***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

14 Μαΐ 2018

Ο Κυριάκος Μαριδάκης στην 70η Επέτειο του Κράτους του Ισραήλ.


"Σαλαμίς και Ιερουσαλήμ  – Ελλάς και Ισραήλ αποτελούν κοινές παγκόσμιες κοιτίδες Ειρήνης, Ελευθερίας και Πολιτισμού" δήλωσε ο κ. Μαριδάκης συμβάλλοντας στην ενίσχυση των Ελληνο-Ισραηλινών σχέσεων και την συνεργασία των λαών.
Γιορτή της Ελληνο-Ισραηλινής Φιλίας η εκδήλωση στην πρεσβευτική κατοικία, όπου παρέστη πλήθος κόσμου.

Με κάθε λαμπρότητα γιορτάστηκε η 70ή Επέτειος της Ανεξαρτησίας του Ισραήλ  σε δεξίωση που παρέθεσε στην κατοικία της η Πρέσβυς του Ισραήλ στην Ελλάδα, Ιρίτ Μπέν –Άμπα η οποια παρέλαβε από τον  Αντιπρόεδρο του Διεθνούς Ιδρύματος Σαλαμίς κ.Κυριάκο Μαριδάκη  μια χειροποίητη ανάγλυφη χάλκινη πλακέτα  του τείχους  των δακρύων ως δείγμα ευγνωμοσύνης  για την πολύχρονη στήριξη και συνεργασία.
Πλήθος προσωπικοτήτων της πολιτικής, οικονομικής και πνευματικής ζωής κατέφτασαν για να μεταφέρουν τις θερμές ευχές τους, αναδεικνύοντας τις στενές σχέσεις φιλίας αλλά και την συμμαχία μεταξύ Ισραήλ - Ελλάδας.
Την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.
Στην ομιλία της, η Ισραηλινή Πρέσβυς αναφέρθηκε στα μεγάλα επιτεύγματα του Ισραήλ στα 70 του χρόνια. Όπως δήλωσε, το Ισραήλ κατόρθωσε να συγκεντρώσει Εβραίους από όλον τον κόσμο μετά την φρίκη του Ολοκαυτώματος, ενώ μετατράπηκε από μία αγροτική οικονομία σε μια χώρα υψηλής τεχνολογίας. Η κυρία Μπέν Άμπα επεσήμανε την ανάγκη το Ισραήλ να επιτύχει την ειρήνη με όλους τους Άραβες και Μουσουλμάνους γείτονές του. Δήλωσε επίσης ότι τα 70 χρόνια του Ισραήλ γιορτάζονται σε μία περίοδο άνθισης των Ελληνο-Ισραηλινών σχέσεων, καθώς το Ισραήλ και η Ελλάδα έχουν αναπτύξει στενή συνεργασία σε πολλαπλούς τομείς όπως είναι η πολιτική, η άμυνα, ο τουρισμός, η οικονομία, και ο πολιτισμός.
Μιλώντας για τις σχέσεις φιλίας Ελλάδας –Ισραήλ, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, υπογράμμισε την εκτίμηση που έχει για την ιστορία του εβραϊκού λαού και για το Ισραήλ. Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε στην πρόσφατη Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας, και τόνισε τη σημασία της στρατηγικής συνεργασίας σε διμερές επίπεδο αλλά και τριμερές με την Κύπρο, σε έργα όπως είναι ο αγωγός φυσικού αερίου EastMed, και η ηλεκτρική διασύνδεση των τριών χώρων, EuroAsia Interconnector. Έκανε επίσης αναφορά στην τελευταία συμφωνία Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου στον τομέα των τηλεπικοινωνιών. 
Η μεσόφωνος, Αγγελική Καθαρίου, τραγούδησε τους εθνικούς ύμνους της Ελλάδας και του Ισραήλ, εντυπωσιάζοντας τους καλεσμένους με την όμορφη και δυναμική φωνή της.  
Οι καλεσμένοι απόλαυσαν εδέσματα και ισραηλινό κρασί, απολαμβάνοντας την άριστη φιλοξενία της κυρίας Μπέν-Άμπα. 
 Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο  Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ.Αδ. Γεωργιάδης , ο Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Έλληνα Πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας και οι βουλευτές Δ. Σεβαστάκης (Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας-Ισραήλ), Ελ. Αυλωνίτου, Ολ. Τελιγιορίδου,  Κ. Χατζηδάκης, Ν. Δένδιας, Γ. Κουμουτσάκος, Β. Κικίλιας, Μ. Βαρβιτσιώτης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Γ. Κεφαλογιάννης, K. Σκρέκας, Μ. Αντωνίου, Γ. Μανιάτης. Παρών και ο Ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Μίλτος Κύρκος.Ακόμη, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και οι Αρχηγοί ΓΕΝ και ΓΕΑ, καθώς και οι Πρέσβεις των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ρωσίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, Σερβίας  και της Τουρκίας. Εκεί ήταν και οι  Δήμαρχοι Μαραθώνα, Ιωαννίνων και Ζακύνθου
.Από τον επιχειρηματικό κόσμο παραβρέθηκαν, μεταξύ πολλών άλλων, οι Βασίλης Αποστολόπουλος (Διευθύνων Σύμβουλος Ιατρικού Αθηνών), Νίκος Κουτσιανάς (Αντιπρόεδρος της Apivita), Γεώργιος Περιστέρης (Πρόεδρος του Ομίλου ΓΕΚ-Τέρνα), Γιάννης Μυλόπουλος (Πρόεδρος του Δ.Σ. Αττικό Μετρό), Βασίλης Παϊσιος (Πρόεδρος του Ελληνο-Ισραηλινού Εμπορικού Επιμελητηρίου και Τεχνολογίας), Σίμος Αναστασόπουλος (Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου).Παρόντες και οι εκδότες Ηλίας Λιβάνης και Αργύρης Καστανιώτης, ο συγγραφέας Θανάσης Χειμωνάς, η Διευθύντρια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κατερίνα Κοσκινά, ο Διευθυντής τους Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδας Μάκης Μάτσας, ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών Μίνως Μωυσής και ο Ραββίνος Αθηνών, Σοφολιογότατος, Γκαμπριέλ Νεγκρίν o  εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδας και ο Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Σαλαμίς Κυριάκος Μαριδάκης.