χρόνο την Επέτειο της Ναυμαχίας,  στην μνήμη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ  ανεξαρτήτως φυλής , χρώματος , θρησκείας και κοινωνικής τάξης  με  το κόκκινο χρώμα  - λέξη liberty  ( Ελευθερία) να συμβολίζει το αίμα των ενωμένων  Ελλήνων  που θυσιάσθηκαν για έναν Ελεύθερο κόσμο, διασώζοντας την Ευρώπη την  Δημοκρατία και τον Παγκόσμιο Πολιτισμό!», λέει ο εμπνευστής του σχεδίου, Κυριάκος Μαριδάκης  ευχαριστώντας ιδιαιτέρως  τον Σαλαμίνιο Γιώργο Γιουρτζάκη για την φιλοτέχνηση του εμβλήματος.